2. kolo
15.08.2015 16:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

West Ham United - Leicester City 1:2

Premier League má nového lídra. Minimálně do zítřejšího odpoledne se na špičce anglické ligy bude vyhřívat Leicester City, jenž po Sunderlandu překvapivě porazil i West Ham. Vítězný gól Foxes opět obstaral Riyad Mahrez, jenž je pro změnu ve vedení mezi ligovými střelci. Kladiváři tak po senzační výhře na hřišti Arsenalu mohou litovat ztráty bodů; a navíc vyloučeného gólmana Adriána...

Do utkání lépe vstoupili domácí. Hvězda West Hamu Dimitri Payet už po minutě hry nacentroval míč do vápna a Sakhem tísněný Morgan si hlavou nastřelil vlastní břevno. Jenže tím se svěřenci Slavena Biliće zcela vyčerpali. Na přelomu poločasu se otěží hry chopili fotbalisté hostí a konečně byly k vidění velké šance i góly.

V šestadvacáté minutě pronikl Mahrez přes tři hráče až před Adriána, ale v tísni dokázal vybojovat jen roh. Po něm se o akrobatické zakončení pokoušel Huth, avšak ani on gól nevstřelil. Zasloužené odměny se desítky vteřin nato dočkal Shinji Okazaki. Báječný míč od Vardyho přetavil v těžký kop ze vzduchu, a přestože Adrián jeho střelu fantasticky lapil, na dorážku byl krátký - 0:1.

Deset minut nato vedly Lišky dokonce o dvě branky. Opět u toho byla útočná dvojice Leicesteru - Vardy vyhrál hlavu a Okazaki dostal míč do šestnáctky na Albrightona. Na konci akce pak nechytatelně pod břevno zakončil Riyad Mahrez.

Přesto se West Ham ještě do přestávky málem vrátil do zápasu. V nastaveném čase totiž Sakha ve vápně rukou srazil gólman hostí Kasper Schmeichel, který mohl být potrestán pokutovým kopem i červenou kartou.

Po změně stran se hra výrazně otočila, Leicester se zatáhl na vlastní polovinu a útočili pouze domácí. Už po deseti minutách vsítili kýžený kontaktní gól; Dimitri Payet nadvakrát prostřelil vše, co mu stálo v cestě a poprvé se v ligovém utkání za West Ham trefil vskutku velkolepě - 1:2.

K vyrovnání se nicméně domácí nedostali - největší šanci k tomu měl Diafra Sakho, jenž pár metrů před Schmeichelem napálil dánského brankáře do břicha. V závěru to Kladiváři zkoušeli dokonce s brankářem ve vápně soupeře, Adrián však ve snaze zasáhnout míč div nerozpáral Jamie Vardyho a byl zaslouženě vyloučen.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
MCFC_8

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo...Zbytecne ztracenej zapas.Prvni pule bida..0:2 se tezko otaci. Come on IRONS

Reagovat
OnlyWHU

Ach jo... Chudáci fans na stadionu. Vloni si taky moc neužili... Reparát za týden

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele