2. kolo
15.08.2015 13:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Southampton FC - Everton FC 0:3

Ronald Koeman se dnes po operaci ledviny vrátil na lavičku Southamptonu, a pokud se on musel mořit o berlích, jeho svěřenci na tom byli snad ještě hůře. Tři góly doma inkasovali poprvé v tomto kalendářním roce a dvojicí Barkley-Lukaku se opravdu nechali suverénně zválcovat...

Bude to dozajista Lukaku, kdo si dnes pro sebe ukradne všechny nadpisy zápasových reportů, ovšem nemělo by se zapomínat na to, že vše vykopl vynikající Howardův zákrok nohou proti Manému, bez něhož by to zřejmě celé vypadalo dost jinak.

Místo toho došlo na onu Lukakuovu one-man show. Robustní Belgičan byl úplně všude: sprintoval z hloubi pole, blýskl se nápaditou patičkou u lajny, málem asistoval u gólu Barkleyho, který měl ve své pozici určitě skórovat, a hlavně byl taky na konci dvou úspěšných brejků.

Nejprve skoro až nereálným, stoprocentně nechytatelným způsobem odhlavičkoval do protější šibenice centr Arouny Koného, a výtečnou schopnost koordinace prokázal i později.

V závěru úvodního dějství nejdříve na půli vyhrál balon, potom nasprintoval na hranu šestnáctky a bez přípravy uklidil do sítě skvěle načasovanou přihrávku od Barkleyho.

Druhý poločas byl už o něčem jiném - Southampton nastoupil odhodlán, s plnou kontrolou všeho dění, Pellè se dostal poměrně blízko gólu se svým halfvolejem po protihráčově sklepnutí, a doposud nezkrotný Lukaku se v prvních 20 minutách druhé půle vůbec nepotkal s balonem.

Saints si na druhou stranu příliš konkrétních příležitostí také nevytvořili. Pellè jednou nepřesně hlavičkoval po rohu a Sadio Mané se v 79. minutě vytáhl s velmi záludnou ranou, kterou nicméně zlikvidoval pozorný Howard.

Namísto kontaktní branky tak přišel na řadu rozhodující úder z kopačky Barkleyho. I tuto situaci z 85. minuty přitom načal Lukaku dobře načasovanou příhrou do cesty Colemana, jehož rychlou předávku následoval ideální první dotyk Barkleyho a precizní rána na zadní tyč.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (9)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
MCFC_8

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1x 100%

Reagovat
hradec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele