Premier League - preview 30. kola

10.03.2018, 08:58, aktualizováno 12.03.2018, 08:31
Previews
Jasného favorita má dohrávka třicátého kola anglické ligy mezi Stoke a Manchesterem City. Zatímco hosté suverénně kráčejí za ziskem mistrovského titulu, domácí se musejí obávat o svou příslušnost k tamní elitě, v tuto chvíli jsou na předposledním místě...
Stoke City - Manchester City  (pondělí 21:00)
Manchesteru City již chybí jen pár krůčků k tomu, aby jeho hráči nad hlavu zvedli trofej pro vítěze Premier League. Dalším snadným soustem pro svěřence Pepa Guardioly má být Stoke, které však nebude chtít prodat svou kůži lacino.

Potters totiž tvrdě bojují o holé přežití mezi anglickou elitou. Vedení klubu mělo podobně jako funkcionáři West Hamu či Southamptonu zcela jiná očekávání o průběhu sezóny, nyní se však musí smířit s realitou a uvědomit si, že může být ještě hůř. Hrnčíři čekají na ligové vítězství již pět zápasů za sebou, kvůli čemuž se propadli na předposlední pozici.

Manažer Paul Lambert si je vědom, že proti Citizens je jeho celek outsiderem. Zbraně však rozhodně neskládá. "Krása fotbalu spočívá v tom, že v jednom daném zápase můžete zvítězit. Uděláme všechno proto, abychom se o to mohli pokusit. Pokud budeme hrát tak jako doposud, budeme poraženi. Taková je realita. Máme však jiný plán, jak je můžeme porazit," sdělil Lambert.

Pondělní zápas vynechá kvůli problémům s ramenem Mame Diouf. Kevin Wimmer a Saido Berahino se zase dost možná na trávníku objeví. Obrana domácích se pak nebude muset obávat Sergia Agüera. Argentinský střelec si během tréninku před odjezdem do Stoke poranil koleno a svým spoluhráčům by měl chybět dva týdny.

ManCity dominují domácí soutěži a ve středu se jim povedlo postoupit do čtvrtfinále Ligy mistrů. V domácí odvetě proti Basileji však nečekaně klopýtli a dál tak jdou především díky výborně zvládnutému zápasu ve Švýcarsku. V regionu West Midlands by tak rádi vyhráli, aby se zase vrátili do vítězné nálady.

"Je téměř hotovo, ale ještě nejsme šampionem. Tím je stále Chelsea. Chceme získat potřebné body co nejdříve, když máme tu příležitost. Vím, že každý chce očekávat, co se stane, každý myslí jen na to, kdy získáme titul. Ale nejlepší příklad se stal ve středu. Nikdo neočekával, že podlehneme Basileji, ale prohráli jsme. Musíme zůstat klidní a soustředit se na Stoke," řekl Guardiola.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 13.30 - 6.37 - 1.26
více informací
Arsenal FC - Watford FC  (neděle 14:30)
Zatímco na domácí scéně se Arsenal v posledních týdnech nebývale trápí, mizerné rozpoložení si severolondýnský celek alespoň trochu zpříjemnil v pohárové Evropě. Čtvrteční střetnutí Evropské ligy na slavném San Siru proti místnímu AC Milán totiž Kanonýři překvapivě opanovali výhrou 2:0 a mají tak velmi blízko k postupu do čtvrtfinále. Na kýžený triumf po čtyřzápasové sérii proher nyní tým Arséna Wengera hodlá navázat v malém městském derby proti Watfordu.

Právě Evropská liga zůstává poslední soutěží, kde ještě Arsenal může zaznamenat úspěch. Po brzkém vyřazení z FA Cupu a finálové prohře v ligovém poháru Wengerova družina zkolabovala také v Premier League, kde naposledy padla 2:1 s Brightonem a na čtvrté místo, zaručující účast v příštím ročníku Ligy mistrů, ztrácí již propastných třináct bodů. Cesta do milionářské soutěže tak již pro Kanonýry vede pouze skrz zmíněné AC a další tři hypotetické soupeře, kteří je dělí od finálového triumfu.

Watford může do nedělního duelu vstupovat s vysokým sebevědomím, a to hned z několika důvodů. Hornets z posledních čtyř kol uhráli tři vítězství včetně skalpu mistrovské Chelsea, a přestože šlo ve všech případech o výhry na domácí půdě, Emirates Stadium je pro tým Javiho Gracii oblíbeným kolbištěm. Loni zde totiž Watford vyhrál v lize, předloni zase v FA Cupu. S Arsenalem si navíc devátý tým ligové tabulky poradil i v posledním vzájemném zápase na Vicarage Road.

Domácí tým se momentálně potýká s akutním nedostatkem zdravých krajních obránců. Obvyklé stálice Nacho Monreal s Héctorem Bellerínem již vynechaly zmíněné utkání na San Siru a jejich náhrady Sead Kolašinac s Calumem Chambersem ve čtvrtek shodně střídaly na vlastní žádost, byť Arséne Wenger po zápase mírnil obavy z jejich zdravotního stavu. Mimo hru zůstává také Alexander Lacazette, jehož návrat na trávník po operaci kolene proběhne nejspíše až v příštím měsíci. Watfordu mezitím stále schází záložník Tom Cleverley, jenž se po lednovém zranění teprve pozvolna vrací do tréninkového procesu.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Chambers, Mustafi, Koscielny, Kolašinac - Ramsey, Xhaka, Wilshere - Özil, Aubameyang, Mchitarjan
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Janmaat, Prödl, Mariappa, Holebas - Doucouré, Capoue - Carrillo, Pereyra, Richarlison - Deeney
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.53 - 6.76
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Bournemouth - Tottenham Hotspur  (neděle 17:00)
Tottenham musí rychle zapomenout na hořké vyřazení z Champions League a měl by se opět soustředit na tvrdé boje v domácí soutěži. Jeho dalším vyzyvatelem je Bournemouth, který se opět velmi statečně pere o setrvání v Premier League i pro příští ročník.

Cherries působí mezi anglickou elitou již třetím rokem a v každé sezoně se čekal jejich rychlý návrat do Championship. Jenže skromný celek říká všem pochybovačům jasně, co si o jejich názorech myslí. Nyní okupuje jihoanglické mužstvo 12. pozici, přičemž na sestupová místa má náskok šesti bodů. V posledních dvou zápasech Bournemouth remizoval, nejdříve doma s Newcastlem a následně v Leicesteru.

"Spurs v poslední době hrají velmi dobře. Vyřazení z Ligy mistrů je jistě bolí, protože myslím, že si zasloužili jít dál, neboť po většinu zápasu byli lepším týmem. Ale jsem si jist, že se již soustředí na víkendový zápas, který je důležitý jak pro ně, tak i pro nás," řekl manažer domácích Eddie Howe. Do sestavy Cherries se dost možná vrátí Jermain Defoe. Chybět naopak bude Tyrone Mings a pravděpodobně také Jordon Ibe, Ryan Fraser a Marc Pugh.

Hostující Kohouti skousávali ve středu velmi hořkou pilulku. I přes dobrý výkon nestačili na italský Juventus a v milionářské soutěži končí již v osmifinále. Jedinou možností na zisk trofeje zůstává pro ambiciózní mužstvo FA Cup. V Premier League se Tottenham pokusí udržet umístění v top 4, které by mu zajistilo účast v Lize mistrů i pro příští rok.

"Myslíme pouze na další zápas. Soutěž na vás nečeká, ať už jste šťastní nebo smutní. Tým musí jít dál a myslet pouze na víkend," sdělil manažer Mauricio Pochettino. Do základní sestavy se může vrátit Serge Aurier, jenž ve středu absentoval kvůli karetnímu trestu. Otazník visí nad startem Erica Diera. Do tréninku se již vrátil Toby Alderweireld, ale pro nejbližší utkání ještě nebude k dispozici.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Begović - Francis, Daniels, Smith, Cook - Gosling, Aké - Stanislas, Cook, Wilson - King
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Aurier, Sánchez, Vertonghen, Davies - Dier, Dembélé - Alli, Eriksen, Lamela - Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.46 - 5.06 - 1.43
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester United - Liverpool FC  (sobota 13:30)
Hned první zápas z programu 30. kola Premier League bude hlavním víkendovým tahákem na britských ostrovech. Krátce po sobotním obědě se totiž odehraje slovutné North West Derby. Pro znalce netřeba vysvětlovat, že tak se nazývá bitva mezi Manchesterem United a Liverpoolem FC.

Tento duel činí pikantním nejen geografická blízkost měst, ve kterých oba kluby sídlí, a jeho demografická a socioekonomická specifika, ale taktéž se v něm potkávají dva nejúspěšnější kluby anglického ligového fotbalu. Dohromady vlastní Red Devils a Reds 38 trofejí pro vítěze anglické nejvyšší soutěže, přičemž o dva poháry víc třímá již pár let celek z Manchesteru.

Důležitost souboje rivalů v posledních letech trochu ztratila na síle. Oba týmy totiž střídali slabší období. Letos opět ani jeden z nich nebojuje o ligový titul, přesto bude výsledek zápasu podstatnější než v předešlých sezónách. Vítěz mače se totiž hodně přiblíží k tomu, aby se stal anglickým vicemistrem.

O něco lépe jsou na tom domácí United, kteří stáží druhou pozici s dvoubodovým náskokem na třetí tým soutěže, kterým je právě Liverpool. Tomu je navíc v patách londýnský Tottenham a ani obhájce Chelsea neřekl své poslední slovo, přestože v poslední době ztrácí dech.

Manchester zvládl těžkou generálku na derby, i když se na Crystal Palace dlouhou dobu trápil a dokonce prohrával 2:0. Poté však favorit zavelel k obratu a díky skvostní ráně Nemanji Matiće z nastavení dokonal obrat. "Byl to skvělý comeback, ale s chybami," řekl po utkání manažer José Mourinho. "Zase jsme jednou začali špatně. Nenapadali jsme míč ani soupeře a dali jsme mu příliš prostoru. Vyhráli jsme i díky štěstí, ale nakonec zaslouženě, protože náš tlak v poslední půlhodině byl obrovský."

Liverpool měl podstatně méně práce s Newcastlem United, který nekladl větší odpor. Reds zvítězili díky brankám Salaha a Maného 2:0. V týdnu se pak ještě střetli v odvetě osmifinále Ligy mistrů s Portem, kde hájili pětibrankový náskok z prvního střetnutí. Bezbranková remíza na postupu anglického mužstva nic nezměnila a ve zbytku týdne již mohl trenér Jürgen Klopp chystat své hráče na další důležité klání.

Novináři se Kloppa před zápasem ptali, co si myslí o defenzivním stylu soupeře. "Nemám žádný problém s bráněním. Vím, jak vypadá současná situace - lidé říkají, že hrají zvláštní styl fotbalu a my také hrajeme zvláštní styl fotbalu. Každý dělá velké věci okolo, ale vše se odvíjí pouze od vítězství. Jsou různé cesty, jak lze dosáhnout výhry." opáčil Klopp.

V zápase proti Portu si zranění přivodili Andy Robertson i Jordan Henderson, oba by již však měli být fit stejně jako Georginio Wijnaldum, který vyléčil nemoc. Do sestavy United se vrací Marouane Fellaini. Chybět naopak pravděpodobně budou Ander Herrera, Marcos Rojo, Anthony Martial, Phil Jones a Daley Blind.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Valencia, Smalling, Lindelöf, Young - McTominay, Matić, Pogba - Lingard, Lukaku, Sánchez
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Karius - Alexander-Arnold, van Dijk, Lovren, Robertson - Henderson, Can, Oxlade-Chamberlain - Salah, Firmino, Mané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.11 - 3.28 - 2.52
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Everton FC - Brighton & Hove Albion  (sobota 16:00)
Evertonu se opět přestává dařit a místo klidného dohrání ročníku se nad ním opět vznáší hrozba sestupu. Jeho soupeř z Brightonu se naopak zvedl ze spodních pater a dokonce se o skóre dostal právě před Toffes.

Karamelky za sebou mají dva zápasy na hřištích soupeře, z nichž nevydolovaly vůbec nic. Pokaždé se přitom o jejich neúspěchu rozhodlo až v posledních deseti minutách. Watfordu stačil jediný gólový zápis k vítězství, Burnley pak muselo utkání dokonce otočit, nakonec to však zvládlo a způsobilo další chmury manažerovi Evertonu Samovi Allardyceovi.

"Kvůli posledním dvěma zápasům jsme se sami dostali pod tlak. Musíme se s ním vypořádat a odvděčit se fanouškům. Uvědomujeme si, jak se nám nedaří venku, ale nyní se musíme dívat na domácí výsledky. Zde jsme dobří, vyhráli jsme poslední dva domácí zápasy a inkasovali pouze dvakrát, navíc pokaždé z penalty," zdůrazňuje Big Sam.

Liverpoolskému týmu již do konce sezóny nepomůže stoper Eliaquim Mangala, jenž musel na operaci. Hrát nebude ani jeho parťák z defenzivy Ashley Williams, který v Burnley viděl červenou kartu. Zdraví již jsou naopak další zadáci Phil Jagielka a Ramiro Funes Mori. Kádr Brightonu je kompletní včetně Ezequiela Schelotta, který musel v minulém zápase proti Arsenalu střídat po srážce se Seadem Kolašinacem.

Seagulls v tomto utkání překvapivě zvítězili a učinili další krok za vysněnou záchranou. Předtím navíc porazili Swansea a remizovali ve Stoke, což jsou oba konkurenti z boje o přežití. Mužstvo táhne především útočník Glenn Murray. Anglický útočník skóroval v pětkrát v posledních pěti zápasech.

"Aktuálně máme nejlepší formu v sezóně. Další zápas je ale vždy tím nejtěžším. Jsme v situaci, kdy změny během několika zápasů mohou způsobit velký rozdíl. To, o co se zde snažíme, je něco vybudovat. Máme tu hráče, kteří zde již působili dříve, a další se nám podařilo přivést. Přivádíme pak takové, kteří se nám hodí," řekl manažer hostů Chris Hughton.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Jagielka, Martina, Keane - Sigurdson, Gueye, Rooney - Walcott, Niasse, Tosun
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Schelotto, Duffy, Dunk, Bong - Groß, Pröpper, Stephens, Knockaert - Murray, Izquierdo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.28 - 3.56
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Newcastle United - Southampton FC  (sobota 16:00)
Souboj dvou týmů, které si průběh sezóny představovaly zcela jinak, čeká příznivce anglické kopané v Newcastlu. Místní Straky, které se roční přestávce opět trápí nejvyšší soutěží, přivítají Southampton, jenž po letech, kdy se dostal i do Evropské ligy, není daleko od sestupu.

Manažer Rafael Benítez dokázal vrátit Magpies zpět mezi anglickou smetánku, stále však reálně hrozí, že se mezi ní neudrží ani rok. Newcastle aktuálně sídlí na šestnácté pozici a má pouze dva body náskok na osmnáctý Crystal Palace. Vítězství nad Manchesterem bylo jediným z posledních sedmi utkání. Celkově z nich Newcastle vybojoval pouze sedm bodů.

Před týdnem se Benítez vrátil do Liverpoolu na Anfield Road, kde prožil povětšinou úspěšné roky korunované ziskem trofeje pro vítěze Ligy mistrů v roce 2005. Nyní však přijel jako host a zpět na sever Anglie se vracel bez bodu. Výhru Reds režírovalo především hvězdné trio Salah-Firmino-Mané. Newcastle se na větší odpor nezmohl.

Proti Southamptonu by již Straky měly uspět. "Každý zápas je pro nás důležitý. Tento je nejdůležitější, protože je dalším v pořadí. Musíme ale bojovat až do konce. Každé utkání je pro nás finále. Ještě jich máme mnoho před sebou. Cílem je 40 bodů," řekl Benítez.

Domácím se do tréninku vrátil záložník Jonjo Shelvey. To Islam Slimani, Rob Elliot a Jesús Gámez nadále zůstávají mimo hru. Saints se drží pouze o bod a pozici za sobotním soupeřem, s čímž rozhodně nejsou spokojení. Z posledních tří střetnutí získali pouze dva body za remízy v Burnley a se Stoke. V Newcastlu jim budou chybět Steven Davis, Maya Yoshida a Charlie Austin.

"Jsou velmi kompaktním týmem, který pozvedávají fanoušci. Jsou dobří v obraně a protiútocích. Ale myslím, že naši hráči trénovali velmi dobře. Bude to i pro Newcastle tvrdý a zajímavý zápas, protože oba týmy potřebují vyhrát. Nedokážu si představit, že by se spokojili pouze s bodem," prohlásil manažer hostů Mauricio Pellegrino.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Lejeune, Yedlin, Lascelles, Dummett - Shelvey, Diamé - Ritchie, Kenedy, Gayle - Pérez
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Soares, Hoedt, Stephens, Bertrand - Tadić, Romeu, Lemina, Ward-Prowse, Redmond - Carrillo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.67 - 3.18 - 2.98
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Bromwich Albion - Leicester City  (sobota 16:00)
Situace West Bromu již začíná být kritická, jednu z posledních možností, jak s vývojem této sezóny ještě zahýbat, budou mít fotbalisté West Bromu v sobotu odpoledne proti Leicesteru. Neúspěch v tomto zápase by znatelně přiblížil možnost sestupu a pravděpodobně by také znamenal konec Alana Pardewa na lavičce domácího celku.

Ten se svým dosavadním angažmá nemůže být vůbec spokojen. Jeho celek uhrál z posledních deseti ligových duelů jen 6 bodů za 1 výhru a 3 remízy, všech 5 posledních zápasů pak prohrál, přičemž hned třikrát obdržel alespoň tři branky, což vypovídá o velkých problémech v defenzivní činnosti. 8 kol před koncem tak Baggies ztrácí na první nesestupovou pozici právě 8 bodů, a i když jsme již byli svědky i větších fotbalových zázraků (vzpomeňme na Sunderland), po případné porážce by si na záchranu celku z Birminghamu vsadil skutečně jen málokdo.

Fotbalisté Leicesteru sice také nehýří nějakou úctyhodnou formou, když na vítězství čekají již pět zápasů (naposledy přemohli v druhé polovině ledna Watford), jenže vzhledem k jejich tabulkovému postavení jim to zas až takové starosti dělat nemusí. Leicester se totiž nachází na osmé příčce tabulky s desetibodovým náskokem na sedmnáctý Crystal Palace, zbytek sezóny tak může dohrát v klidu a o větší úspěch zabojovat třeba na pohárové frontě.

Domácím jistě nepomůže Gareth Barry, otazník se pak vznáší také nad startem Jonnyho Evanse, kterého trápí virus. Mimo pak zůstává také trojice Sturridge, Chadli, Morrison, příznivější zprávou tak je alespoň návrat Robsona-Kanu. Leicester se bude muset obejít bez obránce Amarteyho, naopak do hry by již mohl zasáhnout útočník Shinji Okazako, který vyléčil zraněné koleno.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.28 - 3.42 - 2.34
více informací
West Ham United - Burnley FC  (sobota 16:00)
Kladiváři se budou oklepávat z dvou vysokých venkovních porážek, které jim v boji o záchranu rozhodně nepřidaly. Zato Burnley se v minulém kole podařilo prolomit jedenáctizápasovou šňůru bez výhry, když na vlastním hřišti přehráli Everton, na což budou chtít svěřenci Seana Dycheho rozhodně navázat.

S konzistencí výkonů si West Ham v letošním ročníku tedy v žádném případě netyká. Když už to vypadalo, že jsou svěřenci Davida Moyese z nejhoršího venku (ještě nedávno se pyšnili šestizápasovou šňůrou bez porážky), padla na ně únorová výkonnostní deka, kvůli které ze čtyř posledních duelů hned tři vysoko prohráli. Nejprve se museli sklonit před umem nováčka z Brightonu, pak sice doma zdolali Watford, jenže následně dvakrát vyhořeli v defenzivě, když inkasovali čtyři branky nejprve od Liverpoolu, posléze pak v záchranárškém duelu i od Swansea. Od sestupových příček tak Kladiváře dělí zase jen tři body, delší sérii nezdarů si tak nemohou dovolit.

To Burnley se ještě může pokusit prohnat šestý Arsenal, ačkoliv bylo by skutečně velkým překvapením, kdyby se momentálně sedmému týmu tabulky podařilo umazat pětibodové manko. Překvapení letošního ročníku se pravděpodobně bude soustředit především na udržení sedmé pozice, když momentálně má na osmý Leicester náskok tří bodů. Důležité však pro Seana Dyche je, že jeho tým již dosáhl magické čtyřicetibodové hranice, i kdyby tedy jeho tým do konce soutěže vše prohrál, se záchranou by již neměl mít potíže.

West Hamu budou do konce sezóny chybět Winston Reid a Sam Byram, do hry pak nezasáhnou ani další marodi Carroll a Obiang, zatímco Arthur Masuaku si odpykával disciplinární trest. To Burnley má k dispozici téměř kompletní kádr, zranění jsou v tuto chvíli jen brankář Heaton a záložník Arfield.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.22 - 3.70
více informací
Huddersfield Town - Swansea City  (sobota 16:00)
Důležitý souboj o udržení v nejvyšší soutěži spolu sehrají hráči Huddersfieldu a Swansea, vítězný klub se přiblíží k získání prvoligové licence i pro příští ročník. Domácí výběr je v tabulce Premier League na patnácté pozici se třiceti body a disponuje tříbodovým náskokem na sestupovou osmnáctou příčku Crystalu Palace. Velšský celek má na kontě stejný počet bodů a je na tom lépe pouze díky lepšímu skóre, v tuto chvíli mu patří třinácté místo.

Huddersfield se v poslední době lehce zvednul, po pěti porážkách v řadě dokázal bez potíží přehrát Bournemouth (4:1). Vzápětí zavítal na půdu posledního West Bromwiche Albion a domů si odvezl cenné tři body díky těsnému vítězství 2:1. Naposledy přijel do Londýna a snažil se zaskočit vysoce favorizované Kohouty z Tottenhamu, jenže skórovat se mu nepovedlo a odjel s prázdnou po výsledku 0:2.

Hosté byli v první polovině sezóny prakticky na odpis, nicméně postupem času se zlepšovali a zažili málokdy vídaný comeback. V předchozích deseti ligových duelech zvítězili hned pětkrát a dvakrát remizovali. Daří se jim hlavně před vlastními fanoušky na Liberty Stadium, kde neztratili ani bod čtyřikrát po sobě. Před týdnem přivítali West Ham United a nedali mu šanci (4:1). Na podzim se ve vzájemném klání radovalo Swansea City v poměru 2:0.

Domácí kouč David Wagner už může počítat se záložníkem Mooyem, který si poranil koleno před měsícem v souboji s Bournemouthem. Po operaci se dlouhodobě zotavuje Hefele a fit pravděpodobně nebude ani Kongolo vinou problémů s kyčlí. "Jsme připraveni a odhodláni se poprat o setrvání v nejvyšší anglické soutěži. Podpora skvělých fanoušků bude potřeba, všichni si uvědomují důležitost sobotního utkání," řekl s očekáváním německý rodák Wagner.

Jeho protějšek Carlos Carvalhal bude postrádat až do konce sezóny důležitého útočníka Bonyho (po operaci kolenních vazů), na trávník se dále nepodívá nizozemský záložník Fer (poraněná achilovka) a ani Španěl Rangel (potíže s lýtkem). Jistotu startu navíc nemá Portugalec Renato Sanches, jenž laboruje se zadním stehenním svalem. "Jsme v jednom ohni a každým zápasem se snažíme napravovat předchozí škody. K soupeři máme respekt, ale nebojíme se ho, jinak by mohl vzplanout další požár," nastínil Carvalhal metaforicky současné rozpoložení v kádru Swansea.
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Lössl - Hadergjonaj, Zanka, Schindler, Kongolo - Williams, Hogg - Quaner, Ince, Van la Parra - Depoitre.
Swansea City - pravděpodobná sestava:
Fabiański - van der Hoorn, Fernández, Mawson - Naughton, King, Ki, Clucas, Olsson - J. Ayew, A. Ayew.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 3.09 - 3.27
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chelsea FC - Crystal Palace  (sobota 18:30)
Chelsea se v poslední době opět příliš nedaří, a to jak herně, tak i výsledkově. V Premier League podlehla oběma manchesterským týmům a v tabulce spadla až na páté místo, odkud by na konci sezony postoupila "pouze" do Evropské Ligy. Jejich soupeř Crystal Palace dokonce nezvítězil šest zápasů v řadě a je znovu po uši v boji o holé přežití.

Fanoušci Blues marně čekají na zlepšení nálady uvnitř jejich oblíbeného týmu. Napětí mezi manažerem Contem a vedením mužstva je již delší dobu známou věcí. Do toho opět zapomněli svěřenci italského mága, jak vítězit, a pod manažerem se zase intenzivněji houpe židle. Sám Conte je v médiích spojován s návratem ke kormidlu italského národního týmu.

Další vadu do noh, na kterých stojí nestabilní křeslo italského lodivoda, udělal výkon a výsledek z nedělního utkání na půdě Manchesteru City. Porážka 1:0 od pravděpodobně nového vládce ligy sama o sobě neznamená pohromu. Tou byl ale herní projev Chelsea, který byl terčem ostré kritiky ze strany fotbalových odborníků. Bývalý fotbalista Jamie Redknapp jej dokonce označil termínem "antifotbal". Conte se však bránil tím, že v případě otevřené partie s Citizens by jeho mužstvo schytalo debakl. "Před pár dny s nimi hrál Arsenal a Wenger schytal kritiku za to, že během třiceti minut dostali tři góly," hájil se manažer Chelsea.

Nyní se však již soustředí pouze na duel proti Crystal Palace. "Oni (Palace) ztratili spoustu zápasů. Proti Tottenhamu a Manchesteru United si zasloužili získat více. Musíme utkání věnovat velkou pozornost. Potřebujeme předvést dobrý výkon a získat tří body. Hrajeme proti velmi dobrému soupeři, který má talentované hráče."

Conte naráží na poslední dva zápasy Eagles, ze kterých nebrali ani jeden bod až po brankách v samotných závěrech. Katem Hodgsona a spol. se postupně stali Harry Kane a Nemanja Matić. I kvůli nim čekají Palace na bod již tři a na výhru šest utkání. Navíc se opět propadli na sestupové pozice, ze kterých se pracně dostávali po zpackaném úvodu ročníku.

"Obvykle když narazíte na tým, kterému se zrovna nedaří, tak zrovna tehdy jsou velmi nebezpeční. Mají skvělé hráče a jsou brilantně řízeným a silným klubem. Můžeme jen doufat, že předvedeme podobný výkon jako nedávno proti obdobně silným soupeřům." řekl před utkáním manažer Hodgson.

Crystal Palace dlouhodobě kosí početná marodka. v sobotu nebudou určitě hrát Ward, Dann, Cabaye, Loftus-Cheek, Puncheon, Sako, Wickham a Speroni. Alespoń do tréninku se již zapojili Zaha a Sakho. Za domácí dost možná ještě nebudou moci nastoupit Bakayoko a David Luiz. To N'Golo Kanté by již měl být podle Conteho slov v pořádku. "Trénoval celý týden a je v dobré formě."
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Courtois - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger - Moses, Fábregas, Kané, Alonso - Willian, Morata, Hazard
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Kelly, Tomkins, van Aanholt, Schlupp - Towsend, McArhur, Milivojević, Wan-Bissaka - Benteke, Sørloth
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 5.81 - 12.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City29253183:2078
2.Manchester United29195556:2262
3.Liverpool FC29179367:3260
4.Tottenham Hotspur29177555:2458
5.Chelsea FC29165850:2653
6.Arsenal FC291361052:4145
7.Burnley FC291010924:2640
8.Leicester City299101041:4237
9.Watford FC291061339:4736
10.Brighton & Hove Albion298101128:3834
11.Everton FC29971333:4934
12.AFC Bournemouth29891234:4433
13.Swansea City29861525:4230
14.West Ham United29791336:5430
15.Huddersfield Town29861525:5030
16.Newcastle United29781427:4029
17.Southampton FC295131129:4128
18.Crystal Palace29691427:4627
19.Stoke City29691428:5427
20.West Bromwich Albion293111522:4320

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (880)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele