základní část, 34. kolo
02.05.2010 14:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - SBV Vitesse 2:2

Utrecht nedokázal před vlastními fanoušky udržet nadějný stav a pouze remizoval s Arnhemem, který patří do spodních pater tabulky. Zřejmě ztratil motivaci. Dobře totiž věděl, že své sedmé místo nezmění. Jeho největší konkurent Heracles totiž zvítězil a nyní se může těšit z historické šesté pozice. Pro Utrecht sezóna ale nekončí, v baráži o Evropskou ligu se utká právě s Heracles a pokud postoupí, bude mu scházet už jen malý krůček.

To Arnhem zakončil sezónu na čtrnácté pozici a může se těšit na příští ročník, v posledních kolech hrál už ve velké pohodě. Předčasně si zajistil záchranu a nemusel tedy v závěrečných kolech řešit nějaké ošemetné situace. I v tomto duelu bylo k vidění celkem hodně branek, fanoušci museli být se čtyřmi určitě spokojení. Domácí se přitom dostali do dvoubrankového vedení a drželi ho až do hodiny hry, pak ale dvakrát inkasovali během čtvrthodiny.

Utrecht potěšil fanoušky již v 7. minutě. Jacob Mulenga se uvolnil na levé straně a poslal balón do vápna. Tam číhal Dries Mertens a střelou podél těla gólmana Eloye Roma otevřel skóre. Následně měl na druhé straně možnost pozdější hrdina Santi Kolk, když se dostal do bezprostřední blízkosti brankáře Michaela Worma, ten ovšem dokázal jeho pokus brilantně zlikvidovat. O něco později se zase ukázal Mertens, jeho rána z dobrých 25 metrů ale branku o něco minula.

Sedm minut před pauzou mohl zužitkovat tlak Utrechtu Gianluca Nijholt, jenže i on v bezprostřední blízkosti zazmatkoval a poslal balón nad branku. Po pauze se ale Utrecht přeci jen dočkal a zdálo se být rozhodnuto. Krásné sólo z dobrých 40 metrů předvedl Mulenga a dostal se až před brankáře, kterého bez sebevětších problémů pokořil mířenou ranou do spodního rohu branky, nic nenasvědčovalo nějakému překapení.

Jenže Arnhem je vyhlášen svou bojovností a o něco později se ukázal v tom pravém světle. Téměř ztracený balón vybojoval na hranici vápna Onur Kaya a poslal ho nekompromisně do sítě - 2:1. Na druhé straně mohl definitivně rozhodnout nejaktivnější muž na hřišti Mulenga, po centru Kevina Vandenbergha ale nezamířil dobře. To se nakonec Utrechtu stalo osudným, čtvrthodiny před koncem po průniku de Souzy zakončoval do zcela volné klece Kolk - 2:2.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele