Premier League - souhrn 2. kola

14.08.2015, 22:37, aktualizováno 17.08.2015, 22:54
Komentáře a souhrny
Manchester City porazil Chelsea a jde na čelo tabulky. Stoprocentní je v úvodu nové sezony zatím Manchester United, který si po Tottenhamu nejtěsnějším rozdílem poradil i s Aston Villou. Šest bodů má překvapivě i Leicester a v pondělní dohrávce zaznamenal druhou výhru rovněž Liverpool...

Liverpool FC - AFC Bournemouth 1:0

17.08.2015 21:00

Góly: 26. Christian Benteke

Rozhodčí v Premier League nováčkům jejich první kroky v elitní soutěži zrovna neusnadňují. Před týdnem obral sudí o možnost bodovat Norwich, dnes to odnesl absolutní benjamínek mezi prvoligovými celky Bournemouth. Liverpool vyhrál těsně 1:0 a zůstává stoprocentní. Jejich soupeř naopak na první bod stále čeká.

Cherries předvedli na Anfield Road velmi sympatický výkon, dlouhé časové úseky byl aktivnější a dokonce vstřelil (nejspíš) regulérní gól. Rozhodčí mu však radost nedopřáli, naopak uznali Bentekemu gól z ofsajdu.

Bournemouth nastoupil do obou poločasů jako z divokých vajec, vždy spustil vysoký presink a napadal soupeře až u jeho vápna. V obou případech mu to však vydrželo nějakých šest, osm minut. I to jim však v prvním dějství stačilo na sérii rohů; a jeden zakončili gólově. Ruční kontakt skórujícího kapitána Elphicka s Lovrenem však sudí necitlivě posoudil jako nedovolený.

Nováček soutěže hrál aktivně, na hřišti rozhodně zanechal pozitivní dojem. Sráželi je však nepřesné přihrávky a jakási liknavost v předfinální části, kde jim zkrátka fotbal trval o zlomek vteřiny déle, než je v Premier League běžné.

Přesto se mohou po zápase v Liverpoolu cítit velmi ukřivděně. V šestadvacáté minutě totiž domácí vsítili vítězný gól - Henderson poslal takřka dokonalý centr na zadní tyč, kde byl Benteke velmi pohotový. Problém však byl v tom, že se do hry zapojil (byť na míč těsně nedosáhl) Coutinho, jenž stál ve dvoumetrovém ofsajdu.

Po změně stran opět hosté na Liverpool vlétli a opět si vybojovali zajímavé šance. Asi nejlepší hráč Bournemouthu v dnešním zápase Matt Ritchie střílel nejprve do Mignoleta, podruhé mířil nad. Největší příležitost k vyrovnání měl však skotský reprezentant po hodině hry, kdy jeho tvrdá rána levačkou olízla tyč. Jen kousek chyběl také O’Kaneovi, jenž poté, co Wilson nasadil housle Lovrenovi, vystřelil do boční sítě.

Oba týmy si za celých 90 minut vytvořily pouze dvě střely na branku. Liverpool byl několikrát blízko navýšení vedení, ale Coutinhova rána byla tečována těsně vedle, Milner zase střílel příliš slabě na to, aby Boruće zaměstnal. Vzadu však domácí udrželi čisté konto, takže je nemuselo mrzet ani Bentekeho břevno v samém závěru po centru Clynea.

Více informací k zápasu

Manchester City - Chelsea FC 3:0

16.08.2015 17:00

Góly: 31. Sergio Agüero, 79. Vincent Kompany, 85. Fernandinho

Vědělo se, že Chelsea na začátku této sezóny není v optimální formě. Totální destrukce její loni skálopevné defenzivy je však novou zprávou. Blues v mezihře nebyli výrazně horší, hlavní rozdíl byl v obou šestnáctkách, kde naproti tomu Londýňané nic nepředvedli. Zato Citizens hned třikrát skórovali, a to ještě zářil gólman hostí Begović.

Dva a půl roku Chelsea neprohrála v neděli. Devět let neprohrála v srpnu. A dlouhých sedmnáct roků se jí dařilo vždy vyhrát alespoň jeden z úvodních dvou kol zápasů ligové sezóny. Dnes však veškerým sériím utnul tipec Manchester City.

Nejlepší střelec minulé sezóny Premier League se v prvních dvaceti minutách mohl zapsat do gólové listiny klidně třikrát. Největší šanci měl už po patnácti vteřinách hry, kdy si první mezery v obraně Chelsea všiml David Silva a Kun Agüero uháněl sám na branku. Asmir Begović však stoprocentní šanci uhasil skvělým zákrokem.

Bosenský gólman, jenž zaskakoval za suspendovaného Thibauta Courtoise, měl v prvním dějství obrovské množství práce. Po jednom z mnoha centrů Aleksandara Kolarova z levé strany Begović trnul - nakonec však Agüero špičkou kopačky na míč nedosáhl, a ten tak skončil v náručí brankáře.

Defenzíva Chelsea, především její střed, jenž loni neměl v Anglii pražádnou konkurenci, vypadal v úvodu zápasu slušně řečeno malátně. Terry, Cahill a Matić tvořili ve vápně poctivý trojúhelník, v němž si Agüero dělal, co chtěl. V rozmezí jedné minuty dostal Argentinec dva balóny právě do tohoto prostoru a Asmir Begović musel pokaždé vytáhnout výtečný zákrok.

Až po dvaceti minutách se Londýňané dostali do zápasu a nutno přiznat, že drželi míč častěji, než je u nich v těchto zápasech zvykem. Z územní převahy však nebyli schopni vytvořit vůbec nic. Agüerův gól tak paradoxně přišel po fázi, kdy Chelsea držela otěže utkání v rukou.

Po půlhodině se hbitý útočník Citizens prosmýkl (tentokrát) mezi Matićem a Cahillem a přízemní střelou o tyč otevřel skóre. Blues obdržená branka nikterak nerozhodila a opět se jali utočit. Avšak se stejným účinkem jako předtím. Největší šanci měl Fábregas, který z 20 metrů mířil těsně vedle. Nakonec musela Chelsea být ráda, že do kabin nešla za horšího stavu - Kolarovův centr Mangala prodloužil hlavou těsně vedle.

Do druhého dějství nastoupil obhájce titulu bez svého kapitána, Kurt Zouma vystřídal Johna Terryho, který tak vůbec poprvé pod José Mourinhem vystřídal. A hned pět minut po změně stran Chelsea vsítila kýžený vyrovnávací gól - Hazard našel Ramirese a ten se sám před Hartem nemýlil. Rozhodčí mu však branku chybně neuznali.

Na vůbec první oficiální střelu mezi tři tyče si tak Chelsea musela počkat celých 70 minut - v této fázi už bylo viditelně aktivnější než soupeř, který si s míčem počínal rozvážněji. Diego Costa ve vápně vykoupal Kompanyho a předložil gólovou nabídku pro Edena Hazarda, jenž sice obešel blokujícího obránce, ale Harta z blízka neprostřelil.

Manchester City byl v zakončení o poznání efektivnější. Při ojedinělé akci v závěru utkání vybojoval roh, Silva jej - totožně jako minulý týden - posadil na hlavu Vincenta Kompanyho a Chelsea i vinou nedůrazného Ivanoviće kapitulovala podruhé. Kdyby v brance hostí nestál Asmir Begović, mohl šampion odjet dokonce s debaklem - krátce po druhé brance Bosňan vytáhl další vynikající zákrok proti ráně Tourého.

Ani to však Citizens nezabránilo v tom, aby Chelsea na domácí půdě vyprovodili jednoznačným výsledkem 3:0. Ivanović korunoval svůj otřesný výkon, když neodehrál míč před Silvou, a Fernandinho vzápětí nádherně uzavřel skóre. Mourinhovi svěřenci v nastavení rozezněli pouze tyčku.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Arsenal FC 1:2

16.08.2015 14:30

Góly: 28. Joel Ward - 16. Olivier Giroud, 55. Damien Delaney (vl.)

Podobně jako předloni, i letos se Arsenalu podařilo na vstupní domácí ostudu zareagovat vítězstvím. To se narodilo v doširoka otevřeném londýnském derby, které nabídlo ofenzivní podívanou z obou stran, tři góly, procitnutí nezastavitelného Mesuta Özila i návrat Chilana Alexise Sáncheze...

Alan Pardew se před výkopem skutečně ničeho nezalekl; na hrací plochu nepostavil jediného klasického defenzivního záložníka v Milem Jedinakovi a o přestávce si následkem toho musel libovat, že jeho svěřenci inkasovali jen jednou a ani neprohrávali.

Vzhledem k otevřenému charakteru utkání Arsenal zaujal především brejky v dechberoucím tempu. Hned zkraje se například na kraji pokutového území podařilo zablokovat Cabayeho volej, načež trojice Cazorla-Özil-Sánchez okamžitě vystartovala z bloků a na Wardovi s McArthurem si v krátkém časovém sledu vynutila dva klíčové bloky.

Eagles však neměli pořádně čas si oddechnout. McCarthy brzy musel likvidovat pokusy Sáncheze s Ramseym a v 16. minutě už pro změnu nestačil na akrobatický volej Girouda po centru Mesuta Özila. Francouzský útočník se takto konečně trefil po více než 10 hodinách střeleckého sucha.

V tu chvíli to vypadalo na výprask, místo toho se ovšem CP docela rychle vzpamatovalo a vyrovnalo. Puncheon pro jednou dostal prostor vniknout zleva do středu pole a na problémy bylo rázem zaděláno: po Wickhamově sklepnutí udeřil obránce Ward.

Ještě na konci poločasu mohl být za druhý žlutý faul vyloučen Coquelin a úvodem druhého dějství se pro změnu Wickhamův halfvolej divže nevtěsnal do brány, jenže tak se tedy v ani jednom z případů nestalo, a tak nakonec úřadoval Arsenal. Respektive obránce Delaney, který si u tyčky srážel do vlastní sítě Sánchezův pokus.

Závěrečné minuty potom byly v podání Arsenalu lehce nervózní a Petr Čech ještě musel po rohu odmítat Warda, nicméně Gunners se nakonec přeci jen ubránili a berou vitální tři body.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Norwich City 1:3

15.08.2015 16:00

Góly: 88. Duncan Watmore - 26. Russell Martin, 37. Steven Whittaker, 57. Nathan Redmond

Na Sunderland bude mít Norwich po dnešku stoprocentně příjemné vzpomínky. Před 500 dny proti tomuto soupeři Kanárci uhráli své doposud poslední prvoligové tři body, nyní si na Stadium of Light bez problémů dotancovali pro další...

Dva góly před přestávkou venkovního zápasu Premier League - to se Norwichi nepodařilo od prosince 2012. Ovšem že Kanárci tento kousek zopakovali zrovna dnes, to také nebyla žádná náhoda.

Sunderlandská defenzíva se zatím sehrává a vypadá přitom dosti příšerně. Cameron Jerome se v podstatě nikdy za celé úvodní dějství neocitl pod pořádným tlakem stoperů, kteří si navíc často pomáhali nedovolenými zákroky.

Skóre nakonec Norwich otevřel ve 26. minutě - jen chvíli poté, co Pantilimon výborně vytěsnil Howsonův přízemní projektil. Ihned při následném rohu si už rumunský brankář stoprocentně nepočínal; Brady rozehrával nakrátko, pak sám centroval a Pantilimon míč vyrazil přímo na kopačku šťastně skórujícího Russella Martina.

A kapitán Norwiche nebyl jediným obráncem, který se dnes podíval na listinu střelců. Brzy ho následoval i Whittaker se svým trademarkovým výletem kupředu, okořeněným nádhernou narážečkou s šikovným Hoolahanem - 36. minuta, 2:0.

Sunderland se vzpamatovával jen ztěžka. Ke konci poločasu se k nějaké solidní šanci konečně propracoval za letu hlavičkující Fletcher, přičemž o pauze se Dick Advocaat pokusil ofenzívu Black Cats povzbudit střídáním útočníka Grahama za záložníka Larssona.

To se ale nepovedlo. Mackems nadále předváděli spíše chodecký výkon a jejich útočnou vozbu vytrhl teprve debutant Duncan Watmore, jenž za 20 minut stihl udělat víc než kterýkoliv z jeho spoluhráčů, a navíc i mazácky skóroval.

V tu chvíli už nicméně pouze reguloval pořádku svého týmu; Norwich totiž již tehdy půlhodinu vedl 3:0, když si v 57. minutě Redmond delikátně narazil s Hoolahanem a pak velice klidnou koncovkou uklidnil i celý mančaft.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Stoke City 2:2

15.08.2015 16:00

Góly: 19. Eric Dier, 45+2. Nacer Chadli - 78. Marko Arnautović (pen.), 83. Mame Diouf

Ani napodruhé Tottenham nedokázal zvítězit. Z domácího utkání proti Stoke City si odnesl pouhý bod za remízu 2:2, byť drtivou většinu zápasu vedl. Poločasový dvougólový náskok však Kohouti nebyli schopni udržet a v závěrečné čtvrthodině vlastní chybou nasměrovali Potters k vyrovnání.

Zápas byl plný ofenzivních radovánek, diváci na White Hart Lane se rozhodně nudit nemohli, byť by samozřejmě do ulic Londýna odcházeli raději uzívaní a se třemi body v zádech.

Ještě v první desetiminutovce dvakrát zakončil Christian Eriksen; jednou zevnitř vápna, jednou těsně za ním z přímého kopu. Obě rány k tyči však Butland udržel mimo tři tyče. Jiskřilo se i na druhé straně, po minele Llorise měl velkou šanci Mame Biram Diouf, ale Francouz své zaváhání napravil pohotovým zákrokem.

V devatenácté minutě už se síť vlnila. Eric Dier se před rohovým kopem odpoutal od Van Ginkela a hezky si naběhl na centr Eriksena - 1:0. Zlatou šanci na vyrovnání měl krátce před přestávkou Diouf, jenž hlavičkoval v bezprostřední blízkosti Huga Llorise - ten však prozatím přitahoval míče jako magnet.

Senegalský forvard mohl svého nepovedeného zakončení brzy litovat, jelikož Nacer Chadli si krátce nato vedl o poznání precizněji. Masona ještě fantasticky vychytal Butland, ale na zakončení belgického křídelníbuka po náběhu a centru Daviese už mladý gólman nestačil. Nepomohla mu ani teč Pieterse.

Po změně stran mohli Kohouti vést hned o tři branky, jasný gól Harryho Kanea však neuvěřitelným zákrokem lapil úžasný Jack Butland. Tehdy ještě ani on netušil, že tento zákrok bude mít hodnotu bodu. Butland si musel poradit ještě s ranou Dembeleho, než konečně Alderweireld stáhl ve vápně Joselua a rozhodčí Robert Madley ukázal na puntík.

Marco Arnautović byl z penalty nekompromisní a ranou k tyči snížil. Ve třiaosmdesáté minutě - jen pět minut po první brance - Potters dokonce vyrovnali. Rakouský křídelník vybídl do vápna Irelanda, ten krásně načechral míč na hlavu Mame Biram Dioufa - a ten v poslední z řady šancí konečně zakončil přesně; byť balón tečoval snad jen konečky vlasů - 2:2.

Více informací k zápasu

Watford FC - West Bromwich Albion 0:0

15.08.2015 16:00

Góly: -

Watford stále čeká na první vítězství v Premier League od roku 2007, kdy naposledy sestoupil do druhé ligy. V domácím utkání proti West Bromwichi nenavázal na sympatický výkon proti Evertonu a zápas skončil bezgólovou remízou. Největší šanci klání spálil v samotném závěru útočník Baggies Saido Berahino.

První zajímavou příležitost však měli domácí - Odion Ighalo pálil ze střední vzdálenosti tvrdě a pod břevno, jenže Myhill stál přesně tam, kde měl. Stejně jako vzápětí, když lapil střelu Troye Deeneyho. Watford byl po většinu zápasu jasně lepší, soupeře jasně přestřílel a přehrál ve středu pole.

Gólman West Bromu Boaz Myhill tak měl plné ruce práce. Ještě do přestávky musel nebojácně skočit do nebezpečné souhry výše zmíněné dvojice Deeney - Ighalo, pak vyrazil tvrdou ránu Anyi, aby nakonec ještě konečný prstů posunul na břevno další pokus Ighala.

Po obrátce už hra nebyla tak divoká a šancí bylo poskrovnu. Hornets už brankáře soupeře prakticky neohrozili, jen Deeney pálil zpoza šestnáctky vysoko nad. Celek z předměstí Londýna navíc po závěrečném hvizdu mohl být rád za remízu.

West Bromwich sice ani jednou jedinkrát nevystřelil na branku, jenže deset minut před koncem základní hrací doby měl zlatou šanci na hlavě Saido Berahino. Centr z levé strany vrátil na zadní tyč McAuley a Berahino byl úplně sám před odkrytou svatyní. Zamířil však trestuhodně mimo.

Více informací k zápasu

West Ham United - Leicester City 1:2

15.08.2015 16:00

Góly: 55. Dimitri Payet - 27. Shinji Okazaki, 38. Riyad Mahrez

Premier League má nového lídra. Minimálně do zítřejšího odpoledne se na špičce anglické ligy bude vyhřívat Leicester City, jenž po Sunderlandu překvapivě porazil i West Ham. Vítězný gól Foxes opět obstaral Riyad Mahrez, jenž je pro změnu ve vedení mezi ligovými střelci. Kladiváři tak po senzační výhře na hřišti Arsenalu mohou litovat ztráty bodů; a navíc vyloučeného gólmana Adriána...

Do utkání lépe vstoupili domácí. Hvězda West Hamu Dimitri Payet už po minutě hry nacentroval míč do vápna a Sakhem tísněný Morgan si hlavou nastřelil vlastní břevno. Jenže tím se svěřenci Slavena Biliće zcela vyčerpali. Na přelomu poločasu se otěží hry chopili fotbalisté hostí a konečně byly k vidění velké šance i góly.

V šestadvacáté minutě pronikl Mahrez přes tři hráče až před Adriána, ale v tísni dokázal vybojovat jen roh. Po něm se o akrobatické zakončení pokoušel Huth, avšak ani on gól nevstřelil. Zasloužené odměny se desítky vteřin nato dočkal Shinji Okazaki. Báječný míč od Vardyho přetavil v těžký kop ze vzduchu, a přestože Adrián jeho střelu fantasticky lapil, na dorážku byl krátký - 0:1.

Deset minut nato vedly Lišky dokonce o dvě branky. Opět u toho byla útočná dvojice Leicesteru - Vardy vyhrál hlavu a Okazaki dostal míč do šestnáctky na Albrightona. Na konci akce pak nechytatelně pod břevno zakončil Riyad Mahrez.

Přesto se West Ham ještě do přestávky málem vrátil do zápasu. V nastaveném čase totiž Sakha ve vápně rukou srazil gólman hostí Kasper Schmeichel, který mohl být potrestán pokutovým kopem i červenou kartou.

Po změně stran se hra výrazně otočila, Leicester se zatáhl na vlastní polovinu a útočili pouze domácí. Už po deseti minutách vsítili kýžený kontaktní gól; Dimitri Payet nadvakrát prostřelil vše, co mu stálo v cestě a poprvé se v ligovém utkání za West Ham trefil vskutku velkolepě - 1:2.

K vyrovnání se nicméně domácí nedostali - největší šanci k tomu měl Diafra Sakho, jenž pár metrů před Schmeichelem napálil dánského brankáře do břicha. V závěru to Kladiváři zkoušeli dokonce s brankářem ve vápně soupeře, Adrián však ve snaze zasáhnout míč div nerozpáral Jamie Vardyho a byl zaslouženě vyloučen.

Více informací k zápasu

Swansea City - Newcastle United 2:0

15.08.2015 16:00

Góly: 9. Bafétimbi Gomis, 52. André Ayew

Zatímco West Hamu se na první kolo a zaskočení londýnského giganta navázat nepodařilo, Swansea to dokázala bez větších trablí. Bafetimbi Gomis vstřelil svou sedmou branku v osmi utkáních Premier League a André Ayew hned ve druhém kole zdvojnásobil svůj střelecký účet. Newcastle potopilo hloupé vyloučení Janmaata...

Straky nastoupily v nezměněné sestavě oproti té, která minule doma remizovala se Southamptonem, zatímco Garry Monk byl lehkým zraněním Ki Sung-yuenga donucen k jedné výměně kus za kus uprostřed pole.

Rovněž s Jackem Corkem nicméně labutě byly schopny dominovat, jak se od nich čekalo, a to především díky dovednostem Jonja Shelveyho. Jeho famózní pas stál také u zrodu první branky zápasu: v deváté minutě ho přebral Gomis, obkroužil Krula a levačkou v klidu zacílil do odkryté klece.

Swans obecně odstartovali dobře, když jindy zkoušel štěstí i Gylfi Sigurdsson, zhruba v polovině úvodní části už ale taktovku zase nevlastnili. Těžiště veškerého dění na hřišti se přesunulo na druhou stranu, kde se šťavnatou ranou prezentoval Obertan.

Rozhodující okamžik zápasu tudíž nadešel ve 41. minutě, když Janmaat zatahal za dres Montera a musel předčasně pod sprchy. Tenhle moment opětovně ukradl NUFC vítr z plachet a Swansea mohlo zpátky na koně. Tentokrát již s definitivní platností.

Ještě před pauzou nebezpečně pálil Montero, po změně stran se labutě ocitly blízko vedení 2:0 při pokusu Sigurdssona, který orazítkoval akorát břevno, a v 52. minutě už potom André Ayew hlavou po krásném průniku Montera přeci jen přinesl ono kýžené zvýšení.

V tu chvíli Steve McClaren jenom stáhl svého jediného útočníka Papisse Cissého v (úspěšné) snaze vyhnout se debaklu. Zápas byl technicky u konce...

Více informací k zápasu

Southampton FC - Everton FC 0:3

15.08.2015 13:45

Góly: 22. Romelu Lukaku, 45. Romelu Lukaku, 84. Ross Barkley

Ronald Koeman se dnes po operaci ledviny vrátil na lavičku Southamptonu, a pokud se on musel mořit o berlích, jeho svěřenci na tom byli snad ještě hůře. Tři góly doma inkasovali poprvé v tomto kalendářním roce a dvojicí Barkley-Lukaku se opravdu nechali suverénně zválcovat...

Bude to dozajista Lukaku, kdo si dnes pro sebe ukradne všechny nadpisy zápasových reportů, ovšem nemělo by se zapomínat na to, že vše vykopl vynikající Howardův zákrok nohou proti Manému, bez něhož by to zřejmě celé vypadalo dost jinak.

Místo toho došlo na onu Lukakuovu one-man show. Robustní Belgičan byl úplně všude: sprintoval z hloubi pole, blýskl se nápaditou patičkou u lajny, málem asistoval u gólu Barkleyho, který měl ve své pozici určitě skórovat, a hlavně byl taky na konci dvou úspěšných brejků.

Nejprve skoro až nereálným, stoprocentně nechytatelným způsobem odhlavičkoval do protější šibenice centr Arouny Koného, a výtečnou schopnost koordinace prokázal i později.

V závěru úvodního dějství nejdříve na půli vyhrál balon, potom nasprintoval na hranu šestnáctky a bez přípravy uklidil do sítě skvěle načasovanou přihrávku od Barkleyho.

Druhý poločas byl už o něčem jiném - Southampton nastoupil odhodlán, s plnou kontrolou všeho dění, Pellè se dostal poměrně blízko gólu se svým halfvolejem po protihráčově sklepnutí, a doposud nezkrotný Lukaku se v prvních 20 minutách druhé půle vůbec nepotkal s balonem.

Saints si na druhou stranu příliš konkrétních příležitostí také nevytvořili. Pellè jednou nepřesně hlavičkoval po rohu a Sadio Mané se v 79. minutě vytáhl s velmi záludnou ranou, kterou nicméně zlikvidoval pozorný Howard.

Namísto kontaktní branky tak přišel na řadu rozhodující úder z kopačky Barkleyho. I tuto situaci z 85. minuty přitom načal Lukaku dobře načasovanou příhrou do cesty Colemana, jehož rychlou předávku následoval ideální první dotyk Barkleyho a precizní rána na zadní tyč.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Manchester United 0:1

14.08.2015 20:45

Góly: 29. Adnan Januzaj

Inu, návrat páteční anglické kopané se nekonal s žádnými fanfárami. Naopak, Wayne Rooney podal jeden z nejhorších výkonů v červeném dresu a fotbal se nehrál bůhvíjaký ani obecně. Nakonec rozhodla jedna pěkná souhra dvojice Mata-Januzaj...

Do prvního poločasu se vstupovalo vskutku rozpačitě, a i když v 16. minutě Memphis slibně rozehrál nepřímý volný kop, Schneiderlin nedokázal včas zareagovat. První větší šance tak okamžitě ústila v jediný gól zápasu.

Mata po necelé půlhodině hry našel ve vápně Januzaje, ten nechal Richardse proklouzat naprázdno a posléze za pomoci výrazné teče otevřel skóre. Pro mladého Belgičana, jenž v základu nahradil Ashleyho Younga, šlo o první gól od dubna loňského roku.

Zadní linie Manchesteru United dnes neměla moc co řešit, při zakládání útoku si však sama občas zbytečně přidělávala problémy a po jedné z odevzdávek takhle zkraje druhého poločasu pálil nad bránu Jordan Ayew.

Právě a jedině ze začátku druhého dějství vypadal birminghamský celek schopen udeřit. Pořádný vítr v obranných řadách United dělal hlavně Scott Sinclair, zrovna jeho se ovšem Tim Sherwood nečekaně rozhodl stáhnout jako prvního, a jakákoliv naděje se šmahem znovu vytratila.

Robustní forvard Gestede, jenž rozhodl o týden staré výhře Villans, totiž nedostával dopředu žádné dlouhé balony (které Villa kupodivu hrála v jeho nepřítomnosti) a každý protiútok vínových končil automaticky na hradbách ManUtd.

Juan Mata mezitím v 73. minutě narýsoval další krásnou kolmicí, po níž rozhodně měl lépe mířit Memphis. Naproti tomu birminghamský celek už ve zbytku duelu v podstatě nezahrozil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City22006:06
2.Leicester City22006:36
3.Liverpool FC22002:06
 Manchester United22002:06
5.Everton FC21105:24
6.Swansea City21104:24
7.Crystal Palace21014:33
8.West Ham United21013:23
9.Norwich City21014:43
10.Aston Villa21011:13
11.Arsenal FC21012:33
12.Watford FC20202:22
13.Tottenham Hotspur20112:31
 Stoke City20112:31
15.Newcastle United20112:41
16.Southampton FC20112:51
 Chelsea FC20112:51
18.West Bromwich Albion20110:31
19.AFC Bournemouth20020:20
20.Sunderland AFC20023:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1224)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele