základní část, 34. kolo
02.05.2010 14:30 CET
6 : 2
(2:2)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - SC Heerenveen 6:2

Tak to byla jízda. Kouč Heerenveenu Evrese dodržel svého slova, že chce především zábavu pro diváky a podle toho přizpůsobil hru týmu. Jenže tento styl se mu nakonec krutě vymstil. Heerenveen si ze stánku De Kuip totiž odvezl potupný debakl 2:6 i přesto, že ještě po půl hodině hry vedl 2:1. Feyenoord se vyznamenal hlavně v druhém poločase, kde naprosto nulové obraně soupeře nasázel čtyři fíky a poslal ho s ostudou domů.

Díky této výhře navíc Rotterdamští poskočili na čtvrté místo o bod před Alkmaar, který pouze remizoval doma s PSV. Hvězdou večera se symbolicky stal holandský veterán Roy Maakay, který se loučil s profesionální scénou. Svým výkonem ale ukázal, že do starého železa ještě rozhodně nepatří. Při své rozlučce nasázel soupeři hattrick a potvrdil slova kouče Mario Beena, že by ještě letos končit neměl. Co naplat, velikáni ze scény prostě odcházejí.

Přitom hosté se dostali do vedení už ve 12. minutě, kde otevřel skóre Christian Grindhelm. Ten využil rychlého protiútoku založeného Geraldem Sibonem a nedal gólmanovi Erwinu Mulderovi nejmenší naději. Avšak neuběhlo ani půl minuty, když po centru Giovanni van Bronckhorsta vsítil svoji úvodní trefu zápasu Maakay. Hosté se ale nepoložili a za deset minut opět převrhli misky vah na svou stranu.

K přímému volnému kopu se sebevědomě postavil Viktor Elm a balón naprosto precizně poslal za Mulderova záda - 1:2. Feyenoord ale na závěr své fandy zklamat nechtěl a ještě než rozjel ofenzivní koncert, do poločasu srovnal. Van Bronkhorst uvolnil do vápna neúnavného Maakaye, který přebral balón a před prázdnou klec naservíroval zcela osamocenému Stefanu De Vrijovi. Pět minut po pauze se ukázal i další veterán, dánský zabiják John Dahl Tomasson.

Ten se stal s jedenácti brankami nejlepším střelcem týmu i přesto, že odehrál pouze čtyřiadvacet zápasů. Po zpětném pasu Elma se ocitl ve vápně úplně sám a nebylo co řešit. Díky obrovské podpoře 43000 diváku na De Kuip zavěsil neuvěřitelně do horního rohu Maakay o sedm minut později, hattrick dovršil čtvrthodinu před koncem. Nádherný zápas zakončil pět minut před závěrečným hvizdem Andre Bahia po průniku Van Bronkhorsta.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele