2. kolo
17.08.2015 21:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - AFC Bournemouth 1:0

Rozhodčí v Premier League nováčkům jejich první kroky v elitní soutěži zrovna neusnadňují. Před týdnem obral sudí o možnost bodovat Norwich, dnes to odnesl absolutní benjamínek mezi prvoligovými celky Bournemouth. Liverpool vyhrál těsně 1:0 a zůstává stoprocentní. Jejich soupeř naopak na první bod stále čeká.

Cherries předvedli na Anfield Road velmi sympatický výkon, dlouhé časové úseky byl aktivnější a dokonce vstřelil (nejspíš) regulérní gól. Rozhodčí mu však radost nedopřáli, naopak uznali Bentekemu gól z ofsajdu.

Bournemouth nastoupil do obou poločasů jako z divokých vajec, vždy spustil vysoký presink a napadal soupeře až u jeho vápna. V obou případech mu to však vydrželo nějakých šest, osm minut. I to jim však v prvním dějství stačilo na sérii rohů; a jeden zakončili gólově. Ruční kontakt skórujícího kapitána Elphicka s Lovrenem však sudí necitlivě posoudil jako nedovolený.

Nováček soutěže hrál aktivně, na hřišti rozhodně zanechal pozitivní dojem. Sráželi je však nepřesné přihrávky a jakási liknavost v předfinální části, kde jim zkrátka fotbal trval o zlomek vteřiny déle, než je v Premier League běžné.

Přesto se mohou po zápase v Liverpoolu cítit velmi ukřivděně. V šestadvacáté minutě totiž domácí vsítili vítězný gól - Henderson poslal takřka dokonalý centr na zadní tyč, kde byl Benteke velmi pohotový. Problém však byl v tom, že se do hry zapojil (byť na míč těsně nedosáhl) Coutinho, jenž stál ve dvoumetrovém ofsajdu.

Po změně stran opět hosté na Liverpool vlétli a opět si vybojovali zajímavé šance. Asi nejlepší hráč Bournemouthu v dnešním zápase Matt Ritchie střílel nejprve do Mignoleta, podruhé mířil nad. Největší příležitost k vyrovnání měl však skotský reprezentant po hodině hry, kdy jeho tvrdá rána levačkou olízla tyč. Jen kousek chyběl také O’Kaneovi, jenž poté, co Wilson nasadil housle Lovrenovi, vystřelil do boční sítě.

Oba týmy si za celých 90 minut vytvořily pouze dvě střely na branku. Liverpool byl několikrát blízko navýšení vedení, ale Coutinhova rána byla tečována těsně vedle, Milner zase střílel příliš slabě na to, aby Boruće zaměstnal. Vzadu však domácí udrželi čisté konto, takže je nemuselo mrzet ani Bentekeho břevno v samém závěru po centru Clynea.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (25)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
M1ck0

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
MCFC_8

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 pro Reds

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Melda

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Docela pěkný kurz na Handicap 0:1 tip 1... myslím si že to skončí 3:0 takže posílám za litr handicap 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 pro LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Aby se nekonalo překvápko 1:2 (můj tip 2:2) realita asi 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 Benteke,Firmniho,Milner a jeden vlastny

Reagovat
LidoOP

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Máte někdo odkaz, kde se bude dát dívat na tu tragédii?

Reagovat
M1ck0

Ten report psal nějak fanoušek united jasný faul na Lovrena při golu třešní a coutinho se do hry nezapojil při golu bentekeho

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem fanoušek Liverpoolu až na hrob, ale gol Bentekeho byl jasnej ofsajd. Coutinho se do hry jasně zapojil, popoběhl, snažil se zasáhnout míč a jasně tím ovlivnil brankáře hostů, bohužel. Jinak faul na Lovrena byl, ale už jsme viděli spoustu takovýchto uznaných golů.

Reagovat
M1ck0

Ovlivnil brankáře hostů podle nových pravidel to ofsajd nebyl protože: 1. nebyl v souboji ani s obráncem ani s brankářem

2. nehrál balon

Reagovat
Usty

Lol, podle nových pravidel to právě ofsajd byl, jelikož se 1. snažil zapojit do hry, 2. ovlivnil brankáře.

Zcela nezpochybnitelné, potvrdili to všichni, včetně expertů ve studiu Skysports (a Jamie Carragher)

Reagovat
rel7

ještě že si mu to vysvětlil

Reagovat
smazaný uživatel

"Ruční kontakt skórujícího kapitána Elphicka s Lovrenem však sudí necitlivě posoudil jako nedovolený." Elphick se opírá při výskoku Lovrenovi o ramena tolik, že Lovren nemůže ani vyskočit, ale rozhodčí to posoudil necitlivě. Dobrý...

Bentekeho gól platit neměl, souhlasim.

Reagovat
LokoLFC

psal to nějakej znalec, co by i tak určitě dokázal vyskočit a souboj jednoznačně vyhrát... jasnej faul, jasnej offside

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele