Kane - Son a návrat Eriksena ve stínu invaze: 27. kolo Premier League v kostce

02.03.2022, 17:33
Názory a komentáře
Harry Kane a Heung-min Son (© AFP)
Spolupráce "já na bráchu, brácha na mě" v podání hvězdné dvojice Harry Kane - Son Hung-min opět zafungovala. Po nečekané porážce v Burnley si ostrostřelci Tottenhamu spravili chuť v Leedsu, kde režírovali vítězství Spurs 4:0. Momentem víkendu byl ovšem comeback jejich bývalého spoluhráče Christiana Eriksena, který se osm měsíců po srdečním kolapsu vrátil k soutěžní kopané v dresu Brentfordu. Vše a mnohé další ale zastínila invaze Rusů na Ukrajinu.

Podporu okupované zemi v boji proti nesmyslné agresi vyjádřili na Ostrovech fotbalisté i fanoušci. Například v Goodison Parku vyběhli domácí Toffies na trávník s ukrajinskými vlajkami na ramenou, hosté z Manchesteru City zase s natištěnými vlajkami na bundách. Vyrovnaný duel skončil výhrou obhájců titulu 1:0, kteří tak zvýšili náskok před druhým Liverpoolem na šest bodů. Reds ovšem ve 27. kole z důvodu úspěšného finále Ligového poháru s Chelsea nenastoupili.

Zaváhal naopak druhý z manchesterských klubů. United na Old Trafford neproměnili žádnou ze stoprocentních šancí a rozešli se bez branek s předposledním Watfordem, což k snížení manka využil pátý West Ham. Narozeninový oslavenec Tomáš Souček skolil dalšího pohárového aspiranta z Wolverhamptonu a Hammers proto ztrácejí na Red Devils pouze dva body. Šestý Arsenal, jehož utkání s Liverpoolem bylo odloženo, má ale stejně bodů a tři zápasy k dobru.

Jak už bylo zmíněno, na opačném pólu v tabulce si opět polepšil bohatý Newcastle, který loupil v Brentfordu, už je čtrnáctý a sérii bez nalezení přemožitele prodloužil na sedm ligových střetnutí. Všechna mužstva pod ním kromě Watfordu (Brentford, Leeds, Everton, Burnley, Norwich) navíc prohrála. Nedaří se ani Brightonu, neboť potřetí v řadě nebodoval - tentokrát se na domácím Amex Stadium musel sklonit před Aston Villou.

TOP 3 góly:




TOP 3 hráči dle WhoScored.com:


1. Harry Kane (Tottenham) - 9.23 / gól, asistence, 4 klíčové přihrávky, 2 úspěšné driblinky.

2. Son Hung-min (Tottenham) - 8.99 / gól, 4 střely na branku, 4 úspěšné driblinky, 91procentní úspěšnost přihrávek.

3. Matt Doherty (Tottenham) - 8.87 / gól, asistence, čisté konto, 2 klíčové přihrávky.

TOP hráči dle Fantasy Premier League:


1. Matt Doherty (Tottenham) - 18 bodů.

2. Matthew Cash (Aston Villa) - 14 bodů.

3. Fabian Schär (Newcastle) - 12 bodů.

Sestava 27. kola:


Autor: Marek Ustohal


Brankář: Ben Foster (Watford) - Čisté konto na Old Trafford se bezesporu počítá, a přestože osmatřicetiletému veteránovi pomohla ve vícero případech spíše neschopnost hráčů Manchesteru United v zakončení, přidal i pár exkluzivních zákroků včetně vynulování "nájezdu" Bruna Fernandese a šance Cristiana Ronalda.

Pravý obránce: Matt Doherty (Tottenham) - Příležitost v základní sestavě chopil v Leedsu za pačesy. Už v 10. minutě chladnokrevně zakončil nádhernou akci Spurs, kterou se můžete pokochat v naší videorubrice, a pět minut nato připravil druhý gól pro Dejana Kulusevského. Svědomitě si mimo jiné plnil i defenzivní povinnosti. O nominaci se hlásil také Matthew Cash z Aston Villy, ale přednost dostala bývalá opora Wolverhamptonu.

Stoper: Fabian Schär (Newcastle) - Od chvíle, kdy se vrátil do zahajovací jedenáctky, nenašli Magpies v lize přemožitele. V Brentfordu podal švýcarský reprezentant spolehlivý výkon. Kraloval především ve vzdušných soubojích a za zmínku stojí i sedm zastavení akcí soupeře. V létě bude nejbohatší klub na světě pravděpodobně nakupovat, Schärovi končí smlouva a zájem má dle médií Neapol. Zůstane v St James' Parku?

Stoper: Kurt Zouma (West Ham) - Na ožehavou aféru s nakopnutím vlastní kočky se kvůli invazi Rusů víceméně zapomnělo. Rodák z Lyonu už je opět základním stavebním kamenem obranného kvarteta Hammers, což proti Wolves ukázal. Desetkrát zmařil snažení hostujícího týmu a konstruktivní rozehrávkou pomáhal domácím v zakládání útoků.

Levý obránce: Kyle Walker-Peters (Southampton) - Další velmi kvalitní představení ukázal fanouškům na St Mary's odchovanec Tottenhamu. Podobně jako na druhé straně Livramento kmital v maximální rychlosti na křídle, odkud zásoboval spoluhráče přihrávkami. Z pozice levého beka se navíc i třikrát dostal ke střele. Vzhledem k příznivému losu a formě Saints může být cenovka 4,8 mil. lákavou variantou pro řadu manažerů ve Fantasy Premier League.

Pravý záložník: Dejan Kulusevski (Tottenham) - Lákavou variantou je ve zmíněné hře i švédská zimní akvizice Spurs, která aktuálně stojí 6 milionů. Už před týdnem v Manchesteru zapsal Kulusevski bilanci 1+1 a síť rozvlnil také na Elland Road v Leedsu. Nutno podotknout, že nemuselo zůstat jen u jednoho přesného zásahu.

Střední záložník: Tomáš Souček (West Ham) - Ideální narozeninový den prožil kapitán české reprezentace. Vítěznou trefou totiž zajistil Hammers skalp Wolverhamptonu. "Mám z Tomáše radost. Spoléháme na něj jak v defenzivě, tak v ofenzivě. Je skvělé vedle něj nastupovat. Proti Wolves byl opět v laufu, pracoval pro tým, přerušoval akce soupeře a dal rozhodující gól," chválil spoluhráče ze středu pole kapitán Declan Rice.

Střední záložník: Oriol Romeu (Southampton) - Podobně jako Souček si v páteční předehrávce vedl absolvent barcelonské akademie La Masia v dresu Saints. Už tradičně měl více než 90procentní úspěšnost přihrávek, v osobních soubojích nikomu nic nedaroval, a navíc přidal nadstavbu v podobě utěšeného voleje, jímž v 88. minutě nedal sebemenší šanci Angusi Gunnovi v brance Norwiche.

Levý záložník: Joelinton (Newcastle) - Přesun z útoku do záložní formace pětadvacetiletému Brazilci, který byl kvůli chabé produktivitě často kritizován, evidentně prospívá. V Brentfordu nasměroval Magpies k další výhře nekompromisní hlavičkou a velmi poctivě pracoval i směrem dozadu.

Útočník: Son Hung-min (Tottenham) - Během aktuálního ročníku Premier League byl mnohokrát na hraně nominace do sestavy kola, ale dočkal se až nyní. V kooperaci s Kanem tvoří nejproduktivnější tandem v historii soutěže, vzájemně si už totiž přihráli na 37 branek. V Leedsu se hostující kapitán periferně podíval na jihokorejského rychlonožku, a ten mu v 85. minutě za nezištnou asistenci poděkoval chladnokrevným zakončením. Když hvězdnou dvojici ze severu Londýna baví fotbal, je víceméně nezastavitelná.

Útočník: Harry Kane (Tottenham) - Po vleklém podzimním trápení je populární "Hurikán", zdá se, zpět ve své obvyklé formě. Na Elland Road si stejně jako Son připsal gól a nechal vzpomenout na fantastický výkon z Etihad Stadium, kde před týdnem uzemnil dvěma trefami obhájce titulu. Zlatou kopačku už v letošní sezoně získá jen stěží, ale vystřílet Spurs účast v Lize mistrů rozhodně může. Ze sedmého místa ztrácejí na čtvrtý Manchester United pět bodů a mají dvě utkání k dobru včetně prestižního derby s šestým Arsenalem.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City27213364:1766
2.Liverpool FC26186270:2060
3.Chelsea FC25148349:1850
4.Manchester United27138644:3447
5.West Ham United27136846:3445
6.Arsenal FC24143738:2745
7.Tottenham Hotspur25133935:3242
8.Wolverhampton Wanderers261241024:2140
9.Southampton FC26811734:3735
10.Brighton & Hove Albion26712725:3033
11.Crystal Palace27612937:3830
12.Leicester City24861039:4330
13.Aston Villa25931333:3730
14.Newcastle United255101028:4525
15.Brentford FC27661527:4424
16.Leeds United26581329:6023
17.Everton FC24641428:4122
18.Burnley FC253121022:3221
19.Watford FC26541725:4719
20.Norwich City26451715:5517

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (74)

Přidat komentář
Mastný Chobot

V PL nehrá momentálne ani jeden Rus

Iba Kilman - Angličan, ktorého otec je Rus a mama z Kyjeva. Tí to majú doma asi zaujímavé teraz.

Reagovat
kissak

Ty vole to je jméno.

Reagovat
thewall

Hlavně to slovenské křestní jméno.

Reagovat
M0rb1D4S

"The sale of the Club will not be fast-tracked but will follow due process. I will not be asking for any loans to be repaid."

"I have instructed my team to set up a charitable foundation where all net proceeds from the sale will be donated. The foundation will be for the benefit of all victims of the war in Ukraine. This includes providing critical funds towards the urgent and immediate needs of victims, as well as supporting the long-term work of recovery."

Reagovat
Hlahart

To první je ve spojení s tou následující větou čistý bs.

To druhý moc nechápu, co myslí "net proceeds"? Jako hodnota, za kterou prodá Chelsea - (hodnota, za kterou koupil Chelsea + náklady na prodej)? To by mě teda přišlo dost nevídaný

Reagovat
JacoBee

Prakticky zisk daruje.

Částka prodeje minus výdaje a kupní cena.

Reagovat
smazaný uživatel

V nejhorším případě se to prodá třeba za 2B, z toho nějak 1,2B na dluhy a 400M za které to koupil.

To máš 400M€ nebo liber což je více než dala většina zemí EU.

Reagovat
Mastný Chobot

Alebo tých 400m, za ktoré to kúpil, ešte preženie nejakou inflačnou kalkulačkou a vyjde mu z toho celkovo 1,999B

Reagovat
Hlahart

Jak říkám - pokud to druhý bude takhle čistý, tak je to nevídaný. No na druhou stranu "The foundation will be for the benefit of all victims of the war in Ukraine." doslovně neznamená, že bude podporovat Ukrajince, no

Reagovat
JacoBee

Chelsea owner Roman Abramovich has said all "net proceeds" from his sale of the club will go to a foundation benefiting "all victims of the war in Ukraine".

Ok nikdy jsem ho nemusel, ale tohle masakr. V době, kdy Sperbank mrazí úcty Rusum co poslali peníze na ukrajinské sbírky je tohle wow

Reagovat
JacoBee

No nicméně teď mi došlo. Ze není zmíněno jestli nemyslí jen Ruské oběti…Pokud myšleno jen ruské tak beru zpět samozřejmě

Reagovat
Zaschrona

Boj o to, aby mu Západ nesebral majetek. Jakkoliv je to potřeba ocenit, i tak by ho měl Západ oškubat.

Reagovat
smazaný uživatel

Text příspěvku odporoval pravidlům pro komentáře a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Zaschrona

Nikdo nic neobrací, taková je realita. Nakradl si díky Putinovi majetek, vypral ho na Západě, teď mu reálně hrozí, že o něj přijde, tak se snaží dělat zdánlivě velmi vstřícné kroky, aby si zachoval pověst. Co na tom není pravda?

Reagovat
smazaný uživatel

Text příspěvku odporoval pravidlům pro komentáře a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Zaschrona

BAN

Reagovat
Neutron

Kde je napisane, ze to pojde na Ukrajinu?

Reagovat
smazaný uživatel

Sám to řekl

Reagovat
Hlahart

řekl, že to půjde na oběti války na Ukrajině

Reagovat
smazaný uživatel

A co píšu?

Reagovat
Hlahart

“Vsechno věnuje na Ukrajinu”

Reagovat
Front hell

Možná by si měl ty, za ty nadávky tady

Reagovat
smazaný uživatel

Má štěstí že je to diskuze. Normálně by za to dostal dělo.

Reagovat
Front hell

Jako, ty by jsi opravdu dál dělo člověku že kritizuje majitele tvého oblíbeného týmu?

Reagovat
smazaný uživatel

ano

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Neutron

len aby si nenarazil

Reagovat
Front hell

Reagovat
Hlahart

Za co se mám omluvit? Však ta citace doplněná vyznívá právě ve prospěch toho zpochybnění: "It is not clear if his reference to "all victims" means just Ukrainians, or Russians as well. But, he said it includes providing critical funds towards the urgent and immediate needs of victims, as well as supporting the long-term work of recovery".

Možná je na čase se uklidnit a reflektovat svoje chování, chováš se klasicky zase jak totální primitiv.

Reagovat
smazaný uživatel

Lol to vážně takhle otočíš, je tam jasná citace, je to Sky. Tak zalez

Reagovat
Hlahart

No však ta citace je úplně doslovně přepsaný vyjádření Chelsea a i Sky píše, že není jasný, jestli ty peníze půjdou na Ukrajince nebo Rusy

It is not clear if his reference to "all victims" means just Ukrainians, or Russians as well.

Doslova tvůj zdroj

Reagovat
Mastný Chobot

čo ty si za rtrda

Reagovat
Hlahart

Podle mě je tohle původní masopust

Reagovat
Kily

byl, můžu tohle vlákno smazat, nebo mu to tady necháme jako pomníček?

Reagovat
Remt

Abych to správně pochopil tak tu byl uzivatel masopust, choval se tu nějak "nedobře", smazali jste ho a on se vrátil a jako Nick si dal Nick pozpátku?

Reagovat
Mastný Chobot

Ešte tu mal medzičasom x iných nickov (Wilkins, Polar Beer...), v rámci ktorých zapieral, že by mal niečo s Masopustom, ale nakoľko to bol taký rtrd, že bolo po týždni každému jasné, že dvaja takí rtrdi existovať nemôžu, tak bol vždy odhalený. Plus tu mal jedno legendárne vlákno s adminom, kde tvrdil, že nie je Masopust, až kým mu nenapísal, že je to potom pekná náhoda, že má rovnakú IP a heslo ako Masopust.

Reagovat
Remt

to vlákno s adminem si pamatuju to bylo super A nemá on nic společného s tou slovenskou legendou? Nějaký podobný typ uživatele

Reagovat
Trand

arsin byl neškodnej a celkem vtipnej, Masopust je prostě jenom debil

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Neutron

Niee arsina by si spoznal na prvu ranu

Reagovat
Kily

nekorunovaný král místního dementního podsvětí, klasická attention whore s přesvědčením, že jsem si na něho zasedl (měl za to, že když on může trolit 18 hodin denně, tak ten čas mají i všichni okolo). Všechno kdysi vygradoval tím, když tady nadával uživateli, který ostatním ukázal, jak si zapnout blokování uživatelů. Po nadávání si pak každý den zakládal nový účet a byl uražený, že si ho všichni blokují a nemá kdo číst jeho výkaly

Reagovat
Mastný Chobot

Som myslel, že len nejaký copy cat, ale tak asi nie no

Reagovat
smazaný uživatel

Co z toho co jsem napsal není pravda? Borec tady dýchá pro klub, zbaví se ho a všechno dá na dobročinné účely a vy tu stejně pičujete.

Nejvíc pseudo fanda Evertonu, klubu, který je na ruských penězích také závislý a měl ho ještě před válkou koupit oligarcha horší jak Abramovič.

Reagovat
Hlahart

Však ti to tady všichni vysvětlujou napříč dvěma diskuzema snad 20x. Tohle :"Borec všechno věnuje na Ukrajinu" prostě minimálně vůbec není jistý jestli je pravda, a i tvůj zdroj Sky píše, že z těch vyjádření nevyplývá, jestli to půjde do Ruska, Ukrajiny nebo kombinace obojího. Což prostě nevyplývá, dokud to RA neupřesní.

Reagovat
smazaný uživatel

jj on to řekne v prohlášení, ale není to jisté dokud nebudeš mít alternativní prohlášení, mám prostě pravdu a drž hubu

Reagovat
Mastný Chobot

increíble

Reagovat
Hlahart

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Neutron

toto je uplne grandiozne

Reagovat
Remt

Reagovat
Trand

Asi těžkej den co?

Reagovat
lofin9

skôr by som povedal ťažký život

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Hokaido

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Swarley

to určitě

Reagovat
smazaný uživatel

na jakou ukrajinu? to nikde nerekl, ty jsi byl vzdy dement

Reagovat
Whitemedia

Everton do páté ligy ihned!

Reagovat
Nizzie

Jako viděl jsem tu hodně jednoduché lidi, ale že se už i zvířata dostanou na internet.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Greny

On si nakradl díky Jelcinovi ne?

Reagovat
Zaschrona

Jasně, jeho počátek je pod Jelcinem. Abramovič prý pak osobně v podstatě stál za tím, že Jelcin nechal Putina instalovat jako svého nástupce. Což se ale v podstatě nijak nebije s tím, že pod Putinem neplatilo to, co jsem napsal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj Abramoviče je v podstatě Putinovi táta.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Mastný Chobot

msps pls

Reagovat
Mastný Chobot

(keby som tak ešte vedel trafiť reakciu)

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
PhilipS

Fa Cup zde? Co to Moyes vymýšlí, že tam pošle plnou polní s nulovým protočením. Minimálně Antonio a Souček měli odpočívat Tenhle cup nikoho nezajímá

Reagovat
Kixi Syhimour

Článek o Abramovičovi je novější

Reagovat
Coutinho10

no rekl bych, ze Moyes chce nejakou trofej vyhrat, ale mozna by to protocil jako treba Southampton, ale prijde mi, ze tem nahradnikum moc neveri a kdyz uz se dostali pres 2 soupere, tak to nechce ted vypustit

jako cekal bych, ze naopak Saints maji horsi pozici v lize, tak ze by treba to brali vic vazneji ten FA Cup, ale i tak vedou

Reagovat
drussbarb

Komentátor Nova Sport vtipálek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele