Ziyechova "one man show" a povstání ze dna: 23. kolo Premier League v kostce

25.01.2022, 18:30
Názory a komentáře
Hakim Ziyech (© AFP)
Po patáliích s covidem-19 se na Ostrovech konečně odehrálo kolo bez jediného odloženého utkání. V očekávaném šlágru zdolala Chelsea i počtvrté v sezoně Tottenham s čistým kontem v zádech a oproti předchozím duelům v lize ukázala zlepšení. Do hlavní role se obsadil Hakim Ziyech, který obráncům Spurs motal hlavu od úvodního hvizdu a svůj nadprůměrný výkon korunoval nádhernou brankou, jež pochopitelně neschází v naší tradiční rubrice.

Neschází v ní ani "škorpion" Joshe Sargenta, který v záchranářském měření sil ve Watfordu nasměroval Norwich k druhému skalpu soupeře v řadě a mimo pásmo sestupu. Porážka 0:3 naopak poslala Hornets na devatenácté místo a slavného trenéra Claudia Ranieriho stála funkci.

Veledůležitou výhru v honbě za udržením zapsal také osmnáctý Newcastle, jenž gólem Jonja Shelveyho loupil v Leedsu, a povstání týmů ze dna tabulky dokonalo na Emirates Stadium poslední Burnley. Nick Pope totiž zamkl branku, zahodil klíč a výrazně přispěl k nečekané remíze Clarets s šestým Arsenalem 0:0.

Nerozhodný výsledek, který ukončil dvanáctizápasovou vítěznou sérii, kousali i obhájci titulu z Manchesteru City. V Southamptonu se s aktivními Saints rozešli smírně 1:1, ale v čele soutěže mají i nadále "bezpečný" devítibodový náskok před Liverpoolem. Ten roli favorita venku ustál a vyhrál 3:1 na půdě Crystalu Palace. Oproti Citizens má navíc střetnutí k dobru.

V sobotu se radovali také fotbalisté Manchesteru United, přestože jejich souboj s West Hamem dlouho směřoval k bezbrankové remíze. Střídající Marcus Rashford ale ve třetí minutě nastaveného času doklepl do sítě přihrávku Edinsona Cavaniho a zajistil Red Devils posun do elitního kvarteta na úkor zmíněných Hammers.

Everton prohloubil krizi, když v prvním utkání po odvolání kouče Rafaela Beníteze prohrál s Aston Villou 0:1, rozjetý Wolverhampton zvítězil v Brentfordu 2:1 a Leicester se podělil s Brightonem 1:1.

TOP 3 góly:




TOP 3 hráči dle WhoScored.com:


1. Hakim Ziyech (Chelsea) - 9.23 / gól, 4 střely na branku, 2 klíčové přihrávky, 4 úspěšné souboje.

2. Joäo Moutinho (Wolverhampton) - 8.61 / gól, asistence, 2 klíčové přihrávky, 5 zastavení akce soupeře.

3. Rúben Neves (Wolverhampton) - 8.51 / gól, 7 úspěšných soubojů, 3 úspěšné driblinky, klíčová přihrávka.

TOP hráči dle Fantasy Premier League:


1. Thiago Silva (Chelsea), Joäo Moutinho (Wolverhampton), Josh Sargent (Norwich) - všichni 13 bodů.

2. Lucas Digne (Aston Villa) - 12 bodů.

3. Andrew Robertson (Liverpool), Jonjo Shelvey (Newcastle), Hakim Ziyech (Chelsea) - všichni 11 bodů.

Sestava 23. kola:


Autor: Marek Ustohal


Brankář: Nick Pope (Burnley) - Především díky devětadvacetiletému rodákovi ze Sohamu si Clarets odvezli z Emirates Stadium nečekaný bod. V utkání hlasitě dirigoval defenzivní linii hostujícího týmu, celkově měl pět zákroků a své umění ukázal zejména proti šancím dvojice Martin Odegaard - Emile Smith Rowe.

Pravý obránce: Matthew Cash (Aston Villa) - Nadprůměrnou výkonnost si v letošní sezoně drží také polský reprezentant v barvách Villans. Rychlostně skvěle vybaveného Demaraie Graye udržel na uzdě a tradičně byl velmi aktivní i směrem dopředu.

Stoper: Mohammed Salisu (Southampton) - Čtrnáctkrát zastavil nebezpečnou akci obhájců titulu. Od začátku do konce "jezdil po zadku", s hvězdami Manchesteru City se rval jako lev a ocenění pro nejlepšího hráče získal naprosto po zásluze. Za zmínku stojí i sedm úspěšných soubojů a tři zablokované střely.

Stoper: Fabian Schär (Newcastle) - Podobně si vedl i zkušený Švýcar, který za cenu sebeobětování držel obranu Magpies na stadionu Leedsu. Devětkrát ukončil ofenzivní snahu domácího mužstva včasným skluzem a nekompromisní byl i ve vzdušných soubojích.

Levý obránce: Andrew Robertson (Liverpool) - Na levé straně hýřil pohybem, svědomitě si plnil defenzivní povinnosti a v rámci nadstavby přidal v první půli dvě asistence. Nejprve posadil balon z rohového kopu na hlavu Virgila van Dijka a krátce nato našel milimetrově přesným centrem Alexe Oxlada-Chamberlaina.

Střední záložník: Emiliano Buendía (Aston Villa) - V Goodison Parku byla pozornost fanoušků i hráčů upřena na Coutinha, ale možná právě proto vynikl výkon pětadvacetiletého Argentince, který se netají ambicemi reprezentovat svou zemi na mistrovství světa v Kataru. Několikrát umně zadribloval s míčem a navzdory 172 centimetrům rozhodl o výhře hlavičkou.

Střední záložník: Rúben Neves (Wolverhampton) - Na šampionátu by se bezesporu rád představil i Portugalec, jenž hrál první housle v utkání v Brentfordu. V kooperaci s krajanem Joãem Moutinhem si podmanili střed pole a měli lví podíl na úspěchu Wolves. Ocenit je nutné kromě vítězného gólu i fakt, že kreativní záložník měl na svém kontě nejvíce soubojů (7) ze všech fotbalistů na trávníku.

Střední záložník: Kevin De Bruyne (Manchester City) - Jeden z nejkreativnějších fotbalistů na Ostrovech je dlouhodobě KDB, což ukázal i v Southamptonu. Tři šance včetně asistence pro Aymerica Laporteho vytvořil, čtyřikrát vystřelil a jen pár centimetrů ho dělilo od nádherného rozhodujícího zásahu.

Pravý útočník: Hakim Ziyech (Chelsea) - Nejlepší výkon v sezoně. Rodák z Drontenu od úvodního hvizdu pálil, přihrával, kouzlil s míčem a zvedal příznivce na Stamford Bridge ze sedadel. Jeho oku lahodící gól, kterému brankář Hugo Lloris mohl společně s vyprodaným stadionem jen smutně zatleskat, byl třešničkou na pomyslném dortu. Sečteno, podtrženo - Man of the week.

Střední útočník: Josh Sargent (Norwich) - Jednadvacetiletý Američan posílil Canaries loni v létě z Brém, v devatenáctém střetnutí Premier League se prosadil poprvé a nutno podotknout, že to stálo za četné zopakování. Síť Watfordu poté rozvlnil ještě jednou a hlasitě si řekl o stálé místo v základní sestavě.

Levý útočník: Callum Hudson-Odoi (Chelsea) - O stálé místo v základní sestavě usiluje i odchovanec Blues, který proti Tottenhamu opět naznačil, jak enormním potenciálem disponuje. V maximální rychlosti dribloval s balonem, připravil zmíněnou trefu Ziyechovi a blýskl se více než 92procentní úspěšností přihrávek.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City23183255:1457
2.Liverpool FC22146258:1948
3.Chelsea FC24138348:1847
4.Manchester United22115636:3038
5.West Ham United23114841:3137
6.Arsenal FC21113733:2536
7.Tottenham Hotspur20113626:2436
8.Wolverhampton Wanderers21104719:1634
9.Brighton & Hove Albion22612423:2330
10.Leicester City2075834:3726
11.Aston Villa21821128:3226
12.Southampton FC22510726:3425
13.Crystal Palace2259831:3424
14.Brentford FC23651226:3823
15.Leeds United2157924:4022
16.Everton FC20541124:3519
17.Norwich City22441413:4516
18.Newcastle United21291021:4315
19.Watford FC20421423:4014
20.Burnley FC1819816:2712

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (55)

Přidat komentář
Kixi Syhimour

Nebudu lhát, zápas Arsenalu a Burnley jsem neviděl, ale teda to se Pope musil pořádně vytáhnout, že dostal přednost před Alissonem...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
SunFells

Pokud Alisson nic nedosral a v ostatních věcech si splnil svůj standard tak jen z toho Oliseho highlightu ( ) to vypadalo na výraznější výkon. Pope si vedl velice dobře, ale nic heroického.

Reagovat
cristiano.K.

Becker chytil tri goly, ostatní trefili vedle

Reagovat
avicii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
VTID94

Toto nevymyslis : Chceme Bentancura z Juve za 20 mega. Ale Juve musi zaplatiť percenta Boce Juniors. Tak sme sa vraj rozhodli kúpiť Mavididiho z Montpellieru (z ktorého by mal potom percenta Juve). A tie percenta by maly vyrovnať Juve to co by malo dať Boce Juniors

Reagovat
jk

Sice se tu všichni smějeme NUFC ale Villa do toho zatím pěkně sype

Reagovat
VTID94

A to vraj už je hotový projekt na rekonštrukciu Villa Parku cca 55 tisíc miest. A majitelia chcú v Las Vegas založiť futbalový klub. Licencia na MLS ich bude stáť 240 mega libier. Značka Las Vegas Villains už je registrovaná

Reagovat
jk

No ty bláho

Reagovat
fenixLFC

tvl to je skvely nazov

Reagovat
TopinB

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

mavididi je inak super

Reagovat
SunFells

Salisu

Reagovat
Zaschrona

Important clarification to new FIFA loan rule - players are only exempt from the new limits if they are both u21 *and* club-trained. This has been misreported elsewhere.

To je docela zásadní rozdíl, který úplně změní paradigma celého pravidla, k lepšímu.

Reagovat
Busby babes

proste ty velky kluby budou kupovat 16/17 lety kluky ve vetsim?

Reagovat
fenixLFC

nebudu moct, jedine anglicanov. skrz brexit doslo k obmedzeniu nakupu mladikov zo zahranicia nie?

Reagovat
Busby babes

aha, ok.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
C-M@ster

JŮ ES EJ!!! JŮ ES EJ!!!

Reagovat
Maximm9

Chci se tady zeptat, jestli mi to nekdo muze vysvetlit.

Chelsea se uz 3x pokusila stahnout Emeriksona z hostovacky v Lyonu. Lyon 3x odmitnul.

Ja jsem si celou dobu myslel, ze pokud se klub rozhodne stahnout sveho hrace, tak zaplati nejaky poplatek a hrac okamzite musi prijet zpet.

Jak to funguje, ze Lyon muze odmitnout, aby se nas hrac k nam pripojil zpet ?

Reagovat
jk

No předpokládám, ž byla smlouva na hostování uzavřeno do nějakého data. A pokut tam není vysloveně napsáno, že chelski si hráče může z hostování povolat za svých podmínek zpět, tak ten hráč i kluby musí smlouvu dodržet.

Jedině pak, že by se domluvili na jejím vypovězení, o což se asi chelski za nějakou úplatu snaží.

Reagovat
Whitemedia

Je to velká legrace, když Marina posílá do Lyonu nabídky na hráče, který je vlastně náš, Lyon odmítá a ona pořád navyšuje a navyšuje, chcípám z toho zoufalství.

Reagovat
Whitemedia

A zas

Lyon have REJECTED Chelsea’s appro­aches for Emerson and the expectation is that will not be returning to Chelsea.

Reagovat
jk

A nebylo by lepší zkusit nějakého beka taky na hostovačku? Přece snad v Evropě někdo nevyužitej sedí…

Reagovat
Talker

Tak ono zas si platit nějakého dalšího Saula...

Reagovat
M0rb1D4S

Tak nám na levém beku bude běhat Sarr nebo chodit Alonso no

Reagovat
Whitemedia

Chudák Alonso tam dává takové sprinty a lidem to pořád přijde jako chůze.

Reagovat
Seydou Doumbia

to snad vydržíte do konce sezony...jsou týmy, které nemají půlku sestavy a vám chybí jeden posraný hráč

Reagovat
Whitemedia

Jeden posraný hráč to teda rozhodně není.

Reagovat
Seydou Doumbia

no aby jste kvůli tomu museli žebrat, prosit a ztrapnovat se u lyonu mi příjde trošku moc

Reagovat
Whitemedia

Jo, to s tím Emersonem je komedie, však už jsem nahoře psal, že z toho zoufalství a ostudy Mariny chcípám. Ale jinak máme problém s hromadou hráčů, proto jsem reagoval na toho jednoho posraného hráče.

Reagovat
Seydou Doumbia

aha, okey...jsme myslel že vám chybí dlouhodobě jen ben

Reagovat
Seydou Doumbia

aulas vám ho asi jen tak nepustí...my máme svých problému dost a ne si ještě přidávat

Reagovat
Maximm9

Jako mozna se divis, ze tak fnukame kvuli krajnim obrancum, ale oni pred zranenim nebyli jen nejlepsi nasi obranci, ale taky strelci

Reagovat
Seydou Doumbia

jj chilwell a james

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Maximm9

Tak v tom pripade je zase za hlupaky Chelsea, pokud tam teda neni ta klauzule.

Ja myslel, ze to je automaticky, kdyz si sveho hrace klub vyzada nazpet, tak zaplati treba 2mega a hotovo a ne ze si ten klub bude klast podminky.

A Lyon uz odmitl kolem 4-5mega. Bud ho opravdu nechteji pustit nebo se nas snazi podojit.

Reagovat
jk

Automaticky to nebude. Záleží má tom jak je postavená ta smlouva. Hostování je prostě di nějakého data a basta. V Lyonu asi bude problém to, že první chtějí sehnat náhradu. Pokud on tam hraje základ tak by pro ně bylo nevýhodné ho teď uvolnit.

Docela by mě zajímal i názor samotného Emersona, který je asi ve Francii spokojenější než jako záplata v chelski

Reagovat
Maximm9

Ted je zraneny, ale jinak to je velika opora Lyonu a nemuzou si ho vynachvalit, tak se jim nedivim. Jen jsem si myslel, ze pokud Chelsea zvedne mobil, tak na druhy den je u nas

Ale diky za vysvetleni

Reagovat
masina_LFC

Tak keď klub získa hráča na hosťovanie do konca sezóny a materský klub nemá nejakú klauzulu o tom, že si hráča môže kedykoľvek stiahnuť naspäť, tak je ten hráč do konca sezóny na hosťovaní

Reagovat
Maximm9

Reagovat
Talker

Ono to je smluvně nějak nastavené, tady to ještě komplikuje existence opce na přestup, takže se asi nějak doufalo, že se Emersona zbavíme a neudělali jsme si zadní dvířka. Takže ač je teoreticky Emerson stále náš, veškerou sílu drží Lyon. Spíš si myslím, že jsme se jim mohli pokusit do konce sezony "střelit" třeba Wernera nebo Pulisice.

Werner si připsal za poslední 3 měsíce (i díky zranění a covidu) 200 minut, Puli sice hrál v základu, ale byl k hovnu, on musí hrát dost specifickou pozici, aby byl užitečný.

Spíš se divím, že jsme se nepokusili přivést zpátky Maatsena z Coventry, kdy by to bylo podle mého mnohem jednodušší - tam není výkupní klauzule, navíc bychom je mohli "uplatit" zapůjčením jiných hráčů, kteří pro ačko nejsou potřební, třeba Valea, Mbuyamby či někoho jiného (či více hráčů) do konce sezony. Případně říct Barkleymu, at tam jde, nebo najde na posteli konskou hlavu.

Reagovat
Maximm9

Rozumim, pro priste by se mohli poucit a davat tam enjake takove klauzule.

No, vymenit za Emersona - Werner nebo Puli by asi nebylo vyhodne. Sice to jsou totalni netrefenka, ale porad maji cenu aspon dvojnasobnou nez Emerson. A hlavne si myslim, ze je Chelsea v lete pouzije na nejake prestupy, co s nima jinak.

Reagovat
jk

Netrefenko

Reagovat
Talker

Tak já měl na mysli hostování do konce sezony, ne výměnu na pořád.

Máme ted zdravé (zatím) všechny ofenzivní hráče, kdy tam máme 7 hráčů na 3 posty, zápasů bude méně teď, takže bychom si mohli dovolit jim jednoho poslat, abychom vyřešili pozici, kde máme jednoho hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea neodskrtla "Loan cannot be terminated" pri vyjednavani ty hostovacky.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Dawon

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
TheTopFootbaler

Salisu hrál fantasticky, má ho někdo v hledáčku dlouhodoběji? Přišel mi jako takový trochu lepší Bailly, ideální stoper jako back-up k nám.

Reagovat
oli9

Nový livesport no nevím.. Co od toho čekat většinou se všechny apky a stránky doserou když chtěji změnit vzhled

Reagovat
martin.b

@_pauljoyce

Liverpool are looking to finalise a £37.5 million deal to sign Luis Diaz after hijacking Tottenham Hotspur’s interest in the Porto winger.

Wow, očividně šlo o letní prioritu…Tottenham nás bude mít rád ještě míň

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele