2. kolo
16.08.2015 14:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Crystal Palace - Arsenal FC 1:2

Podobně jako předloni, i letos se Arsenalu podařilo na vstupní domácí ostudu zareagovat vítězstvím. To se narodilo v doširoka otevřeném londýnském derby, které nabídlo ofenzivní podívanou z obou stran, tři góly, procitnutí nezastavitelného Mesuta Özila i návrat Chilana Alexise Sáncheze...

Alan Pardew se před výkopem skutečně ničeho nezalekl; na hrací plochu nepostavil jediného klasického defenzivního záložníka v Milem Jedinakovi a o přestávce si následkem toho musel libovat, že jeho svěřenci inkasovali jen jednou a ani neprohrávali.

Vzhledem k otevřenému charakteru utkání Arsenal zaujal především brejky v dechberoucím tempu. Hned zkraje se například na kraji pokutového území podařilo zablokovat Cabayeho volej, načež trojice Cazorla-Özil-Sánchez okamžitě vystartovala z bloků a na Wardovi s McArthurem si v krátkém časovém sledu vynutila dva klíčové bloky.

Eagles však neměli pořádně čas si oddechnout. McCarthy brzy musel likvidovat pokusy Sáncheze s Ramseym a v 16. minutě už pro změnu nestačil na akrobatický volej Girouda po centru Mesuta Özila. Francouzský útočník se takto konečně trefil po více než 10 hodinách střeleckého sucha.

V tu chvíli to vypadalo na výprask, místo toho se ovšem CP docela rychle vzpamatovalo a vyrovnalo. Puncheon pro jednou dostal prostor vniknout zleva do středu pole a na problémy bylo rázem zaděláno: po Wickhamově sklepnutí udeřil obránce Ward.

Ještě na konci poločasu mohl být za druhý žlutý faul vyloučen Coquelin a úvodem druhého dějství se pro změnu Wickhamův halfvolej divže nevtěsnal do brány, jenže tak se tedy v ani jednom z případů nestalo, a tak nakonec úřadoval Arsenal. Respektive obránce Delaney, který si u tyčky srážel do vlastní sítě Sánchezův pokus.

Závěrečné minuty potom byly v podání Arsenalu lehce nervózní a Petr Čech ještě musel po rohu odmítat Warda, nicméně Gunners se nakonec přeci jen ubránili a berou vitální tři body.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Na arsenal bude tento zápas vyvíjen obrovský tlak, ale tim spíš budou mít obrovskou motivaci... Navíc bude hrát jejich nejlepší střelec Alexis Sánchez... Tip:2 tip na výsledek : 1:2

Reagovat
MCFC_8

0:1 s odretymi usami

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

přání: 1:2

tip: 0:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Tip Eurofotbalu 0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip : 1-3 arsenal si nemůže dovolit ztratit body

Reagovat
smazaný uživatel

Přeji to Arsenalu 1:3 tip redakce mi příjde divný 0 spíše 02, ale já mám vsazeno na čistá 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele