2. kolo
15.08.2015 16:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Stoke City 2:2

Ani napodruhé Tottenham nedokázal zvítězit. Z domácího utkání proti Stoke City si odnesl pouhý bod za remízu 2:2, byť drtivou většinu zápasu vedl. Poločasový dvougólový náskok však Kohouti nebyli schopni udržet a v závěrečné čtvrthodině vlastní chybou nasměrovali Potters k vyrovnání.

Zápas byl plný ofenzivních radovánek, diváci na White Hart Lane se rozhodně nudit nemohli, byť by samozřejmě do ulic Londýna odcházeli raději uzívaní a se třemi body v zádech.

Ještě v první desetiminutovce dvakrát zakončil Christian Eriksen; jednou zevnitř vápna, jednou těsně za ním z přímého kopu. Obě rány k tyči však Butland udržel mimo tři tyče. Jiskřilo se i na druhé straně, po minele Llorise měl velkou šanci Mame Biram Diouf, ale Francouz své zaváhání napravil pohotovým zákrokem.

V devatenácté minutě už se síť vlnila. Eric Dier se před rohovým kopem odpoutal od Van Ginkela a hezky si naběhl na centr Eriksena - 1:0. Zlatou šanci na vyrovnání měl krátce před přestávkou Diouf, jenž hlavičkoval v bezprostřední blízkosti Huga Llorise - ten však prozatím přitahoval míče jako magnet.

Senegalský forvard mohl svého nepovedeného zakončení brzy litovat, jelikož Nacer Chadli si krátce nato vedl o poznání precizněji. Masona ještě fantasticky vychytal Butland, ale na zakončení belgického křídelníbuka po náběhu a centru Daviese už mladý gólman nestačil. Nepomohla mu ani teč Pieterse.

Po změně stran mohli Kohouti vést hned o tři branky, jasný gól Harryho Kanea však neuvěřitelným zákrokem lapil úžasný Jack Butland. Tehdy ještě ani on netušil, že tento zákrok bude mít hodnotu bodu. Butland si musel poradit ještě s ranou Dembeleho, než konečně Alderweireld stáhl ve vápně Joselua a rozhodčí Robert Madley ukázal na puntík.

Marco Arnautović byl z penalty nekompromisní a ranou k tyči snížil. Ve třiaosmdesáté minutě - jen pět minut po první brance - Potters dokonce vyrovnali. Rakouský křídelník vybídl do vápna Irelanda, ten krásně načechral míč na hlavu Mame Biram Dioufa - a ten v poslední z řady šancí konečně zakončil přesně; byť balón tečoval snad jen konečky vlasů - 2:2.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam vo výhru, tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Když hrál Stoke s Liverpoolem hral dobře ale ke konci už neměl síly... Tottenham je uběhá takže tip: 1

Reagovat
MCFC_8

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Kachna92

Jak vidim dnesnou sestavu tak osobne nechapu proc cpe na kridlo Dembeleho a na stred Diera s Masonem:/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele