Geniální Coutinho a loupež Southamptonu: 24. kolo Premier League v kostce

11.02.2022, 16:45
Názory a komentáře
Philippe Coutinho (© AFP)
Po krátké zimní přestávce se kolotoč anglické nejvyšší soutěže opět roztočil a pozornost na sebe strhl zejména Coutinho. V bláznivém duelu s Leedsem (3:3) zazářil bilancí 1+2 a nutno podotknout, že u všech tří momentů dal vzpomenout na nadprůměrnou výkonnost z působení v Liverpoolu. Příznivce ve Villa Parku si okamžitě získal a v Barceloně možná už teď kroutí hlavou, proč nehrál Brazilec s podobnou lehkostí v jejich dresu.

Z Tottenham Hotspur Stadium naopak domácí fanoušci odcházeli zklamaní. Jejich "miláčci" totiž neudrželi vedení, v závěrečné patnáctiminutovce dvakrát inkasovali, prohráli 2:3 se Southamptonem, podruhé za sebou nezapsali ani bod a zkomplikovali si boj o čtvrté místo zaručující místenku v dalším ročníku Champions League.

Zaváhal i Manchester United, který remizoval 1:1 na půdě posledního Burnley, a do top 4 proto vklouzl West Ham. Hubenou výhru nad předposledním Watfordem vystřelil Hammers v životní formě hrající Jarrod Bowen. O bod a dvě utkání méně má ovšem pátý Arsenal. Gunners sice ve Wolverhamptonu neoslnili, ale kýžený skalp rozjetého soupeře odvezli a zastavili sérii pěti soutěžních zápasů bez vítězství.

V čele naopak ke změnám nedošlo. Vedoucímu Manchesteru City zajistili návrat na úspěšnou ligovou vlnu Riyad Mahrez s Kevinem De Bruynem, Liverpool skolil srdnatě vzdorující Leicester s famózním brankářem Kasperem Schmeichelem dvougólový Diogo Jota. Manko Reds na obhájce titulu je i nadále devítibodové, ale mají střetnutí k dobru.

Dvě střetnutí k dobru má nejbohatší klub na světě Newcastle, který pokračuje v povstání z hlubin a po vítězství 3:1 nad Evertonem se posunul mimo pásmo sestupu. Do něj klesl Norwich, neboť remizoval 1:1 s třináctým Crystalem Palace. Eagles k lepšímu výsledku nepomohla ani oku lahodící individuální akce Wilfrieda Zahy, zhlédnout ji můžete v naší tradiční rubrice.

Duel Brighton - Chelsea se vzhledem k účasti Blues na mistrovství světa klubů odehrál už v polovině ledna.

TOP 3 góly:




TOP 3 hráči dle WhoScored.com:


1. Coutinho (Aston Villa) - 8.99 / gól, 2 asistence, 2 klíčové přihrávky, 2 úspěšné driblinky.

2. Diogo Jota (Liverpool) - 8.94 / 2 góly, 3 střely, 2 klíčové přihrávky, 2 úspěšné driblinky.

3. James Ward-Prowse (Southampton) - 8.77 / 2 asistence, 5 klíčových přihrávek, 3 úspěšné souboje, 88procentní úspěšnost přihrávek.

TOP hráči dle Fantasy Premier League:


1. Coutinho (Aston Villa), Diogo Jota (Liverpool) - oba 16 bodů.

2. Jacob Ramsey (Aston Villa), Gabriel Magalhäes (Arsenal) - oba 14 bodů.

3. Ryan Fraser (Newcastle) - 13 bodů.

Sestava 24. kola:


Autor: Marek Ustohal


Brankář: Kasper Schmeichel (Leicester) - Dvakrát inkasoval a kousal porážku, ale s vlastním výkonem musel být spokojen. Na Anfield Road čaroval. Připsal si devět zákroků včetně několika exkluzivních a dlouho držel naděje Foxes, které v závěru uťal Jota.

Pravý obránce: Kieran Trippier (Newcastle) - Od jeho příchodu z Atlética Madrid nenašli sestupem ohrožení Magpies ani jednou přemožitele a z tří zápasů vytěžili sedm bodů. Proti Evertonu jezdil anglický reprezentant od úvodních minut "po zadku", tradičně aktivní byl směrem dopředu, a navíc přidal nadstavbu. Nejprve si po jeho rohu srazil míč do vlastní sítě Mason Holgate a deset minut před koncem stanovil konečné skóre chytrým obstřelem z přímého kopu.

Stoper: Joël Matip (Liverpool) - V obranné činnosti kraloval na zemi i ve vzduchu, s více než 91procentní úspěšností režíroval rozehrávku Reds a v 87. minutě nezištně oslovil Jotu k pojišťujícímu zásahu. Sečteno, podtrženo - první nominace v sestavě kola v letošním ročníku.

Stoper: Gabriel Magalhäes (Arsenal) - Podobně si vedl také čtyřiadvacetiletý rodák ze Säo Paula. Ten k precizní defenzivní činnosti přidal dokonce vítězný gól a zajistil Gunners cenný skalp Wolverhamptonu, jenž předtím šestkrát za sebou v lize neprohrál. V kooperaci s taktéž nadprůměrně hrajícím Benem Whitem vynulovali snahu soupeře o vyrovnaní.

Levý obránce: Joäo Cancelo (Manchester City) - O nejlepším levém bekovi Premier League je pravděpodobně jasno už krátce po polovině ročníku. Portugalský šikula v duelu s Brentfordem opět neúnavně hýřil pohybem a pouze reflex brankáře Davida Rayi ho připravil o krásnou trefu. "Hraje ve fenomenální formě," ocenil svého svěřence trenér Pep Guardiola.

Střední záložník: Coutinho (Aston Villa) - Ve fenomenální formě se ve středu ukázal i Coutinho. Proti Leedsu zvedl několikrát příznivce ve Villa Parku ze sedadel a naznačil, že výkonnost z působení v Liverpoolu nemusí být nereálným stropem. Za zmínku stojí kromě vstřeleného gólu zejména dvě asistence pro Jacoba Ramseyho, u kterých prokázal geniální práci s míčem a periferní vidění.

Střední záložník: James Ward-Prowse (Southampton) - Dvě asistence si připsal také kapitán Saints, jenž režíroval senzační obrat na Tottenham Hotspur Stadium. Spoluhráče zásoboval finálními přihrávkami celý zápas (nakonec jich měl pět, pozn. autora). V posledních sedmi ligových utkáních nasbíral bilanci 4+4 a hlasitě si říká o angažmá v top klubech.

Střední záložník: Kevin De Bruyne (Manchester City) - V top klubu už dlouhodobě působí KDB, v posledních týdnech je rovněž on k nezastavení. Žádný z jeho kreativních pasů sice Raheem Sterling a spol. v měření sil s Brentfordem nezužitkovali, ale Citizens smutnit nemuseli. Na úspěšnou penaltu Mahreze totiž v 69. minutě navázal pohotovou dorážkou právě De Bruyne.

Pravý útočník: Jarrod Bowen (West Ham) - Sedm soutěžních střetnutí po Novém roce, šest gólů. Střelecké trápení Michaila Antonia více než kompenzuje rodák z Leominsteru. Proti Watfordu sice rozvlnil síť s notnou dávkou štěstí, ale na to se historie ptát nebude. "Mám z něj radost. Je to skvělý člověk i fotbalista, což dokazuje každý den na tréninku. Je pro nás velmi důležitý," chválil svého spoluhráče Tomáš Souček.

Střední útočník: Diogo Jota (Liverpool) - Oslavován byl opět i Jota, který se během účasti Mohameda Salaha a Sadia Maného na africkém Poháru národů chopil role tahouna Reds. Skvěle chytajícího Schmeichela překonal dvakrát, a měl proto lví podíl na důležitém zisku plného počtu bodů. Na kontě má už 12 přesných zásahů, v tabulce kanonýrů je lepší pouze Salah (16).

Levý útočník: Allan Saint-Maximin (Newcastle) - Jeho driblink v maximální rychlosti fanoušci na St. James‘ Parku milují. Několikrát se jím kochali i během utkání s Evertonem. "King of Football", jak sám sebe Saint-Maximin označuje, létal na levém křídle jako raketa. Jeden z průniků přetavil ve vítěznou hlavičku Ryan Fraser a stadion explodoval nadšením.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City24193257:1460
2.Liverpool FC23156260:1951
3.Chelsea FC24138348:1847
4.West Ham United24124842:3140
5.Arsenal FC22123734:2539
6.Manchester United23116637:3139
7.Tottenham Hotspur21113728:2736
8.Wolverhampton Wanderers22104819:1734
9.Brighton & Hove Albion22612423:2330
10.Southampton FC23610729:3628
11.Aston Villa22831131:3527
12.Leicester City2175934:3926
13.Crystal Palace23510832:3525
14.Brentford FC24651326:4023
15.Leeds United2258927:4323
16.Everton FC21541225:3819
17.Newcastle United22391024:4418
18.Norwich City23451414:4617
19.Watford FC22431523:4115
20.Burnley FC20111817:2814

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (89)

Přidat komentář
Beros

Fraser nedával gól hlavou...

Reagovat
kissak

Ale bylo by to vtipné.

Reagovat
Gazdo

V Barcelone teda robia kadeco len nekrutia hlavou. Naopak sme radi ze sa Coutsovi dari a dufame ze nam to pomoze ho predat

Reagovat
SIRBRANIKE

Ale stejne je to troll. U nás hral ako hráč za 5M a v AV ako eso za 60+

Reagovat
vagneris

On umí zazářit ze začátku a pak hraje hovno. Měl to tak v Barceloně i Bayernu. Snad mu to vydrží aspoň do léta a koupí ho.

Reagovat
celeb

nepamatam sa, ze by u nas nejak ziaril. Obcas sa mu nejaky gol podaril, ale zeby hral takto a mal 1+2 tak to sa (ak ma pamat neklame) nestalo.

Jednoducho mu asi viac sedi liga + moc chcel a mal zviazane ruky v Barce + nevedeli sme ho spravne vyuzit. Asi tak v skratke.

Reagovat
jk

Viděl jsem hrát Trippiera naposled v dresu Tottenhamu. Musím říct, že ten posun v technice u něj mě naprosto šokoval. Proti Evertonu byl fakt skvělý.

Reagovat
Beros

Reagovat
kissak

Jeho forma od přestupu pomalu roste a Karamelky to odskákaly.

Reagovat
blaugrana

Villa uz vymysla so snizovanim ciastky, ale s Alemanym nevyjebu.

Reagovat
O.Giroud

bud rad, ze o neho maju zaujem

Reagovat
blaugrana

no Newcastle tych 40 da a budu mat lepsi tim po lete ako Villa

Reagovat
O.Giroud

ale mozno Coutinho nebude chciet

Reagovat
Beros

Nedá... Jestli se zachráníme, v což upřímně věřím, tak v létě budou na mušce určitě jiní hráči než třicetiletý Coutinho si myslím...

Reagovat
kissak

Reagovat
Salfovic

Se divím, že ho nechtěli už teď v zimě.

Reagovat
kissak

Třeba chtěli, ale on přeci nebude hrát o záchranu.

Reagovat
smazaný uživatel

To "nevyjebani" je v tomhle pripade to, ze ho Villa za tech 40 mega proste nekoupi a vam tak zustane na krku jeste dalsi rok? Uzasny no. To jim fakt ukazete.

Reagovat
blaugrana

preda sa inde

Reagovat
smazaný uživatel

No ale urcite ne za 40. Jakkoliv je ted za Villu produkivni, tak furt je to tricetilety Brazilec s rokem smlouvy a obrovskym platem.

Reagovat
blaugrana

34,5

Reagovat
smazaný uživatel

Ale má nekonečný a nevyčerpatelný hype. Tři roky hraje jak po obrně, teď se mu povedou dva zapasy a už je zas "geniální".

Reagovat
Remt

Genitální

Reagovat
sylarko

u teba ma slaby robertko hype cely zivot a koho to zaujima?

Reagovat
Eichel

no naštastie nikoho pretože Robertovi agenti už plačú, že rokovania o novej zmluve sú zamrznuté a nik sa s nimi nechce baviť

Reagovat
sylarko

tak dufam ze tak aj ostanu a v lete papa

Reagovat
Eichel

vraj on je ochotný ísť na menší plat a klub sa tým bude zaoberať keď sa vráti zo zranenia... osobne by som bol ale tieź radšej keby sa uz neprdlzi.. zranený je dlho a vobec tomu tímu nechýba

Reagovat
sylarko

nema uz co ponuknut

Reagovat
celeb

az na to 'uz' suhlasim

Reagovat
vagneris

S tím bych ještě počkal. Bayern ho ze začátku chtěl taky koupit a nic z toho.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Remt

Čím to že všude jinde hraje dobře jen za vás prd? Je chyba v něm nebo ve vás?

Reagovat
fenixLFC

jasne ze v nom, v barcelone nikdy a v nicom nie je problem. beztak sa mu nedarilo len preto lebo bol pod tlakom vsetkych tych buducich drzitelov zlatej lopty co boli este v juniorke

Reagovat
Gazdo

Tak v Bayerne to tiez nejako hviezdne nebolo. Skor ako taky squad player ktory neurazi ale ani moc nenadchne. Mal okamihy ale nie hodne ceny

Reagovat
Registrujisejenproto

Zcela stacil okamzik kdyz nasypal par fiku uefalone pri te 8golove kanonade

Reagovat
Eichel

musíš mať spokojný a naplnený život

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Pony Slaystation

poslední věta

Reagovat
vagneris

Dobře hraje ze začátku. V Barceloně ze začátku dal dokonce hattrick proti Levante a byl rozdílovej. Pak to s ním šlo z kopce. V Bayernu taky začal dobře, že ho chtěli koupit za 80 mega nebo kolik to bylo a pak ho stejně poslali zpátky.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
repkajebuh

Za to vy jste tak naivní, až to bolí. To že jste ve sračkách, je důsledkem toho, že s Váma všichni vyjebávali. A budou i nadále, pořád jste amatéři a vždycky jimi budete, co se přestupů týče. Vaše Zlatá éra už pominula a v tvém skromného životě už taková nepřijde. Buď hodnej a vzpomínej, jako my všichni, že jste kdysi byly TOP a udávali trendy.

Něco se Vám ale musí nechat, ten Váš optimismus

Realita však bude jiná

Reagovat
Gazdo

Nemyslim ze budeme cakat na titul 30 rokov

Reagovat
repkajebuh

No vidíš a taky jsem se dočkal, trvalo to 18 let, ale dočkal jsem se zlaté éry a vychutnávám si jí.

Reagovat
Talker

Ve Španělsku asi ne, ale ono se stačí kouknout na United 20 let vyhrávali tituly pravidelně a po odchodu Fergieho jsou rádi, když skončí v TOP4 a o nějakém boji o titul si mohou nechat zdát.

Reagovat
Registrujisejenproto

Skoda ze do toho hnoje chodi hraci zadarmo, circus barca je pak zpenezi a mozna se z toho casem jakz takz vyhrabou. Radeji bych je videl v konkurzu/likvidaci a spotify rusim a prechazim na apple music, I am soo hardcore

Reagovat
sylarko

nikoho ten tvoj hnoj nezaujima pse...chod sa radsej vyvencit dogshit

Reagovat
Neutron

Si dako vysadeny na hafanov?

Reagovat
sylarko

Reagovat
Zaschrona

Saint-Maximin zaslouženě

Reagovat
Beros

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle

Reagovat
Beros

Reagovat
Ranoth

Tottenham co dostal za 3 minuty 2 goly a prehral zapas

Reagovat
O.Giroud

alebo Tottenham, kt. nas rozhybal a ziskali sme Diaza uz tuto zimu

Reagovat
kissak

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kissak

Reagovat
jk

35m za Tielemanse je celkem zajímavý deal. Prověřeny ligou, v ideálním věku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom ta jedna jeho nepovedená přihrávka v 97. minutě v zápase proti Spurs mu musela tu cenu snížit tak o 10 mega.

Reagovat
Hachim Mastour

napriek tomu ma vacsiu hodnotu ako alli a winks dohromady

Reagovat
smazaný uživatel

tak zrovna Alli přestoupil do Evertonu potenciálně až za 40m liber, což asi svými výkony nedosáhne, ale nějakých 25 mil liber by mohl

a Winks by taky ani náhodou pod 20 nešel, pod Contem hraje základ

což je dohromany min. 45, takže jsi mimo jako vždy

inu, může se ti to zdát neuvěřitelné, ale jsou i týmy, co pouští hráče za peníze…

Reagovat
jk
Reagovat
jk

Možná už na tom Paratici děla a Tielemans si chce příští rok zahrát CHL

Reagovat
smazaný uživatel

ja ho odvtedy nechcem

Reagovat
Svatej

stat se to proti někomu poradnymu, asi mu to nikdo tolik nevyčítá

Reagovat
avicii

Za tu sumu ho niekto v lete kúpi, stredného záložníka potrebuje skoro každý tím top 6

Reagovat
jk

Za ty peníze je to podle mě fakt zajímavá posila. Nedivil bych se kdyby po něm sáhli třeba City.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Busby babes

to bude zajimavy i pro nas...

Reagovat
Setwo

Pre mna je to vysnivana posila do LFC - z našej zálohy Milner bude končiť, Hendo už nie je najmladší, Nabi a Ox sú stále zranený a Curtis mi príde slabý - za 35 by to bola super posila, verím že v lepšom tíme ako Leicester bude hviezda

Reagovat
Busby babes

Rangnick on #mufc signing a younger forward in the summer: "This is obvious. Edinson’s [Cavani] contract is running out in the summer and the club needs the best possible centre forward. This is an obvious one. I think everyone is aware of that."

tohle se tak hezky mohlo vyresit Greenwoodem... Vlastne vubec nevim, po kom muzem jit. Haaladn out, tak doufam ze ne Kane...

Reagovat
jk

Já bych se tomu Kaneovi ani nedivil. A kdybych si teď měl i vsadit kam přestoupí tak je to United a ne City…

Reagovat
Busby babes

ja taky ne, ale asi ho nechci. Nebo takhle, pokud bude k mani za 30 mega... super.

Reagovat
jk

3x30 by Levy asi vzal.

Reagovat
Busby babes

prave... a za 100 mega 29 leteho utocnika, co ma za sebou ocividne nic moc sezonu...

Reagovat
TheTopFootbaler

Mbappé, easy.

Reagovat
Kily8

Coutinho žiaril v Liverpoole, veľmi dobrý v Bayerne, teraz žiari nielen v AV, fantastický gól dal za Brazíliu. Ale Barcelona je o niekoľko tried lepšia, pre ňu je slabý. Rovnako Griezmann je dobrý pre majstra Španielska, pre Majstra sveta, ale pre Barcelonu je slabý.

Reagovat
SunFells

Reagovat
drussbarb

Anebo tito hráči jsou kvalitní, ale v systému hry Barcelony předvádí slabé výkony. To je, co?

Reagovat
fenixLFC

mozno by stacilo keby barcelona prestane hrat ten 5 rokov prezity system. alebo zacat vyberat hracov podla toho ako sa hodia do koncepcie nez na to kto ma najvacsie meno. tak sa kupi coutinho na poziciu ktoru ani nehrate, griezmann na poziciu najlepsieho hraca vsetkych cias a tahovy dembele do stylu postavenom na drzanie lopty...fakt to vedenie netusilo co robi

Reagovat
smazaný uživatel

mna doteraz boli, ako museli mat fabregasa, lebo barcelonska dna, aku kampan viedli, a ked ho kupili zistili ze velmi nevedia co s nim lebo maju xaviho a iniestu...kkti

Reagovat
J0EL

este to ako mu navliekali dres "nasilu"

Reagovat
sejber

Reagovat
drussbarb

No a já si zase přeju, aby jim jejich přežitý systém znovu přinesl dominanci a úspěchy, protože mi připadá romantické vést 1:0 a držet míč. A kdo jej bude chtít, musí si jej zasloužit

Reagovat
Tomas Kazu Joker

Teda já se jen divím, že Matip je tam poprvé. Když mu letos drží zdraví, tak je vážně skvělý.

Reagovat
eder

Letos je zatím lepší i než Big Virgil.

Reagovat
kissak

Hlavně, aby vydržel zdravej.

Reagovat
O.Giroud

ale paradoxne zrovna proti Leicesteru mi prisiel Virgil lepsi ale Matipovi v hodnoteniach pomohla ta asistencia no

Reagovat
eder

Virgil pořád ještě není tím Virgilem před Pigfordovou prasečinou. Snad zase brzy bude...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele