33. kolo
15.04.2017 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Stoke vyzrálo na Hull a ukončilo černou sérii proher

Stoke City po sérii čtyř proher v řadě konečně dokázalo naplno zabodovat, což odnesl nováček z Hullu výsledkem 1:3. O ideální vstup Potters do zápasu se postaral brzkým gólem Marko Arnautović, jehož trefu sice po změně stran vymazal Harry Maguire, ovšem Peter Crouch vrátil domácím vedení a o definitivní pojistku se deset minut před koncem postaral fantastickou ranou zdálky Xherdan Shaqiri. Stoke se tak nadále drží ve středu tabulky daleko od sestupového pásma, zatímco hosté mají na osmnáctou Swansea stále pouhé dva body k dobru.

Na průlom skóre si diváci museli počkat pouhých pět minut. Volného prostoru využil Shaqiri k přesnému pasu pro Arnautoviće, jenž si míč popostrčil a svou typicky nekompromisní ranou s pomocí břevna dopravil míč za brankovou čáru. Oba zmínění hráči Stoke byli při chuti i nadále a další Shaqiriho krásná lobovaná přihrávka poslal rakouského forvarda do samostatného úniku, avšak tentokrát Arnautović zbrkle přestřelil.

O pojištění hubeného náskoku do poločasu se málem postaral Saido Berahino, jemuž gólovou radost z první trefy v novém působišti zkazil správně zdvižený praporek čárového rozhodčího. Teprve pak o sobě dali vědět i hosté, jenže Niassé i Marković se svými šancemi nenaložili správně. Po změně stran se už ale Tigers přece jenom dočkali, když po nakrátko rozehraném rohovém kopu propadl Clucasův centr k Harrymu Maguirovi, jehož rána se otřela o Ryana Shawcrosse i tyčku a zapadla do sítě.

Vyrovnání Hullu s sebou přineslo vzrůstající nespokojenost domácích tribun, avšak odpověď Marka Hughese nasadit na trávník ostřílené duo Walters - Crouch se ukázala být tou správnou. Waltersovu hlavičku sice ještě dokázal Eldin Jakupović zastavit výtečným zákrokem, jenže v šestašedesáté minutě už byl na Crouchův pokus krátký. Vytáhlý anglický forvard stál na konci pohledné kombinace Arnautoviće s Waltersem a přesnou hlavičkou vyzrál jak na bránícího Ranocchiu, tak brankáře Jakupoviće.

Aktivní Walters pak záhy otřel svou ránu o břevno, zatímco na opačné straně musel Lee Grant zasahovat proti Grosickému. O uklidnění nervů domácích příznivců se nakonec deset minut před vypršením základní hrací doby postaral Xherdan Shaqiri, jenž korunoval povedený výkon dalekonosnou ranou levačkou, která zamířila neomylně do horního růžku branky a stanovila konečné skóre 3:1.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
HullCity

Domácí forma sice fantastická,ale to nemusí stačit na záchranu,musíme bodovat i dneska.Stoke mají otřesnou formu a pokud by prohráli i dneska sestup by nebyl zas tak nereálný,jak se jeví z článku.Proto také Hughes dává nejsilnější sestavu,zatímco my dáváme sestavu jen z 1 útočníkem...nevím no,i remíza by byla překvapením z naší strany.

Jakupovič-Ranocchia,Dawson,Maguire,Robertson-Grosicki,Clucas,Huddlestone,N´Diaye,Markovič-Niasse.

Reagovat
HullCity

Po 1.obdržené brance jsme hráli skvěle,bylo otázkou času,kdy vyrovnáme,ale pak prostě přišel Crouch a udělal to jediné,co umí,využil svoji výšku a z hovna dal gól,který nás položil.Podle tabulky je vše jasné,je to mezi náma a Swansea!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele