Ostravské prokletí trvá aneb Události 29. kola FORTUNA:LIGY

11.06.2020, 23:15
Názory a komentáře
29. kolo FORTUNA:LIGY je již minulostí a přichází tak čas rekapitulace. Ta se bude špatně číst zejména fanouškům Slavie a Liberce, tyto dva celky totiž poměrně překvapivě ztratily potřebné body a podruhé v řadě nevyhrály.

Zápas ve Vítkovicích měl opravdu velký náboj a i přes absenci fanoušků emoce přímo sršely, a to zejména po vedoucím gólu Slavie v nastavení a následném vyrovnání domácích. Jaký to rozdíl oproti poklidným zápasům dalších gigantů ve Štruncových sadech a na Letné.

Jsou však minimálně tři týmy, pro jejichž fanoušky je smutek málo a na místě je spíše zlost. Mladá Boleslav podlehla Sigmě na vítězství čeká již pět zápasů, stejně tak po nezdaru v Budějovicích skláři z Teplic. Ještě o utkání hůře je na tom po porážce proti Spartě Opava.

Zápas kola


Baník Ostrava - Slavia Praha

Z neoblíbeného výjezdu se slávisté po nepříliš fotbalovém, zato velmi zábavném boji opět vraceli bez několika bodů. V Ostravě sice zásluhou pohledných tref Stanciua a Masopusta dvakrát vedli, domácí ale dokázali vždy velmi brzy vyrovnat zásluhou stoperů Svozila se Stronatim a jejich tref ze standardních situací. V závěru navíc byly k vidění i dvě červené karty.



Gól kola


1. Nicolae Stanciu (Slavia Praha)

Úvod utkání ve Vítkovicích se nesl ve velmi opatrném duchu a vše rozhýbal až po čtvrthodině Nico Stanciu. Rumunský středopolař zahrával přímý kop z pozice, z níž asi každý očekával centr, on ale míč kulišácky zakroutil do sítě a zaskočil brankáře Laštůvku.



2. Martin Nový (Příbram)



3. Lukáš Masopust (Slavia Praha)



Jedenáctka kola



Brankář - Tomáš Grigar (Teplice)

Porážce zabránit nedokázal, přesto oslabené Teplice dlouho držel nad vodou. Předvedl se zejména v první půli, kdy nerozhodný stav trval i díky jeho zákrokům proti Čolićově přímáku nebo Kladrubského ráně z první.

Pravý obránce - Milan Havel (Viktoria Plzeň)

Vzadu si vše odehrál s jistotou a jelikož ani mnoho práce neměl, mohl se vydávat na útočné výlety. Už v desáté minutě musel Simerský jeho střelu vykopávat z brankové čáry, v závěru utkání už se dočkal a po Kalvachově pobídce zatloukl hřebíček do zlínské rakve.

Střední obránce - Jaroslav Svozil (Baník Ostrava)

Nejenže svým brzkým vyrovnáním dokázal sebrat slávistům vítr z plachet, Svozil zářil i na obranné polovině hřiště. Ve tříčlenné defenzivní řadě Baníku si počítal výtečně a navíc jako jeden z mála hráčů jeho týmu nepotřeboval sáhnout ke žlutému faulu.

Levý obránce - Martin Nový (Příbram)

Jako krajní bek oslavil svůj první ligový gól stylově - rovnou přidal i druhou trefu. Po osmnácti minutách otevřel skóre povedeným přímým kopem z hranice vápna, o několik okamžiků později nepohrdl Zorvanovým pasem a vstřelil i vítězný gól Příbrami.

Pravý záložník - Lukáš Masopust (Slavia Praha)

Na hřiště přišel až o poločase výměnou za Hellebranda, hru rozhodně oživil a působil lepším dojmem než třeba na opačném konci hřiště Provod. Jeho nejsvětlejší moment byl v nastavení, kdy dostal do vápna míč a střelou z kroku z nelehké pozice vymetl Laštůvkovu šibenici.

Střední záložník - Nicolae Stanciu (Slavia Praha)

Jako ve většině zápasů Slavie po koronavirové přestávce, i tentokráte byl nejviditelnějším mužem na hřišti. Chytrým přímákem otevřel skóre utkání, později vyslal ještě několik nebezpečných ran - například tu, po níž videorozhodčí zkoumal Jánošovo porušení pravidla o hře rukou.

Střední záložník - Pavel Šulc (Dynamo České Budějovice)

Mladý záložník vstřelil ve dvaapadesáté minutě svůj první gól v lize, když dokázal zužitkovat centr a umístit míč za gólmanova záda. Nezůstalo ale jen u jednoho, v nastavení pečetil po Mršićově pasu vítězství 3:1.

Střední záložník - Adam Karabec (Sparta Praha)

Výborný výkon nejen na poměry ani ne sedmnáctiletých hráčů, ale i záložníků celkově. Rozjel parádní kombinaci tří "K" Karabec, Karlsson, Kozák vedoucí k prvnímu gólu, u toho druhého Frýdkova už přímo asistoval.

Levý záložník - Jan Kopic (Viktoria Plzeň)

Po nepovedeném duelu na Slavii ožil. Nejprve našel bravurně ve vápně Beauguela, který však šanci zazdil. Poté tedy přízemní střelou sám otevřel skóre a když zopakoval pas na francouzského útočníka, přibyla mu na konto i asistence.

Útočník - Ivan Schranz (Dynamo České Budějovice)

V první půli mnoho ze svého umu neukázal, po pauze se ovšem rozjel naplno. Asistoval podařeným centrem u výše zmíněného Šulcova gólu, v osmdesáté minutě se prosadil i sám, když dorazil Talovierovův pokus a rozhodl o vítězství Dynama.

Útočník - Matěj Pulkrab (Bohemians Praha 1905)

To nejlepší předvedl hned v úvodu, když po Vodhánělově pasu nekompromisní ranou otevřel skóre. Aktivně hrál i ve zbytku utkání, do větších šancí už se ale nedostal a svůj gólový účet nerozšířil.

Nemělo by vám uniknout


Příbram odehrála proti Liberci dobré utkání, hrubé chybě se však nevyhnula. Jediný gól Slovanu vstřelil Pešek po zaváhání domácí obrany.


Slávistický gólman Kolář rozhodně nemohl mít po zápase v Ostravě čisté svědomí. Při Svozilově gólu totiž střele spíše uhýbal, než že by se ji snažil zneškodnit.


Svému týmu nepomohl ani Matěj Radosta, který za bezbrankového stavu na Střeleckém ostrově viděl dvě žluté karty v rozmezí dvou minut.


Nešťastný střet dvou spoluhráčů byl k vidění na Spartě, kde se srazil Vindheim s Karlssonem.

Zachyceno na sociálních sítích


Útočníci Plzně i Slavie patří mezi historickou špičku české ligy, avšak v trochu jiné statistice, než by si jejich zaměstnavatelé přáli.


Nerad bývám poslem zlých zpráv, ale nezvládli.


Takového obránce by Sparta potřebovala!


Do akce vstoupil i Jaroslav Tvrdík, když se začal šířit "jeho" falešný tweet.


Existuje Bůh, nebo ne?


VAR v akci


Velký podíl na porážce Slovácka měl Petrželův zkrat z desáté minuty. Za jeho loket jej po konzultaci s videorozhodčím sudí odměnil červenou kartou. Na videu v čase 1:07.


To Plzeň nemusel zásah VARu mrzet, neboť i přes neuznaný gól si se Zlínem snadno poradila.


Nějaký čas byla zkoumána i ruka Jánoše ve vlastním pokutovém území, tady ale na rozdíl od předchozích situací rozhodčí názor nezměnil - vše bylo v pořádku.


Změny v tabulce


Poslední kolo základní části by nám mohlo přinést mnoho vzrušení, i když ne na prvních dvou místech, kde se sice rozdíl ztenčil, ale bitva bude vrcholit až v nadstavbě. Za nimi je však vše otevřené, třetí Jablonec a čtvrtou Spartu dělí pouhé dva body, oba tyto týmy však i spolu s pátým Libercem mohou být v klidu, neboť skupinu o titul již mají jistou.

Ne tak ostravský Baník, který se v případě nevýhry proti Slovanu může propadnout za České Budějoivce i Slovácko. Muži z Uherského Hradiště rovněž potřebují na Spartě bodovat, neboť jim jinak hrozí pád za Mladou Boleslavi i Bohemians. Pokud je alespoň jeden z těchto týmu přeskočí, budou mít v play-off o EL nevýhodu venkovní odvety.

Teoreticky je ještě otevřen i boj o elitní desítku, Sigma by k tomuto úspěchu však potřebovala zvítězit s Plzní a zároveň doufat, že Boleslav podlehne Karviné. Další týmy už jsou namočeny do sestupových starostí. Ty od dvanáctého do čtrnáctého místa své bodové konto nerozšířily, z posledního místa se však po vítězství vyšvihla Příbram před Opavu.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha29216257:1069
2.Viktoria Plzeň29196459:2263
3.FK Jablonec29147846:3849
4.Sparta Praha29138853:3547
5.Slovan Liberec291441150:3846
6.Baník Ostrava29128942:3444
7.Dynamo České Budějovice291341246:4343
8.1. FC Slovácko29119935:3342
9.FK Mladá Boleslav291161246:5039
10.Bohemians Praha 1905291161235:4139
11.Sigma Olomouc29812936:3636
12.FK Teplice296101325:4928
13.Fastav Zlín29761625:4627
14.MFK Karviná295101421:3725
15.1. FK Příbram29561819:5021
16.SFC Opava29481714:4720

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (206)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten photoshop Tvrdíka Geniální a já jsem na to vážně skočil v první chvíli, protože přiznejme si, že takový tweet by od něj překvapením opravdu nebyl.

Reagovat
kilobyte

Ten pocit když je fake moc kvalitní, aby to mohla být pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PISTOLERO

Ten Petržela

Reagovat
ratusek

Tvl je ten borec normální? ještě s videem

Reagovat
PISTOLERO

Fotbalista od pána boha, ale v hlavě smetí

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Blasphemer

To je dement, no.

Reagovat
rufus

Podobná prasárna, co předvedl Tecl..

Reagovat
ratusek

Viděli ste tu kolekci od Limby?

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
kilobyte

To je vůl

Reagovat
ratusek

Spíš na pána

Reagovat
smazaný uživatel

*hovado

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký prokletí??Baník hrál doma, tudíž ztratil dva body, my vezeme bod z venku.Slavia není kapela, aby pořád jen vyhrávala.

Reagovat
bobis21

Tak doufám že s touto mentalitou budete i pokračovat a o ten titul přijdete

Reagovat
wyqinac

my uz venku budeme hrat jen 2x, takze to klidne prohrat muzeme, kdyz vsechny domaci vyhrajeme

Reagovat
Losinho

Stačí i 3-1-2 když ta domácí remíza bude právě s Plzní.

Reagovat
Losinho

Reagovat
Puskas
Reagovat
Blasphemer

Už nejste na úplně jiný úrovni než zbytek ligy a nerozdáváte ostatním příděly na počkání?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ta úroveň snad byla vidět.Baník jsme docela zneuctili a ponížilu, udělali jsme si z nich kužely.Že to není vidět na skóre, to se holt stává.Ale ten rozdíl byl dvě třídy.

Reagovat
smazaný uživatel

Zneuctili? Jako byli jste lepší, ale jen trochu lepší a o nějakém rozdílu třídy se vůbec nebudem bavit. Já jsem s výkonem svého týmu spokojen, teda v kontextu s tím vyrovnáním, kdyby jsme měli prohrát tak bych byl nasraný, protože ve druhém půli to chtěli jen ubránit a to jsem věděl, že je špatně, pozor aby jste o ten titul nepřišli, kvůli takovým jako ty bych si to i přál, ikdyž mi Plzeň sympatická není, i v derby se zkurvenou Spartou dostanete na prdel, uvidíš, vy těch bodů už moc nezískáte, věř mi, spíš zaleží na Plzni jak pojede dál.

Reagovat
bobis21

Myslím že poníženě vypadala spíše Slavia, když vaší hráči po zápase odcházeli s pláčem.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo jim nás líto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Nejvic je ten realizacni tym Slavie, ktery se chova jak banda dementu a podtrhne to Trpis, ktery po zapasovem rozhovoru rekne, ze uz mel byt davno konec. Ono by byl konec kdyby se tam po sobe slaviste nevaleli dve minuty a nervali neco o bohu

Reagovat
db18

Reagovat
bobis21

2 minuty se kvůli nim nehraje a pak se diví že se nastaví další 2 minuty. Prostě nepochopitelné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Začínají být nervozní, hra jim drhne. Tak bečí všude okolo.

Reagovat
PISTOLERO

u nich klasika

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak vám otrnulo, rudý filcky.Před pár koly na sestup, teď zase největší v´borci.neboj, to není na dlouho, trochu pokory by to chtělo

Reagovat
smazaný uživatel

Na sestup Sparta fakt nebyla, ikdyž to tam teda vedou fakt špatně už delší dobu, spíš pamatuju, že Slavie se zachránila tak tak v posledním kole před Číňanama...A Sparta je fakt pro mě nejvíc nej klub, ale půjde nahoru kam bezesporu patří a ty už radši nepiš nic...

Reagovat
smazaný uživatel

Kšiltovkář bečí něco o tom, že atletická dráha zpomalovala hru, ale když vedli a Standa Loket Do Ohryzku dostal jen druhou žlutou, tak se sám vlekl jak týden před výplatou.

Reagovat
kilobyte

Ještě lepší byl ten způsob vyrovnání. Nejdřív dostane Tecl zbytečnou druhou žlutou a pak Kolář zbytečně šáhne na míč a udělá roh.

To vypadalo jak v Hollywoodu, kdy záporáci vedou a slaví, aby je pak outsider porazil na kolena.

PS: Kdyby bůh existoval, tak měl vsazenou remízu.

Reagovat
božský John

Jakoze outsider je porazi na kolena, aby zaporaka nahradil Romca Berbr? Ja ti nevim no

Reagovat
kilobyte

Tak realita není pohádka.

Reagovat
Blasphemer

Právě že na konci se zjistí, že Roman Berbr byl ve skutečnosti celou dobu vlastně kladná postava.

Reagovat
meno

TOP 10 PLOT TWISTS IN ANIME

Reagovat
Blasphemer

neasi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Heisenberg

Roman Berbr: The greatest story never told.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
božský John

No tak pro vas stopro

Reagovat
smazaný uživatel

já se v tom českym fotbale spíš přiklánim k tomu "zlo bojující s jinym zlem"

ale jinak samozřejmě legrace ti jde (neironicky)

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
verv

Trpiš byl vždycky plačka, stačí jak před skoro každým derby fňuká, kolik maj zraněnejch hráčů

Reagovat
wyqinac

no vidis a stejne ze 7 derby ani jedno neprohral

Reagovat
kilobyte

Tak o to je to smutnější, ne?

Reagovat
verv

A jak to souvisí s tím, co jsem napsal? Právě z jeho pozice trenéra s nejsilnějším a nejširším kádrem v lize tohle nemá zapotřebí.

Reagovat
Losinho

To mi jako pláč nepřijde.. kromě taktiky (o který před zápasem mluvit nechce) je to prostě věc, kterou směrem k tomu zápasu v týdnu řeší nejvíc, tak o tom i mluví. Víc bych za tím neviděl.

Reagovat
ttopi

Asi tak. Nechápu proč někdo považuje za fňukání to, že si trenér posteskne nad zraněními. Každej chybějící hráč (který normálně hraje základ) snižuje pravděpodobnost úspěchu týmu.

Reagovat
verv

Tak říct tenhle a tenhle asi nebudou hrát, tak proti tomu se nedá nic říct.

Ale například před posledním derby se velká čast tiskovky točila kolem toho, že nenastoupí Bořil a Ševčík a jak je to velkej hendikep, protože jsou služebně nejstarší a takovejch hráčů moc není a kdesi cosi. A třešnička na dortu byla, že nakonec byli stejně oba v základu

Nebo před derby na podzim, kdy tvrdil, jak je skolila nějaká viróza a ten tým je úplně rozbitej. A taky ji nějak záhadně vyléčili a nastoupili v nejsilnějším složení.

Reagovat
Losinho

Ševčík zraněnej byl, ale dal se do kupy, Bořil už nevím. Ono taky jsou to jen odpovědi na otázky a novináře holt nenapadne nic jinýho, než kdo je zraněnej a kdo bude hrát v útoku.

Reagovat
naheCZ

Snad skoro nikdy si na nic nestěžuje, je často kritickej (to ho teď trošku přešlo) a jasně pojmenuje chyby ve hře i při výhře. Vždy to byl ohromný rozdíl mezi tím, co předváděl takový Jílek či Ščasný...

Reagovat
verv

O tom, jak hodnotí hru nemluvím, mluvím o jeho stěžování na rozhodčí a vyplakáváním nad zraněníma. Už v Liberci tím byl známej, měl i nějakou twitter kauzu, nebo když vypadli v evropě tak si stěžoval na rozhodčí atd.

A proč do toho taháš Jílka se Sčasným? To snad i každej sparťan potvrdí, že jejich (hlavně Ščasnýho) kecy po zápase byly hrozný a úplně mimo.

Reagovat
naheCZ

Jen pro srovnání, že tu jsou kouči, kteří plakají stokrát hůř. Jinak u Trpiše jsem si častokrát stěžovat na rozhodčí nevšiml. Zranění několikrát zmínil, ale na tom nevidím nic zas tak hrozného, i když teda máme dost široký kádr na to, aby si stěžovat nemusel.

Reagovat
verv

Tak já normálně Trpišovskýho nějak speciálně nesleduju, ale před derby jo a už se z toho stal takovej folklór, že vyhlásí kdo všechno chybí a jaká je to komplikace, aby pak ti ohlášení hráči stejně normálně nastoupili.

A jak říkám, jako plačku ho mám zapsanýho už z Liberce a ty víše zmíněný tiskovky nebo rozhovory, jako teď v Ostravě, mě v tom utvrzujou.

Samozřejmě vím, že jsou tady trenéři, kteří jsou v tomhle ještě horší, ale myslím, že zrovna on tohle nemá zapotřebí.

Reagovat
Imos

takhle jak to podáváš, tak to zní, že trpiš je nejhorší plačka v lize a nic jinýho nedělá v Liberci jsem si nevšiml, že by "plakal" víc jak ostatní, naopak podobně jako Gula mluví dost věcně ve Slávii je trochu vyhrocenější, ale ne že bych do něj takhle jel, aktuálně nejlepší český trenér (bezkonkurenčně) a tady tolik hejtu

Reagovat
verv

Vždyť přímo v příspěvku, na kterej reaguješ píšu, že jsou tady i horší než on. A o jeho trenérskejch kvalitách přece nepochybuju, naopak píšu, že trenér jako on tohle nemá zapotřebí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Ono stačí zůstat v lize, Hejkal nebo ten Balcárek teď, to se taky nedá poslouchat.

Mimo bylo od Trpiše každopádně vyjádření teď ve středu, že se už neměl kopat ten roh nebo co.

Reagovat
havrys99

Reagovat
rufus

Slávisti, to je prostě diagnoza. Jedinej tým v lize, který neumí ani vyhrávat, neunáší to a neustále jsou ublížení.

Reagovat
Kiwi-21

Tak to je docela unikát že ligu vede tým co neumí ani vyhrávat

Reagovat
smazaný uživatel

Jako že i po výhře pláčou

Reagovat
kilobyte

Trpišovský porušil základní pravidlo, že před obranou standardní situací se nestřídá.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Shevchenko

Změňte prosím video u 'Existuje Bůh, nebo ne?', nějak si to z toho závěru nevybavuju.

Reagovat
srandamač

Ta druhá žlutá na videu pro Radostu mi teda přijde hodně přísná. Skluz ze předu, holeněma na před a ještě přes balon, to mi nepřijde moc na žlutou.

Reagovat
Bakary3

Mně teda přijde úplně 100%.

Chápu použití skluzu, když potřebuješ někomu vypíchnout míč a máš ztrátu, ale tohle se dalo uhrát úplně čistě.

Jeho chyba, že tam jde takhle hovadsky, o to spíš, když první žlutou viděl před dvěma minutama.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám stejný názor, hned jsem si u toho vzpomněl na nějaký ten protest teplic proti rozhodčím...

Reagovat
RuneSKS

Tady se clovek dozví věcí

Reagovat
KoryVCF

Existuje bůh je nový 5-7

Reagovat
RuneSKS

a vedel jsi, ze ve fotbale nepusobi jen raketovi inzenyri?

Reagovat
bobis21

Nemusím být raketový inženýr abych se nechoval jako to vaše koště tam...

Reagovat
Puskas

Často úplně obyčejní lidé mají lepší vystupování než vysokoškoláci.

Reagovat
RuneSKS

Jakože vysokoškoláci jsou neobyčejní lidé?

Reagovat
Puskas

Jo, napsal jsem to blbě, už jak jsem to odeslal, jsem si to uvědomil. Mnozí jsou až moc obyčejní.

Reagovat
RuneSKS

Jasny. Proste mi prijde, ze kolem fotbalu se toci hodne jednoduchy lidi a nikdy tomu nebylo jinak. Proto se ted docela bavim mistni diskusi..

Reagovat
bobis21

Tohle vymezování se proti vysokoškolákům je hrozný nesmysl jakože protože se někdo rozhodl studovat něco co ho baví a v čem je opravdu dobrý, tak mu za to hned začneme nadávat a shazovat ho v každé možné situaci? Prostě úchylka...

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
Puskas

Sám jsem absolvent VŠ, takže z mé strany to není nějaké vymezování se. Navazoval jsem jen na Tvého raketového inženýra s tím, že vysoká škola není zárukou nějakého vystupování.

Reagovat
Imos

tyjo, a já myslel, že narážka na raketového inženýra souvisela s tím 5-7, že někomu z fotbalu nedošlo, co to je za nesmysl

Reagovat
Salfovic

Co to plácáš ?

Reagovat
RuneSKS

Jeden zápas blbec, Kvasnica napíše článek.. a tady se objevuje Amerika

Reagovat
bobis21

Žádný Kvasnicův článek jsem nečetl, ale to že tam to vaše koště vyřvávalo jak pomatené něco o bohu je prostě k smíchu. A hned se vám to i vrátilo, což tomu ještě přidává.

Reagovat
RuneSKS

Ale dyť si to užívejte, já trpěl

Reagovat
bobis21

Není to o tom, že si užíváme, ale že se vám vysmíváme.

Reagovat
Imos

proč máš potřebu se někomu vysmívat?

Reagovat
bobis21

Tak když někdo po vstřeleném gólu výkřikuje že bůh existuje a pak během dvou minut dostane jeho tým červenou a vyrovnávací gól tak to poště směšné je

Reagovat
Imos

pravda, že to je dost vtipný, ale zas se kvůli tomu nebudu vysmívat někomu jen protože fandí slavii třeba ... stačí se nad tím zasmát doma a s chlapama v hospodě a konec

Reagovat
RuneSKS

Jako taky jsem si po golu na 2:1 rikal, ze vam to za tu predvedenou hru patri, ale ze bych z toho mel takovy Vanoce.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Já se divím, že tady ještě někoho Sheldon triggruje

Reagovat
Bex5

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to i plačka, lukinho, mally nebo momo. Nebo ty. Když sheldon napíše trochu slabší příspěvek, tak nejde rozeznat od vašich.

Reagovat
smazaný uživatel

*od vašich - tebe si tolik nepamatuju, takže opravuju na "od jejich"

Reagovat
Pokahontas

,,Překvapivé" ztráty Slávie a Slovanu?

Se slovy ,,překvapení,překvapivý" apod.se v českém fotbalovém prostředí obecně hrozně plýtvá a používají se strašně zjednodušeně,nejspíš na základě pouhého pohledu na tabulku.Což je jak známo často velmi zkreslující.

O AKTUÁLNÍ formě a kvalitě říká,zvláště ke konci sezóny,pohled na celkovou tabulku jen velmi málo-to je jen PRŮMĚR za celou sezonu,daleko relevantnější je z tohoto hlediska tabulka JARA,resp.výsledky posledních 5-6 zápasů.a v potaz je taky potřeba brát vzájemnou bilanci týmů.

Jestliže měla tedy dosud Slávie na jaře bilanci 5-2-2 a hrála s týmem s jarními 3-4-2 na jeho půdě,kde se jí navíc dlouhodobě nedaří,pak co je na její nevýhře za překvapení? Statistický server Clubelo odhadoval šanci na její vítězství na 54%- http://clubelo.com/SlaviaPraha

mluvit o překvapení,že se stalo něco s pravděpodobností 46%,to zní dost přehnaně.

Obdobně Slovan v Příbrami-snad každý ví,že zápasy proti týmům ohroženým sestupem ke konci sezóny jsou jedněmi z nějtěžších,neboť ty hrají o všechno.Příbram se pod Horváthem viditelně zvedla a přišly i výsledky,nebyla daleko ani od bodu se Slávií-co je tedy překvapivého na tom,že doma bodovala s brejkovým týmem Slovanu? Na toto mimochodem dával Clubelo šanci 50%...

Slovo ,,překvapení" by se mělo užívat velmi velmi opatrně.

Reagovat
hodjohn

Ovšem článek psal někdo jiný.

Reagovat
Losinho

Reagovat
ttopi

No, takly bych neřekl, že výhra Slavie měla být nějaká tutovka, ale v kontextu toho o co se teď hraje a jak mocně se nadechuje Plzeň, jsem taky čekal, že Slavia v Ostravě vyhraje. A je pro mě překvapením, že nevyhrála. A je mi šumák co si myslí nějaký clubelo (jinak tu stránku si ukládám, vypadá to celkem solidně)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak je kvůli koronaviru ticho ohledně diskuze o zrušení nadstavby. Nevite jestli je to stále reálné téma? Osobně bych byl rád, kdyby byla zrušena a snad o tom uvažovali i samotní majitele některých klubů.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Salfovic

to patřilo jinam

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych jí nechal (možná v jiným formátu), protože 30 zápasů je málo a je pravda, že třeba teď už by nebylo o co hrát nebýt nadstavby.

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě bych ligu klidně rozšířil na 18 týmu a hrál 34 zápasů. Nebo udělal jiný formát, protože nynější variantu s prostřední skupinou vnímám jako hrozný paskvil. Skončit šestý je asi to nejhorší a co až půjdou do Evropy jen 4 kluby? To pátý a šestý tým ostrouhá na úkor někoho ze 7.-10.místa? Taky mi nejde přes nos menší výhoda někoho z prostřední skupiny. Skončíš pátý, hraješ proti adeptům o titul a prohráváš a pak máš už jenom jeden zápas, kdy tu Evropu můžeš zachránit. Zato tým z prostřední tabulky má v play off vyrovnané soupeře, je v laufu a už je jen výhru od skvělého výsledku a nemá co ztratit. Chápu, že systém play off tohle nabízí, ale tady mi to prostě přijde nefér.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší by bylo, kdyby ta prostřední skupina hrála o nějaké finance pouze.

Reagovat
Imos

škoda, že v naší lize žádné finance nejsou

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to dal jako v Polsku - 16 týmů, po 30 zápasech se rozdělí na dvě poloviny a hraje se dalších 7 kol. Žádná zbytečná prostřední skupina. Akorát je problém, že tým na 9. a 10. místě třeba už nebude moct spadnout.

Reagovat
mayday

To je na hovno, protože týmy cca od 5. místa a v té druhé skupině devátej až třeba jedenáctej by neměly o co hrát a akorát by to pouštěly. Navíc by byl lichej počet týmů, takže neustále neúplná tabulka.

Za mě nechat 16 týmů a nadstavba jen o titul a o poháry a o sestup. Sedmej až desátej už nic nehrát, konec sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl by lichej počet, ale 8 a 8.

Reagovat
mayday

Jo sorry, myslel jsem u 14 týmů, nevím proč

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt, že to play-off o EL je slušnej bizár, může se stát, že někdo uhraje po základní části třeba 50 bodů a skončí 4., jiný klub uhraje 30 bodů a bude 10., pak vyhraje play-off a náhodně se dostane do EL. Celkově ta nadstavba je udělaná dementně, ale nevím, jak to jinak udělat, když chce televize víc zápasů. Možná hrát jen top 4 a bottom 4 2x každý s každým?

Reagovat
Imos

a zbylých 8 by mělo po sezoně?

Reagovat
Imos

bohužel, naše liga by potřebovala spíš zúžit než rozšířit, v druhé lize většina týmů ani nesplňuje požadavky první ligy ... příjde mi docela v pohodě slovenská nadstavba, ale pravda, že tu ligu nesleduju, tak nemůžu soudit...snížil bych ligu na 14 týmů a po základní části rozdělil na dvě skupiny, to je podle mě nejférovější

Reagovat
ratusek

Tak nebýt nadstavby, hraje se klasicky jen o víkendech

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím teď jako letos, ale v tomhle kole soutěže. Nebýt nadstavby, tak už je jasnej titul i druhý místo i sestup.

Reagovat
žrout

A to je špatně, že by to bylo jasné kolo před koncem?

Reagovat
smazaný uživatel

No ne, ale takhle uvidíme další 3 nebo 4 zajímavý kola.

Reagovat
Bakary3

Nadstavba mi neva, ale asi mi vadi,nze do toho muzou prompuvit tymy 5+.

At si to rozdaji prvni 4, ok.

Vse ostatni mi prijde jako blbost .

Reagovat
John Obi Mikel

Nadstavba v tomto formátu musí pryč. Není spravedlivé, když je lepší skončit 7. než 6.

Reagovat
Kaspar

nadstavba je nesmysl, klery akorat devalvuje celosezonni praci klubu

Reagovat
Kaspar

cely rok jedes na maximum, drzis se se spickou ligy a pak ti nevyjde posledni zapas s klubem ktery na to cely rok sere a v klidu se placa v pulce tabulky a obere te o evropu

Reagovat
smazaný uživatel

Cože to?

Reagovat
HorajzmAmmann

Má pravdu, co na tom nechápeš? Tohle není hokej. Nadstavba je hovadina. Teď se dostane do poháru třeba Bohemka, která přejde přes Slovácko s Budějkama a haluzově vyhraje v Liberci v zápase o EL,

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud to zvládne, tak si to evidentně zaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochopil jsi to, zopakuji ti to. Tohle není hokej. Nadstavba je hovadina. Teď se dostane do poháru třeba Bohemka, která přejde přes Slovácko s Budějkama a haluzově vyhraje v Liberci v zápase o EL

Reagovat
mistr129

Reagovat
HorajzmAmmann

1 zápas nemůže rozhodovat o EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Boleslav si loni nezasloužila EL, když přešla přes dva týmy a porazila venku Baník?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, protože během celé sezony měla horší výsledky, na konci zvládla porazit lehčí soupeře než má ten tým z horní skupiny a jak byla rozjetá, povedlo se jí uhrát dobrý výsledek i u týmu z horní skupiny. Takhle to bude vždycky, ten z prostřední skupiny bude rozjetý, ten z horní za sebou bude mít těžké zápasy, kdy si proti top týmům ligy musí vydřít nějaké body, aby uhájil svou pozici a nakonec přijde jeden zápas, který mu může vzít celou sezonu.

Proto bych raději, abychom v tomto systému hráli prostřední skupinu, zdá se o dost výhodnější, než stahovat třeba z šestého místa čtyři body na soupeře proti těm lepším týmům.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně by se líbila nadstavba jako v Polsku - po 30 kolech rozdělit na dvě poloviny a hrát 7 kol.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně spravedlivější.

Reagovat
HorajzmAmmann

ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

Tak v debilní Anglii chtějí zrušit jména na dresech a dát tam něco o těch negrech

Reagovat
hodjohn

Už to tak bude. Bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

co se to děje?O černých se v rámci politické korektnosti zatajují fakta, vesele se rabují obchody bílých majitelů.. není právě tohle rasismus?

Reagovat
Marv

Reagovat
j_mrazik

Třeba "Where's Yaya's cake?!" ?

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hnus

Reagovat
Kocour Klapuška

Tak ty se tu projevuješ primitivně pořád, tak mě tenhle komentář vůbec nepřekvapuje

Reagovat
Kocour Klapuška

Btw už jenom to, že celej ten problém redukuješ na "něco o těch negral," značí, že vůbec nechápeš, v čem je reálně problém a o čem celý BLM, je.. To není jen o těch black, ale o menšinách všude na světě, které zažívají denně nespravedlnost kvůli svojí barvě pleti nebo náboženství..

Reagovat
Kepy_FCB

je to o maskován a bagatelizaci kriminality a rasismu ze strany menšin

Reagovat
smazaný uživatel

Všude ne, byl jsem několikrát svědkem, kdy nespravedlnost zažívala majorita právě na úkor menšiny, kdy menšina vzhledem ke své nepřízpůsobivosti byla požádána aby z tramvaje vystoupili, protože nemají lístek a nepomohla jim ani slova o rakovině, zatímco majorita se chovala slušně a za odměnu získali lísteček s pokutou. Tenhle přístup není ojedinělý, někdo se prostě chová jako zvíře a taky si takové zacházení zaslouží. A žádný život nemá větší cenu jen kvůli barvě pleti

Reagovat
mistr129

Reagovat
bobis21

"žádný život nemá větší cenu jen kvůli barvě pleti" tím s nimi souhlasíš, přestože to nechápeš. Tohle je přesně jejich cílem.

Reagovat
smazaný uživatel

No já je chápu tak, že oni řeší více to, že zemřel černoch, než to, že policie zasáhla jak neměla.

Reagovat
bobis21

Řeší to, že policie až příliš často zasahuje nepřiměřeně právě proti černochům. V některých státech mají i otevřeně pokyny aby se k nim chovali jinak. To je prostě další dílek systematického rasismu, proti kterému to je namířeno.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mají přece řešit policii, aby se držela zákonů. Tím, že budou řešit u zásahu barvu pleti, se to může dostat zase do takové podoby, jako je to třeba u nás u těch revizorů v tramvajích, kdy má výhodu ten, co má velikou rodinu, nechodí do práce, je mu všechno jedno a navíc je agresivní. Nakonec se zavádějí asistenti, aby jim vysvětlovali, jak se má člověk chovat

Prostě mi připadá, že celosvětově se dva stejné zákroky posuzují jinak, pokud tam byly rozdílné barvy pleti.

Reagovat
bobis21

Jenže problém je že právě často to zabití neozbrojeneho člověka že strany policie vyhodnoceno jako nezákonné není. Když je černoch zastřelen za to, že policistovi podává řidičák a je to pak vyhodnoceno jako správné, musíš chápat tu frustraci.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to chápu, pokud zastřelení vyhodnotí jako správné a správné to není, když ten řidičák vytahuje až po vyzvání a pomalu, že je to frustruje. Dá se říct, že takhle jsou u nás hodnoceny zákroky na fanoušcích, kdy je každý zákrok oprávněný, takže chápu frustraci, jenže pořád ten problém beru jako velkou chybu policie/soudů/zákonů, protože se nemá řešit jak vypadá nebo kým je podezřelý, ale má se řešit stejný přístup ke všem. No, asi nevím jak vyjádřit jak to myslím, vypadá to, že jsem se do toho zamotal...

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba tady toho z odkazu mi není líto ani trochu. Ani kdyby byl bílý nebo žlutý. Spí ožralý za volantem, ví, jaké tam jsou zákony a stejně se pere s policajtama, vezme jim taser, ohrožuje je a zkouší utéct. A jen proto aby byli demonstranti spokojeni, kvůli tlaku médií, kvůli uklidnění situace přijde o práci jeden policajt a jeho šéf dá taky výpověď.

https://navratdoreality.cz/zastreleni-raysharda-brookse-11109.html

Reagovat
bobis21

"pořád ten problém beru jako velkou chybu policie/soudů/zákonů, protože se nemá řešit jak vypadá nebo kým je podezřelý, ale má se řešit stejný přístup ke všem" - tohle je přesně požadavek těch protestujících a BLM. Ty s nimi souhlasíš, jen asi nechápeš že to je přesně to co chtěji.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to potom jo a ten jejich název je dost zavádějící - já jsem si kvůli tomu názvu už další informace nezjišťoval, moje chyba, jsem už totiž alergický na ty výkřiky o rasismu, když zatýkají nebílého zloděje. Bral jsem to (a dokud tam budou zmiňovat jakékoliv barvy pleti, tak to tak budu brát) jako tlak na různé přístupy k podezřelým (místo tlaku na sjednocení přístupů). Tím zdůrazňováním barev tam totiž podle mě nemůže dojít ke sjednocení, spousta lidí jako já to nepochopí nebo to nebudou chtít pochopit a navíc se toho zase chytne spousta individuí (viz rabování), které jim to budou jen kazit. Název má velkou váhu a myslím, že měl být mířen na problém s přístupem policie.

Reagovat
bobis21

Název je právě logický. Černoši jsou jediná skupina osob, kde to někdo zpochybňuje. Když policie zastřeli neozbrojeného bělocha, nikdo neřekne že to udělala dobře, když to udělá s černochem, tak se hned ozvou hlasy že si to zasloužil, protože před 15 lety jednou nezaplatil alimenty apod. Prostě ten název vyplývá z toho, že je s nimi zacházeno jinak, takže se ozvali s tím "hej, na našich životech také záleží", protože u jiné skupiny osob o tom nikdo vlastně nepochybuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok. Ale za mě logický není, pokud má za cíl dosáhnout rovného přístupu ke všem. Asi si to nenechám vysvětlit, nechme toho

Reagovat
Kiwi-21

https://youtu.be/OjABBuFnsgw

Když se koukneš na tohle video tak možná pochopíš proč se tak chovají

K vzhledem k počtu obyvatel je 4,5 krát větší šance že černoch má nelegálně zbraň,9 krát větší šance že vás zabije,

91,8 % zabije černoch, černocha

Zatímco co černoch 16,2 % zabije bělocha atd

Není to rasistické ale vyloženě řeč čísel

Reagovat
bobis21

No, s těmi čísly je to mnohem složitější. Ty čísla na kterých to tady zakládají jsou z pohledu statistika vesměs nepoužitelné. To je typické lhaní s čísly - metodicky ti vzniknou rozdíly, které pak interpretuješ jako výsledek - přitom ignoruješ právě to, že ti ty rozdíly vznikly právě z metodických důvodů.

Naopak se v různých studiích ukazuje, že např. drogy berou prakticky stejně, ale černoši jsou za to trestáni 10x častěji, stejně jako se ukazuje že při interakci s policií je menší šance že budou ozbrojeni, přesto se policie chová jako by to bylo opačně. To se ale tento (očividně nestatistik) rozhodl ignorovat, protože mu to nepasovalo do propagandy.

Reagovat
Kiwi-21

Jako jsou určitě i dementi taky ti tam je řečeno ale opravdu doporučuji.

Ono třeba i statistika o počtů obyvatel ukazuje že to tak hrozné není když je v USA 14,8 % černochů a mezi policisty je 13,8 % černých policistů.

Určitě máš i v něčem pravdu ale zkus se podívat a pak napiš názor.

Reagovat
bobis21

Rychle jsem to proklikal a většiny čísla na které jsem narazil jsou právě ty několikrát řešené metodické rozdíly, které autor ignoruje. To znamená, že vezme čísla které jsou sesbírány nějak a interpretuje je úplně jinak. Jako statistik to prostě nemůžu brát vážně a neberu to jako nic jiného než propagandu. Pokud schválně špatně interpretuje data, nemám k tomu člověku žádný respekt.

Dám ti příklad - policie má v některých státech / městech instrukce, aby se zaměřovali na černochy - je to součástí postupů, metodiky, výcviku atd. Když se více zaměřují na černochy, samozřejmě u nich zjistí více přestupků. Pak v celkových číslech vidí více přestupků, což je utvrdí v tom, že se na ně zaměří ještě více. Představ si že by v celé ČR byla policie jen v Jihlavě - 100% kriminality bys evidoval v Jihlavě a podle této logiky bys šikanoval Jihlaváky, protože nikdo jiný přeci zločinec není. Já jako statistik budu taková čísla úplně ignorovat, protože zobecnit na celou populaci prostě nejdou. Tady jde o to, že se lidi kteří nemají o statistice nejmenší tušení se snaží interpretovat statistiky, ale dělají to prostě nesmyslně. A my statistici jsme pak ignorováni.

Reagovat
Kiwi-21

Přidaly tam i vlastní zkušenosti ale respektuji tvůj názor

Reagovat
bobis21

To že data nesmyslně interpretují ale není názor, to je ten problém. Že lidé berou fakta jako názor a myslí se že je normální s tím nesouhlasit. "2+2=4" - "nesouhalsím, je to jen názor" - to prostě není normální.

A osobní zkušenost je právě nesmyslná - já mám osobní zkušenost že 100% kriminality kterou jsem viděl způsobili voliči SPD, nebudu ale říkat že je má policie na každém kroku šikanovat, protože vím že osobní zkušenost jednoho člověka nikdy nejde zobecnit na nic širšího.

Pokud se chceš s někým hádat o statistice, ujisti se že o ní víc alespoň stejně jako on - hádáš se s chirurgem jak tě má operovat? Hádáš se se zemědělcem o tom, jak má orat pole? Hádáš se se zedníkem o tom, jak se má stavět zeď? Proč je podle tebe statistika jiná?

Reagovat
smazaný uživatel

na jednu stranu tady nehodláš uznat nějakou statistiku, protože je podle tebe zkreslená, ale pak jsi schopnej napsat, že veškerou trestnou činnost, kterou jsi na vlastní oči viděl, mají na svědomí voliči SPD.. jak jsi tu jejich politickou příslušnost odhalil?Kontroluješ těm živlům voličské průkazy?Měly na sobě připnutý SPD placky?

Reagovat
bobis21

Není to tak, že je zkreslená podle mě. Když si přečteš metodiku tak zjistíš že je. To není nic s názorem. Ale ty samozřejmě víš o statistice více než statistik.

V životě jsem viděl asi jen jeden trestný čin a to byl člověk kterého znám, což je tedy 100%.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ted jste mne dostal, pane statistik. Doufám, že jste ten jeden trestný čin okamžitě nahlásil a nestal jste se tím jeho spolupachatelem. Jestli chceš být takový hnidopich, tak nesmíš věřit všemu, co si někde přečteš, ale vyhledat naopak více zdrojů.

Reagovat
bobis21

Já taky ničemu co někde přečtu nevěřím a vše ověřuji. Žádné zprávy ani nesleduji...

A byl tak blbý že to udělal přímo před policistou, takže to bylo rychlé a já nic dělat nemusel

Reagovat
smazaný uživatel

takže si teda myslíš, že míra kriminality nesouvisí s etnicitou?opravdu jsme všichni "stejní", barva kůže nehraje roli..? Já bych si přál, aby to tak bylo, ale bohužel je to lež. V dnešní době dost propagovaná

Reagovat
bobis21

Ne. Myslím si že nemáme data pro to, abychom takový závěr udělali. Pokud někdo navrhne že budeme platit získávání takových nezkreslených dat, budu jen pro a budu rád když na to mé peníze z daní půjdou. Pokud tvrdíš že taková data dnes máš, tak je to lež, bohužel často propagovaná.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je, zdá se, začarovaný kruh co ale ted s tou zvěří v ulicích USA?Už zabrali část seattlu?Co navrhujete, kapitáne?

Reagovat
bobis21

Jaký začarovaný kruh? Co to zase meleš? Chceš snad tvrdit že ty data máš?

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo, další "odborník" data nemám, a nemyslím si, že jsou úplně potřeba. Nepamatuju si, že by šli bílí američani protestovat po tom, co byl policejní brutalitou o život připraven běloch. To proto, že rasismem se ohánějí jen černí, ve skutečnosti je ale páchán na bílých. a takoví blbečci jako jsi ty, to jenom podporujou

Reagovat
bobis21

Takže když trumpovi "vlastenci" bojovali za to, aby byli oslavováni rasisti a otrokáři a dokonce zabili člověka který s nimi nesouhlasili, kritizoval jsi stejně?

Celé je to založené jen na tvých pocitech bez jediného důkazu. Ty prostě vyžaduješ aby všichni akceptovali tvůj pocit jako fakt. To můžeš zkusit někde v sektě, ale nikde jinde ti to fungovat nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

já nikomu nic nevnucuju, klidně se dál soustřed na čísla a vůbec nezapojuj selský rozum, je to tvoje věc. A k těm trumpovým vlastencům, v obou táborech se najde % lidí, kteří patří za mříže. Otázka, na které straně je jich více. No a pak bychom se vzhledem k zastoupení v populaci mohli podívat na stavy ve věznicích-ale to by byly zase nedůvěryhodná data, a opět ten začarovaný kruh. Ztráta času s tebou, bojuj dál za práva černých, to se dneska nosí.

Reagovat
bobis21

Přesně tak, otázka je kde je jich více - což je to co nevíš, takže nechápu proč děláš že to víš. Pokud to nevíš, musíš ty trumpovce kritizovat úplně stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

leda, že bych byl rasista

Reagovat
Kiwi-21

Ja to vidím nějak půl na půl

V něčem to pravdu má a v něčem ne

Reagovat
stas87

A riesenie je teda ake? Upustit od kontroly cernochov a zamierit svoju pozornost na belochov? S cernochmi ma policia bohate skusenosti, trufam si povedat ze vacsina z nich bude negativna. Tak je celkom logicke, ze budes kontrolovat tu cast obyvatelov, ktora robi viac trestnych cinov..

Reagovat
bobis21

Řešení je zaměřit se na aspekty u kterých je prokázáno že na to mají vliv místo těch, které na to vliv nemají. Vzdělání má mnohem větší efekt na násilnou kriminalitu, ale zkus říct že se zaměříš na lidi bez maturity - půlka lidí tě sežere, přitom u toho je to opravdu prokázané. (např. daňové úniky mají ten vztah se vzděláním opačný).

Když nějakou část populace úmyslně kontroluješ více, je naprosto jasné že u této části i více najdeš. V tu chvíli je ale jakékoliv srovnání na základě těchto dat nemožné, protože nemáš nezávislý vzorek. Jediné co ti v ti chvíli data říkají, že tu část populace opravdu kontroluješ více. Studie naopak ukazují že černoši jsou v USA méně často ve styku s policií ozbrojení nebo agresivní než běloši.

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se třeba nelíbí, že hlavní tváří BLM je zločinec, kterýho teď všichni oslavujou, jako by byl svatej. Samozřejmě tímto neobhajuju ty poldy, ti to přehnali a měli by být zavřený.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ahoj sluníčko snad jednou ten rozdíl zažiješ na vlastní kůži.

Reagovat
smazaný uživatel

To už je moc, ne?

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Začínají mít pravdu ti, kteří říkali, že možná doplatíme na odchod lídrů. Proti Baníku a Příbrami(!) to šlo vidět, kdy jsme v závěru prostě zesrali a strachovali se o výsledek. Trochu mi to připomnělo Spartu, která měla nedávno období, kdy dostávala celkem pravidelně v samotných závěrech góly.

Trochu mi taky chybí pokora. Tyhle stesky, že se Baník nedotknul v druhý půli míče a betonoval. No a co? Není spíš potřeba řešit, proč jsme měli první střelu na bránu v 94. Minutě nebo že Tecl řeší šance jak divizní útočník a budem se furt chlacholit tím, že zápas odmaká?

Reagovat
Fernando_Torres

Je to tak, ta neochota jít do vápna, poslat tam nějakej centr, nebo i třeba vystřelit dřív, než když na tebe zívá prázdná brána byla vyloženě do očí bijící... Takhle sterilní tlak předváděla naposledy snad Barca na konci tiki-taka éry, tam to bývala proti kvalitněji bránícím týmům šíleně nudná podívaná a přesně jsem si na to ve středu vzpomněl. Jenže tam byl Messi a na vítězství jim to většinou stačilo, nám tam vepředu běhá zoufalej SuperStanda...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zápas se mi líbil, konečně, ty 3 předchozí zápasy Baníku byly hrozné, no hlavně ty první dva, ale 2.poločas to bylo čekání na gól a upřímně jsem prostě věděl, že ho dostaneme, byť ne v 94...O to větší pak euforie po vyrovnání.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Dal by sem někdo odkaz na takovou tu aplikaci, kde si zvolíš na hriště počet hráčů (puntíků) a navolíš jejich rozestavení, taktiku (šipky = pohyby)?

Reagovat
Stannis Baratheon
Reagovat
smazaný uživatel

Čínský bůh srandy se Slávistům doslova vysmívá.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě, proto vede ligu o 6 bodů a Tčeplice mají přes 30 bodů ztrátu.mě to přijde legrační, ale že tobě, to je vidět, jací jste vy fans zbytku ligy ocasové.Ještě 6 zápasů a mistrovi z Edenu se budete klanět

Reagovat
smazaný uživatel

ideální adept na screenshot, až to failnete a stanete se historicky největšími losery

Reagovat
Poll Hamm

Slezsko pro tuto sezónu před čínou(slavie) ubráněno (pokud baník nepostoupí do top6 a prohraje se slávií)

Reagovat
smazaný uživatel

Stronati místo Svozila

Reagovat
negrles

Za mě byl Svozil lepší

Reagovat
smazaný uživatel

100% úspěšnost v obranných soubojích.

Reagovat
HorajzmAmmann

je naprosto famozní - Bohužel pro Pokorného bych chtěl spíš stopery Svozil - Stronati do základu. To je zeď.

Reagovat
RuneSKS

Mohli tam být oba.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele