Premier League - souhrn 30. kola

10.03.2018, 15:25, aktualizováno 12.03.2018, 22:54
Komentáře a souhrny
Man City vykradl Stoke a potvrdil vedoucí pozici. Manchester United ve šlágru kola doma zdolal Liverpool a pojistil si druhé místo v tabulce. Arsenal si dokázal poradit s Watfordem a také Tottenham zvládl otočit duel v Bournemouthu. Chelsea přehrála Crystal Palace, WBA doma dostalo čtyři góly od Leicesteru, venku loupilo i Burnley, naopak na svém hřišti uspěly Everton a Newcastle. Huddersfield se Swansea si body rozdělily...

Stoke City - Manchester City 0:2

12.03.2018 21:00

Góly: 10. David Silva, 50. David Silva

Manchester City učinil další důležitý krůček k tomu, aby pozvedl trofej pro vítěze Premier League. V pondělí večer byl hlavním strůjcem vítězství David Silva, jenž vsítil obě branky utkání. Stoke po prohře nadále zůstávají předposlední.

Manažer Potters uděal pouze jednu změnu v základní sestavě. Místo Dioufa dostal důvěru Jesé. Lodivod hostů Pep Guardiola změnil podstatnou část sestavy svého týmu. Proti Basileji i Stoke nastoupili od začátku pouze Zinčenko, Sané a Gabriel Jesus.

Do vedení šli v 10. minutě Ciizens. Jesus vyslal Sterlinga, který nacentroval na Davida Silvu a španělský záložník střelou z první překonal Butlanda. Hra se předtím i poté odehrávala především na obranné polovině domácích. Ve 21. minutě se však na druhé straně při ojedinělé akci uvolnil u rohového praporku Shaqiri a přihrál Ndiayemu, jehož tečovaná střela skončila těsně vedle.

Ve 26. minutě se míč příhodně odrazil k Fernandinhovi, ale jeho rána z první letěla vysoko nad. Za dalších sedm minut poslal De Bruyne ostrý centr, který jen taktak netečoval žádný hráč do sítě. Ve 36. minutě se pokoušel o únik domácí Jesé, před kterým Walker ukopl míč takovým způsobem, že ohrozil vlastního gólmana Edersona. Meruna však nakonec dopadla na horní síť. Pět minut před pauzou pálil podruhé v utkání Fernndinho a Butland musel vytáhnout reflexivní zákrok.

Druhou branku přidal Manchcester City a jmenovitě David Silva pět minut po změně stran. Silva si vyměnil míč s Jesusem a pokořil Butlanda podruhé. O šest minut později jej chtěl napodobit Fernandinho, ale ve své další dobré příležitosti neuspěl, neboť z úhlu mířil do boční sítě. Následně protancoval pokutovým územím soupeře Sterling, ale Butland byl na bližší tyči úspěšnější.

Tlak Citizens sílil. V 59. minutě jen těsně netrefil Sané. Stoke však sem tam taktéž zahrozilo. V 64. minutě střílel po standardní situaci z otočky Martins Indi, ale přestřelil. Za další devět minut podpořil na druhé straně útok obránce Walker, ale ve finále mu vůbec nesedla střela. Krátce po něm pálil Sané přesně do míst, kde stál Butland.

Zbytek zápasu se v podstatě jen dohrával. Hrnčíře tak pořád čeká pořádná fuška, aby ve městě uchovali prvoligovou příslušnost i pro příští rok. To v modré části Manchesteru se již mohou pomalu připravovat na triumfální oslavy pro vítěze soutěže.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Tottenham Hotspur 1:4

11.03.2018 17:00

Góly: 7. Junior Stanislas - 35. Dele Alli, 62. Heung-min Son, 87. Heung-min Son, 90+1. Serge Aurier

Kohouti z Tottenhamu dokázali otočit vývoj na půdě houževnatého Bournemouthu i bez svého nejlepšího kanonýra Harryho Kanea, který opustil trávník ve 34. minutě kvůli zraněnému kotníku. Londýnský celek od tohoto momentu vsítil hned čtyři góly a po nakonec hladkém vítězství v poměru 4:1 se posunul na třetí místo Premier League s jednašedesáti body, před čtvrtým Liverpoolem má náskok jednoho bodu.

AFC se nachází na dvanácté pozici s třiatřiceti body a osm kol před koncem nemá v žádném případě jistou záchranu, neboť na osmnáctou sestupovou příčkou Crystalu Palace drží pouhý šestibodový náskok. Domácí od samého začátku spoléhali na rychlé protiútoky a hned do dvou se dostali v úvodní desetiminutovce. Nejprve po brejku dva na jednoho uvolnil Mousset rozběhnutého Juniora Stanislase a ten svým lobem orazítkoval horní tyčku.

Stejný hráč přeci jen poslal Bournemouth do vedení v 7. minutě, když si po centru od Adama Smithe zpracoval míč na prsa a poté nekompromisně zamířil k pravé konstrukci. Hosté se postupem času stále častěji tlačili do zakončení a vyrovnat se jim povedlo ve 35. minutě. Po krásné přízemní kombinaci a finálním centru z pravého křídla od Serga Auriera si naběhl do předbrankového prostoru Dele Alli a v pádu rozvlnil síť.

Dvě minuty po změně stran odvrátil gólman Lloris křižnou ránu Francise na rohový kop, o deset minut později vyrazil gólman Begovič střelu Eriksena z hranice pokutového území do strany. Ústřední postavou Hotspur se stal pětadvacetiletý korejský útočník Heung-Min Son. Ten nejprve otočil vývoj v 62. minutě, po křižném centru Alliho střílel z voleje a jeho skákavý pokus zapadl přesně k bližší tyči.

Za další tři minuty nepropálil stejný hráč Begoviče z úhlu, zhruba deset minut před závěrečným hvizdem nebyl uznán gól domácímu Wilsonovi, jenž v hlavičkovém souboji zřetelně přistrčil Sáncheze. V 87. minutě definitivně rozhodl Son, který běžel zcela sám na Begoviče z vlastní poloviny, elegantně ho obešel a s přehledem rozvlnil síť - 1:3. Vzápětí mohl hrdina nedělního klání zkompletovat hattrick, ale proti jeho dělovce z hranice pokutového území výborně zakročil Begovič. V nastaveném čase pojistil výhru Tottenhamu Aurier umístěnou hlavičkou z mírného úhlu ke vzdálenější tyči.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Watford FC 3:0

11.03.2018 14:30

Góly: 8. Shkodran Mustafi, 59. Pierre-Emerick Aubameyang, 77. Henrich Mchitarjan

Na Emirates Stadium sice v nedělní odpoledne nezavítala příliš vysoká návštěva, ovšem kdo na prořídlé tribuny dorazil, nelitoval. Malé londýnské derby mezi Arsenalem a Watfordem nabídlo pohledný zápas plný šancí na obou stranách s dobrým koncem pro domácí Kanonýry a také brankáře Petra Čecha, který nejenže dokázal vůbec poprvé od přestupu do Arsenalu chytit pokutový kop, ale také si díky tomu připsal jubilejní dvousté čisté konto v Premier League.

Výběr základní sestavy Arsenalu napověděl, že manažer Arséne Wenger již hodlá věnovat větší pozornost Evropské lize, neboť se ani na lavičce náhradníků neobjevili Laurent Koscielny, Aaron Ramsey či Calum Chambers, jehož na pravém kraji obrany při absenci Héctora Bellerína nahradil Ainsley Maitland-Niles. Přesto domácí vstoupili do zápasu výtečně a v úvodní desetiminutovce si vytvořili dvě gólové příležitosti. Tu první měl po povedené týmové kombinaci na kopačce Piérre-Emerick Aubameyang, avšak jeho samostatný únik dokázal zneškodnit brankář Karnezis.

Totéž se již nedalo říci o situaci z osmé minuty, kdy Özilův přímý kop našel v šestnáctce volného Shkodrana Mustafiho a německý stoper nekompromisní hlavičkou poslal Arsenal do vedení. Chvíli nato však o sobě dali vědět i hosté a Petr Čech měl co dělat, aby si poradil s nepříjemnou ranou Doucourého.

Utkání zůstávalo i nadále plně otevřené a šance se kupily na obou stranách. Watford zvýšil akvitivu při napadání soupeřovy rozehrávky, což hráčům Arsenalu dělalo notné problémy. Výsledkem byla chvilková převaha hostujícího celku a výtečná možnost k vyrovnání. Richarlisonův kvalitní přímý kop zvládl Čech u své levé tyče vyrazit pouze do strany k nohám volného Pereyry, na nějž z mírného úhlu zívala odkrytá branka. Záložník Watfordu ale své zakončení uspěchal a zamířil hrubě nepřesně.

Chvíli nato se mohl Pereyra cítit dvojnásob hůře, neboť se sám před Karnezisem zjevil Mesut Özil. Řecký gólman se sice již položil na opačnou stranu, než kam Özil zamířil, ovšem nataženou nohou dokázal míč zneškodnit a udržel svůj tým na dostřel. Když pak v nastavení neuspěl proti pozornému Čechovi ani hlavičkující Richarlison, skončila atraktivní první půle těsným vedením domácích.

Po změně stran oba týmy navázaly přesně tam, kde skončily v první půli. Lepší vstup do hry měli tentokráte hosté a ustavičným nátlakem testovali nejistou defenzivu Kanonýrů. Když už se zdálo, že si Arsenal přílišnou pasivitou vážně zahrává, přišel ojedinělý útok na Karnezisovu bránu a vše bylo rázem jinak. K odraženému míči se ve středu pole dostal Henrik Mchitarjan a ideálně načasovanou kolmicí vybídl k úniku svého někdejšího parťáka z Dortmundu Aubameyanga, který zachoval chladnou hlavu, obešel vyběhnuvšího Karnezise a snadno uklidil míč do prázdné sítě.

Nebyl by to však Arsenal, aby nebylo o drama postaráno i nadále. Sotva dvě minuty po Aubameyangově gólové pojistce si totiž Pereyra popíchl míč okolo statického Maitlanda-Nilese a jeho následný náraz do mladého beka Arsenalu vyhodnotil sudí Atkinson jako důvod k odpískání pokutového kopu. Stejně jako ve vzájemném zápase na Vicarage Road se k jeho rozehrání postavil Troy Deeney, ovšem tentokrát Petr Čech vystihl jeho nepříliš umístěnou ránu a vůbec poprvé v dresu Arsenalu dokázal proti penaltovému exekutorovi úspěšně zasáhnout. Výsledkem byly neméně hlučné ovace domácího publika, a to nejen kvůli Čechovi, ale také Deeneyho dřívějším kontroverzním výrokům na adresu Arsenalu.

O definitivní potvrzení výhry domácího celku se pak čtvrthodinu před koncem znovu postaralo dortmundské duo Mchitarjan-Aubameyang. Tentokráte si oba ofenzivní tahouni Arsenalu vyměnili role a byl to arménský reprezentant, kdo po Aubameyangově přihrávce propálil Karnezise potřetí. Arsenal tak po mizerné šňůře tří ligových proher v řadě zabral a pojistil si v tabulce alespoň stávající šesté místo s osmibodovou ztrátou na pátou Chelsea.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Crystal Palace 2:1

10.03.2018 18:30

Góly: 25. Willian, 32. Martin Kelly (vl.) - 90. Patrick van Aanholt

Chelsea zvládla roli favorita a v londýnském derby porazila Crystal Palace. Domácí se především v prvním poločase ukázali v dobrém světle a do přestávky vsítili dvě branky. V závěru zápasu si však zkomplikovali situaci a do konečného hvizdu se strachovali o výsledek.

Italský manažer ve službách Blues Antonio Conte po delší době opět vsadil na klasického hrotového útočníka a do základní sestavy nasadil zimní posilu Oliviera Girouda. Na pravém křídle zase dostal šanci Davide Zappacosta a do středu obrany se vrátil zkušený Gary Cahill, jenž také převzal kapitánskou pásku. Conteho protějšek Roy Hodgson ponechal sestavu svého mužstva beze změn.

První vážnou šancí byla situace z 9. minuty, kdy štěstí zkoušel Kanté. Jeho střelu se pokoušel tečovat Giroud a brankář Hennessey měl co dělat, aby balón vyrazil. Chvíli poté pálil i Willian, opět však našel jen připraveného velšského reprezentanta. Ve 12. minutě málem zaskočil obecenstvo Towsend. Jeho volej totiž skončil na síti nad břevnem. O čtyři minuty později pálil znovu Willian, ale tento pokus dopadl podobně jako předchozí, který Brazilec vyslal.

Kudrnatý šikula však pokračoval ve svém snažení, což se vyplatilo ve 25. minutě. Willian si navedl míč na střed hřiště a jeho střelu ještě tečoval Kelly za záda bezmocného Hennesseyho. O vyrovnání se snažil Sørloth, ale po narážečce od Bentekeho střílel hodně vedle. Ve 31. minutě pláchl po křídle Alonso a nahrál do vápna, kde Hazard přenechal míč Zappacostovy, jehož střelu Kelly vykopl jen do Hennesseyho zad a poté se balón odrazil do branky opět od nešťastníka Kellyho - 2:0.

Aktivní Zappacosta zkoušel své štěstí znovu v 38. minutě, ale tentokrát mířil mimo. V poslední minutě prvního poločasu pronikl do vápna Hazard a nahrál do tutovky Giroudovi, jemuž ve skórování zabránil na brankové čáře Tomkins. Následně Hazard dorazil Zappacostovu střelu do branky, ale gól nemohl kvůli Belgičanovu ofsajdu platit.

Po změně stran byli Eagles blízko vyrovnání. Christensen zachyboval a Sørloth se z úhlu řítil na Courtoise, ale trefil pouze tyč. Na druhé straně zahrozil Giroud s Willianem, ale záložník Chelsea trefil všudypřítomného Tomkinse. V 55. minutě se po Giroudově posunutí hnal na Hennesseyho Hazard, ztroskotal však na vyběhnuvším Velšanovi. Na druhé straně pálil pohotově van Aanholt, ale pouze do míst, kde stál Courtois. V 60. minutě střílel Willian z přímého kopu, opět však dobře zasáhl Hennessey.

Po hodině hry měli dobré šance Zappacosta a Giroud, ale ani jeden z nich neuspěl. V 67. minutě měl Giroud další obrovskou šanci, v níž nastřelil tyč. Na hřiště se dostal i Morata a v 78. minutě se uvedl slabou střelou. Čtyři minuty před koncem vsítil branku Sørloth, ten ale nebyl uznán kvůli předcházejícímu faulu. V poslední minutě základní hrací doby našel Zaha nabíhajícího van Aanholta, jenž zahrál Courtouisovi na housle. Více však již hosté nestihli.

Více informací k zápasu

Everton FC - Brighton & Hove Albion 2:0

10.03.2018 16:00

Góly: 60. Gaëtan Bong (vl.), 76. Cenk Tosun

Everton po delší době opět potěšil vlastní fanoušky, když v Goodison Parku zdolal ve formě hrající Brighton & Hove Albion. Toffees se tak v tabulce bodově odpoutali od svého dnešního soupeře a potvrdili dobrou formu na domovském stadionu.

Domácím se do sestavy vrátil zkušený Phil Jagielka s Leightonem Bainesem. Šanci dostal také další ostřílený harcovník Wayne Rooney a návrat hlásil i Yannick Bolasie. Manažer hostů učinil jednu změnu oproti vítězství nad Arsenalem. Biram Kayal nahradil Dalea Stephense.

K prvnímu ohrožení branky se dostal navrátilec do sestavy Jagielka. Ten v 8. minutě zamířil hlavou přímo do náruče brankáře Ryana. Tentýž strážce svatyně však ve 22. minutě zachyboval, kdy nedosáhl na centrovaný míč. Bolasie však v těžké pozici mířil do boční sítě.

Za další tři minuty zkoušel z dálky štěstí Murray, ale gólman Evertonu Pickford pozorně zasáhl. Ve 29. minutě pálil z úhlu Sigurdsson a Ryan měl plné rukavice práce. Následná dorážka Daviese skončila na tribuně.

Po hodině hry se již domácí Toffees dočkali branky. Bolasie zatáhl míč až k pokutovému území, odkud nacentroval na zadní tyč, kde obránce Brightonu Bong nešťastně skóroval do vlastní sítě. Čtvrthodinu na to založil akci Evertonu Baines a na jejím konci našel uprostřed šestnáctky volného Tosuna, jenž míč napálil za záda bezmocného Ryana.

Deset minut před koncem neudržel nervy hostující Knockaert, když u postranní čáry nebezpečným skluzem málem zranil Bainese. Sudí East bez milosti vytáhl červenou kartu. V 87. minutě Duffy fauloval Calverta-Lewina a domácí kopali pokutový kop. Ten však neproměnil Rooney, když nechal vyniknout Ryana.

Rooney se i tak mohl po závěrečném hvizdu radovat se svými spoluhráči ze zisku tří bodů. Naopak Seagulls po dvou domácích vítězstvích odjíždí z Liverpoolu s prázdnou.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Southampton FC 3:0

10.03.2018 16:00

Góly: 2. Kenedy, 29. Kenedy, 57. Matt Ritchie

Newcastle zvládl veledůležitý šestibodový zápas proti Southamptonu a zvítězil jasně 3:0. Hvězdou sobotního odpoledne se stal útočník Kenedy, jenž vstřelil dvě branky. Dvě asistence si zase připsal záložník Shelvey.

Manažer domácích Rafael Benítez dal od začátku šanci třem hráčům, kteří nezasáhli do minulého utkání proti Liverpoolu. Do sestavy se probojovali Ritchie, Shelvey a Pérez. Lodivod Southamptonu Mauricio Pellegrino taktéž pozměnil svoji vybranou jedenáctku. Šanci dostali mj. Højbjerg a Ward-Prowse.

Magpies se dostaly do vedení hned po šedesáti sekundách. Shelvey poslal nákop na Kenedyho, jenž vyhrál souboj se Soaresem a následně překonal gólmana McCarthyho. Poté Shelvey dalším pasem našel Gaylea, ale ten si nezpracoval míč ideálně.

Ve 25. minutě vybojoval Diamé balón na Leminovi, následně jej přebral Gayle a jeho střelu musel likvidovat McCarthy. Newcastle byl nebezpečnější a čtyři minuty po Gaylově šanci se radoval podruhé ze vstřeleného gólu. Pérez započal rychlý protiútok, před vápnem přihrál Gayleovi, který ještě našel zcela volného Kenedyho, na něhož již zívala prázdná brána.

Po přestávce mohl zvýšit náskok domácích Pérez, když si naskočil na centr od rohového praporku. Jeho hlavička však těsně přeletěla břevno. Hned poté chtěl Kenedy zkompletovat hattrick, ale volejem zamířil těsně vedle. Co se nepovedlo Pérezovi a Kenedymu, dokázal v 57. minutě Ritchie. Balón mu ke střele připravil Shelvey a na Ritchieho obstřel byl McCarthy krátký.

Southampton si první velkou šanci vypracoval až v 59. minutě, ale Carrilla vychytal Dúbravka. O šest minut později hlavičkoval po rohovém kopu zcela volný Bertrand. V 77. minutě pálil střídající Sims a Dúbravka byl opět pozorný, když vyrazil míč do strany. V poslední desetiminutovce zase nechybělo mnoho, aby Pérezův centr nasměroval Hoedt do vlastní brány.

Southampton v poslední půlhodině převedl lepší výkon než v předchozím průběhu zápasu, ale na bodový zisk to již nestačilo. Newcastle se po výhře zase o něco víc vzdálil hrozbě sestupu.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Leicester City 1:4

10.03.2018 16:00

Góly: 8. Salomón Rondón - 21. Jamie Vardy, 62. Riyad Mahrez, 76. Kelechi Iheanacho, 90+3. Vicente Iborra

S West Bromwichem už to vypadá skutečně zle nedobře. Baggies sice do zápasu vstoupili výborně a rychle se ujali vedení, jenže Leicester postupem času přebral kontrolu nad utkáním a zaslouženě zvítězil. Domácím se tak záchrana ztrácí v nedohlednu.

Úvod duelu přitom měli domácí naprosto skvostný - Nyom totiž pasem po lajně našel nabíhajícího Burkeho, ten s ničím neotálel a do vápna poslal přesný centr, který do sítě usměrnil nabíhající Rondon. O pár minut později mohlo být ještě lépe - těsně za vápnem totiž napřáhl Krychowiak a tečovanou střelou orazítkoval břevno.

Hostující Leicester do utkání vrátila senzační spolupráce Mahreze s Vardym. Prvně jmenovaný vyslal z vlastní poloviny hřiště senzační padesátimetrový pas, který anglický útočník ještě lepším způsobem uklidil z voleje za záda bezmocného Forstera. Vedení Baggies tak bylo rázem pryč. Jen o pár minut později už mohl West Brom prohrávat, Chillwelův pas totiž našel nabíhajícího Vardyho, jenže ten se nacházel v ofsajdu, a tak jeho branka nemohla platit.

Na druhé straně zase mohl náskok domácím vrátit Rondon, Morgan však jeho ránu zblokoval nad. Krátce po stratu druhé půle se však hosté skutečně dostali do vedení - Iheneacho parádním obloučkem oslovil Mahreze, který bez potíží přehodil vybíhajícího Forstera a podruhé rozjásal fanoušky Lišek. Od tohoto momentu už také nebylo pochyb o tom, kam se budou stěhovat tři body.

Jistotu hostům zařídil patnáct minut před koncem Iheneacho, kterého si na malém vápně našel přesný Chillwelův centr. Definitivní podobu výsledku pak dal po rohovém kopu Iborra.

Více informací k zápasu

West Ham United - Burnley FC 0:3

10.03.2018 16:00

Góly: 66. Ashley Barnes, 70. Chris Wood, 81. Chris Wood

Kladiváři budou chtít na sobotní odpoledne co nejrychleji zapomenout. Krom bodů také dost možná přišli o podporu svých fanoušků, jelikož je klidně možné, že jim kvůli nepokojům v hledišti anglická asociace stánek pro další domácí zápasy uzavře.

První šanci přitom měli domácí, jenže Arnautovič z velkého úhlu hostujícího brankáře neprostřelil. Do další příležitosti se po rohovém kopu protlačil Mário, z výhodné pozice však zamířil vysoko nad. Kladiváři také mohli kopat penaltu, když centr Cresswella trefil ruku Lennona, píšťalka sudího však zůstala němá. Silnou pasáž domácích pak zakončil nájezd Lanziniho, jehož zakončení bravurně zneškodnil Pope.

V druhé půli ovšem Burnley vyrovnalo hru a po hodině hry šlo do vedení, když se senzačně trefil z hranice vápna Barnes. Tento moment také odstartoval agresivní chování fanoušků West Hamu, kteří začali vnikat na hrací plochu. Jejich špatnou náladu ještě umocnila situace ze sesmdesáté minuty, kdy Lennon našel před brankou Wooda, který míč pohodlně uklidil do prázdné brány. Zmar domácích pak dokonal deset minut před koncem Hart, kterému z rukavic vypadla nepříliš složitá rána a dobíhající Wood upravil na konečných 0:3.

Více informací k zápasu

Huddersfield Town - Swansea City 0:0

10.03.2018 16:00

Góly: -

Souboj o záchranu svého vítěze neměl, Huddersfield se totiž rozešel smírně bez branek s konkurenční Swansea. I když se na první pohled může zdát, že utkání příliš zajímavé nebylo, tak opak je pravdou. Hosté totiž více jak osmdesát minut hráli bez vyloučeného kanonýra Jordana Ayewa, domácí i přes obrovskou převahu a mnoho vyložených možností nepřeklopili misky vah na svou stranu.

Domácí celek se tak v tabulce Premier League nachází na patnáctém místě s jednatřiceti body, Swansea má stejný bodový zisk a je lepší o jednu pozici díky příznivějšímu skóre. Huddersfield působil od samého začátku sebevědomějším dojmem a poprvé zahrozil v 6. minutě, střela nejaktivnějšího muže na hřišti Mouniého letěla zhruba o půl metru vedle pravé tyče. Jeden z důležitých momentů byl k vidění o pět minut později.

Nejlepší střelec Swansea Jordan Ayew si nevybíravým způsobem vyšlápl na kapitána Hogga a za surovou hru obdržel přímou červenou kartu. Huddersfield od této chvíle zatlačil soupeře na vlastní polovinu, v utkání držel míč z těžko uvěřitelných jednaosmdesáti procent. Nicméně do konce úvodní části zahrozil jednou, a to když Mounié ve 42. minutě hlavičkoval zády k brance zhruba o metr nad břevno.

Ve druhém dějství začal více střílet a vytvořil si i více gólových šancí. V 51. minutě to zkusil z dobrých třiceti metrů Hogg a pravou konstrukci minul o decimetry. Vzápětí si po centru z pravého křídla naběhl před branku Malone a ve stoprocentní pozici míč vůbec netrefil. Po hodině hry spálil dvě tutovky Mounié. Nejprve střílel zcela osamocen z deseti metrů a bližší tyč netrefil o hodně malý kousek.

Ihned na to vypálil z voleje z hranice šestnáctky a jeho dělovku odvrátil gólman Fabiański výtečně jednoruč do břevna, míč následně doputoval do zámezí. V 64. minutě napřáhl z pětadvaceti metrů Hadergjonaj a ani on nezamířil do prostoru tří tyčí jen velmi těsně. Domácí se přeci jen mohli radovat v první nastavené minutě, jenomže když Ince hlavičkoval zblízka pouze do levé tyče, tak se výsledek nezměnil.

Více informací k zápasu

Manchester United - Liverpool FC 2:1

10.03.2018 13:30

Góly: 14. Marcus Rashford, 24. Marcus Rashford - 66. Eric Bailly (vl.)

Souboj o druhé místo nakonec vyzněl lépe pro domácí Manchester United, který díky dvěma přesným zásahům Rashforda svého historického rivala přehrál 2:1. Rudí ďáblové měli zápas v první půli plně pod kontrolou, v druhé části sice přebrali taktovku hosté, ovšem vyrovnat se jim již nepodařilo.

Obrana Liverpoolu v úvodu zápasu vyrobila dvě hrubé chyby, za které byla také okamžitě potrestána. Nejprve si mladý Alexander-Arnold nechal pláchnout Rashforda, na kterého hlavičkou míč posunul Lukaku, přičemž anglický reprezentant zachoval chladnou hlavu, zasekávačkou se uvolnil do středu hřiště a parádní ranou na vzdálenější tyč otevřel skóre. A pro svěřence Jürgena Kloppa bylo o necelých deset minut později ještě hůř. To zase v souboji Lukaku přetlačil Lovrena, náběh Maty nezachytil Can a belgický forward svého spoluhráče našel precizním pasem. Nejhoršímu ještě stihl zamezi Van Dijk, jenže balón posunul pouze k volnému Rashfordovi, který jej podruhé uklidil do sítě.

Liverpool byl v těchto chvílích jako opařený, kontrovat sice mohl po rohovém kopu stoper Dijk, jenže svou hlavičku nenamířil přesně. Třetí přesný zásah pak mohl těsně před pauzou přidat Mata, který se před Kariusem zjevil úplně osamocený, akrobatickým zakončením však pas Rashforda v branku nepřetavil - pálil totiž o pár decimetrů vedle.

Po přestávce však domácí odebrali nohu z plynu a byl to Liverpool, kdo převzal otěže zápasu. Hned po pěti minutách mohl snížit Van Dijk, jeho hlavička však skončila na horní síti, poté se zase hosté dvakrát marně dožadovali pokutového kopu - nejprve ve vápně tahal Young za dres pronikajícího Salaha, o chvíli později zase Robertsonův centr zastavila ruka Valencii. Penalta se však ani jednou nekopala.

Hostům tak po více než hodině hry pomohl až kiks stopera Bailyho, který si do vlastní brány srazil centr Maného. Liverpool se v závěru hnal za vyrovnáním, proti pevné defenzivě domácích se však prosazoval jen velmi těžce. A když už to vypadalo, že se do vyložené šance protlačí Mané,S zastavil jej na poslední chvíli na hranici faulu Fellaini. Senegalský útočník se pak ještě v nastaveném čase protlačil do zajímavé pozice, tu mu však včasným vyběhnutím zmařil De Gea, který se tak se svými spoluhráči mohl radovat z velmi důležitého vítězství.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City30263185:2081
2.Manchester United30205558:2365
3.Tottenham Hotspur30187559:2561
4.Liverpool FC30179468:3460
5.Chelsea FC30175852:2756
6.Arsenal FC301461055:4148
7.Burnley FC301110927:2643
8.Leicester City3010101045:4340
9.Everton FC301071335:4937
10.Watford FC301061439:5036
11.Brighton & Hove Albion308101228:4034
12.AFC Bournemouth30891335:4833
13.Newcastle United30881430:4032
14.Swansea City30871525:4231
15.Huddersfield Town30871525:5031
16.West Ham United30791436:5730
17.Southampton FC305131229:4428
18.Crystal Palace30691528:4827
19.Stoke City30691528:5627
20.West Bromwich Albion303111623:4720

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (823)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele