Premier League - souhrn 33. kola

15.04.2017, 15:32, aktualizováno 17.04.2017, 22:55
Komentáře a souhrny
Tottenham naplnil roli favorita proti Bournemouthu a na vedoucí Chelsea, která podlehla Manchesteru United, ztrácí už jen čtyři body. Manchester City odvezl všechny body ze Southamptonu, Everton si doma poradil s Burnley, Liverpool uspěl proti WBA, Arsenal v pondělní dohrávce uspěl na hřišti Middlesbrough...

Middlesbrough FC - Arsenal FC 1:2

17.04.2017 21:00

Góly: 50. Álvaro Negredo - 42. Alexis Sánchez, 71. Mesut Özil

Ani nové rozestavení nepomohlo Arsenalu ke zlepšení matných výkonů z posledních měsíců, ovšem proti Middlesbrough Kanonýři přesto vyválčili všechny body, když na Riverside Stadium zvítězili 2:1. Vyrovnané utkání rozhodly momenty geniality v podání dvou největších hvězd londýnského celku Alexise Sáncheze s Mesutem Özilem, jejichž trefy předčily snížení Álvara Negreda a udržely Arsenal v boji o čtvrté místo.

Arsene Wenger si pro všechny zúčastněné připravil velké překvapení, když postavil jedenáctku v základní sestavě s třemi stopery. Úvodní minuty napověděly, že si hráči na odlišnou formaci teprve pomalu zvykají a domácí neměli vážnější problém odolávat útokům Kanonýrů. V třiadvacáté minutě se dokonce De Roonovi povedlo skórovat na opačné straně, ovšem jeho gólová hlavička správně neplatila kvůli postavení mimo hru.

Middlesbrough se s postupem času povedlo vyrovnat hru a zdálo se, že první půle skončí zaslouženou bezbrankovou remízou, ovšem tři minuty před odchodem do kabin předvedl svůj um v plné kráse Alexis Sánchez. Nejlepší střelec Arsenalu parádním přímým kopem roztočil míč nad hráčskou zdí a brankář Brad Guzan jen zkameněle přihlížel, jak Alexisova kroucená rána zapadá do sítě.

Odpověď Boro na sebe ovšem nenechala dlouho čekat. Po změně stran uplynuly sotva čtyři minuty a perfektní Downingovu pobídku proměnil Álvaro Negredo, který si zaběhl mezi stopery Arsenalu a ranou z voleje nedal Petru Čechovi šanci zasáhnout. Pár minut nato mohlo být pro Kanonýry ještě hůř, když se ve slušné šanci objevil Stewart Downing, když k němu na zadní tyč propadl Friendův tečovaný centr, avšak skákající míč anglický záložník nedokázal ukočírovat a vysoko přestřelil.

Zlepšený výkon domácích pokračoval i po hodině hry, kdy měl po dobře zahrané standardní situaci obrat na hlavě Daniel Ayala, jenže trefil pouze střed branky s připraveným Petrem Čechem. Chvíli nato o sobě dal poprvé vědět i Mesut Özil, jehož vyslal do samostatného úniku Alexis Sánchez, avšak Guzan dokázal zavčasu vyběhnout a úspěšně se vrhnout německému záložníkovi pod nohy.

Dvacet minut před koncem se však Arsenalu znovu povedlo vytěžit z minima maximum. Alexis Sánchez našel povedeným centrem v šestnáctce zcela volného Ramseyho, jenž sklepl míč hrudí k Mesutu Özilovi, jenž netradičně pravačkou chladnokrevně propálil Guzana na přední tyči a vrátil Kanonýrům vedení. O poklidné dohrání zápasu se mohl postarat po celý zápas neviditelný Olivier Giroud, jenže Alexisovu pobídku ke střele zpoza pokutového území hrubě nezvládl a zamířil blíže k rohovému praporku než Guzanově brance.

Nejblíže měl k opětovnému vyrovnání po dalším Downingově přímém kopu Ben Gibson, k němuž propadl míč bezprostředně před Čechem, ovšem v pádu již stoper Boro nedokázal své ráně dodat patřičnou razanci a český brankář bez potíží sbalil míč do náruče. Utkání tak skončilo k úlevě hostí výsledkem 2:1, který Kanonýrům stále dává naději na umístění do čtvrtého místa, zatímco Middlesbrough je zase o krůček blíže nenáviděnému sestupu.

Více informací k zápasu

Manchester United - Chelsea FC 2:0

16.04.2017 17:00

Góly: 7. Marcus Rashford, 49. Ander Herrera

Náskok londýnské Chelsea na čele tabulky už je jen čtyřbodový. Blues totiž nedokázali zareagovat na sobotní zdar Tottenhamu, když na půdě Manchesteru United po naprosto bezkrevném výkonu prohráli 2:0.

Jose Mourinho svůj celek na duel připravil precizně, Rudí ďáblové do utkání vyrukovali s konkrétním herním plánem, který zafungoval na jedničku. Výborným tahem bylo nasazení Herrery coby osobního strážce Edena Hazarda. Španěl nejen, že svého soka vymazal, dokonce ke svému výkonu přidal ještě nadstavbu v podobě vstřelené branky a asistence.

Hned první minuty také naznačili, s čím bude mít obrana hostů pořádné problémy. Aktivní Rashford se v prvních 10 minutách dostal za záda svých strážců hned dvakrát, přičemž v druhém případě z toho vytěžil úvodní branku duelu. Nejprve trefila Matičova přihrávka ruku Herrery, píšťalka rozhodčího však zůstala chybně němá. Španělský reprezentant pak na nic nečekal a okamžitě vyslal parádní kolmici a Rashford pak v samostatném nájezdu překonal Begoviče.

Po 15 minutách mohl vedení navýšit Ashley Young, jeho křižná střela však těsně minula vzdálenější tyč. Chelsea se každopádně vůbec nedostávala do zápasu a i nadále to byli domácí, kteří na trávníku jasně dominovali. V další dobré šanci se zjevil Rashford, jehož střílený centr však Begovič zvládl zneškodnit. Těsně před koncem první půle si pak málem vstřelil vlastní gól Cahill, který centr Rashforda nakonec tečoval na horní síť branky.

Pokud fanoušci Blues očekávali po pauze razantní zlepšení, museli být zklamáni. Hned po pěti minutách totiž londýnský celek obdržel další direkt, když se na hranici vápna do balónu opřel Herrera, jehož projektil nešťastně tečoval do protipohybu Begoviče Zouma, a tak se United radovali podruhé.

Chelsea v závěrečné pasáži sice získala územní kontrolu, nicméně ji v žádné výraznější příležitosti přetavit nedokázala. Zmohla se pouze na nepřesné střely Pedra a jeden závar po rohovém kopu, kdy ale Costa míč do sítě dopravit nedokázal. Manchester United si tak naprosto po zásluze připsal na své konto tři body a i nadále zůstává ve hře o umístění v první čtyřce.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Liverpool FC 0:1

16.04.2017 14:30

Góly: 45+1. Roberto Firmino

Liverpool si nakonec dokázal porazit s domácím West Bromwichem, byť se výhra Reds rodila jen s obtížemi. O osudu utkání nakonec rozhodla Firminova hlavička z konce první půle.

V úvodních minutách se toho příliš nedělo, za zmínku může stát nepovedená Phillipsova rána, která branku Mignoleta minula o dobrých pár metrů. Po čtvrthodince hry však přišla první opravdová tutovka a měli ji hosté. Yacob zkazil jednoduchou přihrávku, čímž do brejku vyslal Coutinha, který perfektně načasovaným pasem vyzval Firmina, který ovšem tváří v tvář Fosterovi těsně minul branku.

Po 25 minutách to byl tentokrát Firmino, který načechral míč za obranu, kam si naběhl Coutinho, ovšem ten v pádu míč do sítě neumístil. A když už to vypadalo, že fanoušci v první půli branku neuvidí, prodloužil přímý kop na přední tyči Lucas, načež na zadní tyči Firmino přetlačil Dawsona a z malého vápna zatloukl míč za záda bezmocného brankáře domácích.

V poločase druhém mohl vedení navýšit Origi, jenže svůj obstřel nasměroval o kousek mimo. Po dvanácti minutách druhého dějství předvedli hráči v červeném hotovou parádu - po hezké kombinaci se ve vápně zjevil volný Firmino, který na zadní tyči oslovil zcela osamoceného Milnera, který však branku trestuhodně přestřelil.

Deset minut před koncem měl největší šanci domácích Phillips. Ten se po rychlém brejku dost za obranu hostujícího týmu a stanul tváří v tváři Mingoletovi, kterého však překonat nedokázal. V nastaveném čas pak ještě zahodil parádní šanci střídající Moreno, který se po rohovém kopu řítil sám na prázdnou branku West Bromwiche, ovšem svou střelou kousek za půlicí čarou branku trestuhodně minul.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Manchester City 0:3

15.04.2017 18:30

Góly: 55. Vincent Kompany, 77. Leroy Sané, 80. Sergio Agüero

Ostrý test v podobě výjezdu na půdu Southamptonu zvládl Manchester City na výbornou. Svěřenci Pepa Guardioly po změně stran zlomili svého soupeře třemi góly, když se postupně prosadili Kompany, Sané a Agüero, díky čemuž Citizens zvítězili na St. Mary’s v poměru 3:0 a předskočili v tabulce Premier League třetí Liverpool. Southampton zůstává devátý.

Už první půli sice jednoznačně ovládali hosté, ovšem největší šanci na brzký průlom skóre si vypracovali hráči Southamptonu. Poté, co několikrát v obtížných střeleckých pozicích neuspěl Sergio Agüero, totiž Saints podnikli přímočarý útok, který nastartoval dobrou prací ve středu pole Nathan Redmond, jenž vybídl k průniku do šestnáctky volného Gabbiadiniho. Italský útočník ještě zpětnou přihrávkou našel v lepší pozici Dušana Tadiće, jehož rána bez přípravy však postrádala přesnost a prosvištěla neškodně nad břevnem.

Přestože si Citizens užívali více než sedmdesátiprocentního držení míče a celá ofenzivní čtveřice Sané - De Bruyne - Silva - Agüero si umně vyměňovala míč, domácí gólman Fraser Forster nemusel za celou úvodní půlhodinu ani jedinkrát zasahovat. Blízko měl k ohrožení jeho branky David Silva po pětatřiceti minutách, jenže centr Agüera na zadní tyč nedokázal z voleje usměrnit mezi tři tyče. Ani ne minutu nato se Leroy Sané octl v samostatném úniku, který Forster dle sudího Swarbricka zarazil čistě vytrčenou rukavicí. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Devět minut po změně stran přiměl Forstera k prvnímu pořádnému zákroku večera Jesús Navas, jenž po odvrácené standardní situaci napřáhl zdálky a tvrdou ranou si na anglickém brankáři vynutil rohový kop. A právě z něj přišel kýžený gólový úspěch Citizens. Vincent Kompany vzešel z přetlačované s Yoshidou jako vítěz a důraznou hlavičkou nedal Forsterovi šanci zasáhnout.

Velkou šanci na pojištění hubeného náskoku měli hosté po čtyřiašedesáti minutách, když Forster na poslední chvíli vyrazil centr De Bruynea před nabíhajícím Agüerem a dorážku Silvy zase zablokovala domácí obrana. Na opačné straně zase pohrozil vyrovnáním Maya Yoshida, k němuž propadl na zadní tyč táhlý centr Tadiće, jenže Claudio Bravo si jeho hlavičku bez větších potíží pohlídal.

S blížícím se závěrem Saints převzali herní iniciativu a přišpendlili soupeře na vlastní polovinu, jenže zároveň tím otevřeli zadní vrátka rychlým protiútokům Citizens. Třináct minut před koncem za to domácí náležitě pykali, když Kevin de Bruyne svůj samostatný únik ještě vyšperkoval přihrávkou na Leroye Saného, jenž tváří v tvář Forsterovi nezaváhal.

Ani dvoubrankový náskok navíc Citizens nestačil, neboť zlomené hráče Southamptonu jen tři minuty nato vytrestal po další De Bruyneově gólové přihrávce Sergio Agüero. Manchester City tak na St. Mary’s zvítězil jednoznačně 3:0 a se ziskem čtyřiašedesáti bodů předskočil v ligové tabulce třetí Liverpool.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Leicester City 2:2

15.04.2017 16:00

Góly: 54. Yohan Cabaye, 70. Christian Benteke - 6. Robert Huth, 52. Jamie Vardy

Před odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů si Leicester oprášil své střelecké schopnosti a na hřišti Crystal Palace uhrál remízu 2:2. Z hlediska pozice v Premier League mohou být relativně spokojeny oba celky, jelikož Swansea i Hull své zápasy prohrály. Pět kol před koncem tak Eagles drží sedmibodový náskok na sestupové příčky - a navíc mají zápas k dobru. No a Foxes jsou na tom ještě o dva bodíky lépe.

Úvod zápasu nám připomněl zlaté časy Stoke City a průkopníka "střílených autů" Roryho Delapa. Ostré vhazování Christiana Fuchse totiž ve vápně dolétlo na hlavu Roberta Hutha a ejhle! Crystal Palace inkasoval na domácí stadionu po více než dvou měsících.

Právě výkon Roberta Hutha Leicesteru připomněl, jak výrazně bude německý stoper chybět v odvetě proti Atléticu, jež propásne vinou karetního trestu. Huth byl jednoznačně nejlepší na hřišti, kraloval pokutovému prostoru Leicesteru, skákal do střel, přerušoval nebezpečné centry soupeře a odklidil hned jedenáct balónů.

Výjimku představovala sedmnáctá minuta, kdy šestnáctku pro změnu ovládl Benteke a Schmeichel musel proti jeho ráně zblízka bystře zasáhnout. Tehdy ale Huth na zadní tyči zase odclonil číhajícího Puncheona. Pak už to v první půli byla zase jeho one-man show, když tečoval centr Warda, načež Zaha trefil balón pouze holení. V závěru poločasu pak skvěle zlikvidoval šanci agilního Townsenda.

Aby toho nebylo málo, krátce po přestávce se někdejší zadák Chelsea nebo Stoke vyšrouboval ve vlastním vápně po rohovém kopu a založil protiútok Leicesteru. Mahrez pak poslal do úniku Vardyho, jenž si zasekávačkou poradil se Schluppem a levou nohou překonal Hennesseyho.

Jenže už za dvě minuty se Crystal Palace dočkali snížení a najednou byli na koni právě oni. Ndidi fatálně promáchl ve vápně při pokusu o odkop, Schlupp dostal míč do vápna a Cabaye jej procpal do sítě. Eagles byli v dalších minutách lepší a dočkali se patrně zaslouženého vyrovnání - byť gól nemusel být vůbec uznán. Christian Benteke totiž po Townsendově centru doslova převálcoval Benalounea. Mike Dean ale branku schválil a zápas tak skončil nerozhodně.

Více informací k zápasu

Everton FC - Burnley FC 3:1

15.04.2017 16:00

Góly: 49. Phil Jagielka, 71. Ben Mee (vl.), 74. Romelu Lukaku - 52. Sam Vokes (pen.)

Evertonu se daří, v lize mu patří sedmé místo a další body mohl přidat v Goodison Parku proti Burnley. Byť byl v utkání jasným favoritem, první poločas žádné branky nepřinesl. První branky v zápasu se diváci dočkali až ve čtyřicáté deváté minutě. Kevin Mirallas rozehrával rohový kop, k němuž se v šestnáctce hlavičkou dostal Williams. Proti tomu ještě gólman Heaton stihl zakročit, proti následné dorážce Phila Jagielky už ale nic nezmohl a Everton vedl 1:0.

Radost po gólu kapitána Evertonu však Blues vydržela jen tři minuty. Už v padesáté druhé minutě se totiž hostujícímu Burnley povedlo srovnat. Gólman Robles ve vápně zfauloval Vokes a sudí odpískal ve prospěch hostujícího celku pokutový kop.

K jeho exekuci se postavil sám Sam Vokes a byť porušil nepsané pravidlo, že faulovaný hráč by neměl pokutový kop zahrávat, jeho přízemní rána na opačnou stranu, než na kterou se gólman Evertonu vydal, znamenala vyrovnání na 1:1.

V šedesáté třetí minutě mohl vedení na stranu Blues znovu strhnout Kevin Mirallas, jeho pokus se však s úspěchem nesetkal. Na vstřelení branky si tak museli hráči Everton počkat až do minuty sedmdesáté prvé - o tu se postaral Ross Barkley, který tak velmi trefně zareagoval na kritiku, kterou o něm v týdnu uveřejnil bulvární deník The Sun.

O tři minuty později padl i třetí gól Evertonu. Na svém kontě ho má Romelu Lukaku, který je tak nadále s přehledem nejlepším kanonýrem anglické ligy.

Více informací k zápasu

Stoke City - Hull City 3:1

15.04.2017 16:00

Góly: 6. Marko Arnautović, 66. Peter Crouch, 80. Xherdan Shaqiri - 51. Harry Maguire

Stoke City po sérii čtyř proher v řadě konečně dokázalo naplno zabodovat, což odnesl nováček z Hullu výsledkem 1:3. O ideální vstup Potters do zápasu se postaral brzkým gólem Marko Arnautović, jehož trefu sice po změně stran vymazal Harry Maguire, ovšem Peter Crouch vrátil domácím vedení a o definitivní pojistku se deset minut před koncem postaral fantastickou ranou zdálky Xherdan Shaqiri. Stoke se tak nadále drží ve středu tabulky daleko od sestupového pásma, zatímco hosté mají na osmnáctou Swansea stále pouhé dva body k dobru.

Na průlom skóre si diváci museli počkat pouhých pět minut. Volného prostoru využil Shaqiri k přesnému pasu pro Arnautoviće, jenž si míč popostrčil a svou typicky nekompromisní ranou s pomocí břevna dopravil míč za brankovou čáru. Oba zmínění hráči Stoke byli při chuti i nadále a další Shaqiriho krásná lobovaná přihrávka poslal rakouského forvarda do samostatného úniku, avšak tentokrát Arnautović zbrkle přestřelil.

O pojištění hubeného náskoku do poločasu se málem postaral Saido Berahino, jemuž gólovou radost z první trefy v novém působišti zkazil správně zdvižený praporek čárového rozhodčího. Teprve pak o sobě dali vědět i hosté, jenže Niassé i Marković se svými šancemi nenaložili správně. Po změně stran se už ale Tigers přece jenom dočkali, když po nakrátko rozehraném rohovém kopu propadl Clucasův centr k Harrymu Maguirovi, jehož rána se otřela o Ryana Shawcrosse i tyčku a zapadla do sítě.

Vyrovnání Hullu s sebou přineslo vzrůstající nespokojenost domácích tribun, avšak odpověď Marka Hughese nasadit na trávník ostřílené duo Walters - Crouch se ukázala být tou správnou. Waltersovu hlavičku sice ještě dokázal Eldin Jakupović zastavit výtečným zákrokem, jenže v šestašedesáté minutě už byl na Crouchův pokus krátký. Vytáhlý anglický forvard stál na konci pohledné kombinace Arnautoviće s Waltersem a přesnou hlavičkou vyzrál jak na bránícího Ranocchiu, tak brankáře Jakupoviće.

Aktivní Walters pak záhy otřel svou ránu o břevno, zatímco na opačné straně musel Lee Grant zasahovat proti Grosickému. O uklidnění nervů domácích příznivců se nakonec deset minut před vypršením základní hrací doby postaral Xherdan Shaqiri, jenž korunoval povedený výkon dalekonosnou ranou levačkou, která zamířila neomylně do horního růžku branky a stanovila konečné skóre 3:1.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - West Ham United 2:2

15.04.2017 16:00

Góly: 26. Wahbi Khazri, 90. Fabio Borini - 5. André Ayew, 47. James Collins

Bod je málo. Ano, Sunderland po třech prohrách v řadě konečně bodoval. Jistě, po sedmi zápasech bez vstřelené branky se nyní prosadil dokonce dvakrát. Pozitiva David Moyes v utkání s West Hamem najde. Jenže bod za remízu 2:2 je prostě málo. Přestože Hull i Swansea dnes prohrály a Black Cats oproti nim mají utkání k dobru, ztráta devíti působí bodů pět kol před koncem bezvýchodně.

Domácí tahali od začátku za kratší konec. Už ve druhé minutě musel Pickford zachraňovat svůj tým po dobře umístěném přímém kopu Lanziniho. Za další tři minuty už byl ale bezmocný, jelikož jeho obránci na okamžik evidentně rezignovali. Byram nacentroval do vápna, Carroll mičudu sklepl do ohně a André Ayew měl na hranici malého vápna neuvěřitelné množství času a prostoru.

Přesto se Sunderland vrátil do zápasu, v šestadvacáté minutě totiž vyrovnal Wahbi Khazri, a to velmi kuriózně. Míč totiž dostal do sítě přímo od rohového praporku. Nutno však podotknout, že sudí přehlédl situaci v malém vápně, kdy Anichebe bránil Randolphovi ve hře. Gól tak nejspíš neměl být uznán. Jenže byl a Black Cats ukončili 701 minut dlouhé čekání na ligovou branku.

Khazri ještě krátce před pauzou prověřil Randolpha ještě jednou, ale tentokrát na něm ztroskotal. A tak Sunderland znovu zradil vstup do poločasu. I ve druhém dějství inkasovali hned zkraje, když si James Collins naskočil na Snodgrassův rohový kop a hlavou vrátil Kladivářům vedení. I tehdy byla k vidění alarmující netečnost zadáků domácích, nabíhajícího stopera si totiž nikdo nevšímal.

Největší šanci Sunderlandu na vyrovnání spálil ve dvaasedmdesáté minutě Didier Ndong, který si neporadil s pobídkou Khazriho a jen symbolizoval trápení Mackems. Ty nakonec vysvobodil až chybující Randolph, jenž neudržel vysoký míč a plácnul ho jen k Fabiovi Borinimu. Italský forvard jej s povděkem uklidil do branky a vykřesal pro nejslabší celek Premier League jiskru naděje. Tu však domácí nepřetavili v kýžený třetí gól ani přesto, že dlouhé desetiminutové nastavení hrál West Ham bez vyloučeného Byrama.

Více informací k zápasu

Watford FC - Swansea City 1:0

15.04.2017 16:00

Góly: 42. Étienne Capoue

Desátý tým tabulky se utkal s osmnáctým, když Watford přivítal v tuto chvíli sestupující Swansea. Pokud se chtěl celek z Walesu z místa, jež ho posílá do druhé ligy posunout, musel proti Watfordu bodovat za plný počet - na sedmnáctý Hull totiž Labutím před dneškem scházely dva body.

Už v deváté minutě mohl hosty dostat do vedení Gylfi Sigurdsson. S jeho zajímavým pokusem si však gólman Watfordu Heurelho Gomes poradil a stav zůstal i nadále bezbrankový.

Stejný hráč, tedy strážce watfordského brankoviště, se zaskvěl i o pět minut později při závaru v domácím vápně, jenž nastal po rohovém kopu Swansea.

Ve dvacáté čtvrté minutě byl spáchán poblíž šestnáctky faul na Nianga, sám faulovaný se zhostil rozehrávky přímého volného kopu a nevypadalo to vůbec zle - naopak, jeho nebezpečná střela řádně prověřila hostujícího gólmana. Lukasz Fabinaski však byl připraven a s pokusem hráče Watfordu si poradil.

Už to vypadalo, že se na poločasovou přestávku půjde za bezbrankového stavu. To se ovšem změnilo ve čtyřicáté druhé minutě. To si nechal Martin Olsson nepochopitelně sebrat balon a jeho zaváhání využil Étienne Capoue. S jeho střelou si sice Fabianski poradil, avšak polský gólman pokus hráče Watfordu pouze vyrazil na roh, a s následnou dorážkou už bývalý gólman Arsenalu nic nezmohl.

Druhý poločas góly nepřinesl a Watford tak slaví tři body po výhře nad Swansea, která i nadále zůstává na sestupových příčkách.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - AFC Bournemouth 4:0

15.04.2017 13:30

Góly: 16. Mousa Dembélé, 19. Heung-min Son, 48. Harry Kane, 90. Vincent Janssen

Snadnější to snad ani být nemohlo. Tottenham využil úděsného bránění Bournemouthu, nasázel mu na White Hart Lane čtyři góly a zase se o kousek blíž posunul k vedoucí Chelsea. Na ni díky gólům Dembélého, Sona, Kanea a Janssena ztrácí před nedělní dohrávkou už pouze čtyři body.

Sedmá ligová výhra v řadě, mimochodem nejdelší série Tottenhamu za 50 let, se vyvíjela skutečně hladce. Dalo se to čekat, vždyť Spurs předtím zvládli jedenáct domácích klání za sebou a Bournemouth na hřištích silných soupeřů pravidelně selhává.

Po prvních deseti minutách svítilo na tabulce držení míče dokonce 86 % pro Tottenham a vzápětí se to promítlo i na tabuli výsledkové. Domácím stačily tři minuty, aby zápas rozhodli. V sedmnácté minutě propadl Eriksenův roh k Mousovi Dembélému a ten na zadní tyči propasíroval míč mezi nohama Pugha.

Vzápětí pak Wilshere ztratil míč před vápnem, Kane patičkou sklepl balón dovnitř šestnáctky Sonovi, jenž pro změnu nasadil jesle Borucovi. Šach, mat. Vymalováno. Bournemouth sehrál téměř nedůstojnou roli, v utkání si ani neškrtnul, protože Tottenhamu fungovala kromě útoku i obrana. Jediná střela hostí v první půli byla Cookova hlavička mířící nad břevno.

Zápas byl takovým tréninkovým soubojem střelců Kohoutů a Artura Boruce, který ještě před pauzou kryl rány aktivních Eriksena se Sonem. Hned po změně stran ale definitivní tečku za snahami Cherries napsal Harry Kane. Ve vápně si poradil s pomalejším i slabším Francisem a zakončil přesně k tyči. Stal se tak teprve čtvrtým hráčem Premier League, který vstřelil 20 a více gólů ve třech sezónách v řadě (Shearer, Henry, Van Nistelrooy). Krátce nato měl Kane další dvě velké šance, ale střílel po zemi a slabě.

Boruc po hodině hry během patnácti minut musel vytáhnout další čtyři zákroky, ale ani jeden nepatřil k těm z kategorie obtížnějších. Na konci této pasáže dostal práci dokonce i Lloris, byť jediná střela na branku od Danielse byla spíš sladkou třešničkou. Uvolněnější druhý poločas tak rozvášnil až Vincent Janssen v nastaveném čase, když svým prvním gólem ze hry v Premier League uzavřel skóre na konečných 4:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC32243565:2775
2.Tottenham Hotspur32218368:2271
3.Liverpool FC33199569:4066
4.Manchester City32197663:3564
5.Manchester United311612348:2460
6.Arsenal FC31176863:4057
7.Everton FC33169860:3757
8.West Bromwich Albion331281339:4244
9.Southampton FC311171337:4040
10.Watford FC321171437:5240
11.Stoke City331091437:4839
12.Leicester City321071541:5337
13.West Ham United331071644:5937
14.Burnley FC331061733:4736
15.Crystal Palace321051744:5235
16.AFC Bournemouth33981645:6335
17.Hull City33861934:6730
18.Swansea City33842137:6828
19.Middlesbrough FC324121623:3924
20.Sunderland AFC32562126:5821

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (792)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele