základní část, 34. kolo
02.05.2010 14:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

RKC Waalwijk - VVV Venlo 1:2

Další utkání závěrečného kola holandské nejvyšší soutěže, ve kterém už o nic nešlo. Domácí fotbalisté z Waalwijku už jsou delší dobu odsouzeni k sestupu a podle toho utkání také vypadalo. Venlo si za vítězství 1:2 připsalo dva body a obsadilo konečnou dvanáctou příčku.

Domácí si tak připsali v sezóně už 29 porážku, což je velmi špatné vystoupení v nejvyšší soutěži. V prvním poločase to však nevypadalo, že by domácí prohráli další utkání. Velmi sympatický výkon v prvním poločase byl však tím jediným, co se domácím v utkání povedlo a jelikož nedokázali vstřelit gól, byl jim k ničemu.

První gól i přesto přišel ze strany Waalwijku a to v 50. minutě, kdy se trefil nejlepší hráč domácích Hans Mulder. Ten přijmul vynikající pas za obranu od Bergera a svůj únik korunoval kvalitním zakončením k tyči. Od té doby se však domácí snažili ubránit jednobrankový náskok, což se jim značně nevyplatilo.

Od prvního gólu gradoval tlak hostujícího celku, kterému se domácí nakonec neubránili. Nebezpečný byl zejména Calabro, který svou první velkou příležitost spálil v 65. minutě, kdy se snažil přehodit gólmana domácích, ale jeho střela skončila na břevně. O deset minut později se však už útočník Venla nemýlil a po individuálním úniku přes střed hřiště umístil svou dělovku přesně k levé tyči branky Waalwijku - 1:1.

Vítězný gól se podařilo Venlu vstřelit v 82. minutě, když se trefil střídající Ruud Boymans hlavou po rohovém kopu Calabra. V závěru utkání se domácí snažili stav vyrovnat, ale Venlo si vedení 1:2 s velikým přehledem pohlídalo a rozloučilo se tak se sezónou vítězstvím.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele