33. kolo
17.04.2017 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Alexis s Özilem vyválčili pro chabý Arsenal výhru nad Middlesbrough

Ani nové rozestavení nepomohlo Arsenalu ke zlepšení matných výkonů z posledních měsíců, ovšem proti Middlesbrough Kanonýři přesto vyválčili všechny body, když na Riverside Stadium zvítězili 2:1. Vyrovnané utkání rozhodly momenty geniality v podání dvou největších hvězd londýnského celku Alexise Sáncheze s Mesutem Özilem, jejichž trefy předčily snížení Álvara Negreda a udržely Arsenal v boji o čtvrté místo.

Arsene Wenger si pro všechny zúčastněné připravil velké překvapení, když postavil jedenáctku v základní sestavě s třemi stopery. Úvodní minuty napověděly, že si hráči na odlišnou formaci teprve pomalu zvykají a domácí neměli vážnější problém odolávat útokům Kanonýrů. V třiadvacáté minutě se dokonce De Roonovi povedlo skórovat na opačné straně, ovšem jeho gólová hlavička správně neplatila kvůli postavení mimo hru.

Middlesbrough se s postupem času povedlo vyrovnat hru a zdálo se, že první půle skončí zaslouženou bezbrankovou remízou, ovšem tři minuty před odchodem do kabin předvedl svůj um v plné kráse Alexis Sánchez. Nejlepší střelec Arsenalu parádním přímým kopem roztočil míč nad hráčskou zdí a brankář Brad Guzan jen zkameněle přihlížel, jak Alexisova kroucená rána zapadá do sítě.

Odpověď Boro na sebe ovšem nenechala dlouho čekat. Po změně stran uplynuly sotva čtyři minuty a perfektní Downingovu pobídku proměnil Álvaro Negredo, který si zaběhl mezi stopery Arsenalu a ranou z voleje nedal Petru Čechovi šanci zasáhnout. Pár minut nato mohlo být pro Kanonýry ještě hůř, když se ve slušné šanci objevil Stewart Downing, když k němu na zadní tyč propadl Friendův tečovaný centr, avšak skákající míč anglický záložník nedokázal ukočírovat a vysoko přestřelil.

Zlepšený výkon domácích pokračoval i po hodině hry, kdy měl po dobře zahrané standardní situaci obrat na hlavě Daniel Ayala, jenže trefil pouze střed branky s připraveným Petrem Čechem. Chvíli nato o sobě dal poprvé vědět i Mesut Özil, jehož vyslal do samostatného úniku Alexis Sánchez, avšak Guzan dokázal zavčasu vyběhnout a úspěšně se vrhnout německému záložníkovi pod nohy.

Dvacet minut před koncem se však Arsenalu znovu povedlo vytěžit z minima maximum. Alexis Sánchez našel povedeným centrem v šestnáctce zcela volného Ramseyho, jenž sklepl míč hrudí k Mesutu Özilovi, jenž netradičně pravačkou chladnokrevně propálil Guzana na přední tyči a vrátil Kanonýrům vedení. O poklidné dohrání zápasu se mohl postarat po celý zápas neviditelný Olivier Giroud, jenže Alexisovu pobídku ke střele zpoza pokutového území hrubě nezvládl a zamířil blíže k rohovému praporku než Guzanově brance.

Nejblíže měl k opětovnému vyrovnání po dalším Downingově přímém kopu Ben Gibson, k němuž propadl míč bezprostředně před Čechem, ovšem v pádu již stoper Boro nedokázal své ráně dodat patřičnou razanci a český brankář bez potíží sbalil míč do náruče. Utkání tak skončilo k úlevě hostí výsledkem 2:1, který Kanonýrům stále dává naději na umístění do čtvrtého místa, zatímco Middlesbrough je zase o krůček blíže nenáviděnému sestupu.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (10)

Přidat komentář
Infernoqt

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Manau

Tohle bude remíza!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
vanGomm

Domácí potřebují body víc,tak tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivil bych se frustrovaným hráčům Arsenalu,kdyby chtěli Wengera potopit potom dneska třeba 4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele