Nizozemská Eredivisie - souhrn 34. kola

02.05.2010, 16:28
Komentáře a souhrny
Twente vyhrálo v Bredě a získalo nizozemský titul, druhému Ajaxu není nic platná ani výhra v Nijmegenu. Čtvrtý nakonec končí Feyenoord, který rozdrtil Heerenveen, Alkmaar jenom remizoval s PSV Eindhoven. Osmé místo obsadil Groningen, za ním jsou Roda a Breda...

Roda JC - Willem II 3:2

02.05.2010 14:30

Góly: 34. Boldizsár Bödör, 51. Mads Junker (pen.), 88. Davy De Fauw - 69. Marlon Pereira, 74. Said Boutahar

Roda na závěr ročníku skutečně chytla báječnou formu, kterou potvrdila také v dnešním odpoledním zápase. Proti slabému Willemu se ale dlouho trápila a fanoušci už začínali počítat s remízou. Nakonec ovšem mohli slavit vítězství 3:2, které fotbalisty z Kerkrade vyneslo dokonce až na báječné deváté místo, s čímž se už moc nepočítalo.

Tilburg je už sice nějakou dobu jistým sestupujícím a na své pozici tedy nemohl v tomto utkání nic změnit, přesto tvrdě bojoval a nechtěl svému soupeři nic darovat. Už v prvním poločase ovšem inkasoval, konkrétně v 34. minutě. Skoubo poslal míč záložníkovi Delorgeovi, který z pravé strany nacentroval do pokutového území, kde se ujal zakončení Bodor a skóroval.

Kromě toho však do přestávky již k vidění příliš nebylo. Velmi blízko vyrovnání se ocitl akorát Demouge, jeho gólovou příležitost ale dokázal vychytat mladý gólman Tyton.

Zlomové okamžiky tohoto střetnutí přišly až po změně stran. Nejprve se dokázala dostat Roda do dvougólového vedení. Bruma sundal v pokutovém území k zemi kanonýra Junkera, a proto rozhodčí nařídil penaltu. Ta byla, nutno uznat, hodně přísná. Její exekuce se každopádně ujal samotný postižený a s velkou dávkou štěstí jí nakonec dokázal proměnit.

Poté ovšem Roda přestala hrát, čímž umožnila Willemu vrátit se zpátky do zápasu a vyrovnat. Nejprve sice musel gólman Aerts zlikvidovat stoprocentní tutovku De Jonga, následně však mířil přesně hostující Marlon Pereira. Uběhlo pět minut a na světelné tabuli rázem zářil stav 2:2. Úspěšně zakončoval po centru Brumy záložník Said Boutahar.

Roda se ale nevzdala a v závěru nakonec vybojovala pro sebe poslední tři body v letošní sezóně. Janssen svou hlavičkou šťastně našel v pokutovém území De Fauwa, který mířil do černého zhruba z deseti metrů.

Více informací k zápasu

NAC Breda - FC Twente 0:2

02.05.2010 14:30

Góly: 23. Bryan Ruiz, 74. Miroslav Stoch

Sláva králi, sláva vladaři! Mezi živými už není téměř nikdo, kdo by si pamatoval na rok 1926. Tehdy totiž dokázal ještě Sportclub Enschede vybojovat mistrovský titul. Uplynulo dlouhých čtyřiaosmdesát let a historie se opakuje. Twente Enschede zdolalo ve svém posledním souboji konkurenta z Bredy a připsalo si výhru 2:0. Udrželo tak jednobodový náskok před dotírajícím Ajaxem a získalo mistrovskou trofej pro vítěze Eredivise.

Breda sice ještě chtěla bojovat o osmé místo zaručující předkolo Evropské ligy, to se jí ovšem nepovedlo a ze stávající deváté příčky dokonce klesla na desátou. A to je považováno za neúspěch, vzhledem k průběhu ročníku jistě mířila výše. Twente využilo brzkého vyloučení Csaba Fehera ve 21. minutě, když hned následně za dvě minuty skórovalo a tradičně kontrolovalo hru. Druhou trefu přidali čtvrthodiny před koncem a nebylo co řešit.

Největší oporou tým se stal Bryan Ruiz, který nasázel za sezónu hned 24 branek a skončil v pořadí střelců druhý za suverénním Luisem Suarezem z Ajaxu. Trefil se i tentokráte, když zařídil první trefu. Twente tlačilo od úvodních minut. Nejprve si naběhl na nízký pas Miroslava Stocha Blaise N'Kufo, mířil ale vedle. Hned na to se ocitl v příležitosti Kenneth Perez, jeho pokus však na bližší tyči dokázal včas zlikvidovat Jelle ten Rouwelaar.

Dva rozhodující momenty utkání se zrodily ihned poté. Zkrat totiž postihl Fehera, kterému se před očima zřejmě objevila červená barva dresu Twente a Feher obounožným skluzem zajel jako rozzuřený býk do Theo Janssena. Po následném přímém volném kopu, který zahrával právě Janssen, zakroutil balón do horního rohu branky Ruiz. Předtím sice mohl zahrát míč do bezpečí záložník Ferne Snoyl, odkop se mu ale nepovedl a proto přišel trest.

Hned po pauze měl Ruiz další velkou šanci. Ta byla na poslední chvíli zablokována, do relativně lehkého zakončení se ovšem dostal Janssen. Ten však zazmatkoval a nechal vyniknout gólmana ten Rouwelaara. V dalším průběhu se probojoval do slibné hlavičky N'Kufo. Konečný stav utkání však určil až v 74. minutě Stoch, když právě po centru N'Kufa bez větších problémů upravil na 0:2. Do závěrečního hvizdu si Twente tradičně jako zkušený mazák stav pohlídalo.

Více informací k zápasu

FC Groningen - Sparta Rotterdam 3:1

02.05.2010 14:30

Góly: 19. Koen van de Laak, 46. Tim Matavž, 53. Fredrik Stenman - 70. Joshua John

Groningen potvrdil svoji roli a vybojoval cenné místo mezi nejlepší osmičkou. V domácím prostředí udolal Spartu Rotterdam, které už o nic nešlo a potvrdil ze třech účastníků bojujících o Evropskou ligu nejsnadnější úlohu. V baráži to sice takové peříčko nebude. Narazí totiž na Alkmaar, který se na jaře řadí mezi vůbec nejlepší celky Eredivise. Na Spartu čeká boj o udržení a ani ona se nemůže řadit mezi favority, souboj o ligu může dopadnout jakkoliv.

Domácí po celou dobu kontrolovali průběh a vůbec nepřipustili nějaké drama, rozhodlo se prakticky krátce po začátku druhého poločasu. Během sedmi minut dali domácí dvě branky a na stánku Euroborg nebylo co řešit. Pro hosty vykřesal naději dvacet minut před koncem Joshua John, k další změně stavu už ale nedošlo. Domácí zahrozili v úvodních minutách přímým kopem Thomase Enevoldsena, nabíhající Tim Matvaz ale poslal balón těsně vedle.

O něco později se pokusil skórovat po Enevoldsenově rohovém kopu Leandro Bacuna, ani on ale síť nerozvlnil. V 19. minutě však unikl po levé straně Fredrik Stenman a poslal do vápna nadýchaný centr přímo na hlavu Koena Van de Laaka, který neměl se zakončením nejmenší problém. Groningen definitivně zlomil soupeře na začátku druhého dějství, když přidal druhou trefu ani ne po odehrané minutě.

Situaci jako z čarodějné pohádky předvedl Tim Matavz, jenž se snad kouzly probojoval do středu vápna osamocen před gólmana Cora Varkevissera a podél jeho těla rozvášnil své příznivce. O něco později přidal třetí branku Stenmann, který využil hrubky Donovana Slijngarda a zblízka bez obtíží zavěsil - 3:0. Poslední zásah diváci viděli dvacet minut před závěrečným hvizdem, když Joshua John lobem z dvaceti metrů přelomoval vyběhnuvšího brankáře Luciana.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - AFC Ajax 1:4

02.05.2010 14:30

Góly: 86. Saidi Ntibazonkiza - 15. Luis Suárez, 36. Demy De Zeeuw, 42. Marko Pantelić, 63. Luis Suárez

Na Stadion de Goffert dnes zavládlo hned dvojí zklamání. I přes další vysokou výhru, tentokráte 4:1, Ajax totiž titul nezískal, a tak se přidal ke smutnícím domácím hráčům, kteří amsterdamským fotbalistům ani v nejmenším nestačili.

O vítězi bylo z 99 % rozhodnuto již po prvním poločase. To už totiž Ajax vedl o tři branky a bez problémů si stav utkání hlídal. Opět navíc potvrdil, že letos by si skutečně trofej pro nejlepší tým Nizozemska zasloužil, jelikož mít na konci ročníku skóre 106:20 je skutečně mimořádný počin. Jenže ani to svěřencům Martina Jola nestačilo.

Do vedení se dostali již v 15. minutě, a tak mohli zbytek zápasu hrát ve velkém klidu. Gólman Babos sice dokázal nejprve vychytat zkušeného Panteliče, o malou chvíli později se ovšem k míči dostal Luis Suárez, kterého výborně našel van der Wiel, a nedal domácímu brankáři žádnou šanci. Nijmegen mohl brzy vyrovnat. Goosens však pálil těsně okolo levé tyčky. Tato příležitost byla skutečně pouze výjimečná, jinak domácí především bránili.

A příliš úspěšní nebyli. V 36. minutě opět inkasovali. Tentokrát se opřel do míče středopolař Demy De Zeeuw a byl úspěšný. Nizozemský reprezentant se krátce na to zhostil zahrávání rohového kopu, míč poslal na Panteliče, který střelou z velkého úhlu následně překvapil všechny přihlížející, ale především gólmana Babose. I přes tuto nelehkou pozici míč skončil v síti.

Po změně stran se pokračovalo ve stejném duchu. Ajax útočil, zatímco Nijmegen s vypětím všech sil bránil veškeré útočné snahy soupeře. V 63. minutě mu to nevyšlo. Emanuelson po rychlé akci přihrál Suárezovi, jenž následně mohl zakončovat už do prázdné brány. Pochopitelně se nemýlil.

Hostující gólman Maarten Stekelenburg měl dnes skutečně klidné odpoledne. Na míč si konečně sáhl až v 72. minutě, kdy musel vytáhnout míč nad břevno po přímém kopu Schoneho. Nijmegen se ale nakonec branky přeci jen dočkal. V těsném závěru se prosadil Ntibazonkiza.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - ADO Den Haag 4:2

02.05.2010 14:30

Góly: 5. Marko Vejinović, 8. Everton, 71. Birger Maertens, 88. Darl Douglas - 78. Timothy Derijck, 80. Antoine van der Linden (vl.)

Také v zápase mezi Heraclesem a Haagem už se prakticky nehrálo o nic, a tak mohly oba celky do utkání nastoupit naprosto s klidným vědomím. To lépe sedlo domácímu celku, který velmi kvalitní zápas dokázal vyhrát poměrem 4:2 a obsadil tak konečnou slušnou šestou pozici. Haag skončil těsně nad hranicí sestupu a zachránil se.

Domácí celek vlétl do utkání jako vosy a po deseti minutách už vedl 2:0. Nejprve se v 5. minutě hlavou trefil Vejinovič a o další tři minuty později využil zaváhání obrany Haagu Ramos da Silva. Ihned od tohoto vedení začali domácí kontrolovat průběh utkání a hosté se do velkých šancí vůbec nedostávali. Do konce první půle se tak až na pár nepovedených střel nic převratného neudálo a šlo se do kabin za stavu 2:0.

Také začátek druhé půle se nesl v kvalitní obranné práci domácího celku a veliké vzrušení přišlo až v závěrečné dvacetiminutovce. Na 3:0 zvýšil v 71. minutě obránce domácích Birger Maertens a o osudu zápasu se zdálo být rozhodnuto. Domácí pak však výrazně polevili a Haagu se podařilo dotáhnout na rozdíl jediné branky. Nejprve se o sedm minut později parádní trefou z dálky trefil Derijck a minutu na to si po rohovém kopu dal vlastní gól Van der Linden - 3:2.

Hosté se v závěrečné desetiminutovce snažili o vyrovnání a tak nabízeli domácímu celku velmi otevřenou obranu, čehož nakonec Heracles dokázal využít ke vstřelení rozhodujícího gólu, který přišel ve 88. minutě. Postaral se o něj záložník Dark Dougles. Utkání tak nakonec skončilo zaslouženým výsledkem a vítězstvím 4:2 pro domácí Heracles.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - SBV Vitesse 2:2

02.05.2010 14:30

Góly: 7. Dries Mertens, 54. Jacob Mulenga - 62. Onur Kaya, 76. Santi Kolk

Utrecht nedokázal před vlastními fanoušky udržet nadějný stav a pouze remizoval s Arnhemem, který patří do spodních pater tabulky. Zřejmě ztratil motivaci. Dobře totiž věděl, že své sedmé místo nezmění. Jeho největší konkurent Heracles totiž zvítězil a nyní se může těšit z historické šesté pozice. Pro Utrecht sezóna ale nekončí, v baráži o Evropskou ligu se utká právě s Heracles a pokud postoupí, bude mu scházet už jen malý krůček.

To Arnhem zakončil sezónu na čtrnácté pozici a může se těšit na příští ročník, v posledních kolech hrál už ve velké pohodě. Předčasně si zajistil záchranu a nemusel tedy v závěrečných kolech řešit nějaké ošemetné situace. I v tomto duelu bylo k vidění celkem hodně branek, fanoušci museli být se čtyřmi určitě spokojení. Domácí se přitom dostali do dvoubrankového vedení a drželi ho až do hodiny hry, pak ale dvakrát inkasovali během čtvrthodiny.

Utrecht potěšil fanoušky již v 7. minutě. Jacob Mulenga se uvolnil na levé straně a poslal balón do vápna. Tam číhal Dries Mertens a střelou podél těla gólmana Eloye Roma otevřel skóre. Následně měl na druhé straně možnost pozdější hrdina Santi Kolk, když se dostal do bezprostřední blízkosti brankáře Michaela Worma, ten ovšem dokázal jeho pokus brilantně zlikvidovat. O něco později se zase ukázal Mertens, jeho rána z dobrých 25 metrů ale branku o něco minula.

Sedm minut před pauzou mohl zužitkovat tlak Utrechtu Gianluca Nijholt, jenže i on v bezprostřední blízkosti zazmatkoval a poslal balón nad branku. Po pauze se ale Utrecht přeci jen dočkal a zdálo se být rozhodnuto. Krásné sólo z dobrých 40 metrů předvedl Mulenga a dostal se až před brankáře, kterého bez sebevětších problémů pokořil mířenou ranou do spodního rohu branky, nic nenasvědčovalo nějakému překapení.

Jenže Arnhem je vyhlášen svou bojovností a o něco později se ukázal v tom pravém světle. Téměř ztracený balón vybojoval na hranici vápna Onur Kaya a poslal ho nekompromisně do sítě - 2:1. Na druhé straně mohl definitivně rozhodnout nejaktivnější muž na hřišti Mulenga, po centru Kevina Vandenbergha ale nezamířil dobře. To se nakonec Utrechtu stalo osudným, čtvrthodiny před koncem po průniku de Souzy zakončoval do zcela volné klece Kolk - 2:2.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - SC Heerenveen 6:2

02.05.2010 14:30

Góly: 13. Roy Makaay, 32. Stefan de Vrij, 51. Jon Dahl Tomasson, 58. Roy Makaay, 75. Roy Makaay, 86. André Bahia - 12. Christian Grindheim, 23. Viktor Elm

Tak to byla jízda. Kouč Heerenveenu Evrese dodržel svého slova, že chce především zábavu pro diváky a podle toho přizpůsobil hru týmu. Jenže tento styl se mu nakonec krutě vymstil. Heerenveen si ze stánku De Kuip totiž odvezl potupný debakl 2:6 i přesto, že ještě po půl hodině hry vedl 2:1. Feyenoord se vyznamenal hlavně v druhém poločase, kde naprosto nulové obraně soupeře nasázel čtyři fíky a poslal ho s ostudou domů.

Díky této výhře navíc Rotterdamští poskočili na čtvrté místo o bod před Alkmaar, který pouze remizoval doma s PSV. Hvězdou večera se symbolicky stal holandský veterán Roy Maakay, který se loučil s profesionální scénou. Svým výkonem ale ukázal, že do starého železa ještě rozhodně nepatří. Při své rozlučce nasázel soupeři hattrick a potvrdil slova kouče Mario Beena, že by ještě letos končit neměl. Co naplat, velikáni ze scény prostě odcházejí.

Přitom hosté se dostali do vedení už ve 12. minutě, kde otevřel skóre Christian Grindhelm. Ten využil rychlého protiútoku založeného Geraldem Sibonem a nedal gólmanovi Erwinu Mulderovi nejmenší naději. Avšak neuběhlo ani půl minuty, když po centru Giovanni van Bronckhorsta vsítil svoji úvodní trefu zápasu Maakay. Hosté se ale nepoložili a za deset minut opět převrhli misky vah na svou stranu.

K přímému volnému kopu se sebevědomě postavil Viktor Elm a balón naprosto precizně poslal za Mulderova záda - 1:2. Feyenoord ale na závěr své fandy zklamat nechtěl a ještě než rozjel ofenzivní koncert, do poločasu srovnal. Van Bronkhorst uvolnil do vápna neúnavného Maakaye, který přebral balón a před prázdnou klec naservíroval zcela osamocenému Stefanu De Vrijovi. Pět minut po pauze se ukázal i další veterán, dánský zabiják John Dahl Tomasson.

Ten se stal s jedenácti brankami nejlepším střelcem týmu i přesto, že odehrál pouze čtyřiadvacet zápasů. Po zpětném pasu Elma se ocitl ve vápně úplně sám a nebylo co řešit. Díky obrovské podpoře 43000 diváku na De Kuip zavěsil neuvěřitelně do horního rohu Maakay o sedm minut později, hattrick dovršil čtvrthodinu před koncem. Nádherný zápas zakončil pět minut před závěrečným hvizdem Andre Bahia po průniku Van Bronkhorsta.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - VVV Venlo 1:2

02.05.2010 14:30

Góly: 50. Hans Mulder - 75. Sandro Calabro, 82. Ruud Boymans

Další utkání závěrečného kola holandské nejvyšší soutěže, ve kterém už o nic nešlo. Domácí fotbalisté z Waalwijku už jsou delší dobu odsouzeni k sestupu a podle toho utkání také vypadalo. Venlo si za vítězství 1:2 připsalo dva body a obsadilo konečnou dvanáctou příčku.

Domácí si tak připsali v sezóně už 29 porážku, což je velmi špatné vystoupení v nejvyšší soutěži. V prvním poločase to však nevypadalo, že by domácí prohráli další utkání. Velmi sympatický výkon v prvním poločase byl však tím jediným, co se domácím v utkání povedlo a jelikož nedokázali vstřelit gól, byl jim k ničemu.

První gól i přesto přišel ze strany Waalwijku a to v 50. minutě, kdy se trefil nejlepší hráč domácích Hans Mulder. Ten přijmul vynikající pas za obranu od Bergera a svůj únik korunoval kvalitním zakončením k tyči. Od té doby se však domácí snažili ubránit jednobrankový náskok, což se jim značně nevyplatilo.

Od prvního gólu gradoval tlak hostujícího celku, kterému se domácí nakonec neubránili. Nebezpečný byl zejména Calabro, který svou první velkou příležitost spálil v 65. minutě, kdy se snažil přehodit gólmana domácích, ale jeho střela skončila na břevně. O deset minut později se však už útočník Venla nemýlil a po individuálním úniku přes střed hřiště umístil svou dělovku přesně k levé tyči branky Waalwijku - 1:1.

Vítězný gól se podařilo Venlu vstřelit v 82. minutě, když se trefil střídající Ruud Boymans hlavou po rohovém kopu Calabra. V závěru utkání se domácí snažili stav vyrovnat, ale Venlo si vedení 1:2 s velikým přehledem pohlídalo a rozloučilo se tak se sezónou vítězstvím.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - PSV Eindhoven 1:1

02.05.2010 14:30

Góly: 69. Mounir El Hamdaoui - 61. Otman Bakkal

Pracně vydobyté čtvrté místo nakonec Alkmaar v posledním kole ztratil. Doma totiž s Eindhovenem pouze remizoval, a tak jej opět přeskočil Feyenoord. Sezóna tedy pro AZ ještě nekončí, nyní se musí připravit na play off o Evropskou ligu.

PSV už sice neměl v podstatě o co hrát, přesto začal velmi aktivně a mohl jít už v 11. minutě do vedení. Do nebezpečné příležitosti se dostal marocký kanonýr Nordin Amrabat, avšak na gólmana Didulicu nevyzrál, ten si s jeho pokusem poradil. Ke konfrontaci těchto dvou hráčů došlo i o malou chvíli později, výsledek byl stejný jako předtím.

Domácí hráči pustili soupeře do řada nebezpečných příležitostí. Jednu z nich měl také Labyad, který byl sice ve stoprocentní šanci, jenže včas zasáhl záložník Simon Poulsen a svým obraným zákrokem zabránil inkasování. To Alkmaar poprvé zahrozil téměř až po půlhodině hry, kdy ale Pontus Wernbloom mířil mimo.

Zaslouženého vedení se Eindhoven dočkal v 61. minutě. Centru z levé strany z kopaček aktivního Amrabata využil Otman Bakkal, který úspěšně zakončil. Alkmaar chtěl okamžitě vyrovnat a především útočník Jeremain Lens byl velmi nebezpečný. Poprvé však nemířil přesně a poté si vedl obdobně, tentokrát hlavičkoval nad.

V 69. minutě to však domácím konečně vyšlo. Eindhoven se dopustil při bránění obrovské hrubky, čehož využil zkušený fotbalový zabiják Mounir El Hamdaoui. Gólman Isaksson byl bezmocný. Alkmaar usiloval dokonce o vítězství. Tři body mohl zajistit Jeremain Lens. Ten se objevil tváří v tvář hostující brankářské jedničce, jenže tuto příležitost nedokázal využít.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente34275263:2386
2.AFC Ajax342743106:2085
3.PSV Eindhoven34239272:2978
4.Feyenoord Rotterdam341712554:3163
5.AZ Alkmaar341951064:3462
6.Heracles Almelo341751254:4956
7.FC Utrecht341411939:3353
8.FC Groningen341471348:4749
9.Roda JC341451556:6047
10.NAC Breda3412101242:4946
11.SC Heerenveen341141944:6437
12.VVV Venlo348111543:5735
13.NEC Nijmegen34891735:5933
14.SBV Vitesse34881838:6232
15.ADO Den Haag34791838:5930
16.Sparta Rotterdam34682030:6626
17.Willem II34722536:7023
18.RKC Waalwijk34502930:8015

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (95)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Stoch Twente

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

FC Twente, Feyenoord, Groningen

Hezky to skončilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Roy Maakay

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně!

Reagovat
smazaný uživatel

Twente je majstroooooooooooooooooooooooooooooom a pre Stocha za celú sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Waalwijk nemá ani jednu remízu to sem v životě neviděl

Reagovat
Shevchenko

Já zase neviděl, aby někdo dal přes 100 gólů, měl rozdíl ve skóre 86 a nevyhrál titul.

Reagovat
smazaný uživatel

to se mi občas stane v managerovi

Reagovat
afc ajax

maš z toho radosť?

Reagovat
domingo

Je to vtipný docela

Reagovat
afc ajax

kaž´dý máz iného radosť.

Reagovat
smazaný uživatel

Roy Roy Roy !!! krásně se rozloučil

Reagovat
smazaný uživatel

...sakra, opět překlik

Reagovat
Shevchenko

Titul jsem přál Twente, takže celkem jo.

Reagovat
soukup

a nepovedlo se to loni Gijonu?

Reagovat
Shevchenko

Nakonec jednu remízu měli.

Reagovat
soukup

lemplové

Reagovat
smazaný uživatel

FEYENOORD ROTTERDAM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Firkraag

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Firkraag

Reagovat
domingo

Reagovat
Firkraag

Reagovat
mastakillah

Reagovat
M11

Reagovat
patas92

Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, Ajax to skóre!!!

Reagovat
niflheim

Ajax dal o 40 víc branek a ani to mu nestačilo...gratulace Twente a MacLarenovi !

Reagovat
smazaný uživatel

Udělal Suaréz ten rekord ligy? Jinak škoda, že liga netrvala dýl, Ajax by ten titul 100% uhrál.

Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

AJAX pre mna majster aj tak

Reagovat
afc ajax

DAKUJEME !! AJ PRE NÁS

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by mi někdo popsat gol Stocha, popřípadě jeho výkon?

Reagovat
smazaný uživatel

fetišista?

Reagovat
smazaný uživatel

Hral dobre, aktívne, dal krásny gól, kde po krídle unikol a z relatívneho uhlu dával stieľaný center, ktorý skončil v bráne vo vinkli.

Reagovat
afc ajax

škoda že nakoniec nezostal zápas AJAX- twente by sme vás roztrhli

Reagovat
smazaný uživatel

No to by byl mač!

Reagovat
mastakillah

Parádní rozlučka Roye Makaye

Reagovat
soukup

Reagovat
smazaný uživatel

skoda ho je ....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tentokrát ani 106:20 a 85 bodů nestačilo. Příští rok to ale už bude naše. Snad Jol zůstane.

Reagovat
afc ajax

ĎAKUJEME AJAX ZA PRENÁDHERNÚ SEZÓNU .MY VŠETCI TVOJI VERNÍ FANUŠÍCI SME STEBOU A VERÍMEZEO ROK JE TITUL NÁŠ TERAZ SME TROCHU SMUTNÝ ALE IDEME SI PO POHÁR DO FEYENOORDU!

Reagovat
smazaný uživatel

fanúšíci to je nové slovo?

Reagovat
smazaný uživatel

Je tu někdo, kdo sledoval Twente? Mohl by mi popsat gol a jeho výkon?

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Gol Ruiza taky z 12 metrov ku tycke strela, gol Stocha taky strielany center zo 17 metrov ku tycke.

Reagovat
smazaný uživatel

A jeho výkon? Jak poslední zápasy hraje?

Reagovat
smazaný uživatel

Posledné zápasy vemi dobre, minule kolo proti feyenordu dal gol, teraz tiez. Predtym bol najlepsim hracom v zapase s alkmaarom...

Reagovat
smazaný uživatel

A dnesny vykon tiez velmi dobry, pripravil spoluhracom 2 golove centre a plus ten gol dal...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Stoch posledné mesiace nehrával v najlepšej forme, prebudil sa až v posledných 3 zápasoch. Ale za prvú polovicu sezóny a posledné 2 zápasy mu patrí absulotórium.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Díky oběma

Reagovat
smazaný uživatel

A příští rok se přes kvalifikaci dostaneme do Ligy mistrů a budeme lepší než sedláci z Enschede.

Reagovat
afc ajax

TO JE JASNÉ,TWENTE AKURÁT UROBÍ HANBU AKO AZ VLANI

Reagovat
AjaxFans

Radši Az než Twente

Reagovat
smazaný uživatel

Zato fans Ajaxu tu robia hanbu už akosi pravidelne a notoricky. Nijaké gratulácie k súperovi, len zosmiešňovanie a hanenie. Sláva víťazom a česť porazeným.

Reagovat
AjaxFans

Od druhýchh jsem tu taky neviděl pochvalu na Ajax,tak radši pššt

Reagovat
smazaný uživatel

A za čo? Za vaše sústavné urážky na hráčov Twente? Viď xxxAFCAxxx, ten ani nič iné písať nevie, ja to od vás neočakávam, akurát len potvrdzujete, čo ste zač.

Reagovat
AjaxFans

No ono to bylo oboustrané.Do Suareza jste tu taky slušně pálili

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som na neho nenapísal ani fňuk, akurát to že je preceňovaný a za tým si stojím, ale vaša slepá nenávisť voči maličkému súperovi, ktorý si dovolil byť v jednej sezóne lepší , než slávne kluby s mnohonásobne vyšším rozpočtom je vskutnu na smiech aj na zaplakanie.

Reagovat
AjaxFans

Každý se bude svého zastávat vždycky,já jsem taky neměl žádné Hard keci na Twente.Ale to už je těd jedno,titul jste si zasloužili za první půl rok a my zase za druhou půlku

Reagovat
afc ajax

Reagovat
afc ajax

SI AKO NOVINÁR MÁŠ PRAVDU DLHODOBO IM PATRÍ TITUL ZA TENTO ROK ALE AJAX MÁ NALEPŠIE MUŽSTVO SAMI SME SI TO POBABRALI NA ZAČIATKU, ALE VTEDY TO BOL EŠTE NEZVIKNUTÝ TÝM ! O ROK UVIDÍME ČI SA TWENTE DOSTANE MEDZI 5 NAJLEPŠÍCH

AJAX AMSTERDAM

Reagovat
smazaný uživatel

Sice v evropě toho nepředvedou tolik jako by mohl Ajax, ale rozhodně jim patří gratulace Twente

Reagovat
smazaný uživatel

Holandskú ligu nesledujem ale som rád že Twente!Lebo sú tam Slováci!

Miňo

Reagovat
smazaný uživatel

To je nick

Reagovat
smazaný uživatel

Problém?

Reagovat
smazaný uživatel

To je tvoj hrdina? Hmmm

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, ten vďaka ktorému tu sme ako národ a hovoríme spolu po slovensky, nie maďarsky

Reagovat
domingo

Lol.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo keď som žid alebo maďar?

Reagovat
afc ajax

NIČ SA NESTALO POKIAL FANDÍŠ AJAX-U

Reagovat
smazaný uživatel

Potom prečítaj knihu MUDr. Gabriela Hoffana Tragédia slovenských židov v dokumetoch, tento žid v nej Dr. Tisovi ďakuje za to čo pre zachránených židov spravil.Nielen on ale rada osobností k nemu zaujala pozitívne stanovisko dokonca aj v knihe o Marii Gulovich sa spomína že zachránil 35-40 000 Židov..Tiež prečítaj ..Inak, ak to chceš pořešit, dám ti mail a môžeme pokecať

Reagovat
domingo

Tak jsi pro toho nad tebou méněcenný

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale somarina Nemám nič proti obyčajným Maďarom, nejaký čas som býval v Nitre a mám tak veľa kamarátov Maďarov,rovnako tak nepociťujem žiadnu nenávisť

proti obyčajným Židom ako takým

Reagovat
domingo

No tak sorry, jenom jsem si rýpnul.

Reagovat
soukup

ona Slovenština vlastně před Tisem bojovala doslova o přežití

Reagovat
smazaný uživatel

"Na 13. března 1939 byl pozván do Berlína, kde jednal s Adolfem Hitlerem, který mu oznámil svůj záměr rozbít Česko-Slovenský stát. Požadoval po něm též urychlené vyhlášení samostatného Slovenska, kterému přislíbil "ochranu", jinak jej ponechá svému osudu, který měl představovat maďarský vpád."

A teraz ako čo? Postaviť sa proti AH by bola samovražda ..Čítaj, čítaj ..

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš sa doňho navážať kvôli nicku? To je každého osobná vec koho obdivuje. Nech si každý robí čo chce, pokiaľ tým niekoho neobmedzuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Vďaka ale veď pohoda ..Ja toto neriešim,ak si chce niekto o tom pokecať,vždy rád, nevadí ani iné názory, no musí to byť na určitej úrovni, nie len boľševická propaganda ale na futbal to nepatrí ..Inak ahoj

Reagovat
smazaný uživatel

Dve veci neznášam, boľševikov a fašistov. Jedna krvná skupina. Aha, apropo, fandím síce Slovenským futbalistom, ale ako hovoril klasik (Wilde): Vlastenectvo je cnosťou zákerných

Reagovat
smazaný uživatel

Názor ti rozhodne neberiem, na ten má právo každý ..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
domingo

Ti místní fanoušci Ajaxu jsou fakt obdivuhodná sbírka idiotů.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj "vďaka" nim som fandil maličkému Twente, nie kvôli Stochovi, ale kvôli nabubrelosti miestnych tradičných Ajax fans.

Reagovat
smazaný uživatel

suhlasim s desperadom. niektore davnejsie diskusie sa az nedali citat. taka nevrazivost a zavist na twente ze su stale prvy. dalo by sa to este pochopit ak by to boli nejaki zariti vyjazdari a desiatky rokov verni fans ajaxu, ale nie internet hooligans ktori sa na ajax pozeraju raz do tyzdna v TV alebo si ich zapnu v nejakej pocitacovej hre a ajax nazivo videli max, ked hrali v ČR alebo na SVK. nechcem tym urazit vsetkych fans ajaxu na tejto stranke, ale len tych ktori si namyslaju vsetko to co som napisal.

gratulacia TWENTE mino stoch

Reagovat
AjaxFans

Tak já fandím Ajaxu asi od 10 let,pak jsem to pár roků nesledoval,ale zas jsem to rozjel.Hool žádní nejsme,jen se zastáváme svého.Pro čecha,fandícímu zahraničnímu klubu je nemožné se dostat pravidelněj na zápas.Je to hodně času a peněz ještě víc!!! Kámoš byl na Chelsea a 15 000 v liši,tak to není jen tak!

Reagovat
mastakillah

fest

Reagovat
afc ajax

DŮVOD?

Reagovat
smazaný uživatel

STOCH!!!!!!!!!!

TVENTEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

+ MAKAAY!!!!!!!!!!

Reagovat
afc ajax

SUAREZ 35

Reagovat
smazaný uživatel

Po takovém finiši skončit druhý je obrovská škoda, snad už to příští sezonu konečně vyjde. Ajax!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele