17. kolo
10.01.2010 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real společně s mrazem udolal Mallorcu

Real Madrid v prvním letošním domácím zápase překvapivě lehce porazil Mallorcu v poměru 2:0. V mrazivém utkání nedal Bílý balet týmu z Baleárských ostrovů šanci a vstřelil vždy v úvodu poločasů po brance. Mužem střetnutí byl "Pipita" Higuaín, který jeden gól vstřelil a na druhý přihrál Granerovi.

Mallorca tentokrát svou bilanci na hřišti svého rivala nevylepšila a v mrazivém a usněženém počasí podlehla. Real působil kompaktnějším dojmem než v zápase s Osasunou a hosty do mnoha příležitostí nepustil. Mallorca po prohře klesla na šesté místo tabulky, Bílý balet udržel krok s Barcelonou.

Oba týmy nastoupily s jednou změnou v sestavě. Gago nahradil v základu Granera a Ramis přenechal místo v základu Rubénovi. Real měl od počátku mírnou převahu, kterou nečekaně brzy přetavil ve vedení Higuaín. Argentinský útočník se v 8. minutě prosmýkl zprava do středu hřiště a ranou z hranice šestnáctky překonal levačkou Aouateho.

Mallorca mohla z protiútoku vyrovnat, ovšem Castro po centru Adurize hlavičkoval v záklonu mimo Casillasovu branku. Na druhé straně kopal ve 12. minutě Ronaldo přímý kop, ale přestřelil. Další příležitost překazil Portugalci o pět minut později včasným ukopnutím Rubén. V 19. minutě musel po střetu s Nunesem vysřídat Van der Vaart, nahradil ho Granero.

Ve 22. minutě měl gól na noze Kaká po přihrávce Ronalda, ale míč přelétl břevno. Mallorca odpověděla nebezpečnou hlavičkou Nunese a pěkným pokusem Álvareze, jemuž namazal Borja Valero. Sedm minut před poločasem promarnil další šanci Ronaldo, po kombinaci Higuaína s Arbeloou střílel těsně vedle. Na druhé straně hlavičkoval Casillasovi do rukavic Mario Suárez.

Druhý poločas začal rovněž tlakem Madridu, který dobrým presinkem a defenzívou moc šancí soupeři nedávál. Navíc v 50. minutě se dobře ve vápně Mallorcy zorientoval Higuaín, nacentroval na druhou tyč, kde se objevil "el Pirata" Granero a volejem zvýšil na 2:0.

Real neustával v tlaku a dvě jasné šance promarnili nejprve Ronaldo po souhře Xabiho s Granerem, a o minutu později Kaká, jehož střela po pasu Ronalda neměla dostatečnou razanci a Aouate ji bez problémů zlikvidoval. Izraelský brankář se blýskl v 60. minutě, když zneškodnil pokus Granera po přihrávce Kaká. Festival šancí zakončil v 63. minutě Higuaín, jehož opět vychytal Aouate.

V další čtvrthodince se příliš neudálo, rozhodčí neuznal gól vystřídavšímu Benzemovi a Real měl režii zápasu ve svých rukou. Na pár minut se podíval na hřiště i Guti. Závěr utkání byl ve znamení dvou šancí Ronalda, který nejprve promarnil pěknou přihrávku Higuaína a poté jeho střela zdálky minula branku Mallorcy. Real si zaslouženě odnesl tři body a bude čekat na výsledek posledního utkání mezi Tenerife a lídrem z Barcelony.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pukod Mallorka zopakuje výkony z domácího prostředí tak uspěje tip 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1 : 2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

ten kurs na madrid je výsměch!!!!!! tip: 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý zapas, mohlo to být podstatně více, kdyby Ronaldo proměnil všechny své šance

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele