2. kolo
15.08.2015 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Swansea City - Newcastle United 2:0

Zatímco West Hamu se na první kolo a zaskočení londýnského giganta navázat nepodařilo, Swansea to dokázala bez větších trablí. Bafetimbi Gomis vstřelil svou sedmou branku v osmi utkáních Premier League a André Ayew hned ve druhém kole zdvojnásobil svůj střelecký účet. Newcastle potopilo hloupé vyloučení Janmaata...

Straky nastoupily v nezměněné sestavě oproti té, která minule doma remizovala se Southamptonem, zatímco Garry Monk byl lehkým zraněním Ki Sung-yuenga donucen k jedné výměně kus za kus uprostřed pole.

Rovněž s Jackem Corkem nicméně labutě byly schopny dominovat, jak se od nich čekalo, a to především díky dovednostem Jonja Shelveyho. Jeho famózní pas stál také u zrodu první branky zápasu: v deváté minutě ho přebral Gomis, obkroužil Krula a levačkou v klidu zacílil do odkryté klece.

Swans obecně odstartovali dobře, když jindy zkoušel štěstí i Gylfi Sigurdsson, zhruba v polovině úvodní části už ale taktovku zase nevlastnili. Těžiště veškerého dění na hřišti se přesunulo na druhou stranu, kde se šťavnatou ranou prezentoval Obertan.

Rozhodující okamžik zápasu tudíž nadešel ve 41. minutě, když Janmaat zatahal za dres Montera a musel předčasně pod sprchy. Tenhle moment opětovně ukradl NUFC vítr z plachet a Swansea mohlo zpátky na koně. Tentokrát již s definitivní platností.

Ještě před pauzou nebezpečně pálil Montero, po změně stran se labutě ocitly blízko vedení 2:0 při pokusu Sigurdssona, který orazítkoval akorát břevno, a v 52. minutě už potom André Ayew hlavou po krásném průniku Montera přeci jen přinesl ono kýžené zvýšení.

V tu chvíli Steve McClaren jenom stáhl svého jediného útočníka Papisse Cissého v (úspěšné) snaze vyhnout se debaklu. Zápas byl technicky u konce...

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Beros

Jestli předvedem minimálně stejný výkon jako proti Soton, nějaký ten bodík bychom si odvézt mohly...

Reagovat
smazaný uživatel

Obávam sa že na swansea mať nebudeme, ale kiežby som sa mýlil

Reagovat
NuFc23

Co ptm mozme hrat, ked si budeme hovorit na koho mame a ma koho nie. Swansea je dobry klub, ale nie taky, aby sme sa ho bali, 1:2

Reagovat
Beros

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
MCFC_8

Swansea s prehladom

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
biznizmen

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele