30. kolo
10.03.2018 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Newcastle United - Southampton FC 3:0

Newcastle zvládl veledůležitý šestibodový zápas proti Southamptonu a zvítězil jasně 3:0. Hvězdou sobotního odpoledne se stal útočník Kenedy, jenž vstřelil dvě branky. Dvě asistence si zase připsal záložník Shelvey.

Manažer domácích Rafael Benítez dal od začátku šanci třem hráčům, kteří nezasáhli do minulého utkání proti Liverpoolu. Do sestavy se probojovali Ritchie, Shelvey a Pérez. Lodivod Southamptonu Mauricio Pellegrino taktéž pozměnil svoji vybranou jedenáctku. Šanci dostali mj. Højbjerg a Ward-Prowse.

Magpies se dostaly do vedení hned po šedesáti sekundách. Shelvey poslal nákop na Kenedyho, jenž vyhrál souboj se Soaresem a následně překonal gólmana McCarthyho. Poté Shelvey dalším pasem našel Gaylea, ale ten si nezpracoval míč ideálně.

Ve 25. minutě vybojoval Diamé balón na Leminovi, následně jej přebral Gayle a jeho střelu musel likvidovat McCarthy. Newcastle byl nebezpečnější a čtyři minuty po Gaylově šanci se radoval podruhé ze vstřeleného gólu. Pérez započal rychlý protiútok, před vápnem přihrál Gayleovi, který ještě našel zcela volného Kenedyho, na něhož již zívala prázdná brána.

Po přestávce mohl zvýšit náskok domácích Pérez, když si naskočil na centr od rohového praporku. Jeho hlavička však těsně přeletěla břevno. Hned poté chtěl Kenedy zkompletovat hattrick, ale volejem zamířil těsně vedle. Co se nepovedlo Pérezovi a Kenedymu, dokázal v 57. minutě Ritchie. Balón mu ke střele připravil Shelvey a na Ritchieho obstřel byl McCarthy krátký.

Southampton si první velkou šanci vypracoval až v 59. minutě, ale Carrilla vychytal Dúbravka. O šest minut později hlavičkoval po rohovém kopu zcela volný Bertrand. V 77. minutě pálil střídající Sims a Dúbravka byl opět pozorný, když vyrazil míč do strany. V poslední desetiminutovce zase nechybělo mnoho, aby Pérezův centr nasměroval Hoedt do vlastní brány.

Southampton v poslední půlhodině převedl lepší výkon než v předchozím průběhu zápasu, ale na bodový zisk to již nestačilo. Newcastle se po výhře zase o něco víc vzdálil hrozbě sestupu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Beros

Není o čem... 3 body!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
NuFc23

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že Rafa tam cpal Joselua misto Mitrovice.Mohlo to vypadat jinak ta tabulka!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele