Obalovačka De Bruyneho a návrat Coutinha: 22. kolo Premier League v kostce

18.01.2022, 16:24
Názory a komentáře
Kevin De Bruyne (© AFP)
Repríza loňského finále Champions League vyzněla lépe pro Manchester City, který po hubeném, ale zaslouženém vítězství 1:0 nad Chelsea mizí konkurentům na Ostrovech v prachu. Do hlavní role se obsadil Kevin De Bruyne, jehož oku lahodící střela rozvlnila síť, dostala vyprodaný stadion do varu a zvýšila náskok obhájců titulu v čele Premier League na 11 bodů.

Do varu dostal příznivce v ochozech také Coutinho. Devětadvacetiletý Brazilec vyměnil během minulého týdne Barcelonu za Birmingham a při svém pětadvacetiminutovém debutu proti Manchesteru United okouzlil Villa Park. Nejprve měl lví podíl na korigujícím zásahu Jacoba Ramseyho, aby krátce nato stanovil konečné skóre 2:2.

Další ztrátu Red Devils mohl v neděli využít West Ham, ale nečekaně prohrál se sestupem ohroženým Leedsem 2:3. Mužem utkání se stal hostující Jack Harrison, který domácí tým uzemnil prvním hattrickem v profesionální kariéře. Hammers i přesto setrvali na čtvrtém místě zaručujícím účast v Lize mistrů, neboť severolondýnské derby mezi šestým Tottenhamem a pátým Arsenalem zmařila nákaza koronavirem v kádru Gunners.

Pohárovým příčkám se přiblížil osmý Wolverhampton, jenž na Molineux přetlačil ve vyrovnaném souboji dvanáctý Southampton 3:1. Saints nepomohl ani fenomenální přímý kop "made in" James Ward-Prowse. V naší tradiční rubrice nejkrásnějších gólů pochopitelně neschází.

Třemi brankami potěšil své fans také Liverpool, který i bez absentujících afrických hvězd deklasoval nováčka z Brentfordu a posunul se na druhou pozici před Chelsea. Tradiční střelce Mohameda Salaha či Sadia Maného zastoupili Fabinho, Alex Oxlade-Chamberlain a střídající Takumi Minamino.

Po šesti porážkách v řadě se vzchopil Norwich, porazil Everton 2:1 a dočkal se prvního skalpu soupeře od konce listopadu. Na poslední místo kleslo Burnley, ale oproti Canaries má čtyři střetnutí k dobru.

O tři zápasy více než nejhorší tým v tabulce má nejbohatší klub světa Newcastle, který do důležitého souboje se sedmnáctým Watfordem nastoupil i s čerstvou posilou Chrisem Woodem. Ani on však Magpies k druhému vítězství v sezoně nepomohl. Na krásnou individuální akci Allana Saint-Maximina totiž v 88. minutě odpověděl Joao Pedro. Peníze holt nejsou všechno.

TOP 3 góly:




TOP 3 hráči dle WhoScored.com:


1. Jack Harrison (Leeds) - 9.33 / 3 góly, 3 střely na branku, 2 klíčové přihrávky, 3 úspěšné vzdušné souboje.

2. Fabinho (Liverpool) - 8.61 / gól, 4 klíčové přihrávky, 7 úspěšných vzdušných soubojů, 91procentní úspěšnost přihrávek.

3. José Sá (Wolverhampton) - 8.58 / 9 zákroků, úspěšný driblink.

TOP 3 hráči dle Fantasy Premier League:


1. Jack Harrison (Leeds) - 20 bodů.

2. Bruno Fernandes (Manchester United) - 15 bodů.

3. Andrew Robertson (Liverpool), Jacob Ramsey (Aston Villa) - 12 bodů.

Sestava 22. kola:


Autor: Marek Ustohal


Brankář: José Sá (Wolverhampton) - Angažování dalšího portugalského gólmana se Wolves vyplácí. Letní posila z Olympiakosu, která nahradila slavného krajana Ruie Patrícia, má totiž aktuálně nejvyšší úspěšnost zákroků v Premier League (82%). O víkendu na něm ztroskotali např. Jan Bednarek, Romain Perraud či Mohamed Salisu. Celkově měl Sá devět zákroků a nestačil jen na zmíněnou parádu kapitána Saints z přímého kopu.

Pravý obránce: Trent Alexander-Arnold (Liverpool) - Pod jednoznačné vítězství nad Brentfordem se podepsal desátou asistencí a udělal další krok k překonání vlastního rekordu (13) z ročníku 2019/20. Odchovanec Reds je prvním obráncem v historii anglické nejvyšší soutěže s 10+ finálními přihrávkami ve třech různých sezonách. A to je mu stále teprve 23 let.

Stoper: Grant Hanley (Norwich) - Ve veledůležitém záchranářském souboji vedl Canaries jako správný kapitán. Od úvodního hvizdu "jezdil po zadku" a nenechával soupeřům ani metr volného prostoru. Dvanáct zastavení ofenzivních akcí Evertonu tento fakt potvrzuje. Za zmínku stojí i pět úspěšných vzdušných soubojů s Dominicem Calvertem-Lewinem.

Stoper: John Stones (Manchester City) - Po měsíční absenci nastoupil v základní sestavě a proti Chelsea odehrál nadprůměrné střetnutí. V kooperaci s Aymericem Laportem vynuloval ofenzivní vozbu Blues, pozorný byl ve vzduchu i na zemi. Náročného trenéra Pepa Guardiolu bezesporu potěšil a hlasitě si řekl o stabilní místo v zahajovací jedenáctce.

Levý obránce: Andrew Robertson (Liverpool) - Po karetním trestu se vrátil do kolotoče Premier League a opět ukázal, že je jeden z nejlepších beků v soutěži. Stejně jako Alexander-Arnold hýřil aktivitou, kterou přetavil v gólovou nahrávku Oxladu-Chamberlainovi, a zároveň si svědomitě plnil i defenzivní povinnosti. Blízko k nominaci měl také Rayan Aït-Nouri z Wolverhamptonu, jehož cenovka (4,3 mil.) by mohla ve FPL oslovit nejednoho manažera.

Pravý záložník: Raphinha (Leeds) - Mužem zápasu byl na Olympijském stadionu v Londýně pochopitelně Harrison, ale brazilský kouzelník mu zdatně sekundoval. Spoluhráčům vytvořil sedm šancí včetně té, z níž rodák ze Stoke zkompletoval hattrick. Devátou branku v sezoně sice nevstřelil, ovšem příznivce Peacocks bavil od začátku do konce.

Střední defenzivní záložník: Fabinho (Liverpool) - Gól, konkrétně druhý v letošním ligovém ročníku, naopak vstřelil Raphinhův krajan Fabinho. V pozici "dělníka" středu pole kraloval ve vzduchu, jako už tradičně byl víceméně neomylný v rozehrávce a vzhledem k čtyřem vytvořeným šancím i nadmíru kreativní.

Střední ofenzivní záložník: Kevin De Bruyne (Manchester City) - Jeden z nejkreativnějších fotbalistů na Ostrovech je dlouhodobě kapitán Citizens, což potvrdil i v očekávaném šlágru s Chelsea. Nadprůměrný výkon navíc korunoval pátou brankou v síti bývalého zaměstnavatele. Žádný jiný hráč jich po odchodu ze Stamford Bridge nemá proti Blues více.

Levý záložník: Jacob Ramsey (Aston Villa) - Pomyslnou smetanu slízl po dramatickém duelu s Manchesterem United hvězdný Coutinho, ale shodnou bilancí 1+1 se pyšnil také odchovanec birminghamského klubu. Jeho rychlost s míčem a přehled na trávníku je nutné ocenit. Po odchodu populárního Jacka Grealishe mají fanoušci ve Villa Parku nového hrdinu z akademie.

Útočník: Adam Idah (Norwich) - Talent rozhodně neschází ani stejně starému (20 let) forvardovi Canaries, který v utkání s Evertonem poprvé skóroval mezi anglickou elitou. Pro defenzivu Toffies byl stálou hrozbou a v 18. minutě využil nezištnou přihrávku dalšího mladíka Brandona Williamse.

Útočník: Jack Harrison (Leeds) - S úsměvem od ucha k uchu si po závěrečném hvizdu přišel za hlavním rozhodčím Mikem Deanem pro míč, s nímž docílil prvního hattricku v profesionální kariéře. Stačily mu k němu tři střely na branku. Za zmínku stojí především chladnokrevnost při rozhodujícím zásahu v 60. minutě, kdy technickým lobem nedal Lukaszi Fabianskému sebemenší šanci. Sečteno, podtrženo - Man of the week.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City22182254:1356
2.Liverpool FC21136255:1845
3.Chelsea FC22127345:1743
4.West Ham United22114741:3037
5.Arsenal FC20112733:2535
6.Tottenham Hotspur18103523:2033
7.Manchester United2095632:2932
8.Wolverhampton Wanderers2094717:1531
9.Brighton & Hove Albion20610421:2128
10.Leicester City1874731:3325
11.Crystal Palace2159730:3124
12.Southampton FC2159725:3324
13.Aston Villa20721127:3223
14.Brentford FC21651024:3323
15.Leeds United2057824:3922
16.Everton FC19541024:3419
17.Watford FC19421323:3714
18.Norwich City21341410:4513
19.Newcastle United20191020:4312
20.Burnley FC1718816:2711

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (368)

Přidat komentář
iamek

Bulvár jede, že chceme Simeoneho. Ten by u nás nevydržel ani půl roku

Reagovat
jk

Ale tak on už párkrát na odchodu z Madridu byl ne? Akorát mu vždycky zavřeli hubu hromadou peněz. Možná chce zas jen zvýšit plat…

Reagovat
iamek

Píšou, že Atletico chce Pocheho. Simeone už tam je dlouho, tak možná chce už taky změnu.

Reagovat
jk

Wow Poche Každopádně Simeone je tam neskutečně dlouho. Docela by mě zajímalo jak by se mu vedlo v PL.

Reagovat
Shottack

Více než 23 let, ale věřím, že by mu to fans dali sežrat

Reagovat
Busby babes

on myslim neumi anglicky, ne?

Reagovat
celeb

ono by to aj davalo zmysel. Potrebuje uz zmenu, vie dostat z hracov maximum, aspon co sa tyka aktivity a agresivity + je dost zatazeny na defenzivu, cize aj tam by mohol pomoct. Atraktivny fotbal by to asi nebol, ale od toho ste si uz aj tak asi odvykli

Kto by prisiel po nom, mohol by poriesit kreativitu a ste zas top.

Reagovat
vladis271

fuj, on v PL a ešte k tomu u vás? By som grcal kade by som chodil z vás.

Reagovat
Swarley

Čili žádná změna

Reagovat
iamek

Reagovat
vladis271

ale no..

Reagovat
Svatej

Reagovat
Neutron

Reagovat
Bukaj LFC

No dost velká změna.. Posledních pár let si vaše zápasy užívá i fanoušek LFC

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
avicii

.. Ale toto by to posunulo nad strop

Reagovat
j_mrazik

Takže na střechu? To nedává smysl...

Reagovat
avicii

Povalu..

Reagovat
Euphael

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Busby babes

zase ztratime respekt...

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Cobra

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Čenda

to je lepší. Starý, respektuhodný swarlos.

Reagovat
Front hell

Reagovat
teenz

Reagovat
Swarley

To by Maguire nemohl přežít

Reagovat
Nizzie

Ale tak bylo by to zajímavé zpestření.

Reagovat
Bayern +

Vydržal, ale ostali by mu dvaja hráči v kádri

Reagovat
smazaný uživatel

JWP

Reagovat
SunFells

Reagovat
Free_player

hohoo neskutečný

Reagovat
fenixLFC

skvele jak ten gol nevyvolal vobec ziadnu pozornost. keby sa takto trafi ronaldo alebo ktosi tak by sa o tom hovorilo x rokov

Reagovat
Nizzie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Čenda

Reagovat
Gazdo

Neskutocny gol

Reagovat
Jackmaker1989

link pls?

Reagovat
bayern987

jeho gól je v tom videu (top 3 góly)

Reagovat
cristiano.K.

kandidát na gol sezony

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
SunFells

[RMC Sport] Arsenal have released Sead Kolasinac from his contract.

Reagovat
SunFells

Míří do Marseille.

Reagovat
mr.Silver

Ty vole, dobrá čistka

Co ten Vlahovič a pořádné CM?

Reagovat
Mastný Chobot

odložíme do leta, kým príde Tielemans

Reagovat
Hlahart

a s tím i všechny zápasy

Reagovat
jk

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Svatej

Reagovat
Čenda

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
pa3ce

Reagovat
Bowie

Reagovat
avicii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Cobra

Reagovat
Infi

Reagovat
krisa

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Neutron

Reagovat
jk

Vlahovič skončí v Juve.

Reagovat
SunFells

Aktuální je asi jen Vlahovic.

Reagovat
smazaný uživatel

Posranej woolwich

Reagovat
jk

Here we go!

Reagovat
SunFells

Stále?

Reagovat
Nizzie

Reagovat
smazaný uživatel

kolki to hrac ktoreho pustame zadarmo?

Reagovat
SunFells

Nedělej ze sebe osla furt. Nikdo za něj nic nenabízel, téměř žádný přínos neměl a podařilo se zbavit aspoň části nákladů na jeho kontrakt, kteří mu dali jiní.

Reagovat
J0EL

tato prehnana kritika na konecne normalne "upratovanie" je strasne mimo. Konecne sa to tu cisti, aj posledne prestupove okno vyslo na jednotku a stale hladame nejaku prilezitost na kritiku.

Reagovat
smazaný uživatel

preco sme ho potom nepustili zadarmo v lete? naco nam tu teraz poberal plat? a spocitaj si za kolko hracov sme nedostali nic, to neni normalne, keby sme z kazdeho mali aspon susne tak uz by sa to nascitalo, co je toto ze vyjednavanie.

Reagovat
Robertson

...lebo bol zranený...možno si si nevšimol,no doba sa zmenila,predpovedal to už AW,hráči nechávajú svoje zmluvy dozniet do konca,nechcú byť predávaný za šusne,chcú ísť zadarmo,chcú podpisový bonus,chcú dobrú novú zmluvu,chcú si vybrať tú najlepšiu možnosť...nedostali sme nič,lebo to kompetentní nechali dospieť do štádia,keď už niet inej možnosti...

Reagovat
smazaný uživatel

napr my sme v rovnakej situacii za cedrica platili

Reagovat
smazaný uživatel

(a ten tiez pojde zachvilu zadarmo lebo ho nikto nebude chciet)

Reagovat
Mastný Chobot

však Cédric prišiel najprv na polročné hosťovanie a potom zadarmo, lebo mu skončila zmluva

Reagovat
smazaný uživatel

jj a za to hostovanie sme platili

Reagovat
Mastný Chobot

na TM o tom zmienka nie je, ale nehádam sa, môže byť, vtedy sme robili strašné kktiny. Viď Marí.

Reagovat
smazaný uživatel

Peníze holt nejsou všechno

Reagovat
Ondiis

Jak přišel, tak odešel

Reagovat
icemike

Nám chybí jeden krajní obránce

Reagovat
fenixLFC

tvl ze pridavky a la "Peníze holt nejsou všechno." pisu k newcastle analfabeti na FB a podobne, ktorym nedochadza ze je debilne toto hodnotit potom ako tie prachy dostali v polovici sezony a ich posily odohrali jeden zapas, to chapem. ale ze sa k rovnakej stupidite a zjednodusovaniu znizuje aj EF, to som celkom prekvapeny

Reagovat
TheTopFootbaler

Nemáš číst článek, dobře ti tak.

Reagovat
Hlahart

tady se to ještě podle mě dá v pohodě snést, ale tyhle přívlastky, který mají nějak ozvláštnit text, ale kontextově jsou mimo, jsou fakt super otravný v nějakých seriozních médiích o polo odborných tématem.

Reagovat
vodka

By mě celkem zajímalo, jak si dokážeš držet jak úroveň čtení zdrojů, tak sílu to tady komentovat a ještě k tomu rozporovat pofidérní komentáře k různým situacím. Jako všechna čest, docela závidím a baví mě to číst, ale nerozumím tomu, protože já si nejsem pomalu schopný najít čas ani na to čtení background info.

Reagovat
Hlahart

Byl jsem x měsíců zavřen doma bez sociálních sítí/EF jenom s možností pracovat/učti se od rána do noci každý den vč. víkendů - a za nedlouho mě to čeká znova, takže využívám prokrastinace jak se dá

Reagovat
SunFells

Reagovat
icemike

Reagovat
vladis271

inak, trochu OT.

Zo všetkých nových manažérov som absolútne najmenej veril Wazzovi, ak z neho bude nakoniec top dog tak to bude sranda.

Reagovat
r.mrazik

Taky bych to do něj neřekl.

Ale ještě v MU prý hodně chodil na zápasy juniorky a dost se v tom viděl.

Jsem na něj fakt zvědavý

Reagovat
SunFells

Koukám, že nám Derby ještě visí prachy za Bielika

Reagovat
Zaschrona

Možná se jich ale nedočkáte, není úplně vyloučeno, že Derby zanikne, pokud brzo nenajde nového majitele ochotného to vzít i s těmi dluhy.

Reagovat
vodka

Na athleticu právě vycházely články, že je fakt super, jednak vyřídil oponenty po jeho hraní rychle a bez keců, takže "na dohodu". Následně jeho management hráčů je prý boží a od doby, jak hodnotil své manažery a říkal, že lvg byl takticky nejdál, jen měl problém trošku s jeho přístupem to předat, tak zaujal. Jako je hrozně velká otázka, jestli za ním hráči takhle půjdou ve větším klubu i když mají velké smlouvy a nemají se čeho bát, zatímco teď v derby je prostě střelí pod cenou. Každopádně se vydal zajímavou cestou a ne zrovna lehkou.

Reagovat
smazaný uživatel

obalovacka?? vzdyt to letelo rovne

Reagovat
celeb

pravda je niekde uprostred…

Reagovat
Svatej

Skoro jako ta střela

Reagovat
O.Giroud

a to tu sa niekto prsil, ze to islo k tycke ked niekto to daval za vinu aj Kepovi

Reagovat
Zaschrona

Takže:

- aktuálně nás trénuje dvojka Ferguson, Baines

- Kenwrightův kůň Martínez nepřijde, protože ho Belgie nechce pustit vzít vedle repre i klub a on sám nechce rezignovat

- Moshiri chce Mourinha

- Joorabchian k nám klasicky cpe Vitora Pereiru i další své ovečky

- chceme na rozhovor pozvat Lamparda a Rooneyho

- spekuluje se i o pozvání Kovače a Favreho, což by dávalo nakonec asi největší smysl

What a time to be alive

Reagovat
Golasso

Vezměte toho Mourinha, ať je sranda

Reagovat
SunFells

Reagovat
Zaschrona

To dávalo naposled smysl v době, kdy jsme vykopli Martíneze. Tehdy ale šel do United. Teď by nám zasadil nejspíš ránu z milosti a svojí kariéře taky.

Reagovat
Golasso

Jo, já to myslel hlavně for the lols a další hřebík do rakve Mourinhovy kariéry, ale je pravda, že Evertonu by mi bylo celkem líto.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Zaschrona

UPDATE: Jose Mourinho is committed to the job he has begun at Roma and will not consider any offer from Everton at the moment.

Naštěstí.

Reagovat
jk

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Gazdo

Favre alebo Lampard nad nicim inym by som ani nerozmyslal. Lampard je vacsi risk ale moze byt aj ovela vacsi zisk (alebo prepad) ako Favre. Kdezto Favre je pre klub velkosti Everton uplne ideal a verim tomu ze by dokazal aspon hrat futbal s vami

Reagovat
Zaschrona

Jaký názor máš na Kovače? Ve Frankfurtu i v Monaku se mu docela dařilo, ne?

Reagovat
Gazdo

Vo Frankfurte hej, Monako je take rozporuplne. Neviem co si o nom mysliet. Podla mna nie vylozene zly trener ale potrebuje aby si sadlo vela okolnosti asi aby mu to fungovalo

Reagovat
cristiano.K.

neříká se už dneska pohovor?

Reagovat
Zaschrona

No jo, ale není to vlastně jedno? Mluvit stejně bude hlavně Kenwright.

Reagovat
fenixLFC

takze ste si ich pozvali na monolog?

Reagovat
Svatej

Jeste Ziyech dolu misto jednoho z Němců a bude to už slušná sestava.

Azpi Silva Rudi

Odoi, Jorgi Kante Alonso

Mount babyRom Ziyech

Reagovat
Miguel19

Ani jsem to sem nedával. Myslel jsem, že o tom nikdo neví.

Reagovat
jk

babyRom ...

Reagovat
Kixi Syhimour

Svatej drží slovo

Reagovat
John Obi Mikel

Až na Ziyecha v pohodě sestava

Jen teda doufám, že Lamptey neprovětrá Alonsa.

Reagovat
Infernoqt

Ralf Rangnick told the club’s hierarchy that Luke Shaw, Aaron Wan-Bissaka and Harry Maguire were not good enough to be playing for Manchester United and, as such, would need replacing [@GraemeBailey]

Reagovat
Miguel19

180 mega.

Reagovat
Infernoqt

On ani Sancho na tom není zrovna nejlíp, když už jsme u toho.

Reagovat
puji

Tier 3 u MU. Nedávno psal nesmysl o Fernandesovi a údajně se proti tomu Fernandes ohradil.

Reagovat
Busby babes

Transfer Correspondent for

@90min_Football

| Sports Writer

@planetsportcom

| Transfer Insider for

@TeamTalk

and

@SiriusXMFC

|

@Prematchpod

every weekend

ja bych tomu asi uplne neveril...

Reagovat
iamek

Zdroj jak víno.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
J0EL

ba dum tsss

Reagovat
avicii

Reagovat
vodka

To je solidní bullshit

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Peníze holt nejsou všechno

Reagovat
r.mrazik

Kravina...

Reagovat
iamek

Hlavně včera Ralf řekl, že není důvod, aby Harry nebyl dál kapitán.

Reagovat
r.mrazik

Asi tak nějak.

Věřil bych to možná u awb, ale i ten si zaslouží, aby se s ním pracovalo.

Reagovat
iamek

Já nad AWB už pomalu lámu hůl. Minula sezóna směrem dopředu velké zlepšení a letos zase bída :/

Reagovat
r.mrazik

Pořád je celkem mladý, takže nic nelamu.

Shaw byl jeden čas taky na pěst.

A Dalot stále brání dost debilne...

Reagovat
jk
Reagovat
smazaný uživatel

Si myslel že když přijde v hadrách woolwiche, tak mu ten trest odloží.

Reagovat
jk

lol

Reagovat
Nizzie

Odložení trestu... hahahahahah.....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Golasso

Ok, tenhle byl dobrej

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
pa3ce

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Jardin

Reagovat
Swarley

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Cobra

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
blade115

Reagovat
tweek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Herry31

Reagovat
mistr129

Reagovat
vodka

Reagovat
PP

Reagovat
icka

Reagovat
Unai

Reagovat
Čenda

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Front hell

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Neutron

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
smazaný uživatel

diky mám rrád tieto články

Reagovat
icemike

Trochu brzo na narážky ohledně peněz v Newcastle, ne?

Reagovat
O.Giroud

tak 18.1.2022 a este ziadny Halaand, Mbappe...

Reagovat
smazaný uživatel

Peníze holt nejsou všechno... obzvlášť keď ich neminieš

Reagovat
John Obi Mikel

Hakiiiiiim

Reagovat
Miguel19

Lol, zrovna chci Ziyecha klasicky zmrdat.

Reagovat
John Obi Mikel

Vůbec se nedivím.

Reagovat
hitZor

Jen ho zmrdej, hráč kterému tam takhle se štěstím propadne jedna střela, ale jinak je pět zápasů úplně k hovnu, nám je k ničemu.

Reagovat
spider_8

Reagovat
John Obi Mikel

Na druhou stranu dnes z té ofenzivní čtyřky nejlepší.

Reagovat
J0EL

Inak na Brighton sa naozaj dobre pozera.

Reagovat
spider_8

Zrovna to chci psat. Jaky kontrast

Reagovat
J0EL

Reagovat
Miguel19

Čím víc příležitostí Odoi dostává, tím stojí víc za hovno..

Reagovat
John Obi Mikel

Dnes je nejhoršú na hřišti.

Reagovat
avicii

Brighton smola po tomto že prehrávajú, snáď otočka v druhom polčase, sú lepší

Reagovat
vitasrp

Nedá se na to koukat, dneska tomu krom nějaký energie a technický kvality chybí i struktura při hře, protože tam prakticky není možnost, jak rozvíjet útoky.

A je štěstí, že dneska se koukám na televizi, díky tomu jsem si ty hovna v prvních 30 minutách brblal jenom pod vousy. Kdybych se koukal na notebooku, tak by mi to určitě nedalo a napsal bych sem, že je Ziyech úplně katastrofální, načež on samozřejmě z ničeho nic dá vedoucí gól zápasu. To bych se zbláznil.

Dneska každopádně to rozestavení 4-2-2-2 absolutně nefunguje, vůbec se nám nepodařilo pořádně dostat do hry a míč se nám daří udržet prakticky jenom přihrávkama mezi stoperama. Takhle to do druhý půle nepůjde, tam je klidně potřebná i změna rozestavení.

Každopádně hrát to s křídelníma obráncema (klidně i jenom krajníma bekama) Azpilicueta a Alonso, tak to je prostě průser, protože od nich nehrozí vůbec žádný nebezpečí. Upřímně ta jejich absence jakýkoliv rychlosti (a tím pádem se od nich nedá čekat, že by vyhrávali svoje individuální souboje 1 na 1) tý naší rychlosti hrozně škodí. Ono by možná nebylo od věci, abychom do příští sezóny řešili také náhrady za Jamese a Chilwella. On teda Alonso je fajn fotbalista, to už několikrát ukázal, ale pod Tuchelem v tom postupném útoku ještě víc vyniká, jak strašně je pomalý. Až si tak říkám, že pro tým by možná bylo lepší, kdyby tam třeba byl o něco horší fotbalista, ale zase rychlejší.

Reagovat
Svatej

Ty krávo, nejradši bych čtyřikrát do kokotu vynadal každýmu nasemu hráči vyjma stoperu, protože tenhle výkon je doslova urážkou klubu. Dělají si prdel?

Ziyech podal vykon, kterej by si zasloužil macatej odstavec plnej vulgarit a přesto zároveň jde o nejlepší útočnej výkon hráče v našem týmu, co to ma znamenat?

Vi ten kluk, ze se ho ve fotbale se můžou protihráči dotýkat, nebo jakou ma o tom sportu představu? Nejšílenější na tom golu je, že je vlastně vysledkem jeho příšerný práce, protože za něj musel dělat náběh Kante a primo v záběru od brány bylo pri tom golu videt, jak ten idiot jenom stojí a čumí i po tom, co tam Kante prebiral míč a nemel komu jinýmu dát.

Mount na pres drzku, Jorginho okamžitě musí dolů, protože ta jeho kouzelná vlastnost se přihlásit 500x za zápas o míč dneska absolutně neexistuje, takže je naprosto k hovnu. Horší je, ze jak je statickej a zaroven furt.na jednom místě, tak ani nevyužívá toho osobního bránění soupeře k odtáhnutí a uvolnění prostoru. Kante sam hraje snad nejhorší zapas za hrozne dlouhou dobu, ale aspon se nabízí, takze z tech dvou bych nechal na hřišti jeho a klidně k nim stahnul Ziyecha, kterej jedinej umí přenést balon a propalit tak to hodne uzky bránění soupeře. Oba staří krajni beci az legračně pomalí, Lamptey si tam z Alonsa dělá neuveritelnou prdel.

Poslední odstavec věnuju mým dvěma oblíbencům.

Lukaku ma teoreticky dokonaly vlastnosti pro fotbalistu. Silnej, v plny rychlosti dost rychlej, umi vystrelit a i semtam vyhrát hlavicku, ale je tak neuvěřitelně nevybusnej, ze ho predskoci i prechcije jakejkoliv lepší stoper, když se na to zaměří. Je brutální, ze muze nekdo za takovej vykon pobirat plat.

Odoi to hraje jak poprvé mezi chlapama. Fyzicky je doslova zesměšňovanej a neustale predskakovanej, to skoro až boli fyzicky při sledování.

Tuchel má sanci tu strategii napravit nejakym.tahem do druhyho polocasu, protože ho Potter dokonale vyskolil v tom prvním. Co si predstavoval, ze se bude dit?

Reagovat
Svatej

Dobrý, je mi líp.

Reagovat
jk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SpecialOne

No Lukaku a Ziyech spolu asi na dovolenou nepojedou

Reagovat
Miguel19

Odoi

Reagovat
smazaný uživatel

Thiago Silva je neskutočný. Parádny hráč.

Reagovat
spider_8

Ziyech krasna skladka

Reagovat
vitasrp

To je úplně úúúděsná nekvalita v podání těch ofenzivních hráčů

Reagovat
vitasrp

Co tam dělal ten Mount ty krávo, ten je taky dneska zralý na ručník

Reagovat
John Obi Mikel

Mount vole, co to je za bránění

Reagovat
SpecialOne

Ani vyskočit nemusel tvl...

Reagovat
SpecialOne

To měl dát pod sebe Masonovi

Reagovat
Miguel19

Vážně na to Tuchel jenom čumí?

Reagovat
Mastný Chobot

Keby tí mamlasi mali namiesto toho kopyta Maupaya aj takého Nketiaha, tak majú sú aj pred WHU...

Reagovat
Mastný Chobot

bez majú

Reagovat
Bayern +

Zas Maupay im spravil dosť bodov v posledných minútach v zápasoch kde mohli prehrať / remizovať.

Reagovat
fajdax

Stridej už do pici

Reagovat
spider_8

Achjo, proc ani nevystrida...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
SpecialOne

Jorginho, CHO a Hakim dolů.

Reagovat
John Obi Mikel

Střídej dpč

Reagovat
John Obi Mikel

Odoi už měl být 15 minut vystřídaný

Reagovat
Mastný Chobot

daj do piči toho Maupaya

Reagovat
smazaný uživatel

maupay..

Reagovat
John Obi Mikel

Poslední minuty to vypadalo takto:

Jorginho-ztráta -> Maupay-ztráta

Reagovat
smazaný uživatel

jako trikrat behem 5 minut si ukopnout mic patou, to musi byt nejaky rekord

Reagovat
SpecialOne

Proč stahujete Roma, který jediný se mohl prosadit ze vzduchu?

Reagovat
Kixi Syhimour

Směšný závěr od Chelsea

Reagovat
slavex

Směšný zápas od Chelsea. Brighton si zasloužil tři body.

Reagovat
avicii

Škoda Brighton, dnes to mali vyhrať

Reagovat
avicii

A miesto Maupaya Brighton nech ide v lete po Origim, ak nepodpíše u nás, mohol by byť poklad pre nich oproti tomu co tam majú..

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
fajdax

Přestávam nám věřit na top 4. Takhle to dal nejde. Potřebujeme okamžitě dva krajní beky. Alonso s Azpim na to už nemají. Lukaku musí v létě pryč.

Reagovat
Svatej

Az na prvni větu souhlasím.

Reagovat
Svatej

Tenhle tým nepoznávám.

Reagovat
cristiano.K.

Brigton z minulé sezony ano, dobrý fotbal, málo bodů

Reagovat
Svatej

Reagovat
Jackmaker1989

Alonsa regulerne utratiť kokota a ešte zaplatiť za to. Ani v najhoršom sne by ma nenapadlo, že zranenie Bena bude znamenať toľko bodových strát.

Reagovat
John Obi Mikel

Dneska byl problém trochu někde jinde.

Reagovat
Jackmaker1989

To ano, ale tento kokot, to je niečo fakt neuveriteľné.

Reagovat
vitasrp

Příští týden je uprostřed týdne volno, tak by nám tam ještě mohli narychlo hodit nějakou další dohrávku.

Momentálně se na to absolutně nedá koukat, sesypalo se to skutečně fantasticky. Obrana vyrakvená tak, že se skoro nedá hrát na tři stopery, na křídelních obráncích nám hrajou volby číslo dvě, které nejsou příliš nebezpečný (a musí odehrát všechno), no a pak je tam ta ofenzivní vozba.

Ze který nemá formu vůbec nikdo, dokonce je podle mě pro soupeře výhodný udělat nějakou debilní ztrátu a vyslat naše hráče do kontru. Protože to akorát značí, že se do útoku pokusí zapojit i zbytek týmu, jenže on to stejně Ziyech, Werner nebo Lukaku zamrdá při první možný příležitosti a hru akorát otočí, takže jediný reálně nebezpečný brejk z toho má soupeř.

Já doufám, že zase přijde období, kdy se budu těšit na výkony nějakého našeho ofenzivního hráče. Poněvadž tohle je tuplovaná bída, kdy se člověk akorát bojí, kdo to bude víc kurvit.

Reagovat
Jackmaker1989

Ten odstavec č. 3 si zabil a mega pobavil a 100 % pravda

Reagovat
avicii

Keď si spočítas koľko ste zaplatili za útočných hráčov Pulisic, Zyiech, Havertz, Werner, Lukaku... Je zarážajúce ako vyzerá vaša útočná fáza..

Reagovat
vitasrp

To není zarážející, to je prostě výbuch, tam za dva roky nechytl nikdo formu.

Jsou tam faktory, který je třeba zvážit, je to třeba druhý rok v kuse, kdy prakticky celá ofenziva vypadla na prosinec a pak působila chvíli dojmem, že jen těžko chytá dech, ale stejně. Za ty dva roky nikdo nepodával konzistentní výkony. Když se chytl Hudson-Odoi a měl velmi dobrý říjen, listopad, tak pak zase vypadne, chytne covid a pak jeho výkony vypadají tak jak teď, kdy je to nebetyčná bída.

Reagovat
Muffi

Mozna to je tim, ze ty hrace mate spis jako vyhodny koupe a v pripade Lukaka nejlepsi moznost, nez nejakej hlubsi zamer co z toho ma vlastne vylezt.

Reagovat
TheTopFootbaler

Tohle ale strašně soucítím, s těmi ofenzivními hráči se cítím úplně stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe, kdybysme vyhráli všechny nedohrané zápasy (což se nestane), tak můžeme být 4 body nad Chelsea.

Reagovat
J0EL

To je super Jany

Reagovat
Čenda

Stačilo neokladat a málem jste měli titul tvl.

Reagovat
Pony Slaystation

na další dvd to stačit bude

Reagovat
Front hell

Skvělé počty

Reagovat
Mastný Chobot

Brighton fantázia, škoda, že im tam nepadol ešte jeden. Momentálne asi najsympatickejší tím PL pre mňa, a to napriek zmrdovi Maupayovi

Reagovat
smazaný uživatel

do oblibenych vsak?

Reagovat
John Obi Mikel

Takhle to vypadá, když nám nehraje krom útoku ani záloha. Škoda jen, že jsme inkasovali z jediné pořádné šance soupeře, jinak ale asi plichta zasloužená.

Reagovat
Svatej

Ona nehraje ani obrana, dneska je celej nas herni vykon z 85% Silva a ze 14% Rudiger.

Reagovat
smazaný uživatel

jakoze vas nejlepsi ofenzivni hrac, co jsem videl posledni dva zapasy je imo alonso a to pritom nehraje nic extra, jen svuj standard

Reagovat
Svatej

Ono je to dokonce ještě horší. On hraje vyloženě blbě a stejne to dopředu patří k tomu, co není alespoň slabina..

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Tak Brighton měl jednu šanci a následně druhou po rohu, kterou proměnil.

Reagovat
Svatej

Naznaku mel vic nez dosty jen nezakončovali, protože maji vepředu matlaky jako my...

Reagovat
smazaný uživatel

cucurella, trossard, lamptey, macallister.. ty je radost sledovat v tom potterove systemu, i presto ze end product casto chybi

Reagovat
Talker

Pokud Tuchel půjde, tak si přeju Pottera. Fakt paráda ty kombinace, kdy jsou schopní v rychlosti přecházet do útoku, dávat si narážečky a hrát na 1-2 doteky.

Reagovat
Talker

Tím nemyslím, že půjde dneska nebo tento týden, ale pokud se to během měsíce-dvou výrazně nezlepší, tak si nemyslím, že by to přežil.

Reagovat
Svatej

Reagovat
avicii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Pokud Abra nebude mít trpělivost ani s Tuchelem, tak jméno jak Potter nedává smysl. Přivádět koncepčního trenéra do Chelsea by v takovém případě byl jenom ztracený čas. Pokud ani vítězství v LM a finálové účasti v pohárech nejsou dostatečně dobré pro to, aby trenér dostal čas, tak se musíme poohlížet po řeznících co přinesou úspěch hned a zas půjdou o dům dál

Reagovat
Talker

Hele poslední 4 zápasy v lize bez výhry, vyhráli jsme 1 z posledních 7, 4 výhry ze 13. Za posledních 13 zápasů jsme získali méně bodů, než loni s Lampardem za jeho posledních 13. Tohle je naprosto šílená serie.

Ofenzivní hráči se neposunuli ani o píď kvalitativně dopředu, přitom jeden z důvodů, proč přišel, bylo probudit amíka a němce. Možná Mount se posunul, dává více golů a má více asistencí, ale zas nemá takový vliv na hru, jako předtím hlouběji, kdy se mi líbil rozhodně více. K tomu ani 100milionová posila na hrot mu nepomohla, byt opět zranění, kontroverze...

Sice máme hromadu zranění, na druhou stranu hromadu zranění (byť ne tak velkou) jsme měli i loni touhle dobou taky, k tomu jsme zapracovávali půlku základní sestavy, z nichž kromě jednoho v PL nikdy nehráli (Mendy, Silva, Ziyech, Havertz, Werner, k tomu Chilwell z Leicesteru).

Já neříkám, že hned vyhazovat, ale regulérně jsme v podobných sračkách, jako před rokem, ta krize je brutální, herně to nevypadá dobře, natož skvěle, spíš je to bída (i v době těch výher to ofenzivně nebyl žádný šlágr), jen tabulka vypadá dobře díky tomu, že je tam hromada dohrávek, jinak bychom možná nebyli 3. s náskokem.

Tabulka vypadá dobře i díky tomu, že naši obránci měli větší ofenzivní přínos, než obránci zbytku ligy dohromady, tipl bych, že měli více golů+asistencí, než půlka týmů v lize, což bylo absolutně neudržitelné. K tomu střídání v 80. minutě, když potřebujeme vyhrát, pravidelně je se střídáním pozdě, nasazování hráčů bez formy...

Já nejsem fanouškem Tuchela ani haterem, mám k němu podobný vztah jako k Sarrimu, kdy to byl "jen" kouč. Ocenuji výrazné zlepšení defenzivy, ale je to na úkor formy ofenzivních hráčů.

Reagovat
Mimalu

Tak výsledkově to je špatné o tom žádná, ale těch faktorů, které do toho letos zasáhlo bylo víc než měl jakýkoliv jiný trenér, je to špatná série, ale kontextu bych ji nenazýval šílenou.

Od počátku sezóny se v ofenzivě potýkáme s tím, že nám z různých důvodu opakovaně vypadávají hráči, to se pak herně posunuje blbě. A u Havertze určitě došlo ke zlepšení, akorát je to pořád dost vzdálené jeho potenciálu.

Tuchel rozhodně dělá chyby, ale zatím je to z mého pohledu druhý trenér v Abrově éře, co dokáže být úspěšný a současně nemá tendenci si nadělat nepřátele všude kolem sebe a ostatní s ním dokáží vycházet. Za taktické věci jako střídání pozdě nebo špatně jsou tady kritizování snad všichni trenéři, nemyslím si že by v tom Tuchel oproti jiným trenérům nějak zvlášť vynikal.

V zásadě, nevěřím že v současné PL je jakýkoliv klub schopen předčit M City a Liverpool bez delší práce trenéra a nevidím ve světovém fotbale jakékoliv jméno, které by bylo schopno jim vypálit rybník z roku na rok, on i ten Guardiola první sezónu prodal, Kloppovi to trvalo ještě déle.

Když už nic, tak Tuchel ukázal že dokáže tým připravit tak, že se jim dokážeme postavit čelem a není to hra kočky s myší ve které bychom od počátku tahali za kratší konec, za mě je to dobrý základ pro to abych věřil, že to můžeme s Tuchelem zvládnout.

Reagovat
Talker

Hele ta (ligová) série je v tuhle chvíli horší, než po které byl vyhozený Lampard... Co se týče zásahů, tak loni jsme měli taky hromadu zranění+jsme zapracovávali 6 hráčů do základu/na pomezí základu.

Co se týče ofenzivy, tak neberu jen tuhle sezonu, ale prakticky rok - Havertz se možná o kousek zlepšil, ale ani zdaleka to není něco, co by odpovídalo. Je to neznatelné, hrot/podhrot nemůže mít 2 goly za půl roku v lize.

Já neočekávám, že předčíme Citizens nebo Liverpool, mně by stačilo, kdybychom se v boji o titul drželi alespon poblíž déle než do listopadu.

Co se týče těch soubojů se špičkou - ono to je fajn, že z toho vydře často remízu nebo výhru, ale liga je o konzistenci. Musíš porážet pravidelně ty slabší a to se dělo jen ve chvíli, kdy nám pomohli obránci na podzim.

Reagovat
Mimalu

Že je na první pohled horší se nepřu, ale letošní prosinec se fakt okolními vlivy zesral natolik, že jsem k němu podstatně smířlivější. Co se ofenzívy týče, tam máme regulérně dlouhodobý problém s proměňování m šancí, ono to není o tom že bychom si je nedokázali vytvořit a úplně nevím jestli toto jde za trenérem, za ním jde organizace hry, obrana, pressing, ale zabijácký instinkt se trénuje blbě.

Můj pohled je takový, že na dohnání těch dvou týmů je potřeba čas, na první dobrou v současné PL dohnat ty dva týmy je nereálný úkol a teď je to o tom na koho vsadit, za mě ta cesta s Tuchelem vypadá nejsmysluplněji

Reagovat
Talker

Hele to je otázka. Máme tu Ziyecha, Mounta, Wernera, Havertze, Lukaka, CHO, Pulisice a vypadá to, že jediní, kdo mají šanci útočit na 10 golů za sezonu jsou Lukaku a Mount.

To je podle mého něco, co je dáno taktikou a organizací hry a vlastně i těmi hráči za nimi.

My zatlučeme soupeře do vápna a pak hledáme možnosti, jak procpat míč na 3 hráče (+krajní beky), kteří jsou obklopeni hráči soupeře a nemají žádný prostor a za ně dáme prakticky jen posouvače míčů, kteří nejsou schopní vidět a dát kolmici nebo zrychlit hru (kromě Jorginha který pošle jednu za zápas možná).

To pak těžko od těch hráčů něco uvidíš, když všichni záložníci a obránci potřebují 2-3 dotyky, rozhlídnout se a mezitím se ta obrana posune a perfektně zformuje, aby zamezila čemukoliv a nakonec to skončí u wingbacků, kteří pak centrují.

Reagovat
Mimalu

Těžko říct, těch zápasū ve kterých jsme měli šance ten zápas zabít a potom zlomenému soupeři přidat na cestu bylo na podzim dost. Individuální statistiky by hned mohly vypadat líp. Materiál víceméně Tuchel zdědil, jestli ti hráči mají na jiný fotbal si netrofnu říct, ale šance jak na běžícím pásu zavazovali i před ním

Reagovat
Talker

Na druhou stranu nám spoustu zápasů otevřeli obránci, kdy se pak těm ofenzivním hráčům hrálo lépe. Tuším v nějakých 8-10 zápasech klíčové goly dali obránci nebo vytvořil Rudiger 2 penalty a podobně a potom to z naší strany vypadalo dobře, protože soupeř najednou "musel" a otevíraly se nám okna.

Jinak to bylo většinou do toho prvního golu trápení a teď když obránci přestali dávat goly, tak je to obrovský problém.

Reagovat
Dawon

kdyz clovek mrkne na xG, tak tam mate xG 41 a vstrelenych golu 46, z cehoz teda moc nevyzniva, ze byste si vytvareli hodne sanci a jen je nepromenovali, prave naopak, goly vzhledem k vytvorenym sancim davate spise nad ocekavani...z top 10 tymu v PL je na tom lepe jen Leicester, ktery je oproti xG +6

Reagovat
John Obi Mikel

Letos totiž tak tragédí, že z té pozice nevyjde ani zakončení. Viz Ziyechova "průnikovka" proti City.

Reagovat
Dawon

to je mozna good point, ktery xG uplne neosetri Nicmene furt myslim, ze se to z dlouhodobeho hlediska tak nejak srovna, a precejen pokud si ten tym ani nenahraje tu finalni prihravku a vubec ta akce ani nekonci strelou, tak nevim, jestli bych to vylozene oznacil jako nepromenovani sanci.

Reagovat
Svatej

Není to dost tema penaltama? Promenujeme v podstatě všechny a jejich xg je okolo 0,7, coz pri kumulaci udělá nejakych 5-6xg

Reagovat
Talker

https://understat.com/team/Chelsea/2021

Stačí si otevřít Chelsea... Máme +4.2 z rohů a penalt, -1.25 z open play.

Reagovat
Dawon

Ty rohy sou velky faktor no...ale furt tech -1,25 z open play je celkem prd, nechce se mi uplne projizdet vsechny tymy, ale jen tak namatkove city tam maji z open play -0,4, LFC -1,52...je mozne, ze je to celkem bezna vec

To co pises nize ohledne ofenzivnich hracu je asi vyraznejsi problem, Havertz, CHO, Werner, to je dost katastrofa na potencialni strelce, aspon ten Pulisic je (pro me) prekvapive vicemene na svem

Reagovat
Talker

Ono když si ho rozklikneš a hodíš dole sezonu 21/22, tak se dostal k 12 střelám za 750 minut, což je prakticky 1.5 střely na 90 minut, přičemž většinou hrál jako útočník/křídlo. Možná proto je "na svém".

Reagovat
Talker

Tak ono je to tím, že naši obránci byli extrémně efektivní a nastříleli více golů do konce listopadu, než všichni ostatní obránci v PL dohromady.

Průser je u ofenzivních hráčů, když si otevřeš Chelsea, tak outperformují (o více než 1xG) Mount, obránci a Jorginho (a o trošku Lukaku) a většina ofenzivních hráčů je naopak v mínusu.

Reagovat
Dawon

Jenom treba pro srovnani naopak loni ste dali o 10 golu min oproti xG, tam na tom jen par tymu ze dna tabulky bylo hur, takze tam to opravdu byl festival nepromemenych sanci.

Kdyby ses chtel mrknout:

https://understat.com/league/EPL/2020

https://understat.com/league/EPL/2021

xG samozrejme neni vse, ale nejake hmatatelnejsi statisticke podklady to tem subjektivnim dojmum muze dat.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Svatej

Reagovat
Talker

Jinak pro mě je důležité, abychom bojovali o titul v lize. Z boje o titul už nějaký ten týden jsme, teď to bylo potvrzeno. Kdybychom mířili na 80 bodů, tak musíme odted posbírat 36 bodů, což je 2.4 bodu na zápas. To by znamenalo z těch 15 zápasů minimálně 11 vyhrát a prohrát maximálně 2x. ani lonská forma pod Tuchelem nebyla poblíž tomuhle zisku

Takovou formu jsme měli na podzim, kde nás táhli obránci a to si myslím se jen tak nevrátí (nejen díky zraněním, ale i tomu, že i stopeři byli statisticky vysoko nad zbytkem ligy).

Mimochodem máme odehráno v lize více než sezonu pod Tuchelem (19 kol loni, 25 letos) a máme 11-5-3 za lonské jaro a 12-8-3 za letošní sezonu.

82 bodů za 44kol, což je na úrovni RdM (mimochodem poslední vítěz LM u nás, který letěl ještě na podzim ), méně, než Hiddink, Sarri, Scolari, Benitez, natož ti, kteří u nás vyhrávali tituly.

Co se týče toho, že jsme vyhráli LM, tak super, ale je otázka, jestli to dokážeme zopakovat. League cup mě nezajímá, Fa cup jsme nevyhráli.

Reagovat
jk

Tuchel o tom mluvil na tiskovce a docela mu i věřím, že ti hráči jsou unavený, vyšťavení. Tři soutěže, covid, zranění…

Popravdě jsem docela překvapený jaké problémy má chelski způsobené šířkou kádru vzhledem k jejich možnostem a akademii, kde očividně hráči schopní hrát v PL jsou.

Reagovat
Talker

To určitě, na druhou stranu jsme nemuseli hrát 3 soutěže naplno. To je rozhodnutí Tuchela, který viděl rozpis zápasů, viděl co ho čeká, měl kupu zraněných a stejně se snažil jet všechny soutěže prakticky naplno. Kdyby nasadil "juniorku" + hráče, co nehrají (Barkley, Sarr, Saul a spol), tak bud postoupíme nebo vypadneme, ale nedáme X hráčů další stovky minut do nohou, když jsou unavení, po covidu nebo po zranění.

Mohl si vypomoci v zápasech juniorkou, na to se vysral taky a místo toho dal na lavičku 3. golmana nebo tam měl tuším jednou i o hráče mín.

Proti Tottenhamu ve druhém zápase v základu hráli Mount, Lukaku, Jorginho, Kova, Rudiger a azpi, v předchozím Lukaku, Mount, Jorginho, Ziyech, Rudiger, alonso, azpi, proti Chesterfieldu jsme nasadili taky 5 hráčů, kteří hráli v základu proti City nebo Brightonu, i proti Brentfordu hráli 4 hráči, kteří hrají pravidelně základ.

Jo, rozpis byl pekelný, jo, měli jsme kupu zraněných/vyřazených covidem, ale o to víc by dávalo smysl neposílat hráče na domácí poháry, aby se unavili znova.

Reagovat
jk

Je to přesně jak píšeš no. Tuchel je super trenér, výborný taktik ale v podmínkách současné PL je asi fakt nezbytné využívat celou šířku kádru, přes zimu je to fakt masakr. Zvlášť pokud k tomu hraješ i poháry.

Jinak co se týče Pottera, tak bych se přiklonil taky k tomu, že to není manažer pro chelski. On potřebuje čas a peníze. A vy můžete nabídnout fakt jen ty peníze

Reagovat
Talker

Tak na druhou stranu mu můžeme nabídnout kvalitu, kterou v Brightonu nedostane (leda by nám vyloupil akademii a hráče na hostování ).

My zoufale potřebujeme probudit ofenzivní hráče, ale prakticky jedeme to samé zápas co zápas přičemž rok víme, že pro ty ofenzivní hráče je to k hovnu a jedinou změnou je, že dáme Lukaka na hrot a centrujeme na něj. Goly a asistence si připíše akorát Mount a pak Jorginho z penalt.

Já bych chtěl ofenzivního kouče, který ty hráče využije a dokáže z nich dostat alespon 70% jejich potenciálu, protože kromě Mounta nikdo nehraje ani na 50% z toho, co jsme viděli dříve (Puli restart, Havertz, Werner, Lukaku, Ziyech v zahraničí).

To mi přijde jako čistě systémová chyba už, protože se nebavíme o posledních 2 měsících, ale o roku.

Reagovat
Talker

Nechce se mi věřit, že jsme koupili bandu tragédů za 300 mega a k tomu i CHO, kterého chtěl Bayern celkem zoufale.

Reagovat
jk

Jako teď budu čistě spekulovat. Ale dovedu si představit, že ty zranění + únava hráčů je spouštěčem nucených změn v sestavě a úprav taktiky, což vede k chaosu ve hře.

V tom poháru to z vaší strany nějaká ofenzivní bomba sice nebyla ale i tak tři góly. V neděli čekám něco podobného

Reagovat
Talker

To určitě, ty zranění bolí, zvlášť ty našich nejproduktivnějších hráčů (i.e. obránců ).

Já zápasy proti vám neviděl, takže nemůžu úplně soudit.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Svatej

Tuchel těm mladým šanci nedá jen tak, tam je to doslova o donucení.

Chalobah by mel minutovou nálož Sarra, kdyby přišel Kounde.

James by měl poloviční minutaz, protože by se rval s Koundem a Hakimim o misto na RCB a RWB.

Zbytek mladych kluku si zahrálo jen protože chyběla půlka kádru. Ten chlap se může bit do prsou za nejaky nasazování v minulých pracích, ale tady ho k tomu musi dokopat okolnosti.

Lampard mel na jednu stranu ban, ale mohl tym v pohodě postavit na starých padlech, kdyby chtěl, jenže on měl koule ty kluky nasadit i na ukor starších.

Reagovat
jk

Ty seš na něj hrozně přísný! Ale jo, zařadit do částečné rotace někoho z U23 by v tom nabitém kalendáři byla dobrá volba. Klidně jen proto aby tomu týmu trochu odlehčil.

My jsme třeba Cirkina poslali do Sunderlandu a teď hrajeme na LWB s Dohertym

Reagovat
Svatej

Jsem, připouštím Jsem takový nutný zlo, vyvazující to jeho věcný prechvalovani a uchcávání z každýho jeho slova, Thanks by byl pysnej..

Uz u nas bylo dost trenérů, kteří klubu dali něco, co mi presne hrálo na ty správný klávesy. Ancelotti hral fotbal jako krava a byl uspesnej, Conte ve mě probudil až dětskou radost ze sledování tim jeho staroskolskym pristupem a zápalem a Lamparda rozebirat znova nemusim. Pak prijde tenhle nesympatickej chlap, vyhraje 7 zápasů v LM a rázem je o dve galaxie jinde nez jeho předchůdce, kdy jednomu se zranění a nrschopnost hráčů omlouvá a druhýmu ne, bych zešílel

Nejhorší je, ze jestli teď přijdu par klukům tady z modrý party otravnej, tak to se bude na co těšit ten další, pokud to Tuchel přežije.

Colwill (CB) Maatsen (LB,LWB) Gallagher i Broja by pod Lampardem dostali sanci se porvat i o zaklad, ale u Tuchela budu rad za místo v širším kadru pro Gallaghera a zbytek půjde po vzoru Lampteyho a Livramenta hvezdit zas o dům dál. Tentokrát ani nejspíš nebude zadna trofej nebo zápal ci kvalita, ktera by to vynahrazovala, tak se bude na co těšit.

Alespoň nas v ty serii mizernych rozhodnutí nenecháváte

Reagovat
Talker

Neřekl bych, že by všichni dostali šanci pod Lampardem.

Spíš by zůstal Gilmour a dostal šanci se porvat o základ, Tammy (a Broja šel na hostování), šanci by dostal Chalobah nejspíš (a Colwill na hostovačku), protože hrál na 4 stopery a Maatsen by možná dostal šanci být dvojkou.

Reagovat
Talker

Co si budeme povídat, Hakimi by se jako backup ted hodil...

Reagovat
Svatej

65 mega pro 6 týdnů hry

Reagovat
fenixLFC

menej, je na AFCONe

Reagovat
vitasrp

Reagovat
Svatej

Tohle neni nepravda !

Reagovat
Mimalu

Z boje o titul jsme vypadli od druhé sezóny Guardioly a nemyslím si, že to lze krátkodobė a změnit, dneska kdyby přišel Conte, tak ani on z toho už neudělá titulovou sezónu. Teď je to o tom, jakému trenérovi svěřit tu práci dostat nás zpátky. Realita je taková, že do této doby byl u nás každý trenér nucen sbírat úspěchy jinak se brzy pakoval, Tuchel zvládá zatím tu pohárovou část co by mu mohlo přinést čas.

To jak se Potter projevuje jako trenér v Brightonu je působivé, ale soupeřit s těmi velkými kluky na čele je ještě něco jiného a v klubu co neodpouští neúspěch by to mohlo skončit velice rychle, co mi přijde poměrně pravděpodobné.

Reagovat
Talker

Viz výše ohledně boje o titul.

Co se týče Pottera, tak se mi líbí ten styl hry, kdy je proaktivní a efektivní. My jsme celý rok prakticky o tom zatlačit soupeře a doufat, že tam něco propadne. To mě moc nebaví.

Reagovat
vitasrp

Mně se líbí, že ty si z paměti úplně vyřadil ty zápasy v říjnu, listopadu a ještě na startu prosince, kdy to fungovalo, bylo to pohledný a dokonce to i vedlo k velkýmu počtu šancí v zápasech. Třeba výkony proti Burnley, Leicesteru, MU nebo Evertonu, ono si toho už o moc víc vytvořit nešlo, jenom to prostě proměnit.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Edgar Davids

tpc, plastic fans

Reagovat
Svatej

Nebo treba jen fandi klubu a ne trenérovi?

Reagovat
smazaný uživatel

+ co dokaze dostat z vesmes "kopytackych" stoperu, presne ta rychlost otoceni hry a nalezeni volnych prostoru na kridlech.. nechapu, kde berou to sebevedomi

Reagovat
Svatej

Reagovat
pingla

Reagovat
Čenda

Reagovat
tweek

Jediný Wellé se tam trošku vymiká

Reagovat
Čenda

prace s kadrem, no. Třeba se to Mikel taky jednou pořádně naučí, ještě je mladej.

Reagovat
John Obi Mikel

Sorry jako ale Romelu je na úrovni Pipity, statisticky i herně

Reagovat
Sharpcfc

Mne se libi ten neustaly hate na Lukaka. Za to, ze Jorginho, Azpi, Alonso, Mount nepredvedli nic, tak to je taky jeho chyba?

At je staticky jak chce, tak v druhe puli tam slusne podrzel par balonu a konstruktivne rozehral. Ze je cely tym staticky, to je vec druha. Bez podpory krajnich obrancu a nekreativniho stredniho zaloznika to proste nejde normalne hrat.

Reagovat
Talker

Tady budu souhlasit, ten systém (a nemyslím tím 3-X-X, ale ten pomalý, unylý fotbal, kdy se každý musí s míčem pomazlit, než ho pošle dál) ubíjí ten talent vepředu. Než by někdo dal průnikovou přihrávku, tak si radši pošleme míč 3x dokola jako v házené.

Reagovat
gazza62

to neznamena ,ze tahle namyslena a propagovana gorila nema slaba mista.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta naše hra je s Lukakem neskutečně statická a čitelná. Werner za těch pár minut předvedl víc, než Lukaku za celý zápas. Navíc se ukazuje, jak je pro nás Kovačič aktuálně klíčovým hráčem. Hra s ním vypadala úplně jinak. Mám ale pocit, že změna měla přijít trochu dříve, možná bychom to ještě nějak urvali.

Co si budem, bída. Z ofenzivních hráčů dneska absolutně nikdo nic nepředvedl. Ziyechova střela spíše náhodička, už jen za ten jeho výraz bych ho v dalších zápasech viděl raději někde na tribuně.

Reagovat
Mastný Chobot

už 2 roky

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
Busby babes

Monday 06 July 2020

Reagovat
r.mrazik

on ma do roku 2023? achjo

Reagovat
vladis271

Luis Suarez is considering a move to Aston Villa after holding talks with Steven Gerrard, according to reports.

no ty vole Suáreza by so bral na lavičku do Liverpoolu aj teraz. To by bol pre villu ohromný boost.

Reagovat
vladis271

Romero claims that Suarez has received offers from three Brazilian clubs – Palmeiras, Corinthians and Atletico Mineiro – as well as another from Saudi Arabia, but the striker has rejected them all as he wants to ‘focus’ on the proposal from Villa.

Reagovat
Mastný Chobot

ešte Sterlinga a Sturridgea a je to hotovo

Reagovat
vladis271

Sterlinga in heartbeat. Pre mna by to bolo takmer dokonalá náhrada za Maného, ak by on mal ísť preč. City by však boli retardovaní ak by kedykolvek zvažovali jeho návrat k nám a ešte ku Kloppovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Čím si u tebe Sterling vysloužil označení "takmer dokonalá náhrada za Maného"?

Reagovat
vladis271

a inak, jasné. Strategicky to nedáva zmysel pre Villu. Ćoskoro mu je 35. Ale mnohí sa chytali za hlavu ked išiel do Atletica, a hľa čo sa stalo? Vystrieľal im titul.

Lenže je to Suárez, ak je tam šanca musia to skúsiť a s rizikom, že to nevyjde.

Reagovat
norton

Reagovat
icka

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fenixLFC

v norwichi musia byt dobre nervozni

Reagovat
O.Giroud

tak ak to bude az od leta....

Reagovat
oli9

Mám Luise rád, ale jako Couth, Luis ve Ville to už by bylo moc

Reagovat
cristiano.K.

Kanárci se už na něj těší

Reagovat
jk

Jack Pitt Brook on the view from the lane podcast yesterday said that Ndombele has expectations of a move to Madrid, barca or Bayern and that the reason to get him training on his own was to make him realise that he's not wanted in the hope that he will lower his expectations for who he is willing to go to.

Ty tři zápasy co odehrál pod Mourinhem jsem už fakt věřil, že svůj skill ukáže. Ale on má v hlavě opravdu vymeteno.

Reagovat
Čenda

černej Lavi? Bude čumět, až mu agent donese nabídku do Athletica..Charlton.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Front hell

Ten přestup sem vám tenkrát záviděl. Tak třeba se dočká

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska by to chtělo 3 body z Leicesteru. A v neděli aspoň bod z Chelski, prohrát s něma počtvrtý v jedné sezoně by už bylo prostě moc. A navíc je ten zápas sixpointer.

Reagovat
madridcan

Tarkovič ostáva

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Bandita_Harry

Youri Tielemans patří k oporám Leicesteru City a opakovaně bývá spojován s odchodem. Jedním ze zájemců o služby 24letého záložníka je Liverpool, jenž má podle posledních zpráv chystat nabídku ve výši 40 milionů eur.

Pod synak

Reagovat
bobis21

To je nižší částka než za kolik přišel do Leicesteru

Reagovat
fenixLFC

to je mozne ale ma rok a pol do konca zmluvy

Reagovat
bobis21

Jasné, ale i tak mi přijde absurdní přivést mladého hráče, ten pravidelně nastupuje a hraje dobře a ty ho pak jako 24 letého prodáš se ztrátou. Hrozný fail.

Reagovat
iamek

+ rok opce.

Reagovat
aragorn

Nenapadá mě lepší hráč do naší zálohy než on. Cokoliv za něj

Reagovat
stiflerovamama

1

Reagovat
O.Giroud

a k tomu Keitu

Reagovat
stiflerovamama

Konečne by to bola pravá náhrada za Wijnalduma, pretože či už pri Hendovi a Fabinhovi nastúpi Thiago, Keita, Ox, Milner, Jones ta záloha nie je tak konzistentna ako za čas Giniho. A v lete by som sa nebál predať kľudne aj dvoch z trojice Thiago, Keita, Ox a priviesť ešte niekoho iného (Wirtza).

Reagovat
Bandita_Harry

Ten tím potrebuje nový impulz niekto z nich asi odíde a zrejme aj Milner, možno už bude správny čas...

Reagovat
Mastný Chobot

Al Nassr have made an offer to sign Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang.

The Saudi Arabian club want to loan the former Gunners captain until the end of the season with an obligation to buy after for 8m, according to @JamesBenge

Heh, to je o 8m viac ako som čakal

Reagovat
smazaný uživatel

Luis Suarez has a proposal from Aston Villa on the table. Steven Gerrard has already called the striker. chci videt Gerrarda, Coutinha a Suareze zase radit spolu

Reagovat
iamek

Reagovat
John Obi Mikel

Cže

Reagovat
Minister

Xhaka v zápase s Leedsom...

Reagovat
Front hell

Tak v tom je xhaka nevinně

Reagovat
Front hell

už bych asi neměl pít.

Reagovat
Edgewalker

To musela být sázka jak noha, když jde o Xhaku, tam musel být kurz maximálně tak 1.08 že ji dostane

Reagovat
Čenda

palivo pro ownyho zas tvl.

Reagovat
supporter

Team to face Brentford: De Gea, Telles, Varane, Lindelof, Fred, McTominay, Elanga, Greenwood, Fernandes, Ronaldo.

Subs: Heaton, Henderson, Jones, Maguire, Mata, Martial, Rashford, Matic, Van de Beek.

Tak snad zacatek konce pro Maguira

Reagovat
smazaný uživatel

Prý ještě není fit po zranění a nemyslím si že to pro něj je začátek konce, poslední dva měsíce byl sice špatný, ale když se vrátí ke hře hlavně z minulé sezony a Eura tak bude zas dobrý

Reagovat
Bandita_Harry

To ho vážne chcete odpilit ?

Reagovat
Tommy$

Kazdej souboj prohranej

Reagovat
Mates_Matesović

Hrajeme pěkně, hlavně vydržet. Davinson dneska famózní.

Reagovat
Hlahart

Zdalo se mi to, nebo stál Dalo asi o 20 metrů jinde, než měl?

Reagovat
John Obi Mikel

Leicester

Reagovat
FUnk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele