30. kolo
10.03.2018 18:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Chelsea FC - Crystal Palace 2:1

Chelsea zvládla roli favorita a v londýnském derby porazila Crystal Palace. Domácí se především v prvním poločase ukázali v dobrém světle a do přestávky vsítili dvě branky. V závěru zápasu si však zkomplikovali situaci a do konečného hvizdu se strachovali o výsledek.

Italský manažer ve službách Blues Antonio Conte po delší době opět vsadil na klasického hrotového útočníka a do základní sestavy nasadil zimní posilu Oliviera Girouda. Na pravém křídle zase dostal šanci Davide Zappacosta a do středu obrany se vrátil zkušený Gary Cahill, jenž také převzal kapitánskou pásku. Conteho protějšek Roy Hodgson ponechal sestavu svého mužstva beze změn.

První vážnou šancí byla situace z 9. minuty, kdy štěstí zkoušel Kanté. Jeho střelu se pokoušel tečovat Giroud a brankář Hennessey měl co dělat, aby balón vyrazil. Chvíli poté pálil i Willian, opět však našel jen připraveného velšského reprezentanta. Ve 12. minutě málem zaskočil obecenstvo Towsend. Jeho volej totiž skončil na síti nad břevnem. O čtyři minuty později pálil znovu Willian, ale tento pokus dopadl podobně jako předchozí, který Brazilec vyslal.

Kudrnatý šikula však pokračoval ve svém snažení, což se vyplatilo ve 25. minutě. Willian si navedl míč na střed hřiště a jeho střelu ještě tečoval Kelly za záda bezmocného Hennesseyho. O vyrovnání se snažil Sørloth, ale po narážečce od Bentekeho střílel hodně vedle. Ve 31. minutě pláchl po křídle Alonso a nahrál do vápna, kde Hazard přenechal míč Zappacostovy, jehož střelu Kelly vykopl jen do Hennesseyho zad a poté se balón odrazil do branky opět od nešťastníka Kellyho - 2:0.

Aktivní Zappacosta zkoušel své štěstí znovu v 38. minutě, ale tentokrát mířil mimo. V poslední minutě prvního poločasu pronikl do vápna Hazard a nahrál do tutovky Giroudovi, jemuž ve skórování zabránil na brankové čáře Tomkins. Následně Hazard dorazil Zappacostovu střelu do branky, ale gól nemohl kvůli Belgičanovu ofsajdu platit.

Po změně stran byli Eagles blízko vyrovnání. Christensen zachyboval a Sørloth se z úhlu řítil na Courtoise, ale trefil pouze tyč. Na druhé straně zahrozil Giroud s Willianem, ale záložník Chelsea trefil všudypřítomného Tomkinse. V 55. minutě se po Giroudově posunutí hnal na Hennesseyho Hazard, ztroskotal však na vyběhnuvším Velšanovi. Na druhé straně pálil pohotově van Aanholt, ale pouze do míst, kde stál Courtois. V 60. minutě střílel Willian z přímého kopu, opět však dobře zasáhl Hennessey.

Po hodině hry měli dobré šance Zappacosta a Giroud, ale ani jeden z nich neuspěl. V 67. minutě měl Giroud další obrovskou šanci, v níž nastřelil tyč. Na hřiště se dostal i Morata a v 78. minutě se uvedl slabou střelou. Čtyři minuty před koncem vsítil branku Sørloth, ten ale nebyl uznán kvůli předcházejícímu faulu. V poslední minutě základní hrací doby našel Zaha nabíhajícího van Aanholta, jenž zahrál Courtouisovi na housle. Více však již hosté nestihli.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele