30. kolo
12.03.2018 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Stoke City - Manchester City 0:2

Manchester City učinil další důležitý krůček k tomu, aby pozvedl trofej pro vítěze Premier League. V pondělí večer byl hlavním strůjcem vítězství David Silva, jenž vsítil obě branky utkání. Stoke po prohře nadále zůstávají předposlední.

Manažer Potters uděal pouze jednu změnu v základní sestavě. Místo Dioufa dostal důvěru Jesé. Lodivod hostů Pep Guardiola změnil podstatnou část sestavy svého týmu. Proti Basileji i Stoke nastoupili od začátku pouze Zinčenko, Sané a Gabriel Jesus.

Do vedení šli v 10. minutě Ciizens. Jesus vyslal Sterlinga, který nacentroval na Davida Silvu a španělský záložník střelou z první překonal Butlanda. Hra se předtím i poté odehrávala především na obranné polovině domácích. Ve 21. minutě se však na druhé straně při ojedinělé akci uvolnil u rohového praporku Shaqiri a přihrál Ndiayemu, jehož tečovaná střela skončila těsně vedle.

Ve 26. minutě se míč příhodně odrazil k Fernandinhovi, ale jeho rána z první letěla vysoko nad. Za dalších sedm minut poslal De Bruyne ostrý centr, který jen taktak netečoval žádný hráč do sítě. Ve 36. minutě se pokoušel o únik domácí Jesé, před kterým Walker ukopl míč takovým způsobem, že ohrozil vlastního gólmana Edersona. Meruna však nakonec dopadla na horní síť. Pět minut před pauzou pálil podruhé v utkání Fernndinho a Butland musel vytáhnout reflexivní zákrok.

Druhou branku přidal Manchcester City a jmenovitě David Silva pět minut po změně stran. Silva si vyměnil míč s Jesusem a pokořil Butlanda podruhé. O šest minut později jej chtěl napodobit Fernandinho, ale ve své další dobré příležitosti neuspěl, neboť z úhlu mířil do boční sítě. Následně protancoval pokutovým územím soupeře Sterling, ale Butland byl na bližší tyči úspěšnější.

Tlak Citizens sílil. V 59. minutě jen těsně netrefil Sané. Stoke však sem tam taktéž zahrozilo. V 64. minutě střílel po standardní situaci z otočky Martins Indi, ale přestřelil. Za další devět minut podpořil na druhé straně útok obránce Walker, ale ve finále mu vůbec nesedla střela. Krátce po něm pálil Sané přesně do míst, kde stál Butland.

Zbytek zápasu se v podstatě jen dohrával. Hrnčíře tak pořád čeká pořádná fuška, aby ve městě uchovali prvoligovou příslušnost i pro příští rok. To v modré části Manchesteru se již mohou pomalu připravovat na triumfální oslavy pro vítěze soutěže.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (15)

Přidat komentář
motylek

0-2

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
t0mmy33MCFC

Pokracujeme v krasojizde

Reagovat
MCFC_8

0:3...Kun da svoj 200.gol za nas

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak neda ... tak doufejme ze Gabriel dobre zastoupi

Reagovat
smazaný uživatel

na Britannia Stadium doufam vyhrajeme rozdilem tri branek 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

pro fanoušky Man City

https://www.youtube.com/watch?v=bCS6bFx9pog + dalsi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Hardwell

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Když porazíme Everton a doma United,tak budou přihlížet tomu,jak se slaví titul,bylo by to s odloženým zápasem s Brighton,šest zápasů před koncem o 19bodů...nazdááááááááár...myslím že je fanoušci ušlapou na hřišti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
t0mmy33MCFC

byla by to fantazie, ale Mourek urcite postavi nejvetsi dvoupatrovy kloubovy autobus aby to bylo 0:0 a tuhle domaci brzkou oslavu nam pokazil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele