Nizozemská Eredivisie - preview 34. kola

02.05.2010, 09:00, aktualizováno 02.05.2010, 09:00
Previews
Dnes odpoledne se rozhodne o tom, kdo vystřídá Alkmaar na nizozemském trůnu. Twente k tomu stačí výhra v Bredě, pokud zaváhá, může se radovat Ajax, který hraje v Nijmegenu. Alkmaar přivítá PSV a bude chtít udržet čtvrtou příčku před Feyenoordem...
Roda JC - Willem II  (neděle 14:30)
Roda Kerkrade neuvěřitelně zabrala na konci sezóny a připisuje si jedno vítězství za druhým, díky nim vykřesala naději na baráž o Evropskou ligu. I když je tato naděje hodně malá, přeci jen existuje. Roda se v současnosti nachází na desáté pozici a pokud zvítězí proti odevzdanému Tilburgu, je více než reálné, že minimálně o jednu příčku dopředu poskočí.

Roda hraje nejofenzivnější fotbal ze všech letošních účastníků Eredivisie. O tom svědčí hned čtyři zápasy z poslední doby. Minule nasázela pět branek Arnhemu a odvezla si z jeho půdy skvělý výsledek 5:2. Předtím doma přehrála Venlo 4:2, které jinak směřuje spíše k defenzivnímu pojetí hry. Další neuvěřitelná domácí výhra 5:1 nad Waalwijkem a 4:2 nad hodně silným Heerenveenem jen utvrzuje "krále střelců" poslední doby.

Tilburg sbírá body jak orchideje na hřbitově, světlejší okamžik měl pouze na konci března. Tehdy před hrstkou fandů dokázal zdolat Arnhem a vykřesal plamínek naděje za záchranu. Ten však v předchozím kole definitivně zhasl. Baráž je nevyhnutelná, situace ovšem úplně kritická není. Tilburg totiž na závěr narazil na nesmírně těžký los, protivníci jako PSV, Alkmaar, Ajax či Groningen jsou toho důkazem. Čtyřem prohrám v řadě se proto nemůže nikdo divit.

S Rodou má Willem střídavou formu. Loni dokázal vykrást její stánek poměrem 1:0, předtím stejným výsledkem prohrál. Nyní se takhle nízké skóre, navíc v posledním kole sezóny, určitě nečeká. Domácí výběr se zřejmě bude moci spolehnout na duo Anouar Hadouir - Jamiaque Vandamme, na marodce se v současnosti nenachází nikdo. Hosté jsou na tom o něco hůře, kouč Theo de Jong nebude moci nasadit van Looa a Gregoira.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.25 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NAC Breda - FC Twente  (neděle 14:30)
Fotbalisté Twente mají před sebou poslední a rozhodující krok sezóny. Jedou na půdu Bredy a dobře vědí, že chybí poslední úspěšný zářez k druhému titulu po dlouhých desetiletých. Vyhráno sice není, avšak Twente by v současné formě rozhodně zaváhat nemělo. Na vedoucí pozici má náskok jednoho bodu před Ajaxem a úkol je proto jasný. Získat všechny tři body. Jenže Breda rozhodně svou kůži zadarmo nedá, bojuje o baráž do Evropské Ligy.

Twente si situaci výrazně ulehčilo domácím vítězstvím nad Feyenoordem a napravilo proto předchozí zaváhání s Alkmaarem. V závěrečném vražedném losu věřil Twente málokdo, ovšem výběr Stevea McClarena zatím těsný náskok udržel a zbývá práci dokončit. Breda se v současnosti nachází na deváté příčce a dobře ví, že může skončit i osmá nebo desátá. A vzhledem k soupeřům mají domácí rozhodně situaci nejtěžší .

Breda má přitom v této části sezóny skvělé výsledky a neprohrála dokonce pětkrát v řadě, o cenné body obrala i Feyenoord. Spoléhá se především na obranu, směrem dopředu to ale příliš neklape. O tom svědčí dvě bezbrankové remízy z posledních čtyřech duelů. Hostům se na Rat Verlegh Stadion vcelku daří, před dvěma lety zde soupeře deklasovali 5:1, naposledy si odvezli důležitou výhru v poměru 1:0.

Kouč domácích Robert Maaskant si i přes motivaci soupeře věří. "Twente můžeme porazit! Kvůli kartám nám sice chybí Rob Penders a Robbert Schiller a zranění nepustí na trávník Leonarda a Tima Gilissena, i tak jsme ale v dobrém rozpoložení. Můžeme jenom získat a hráči mají čisté hlavy. Překvapení je naší silnou stránkou. Hosté budou útočit jako blázni, my se musíme vypořádat s tlakem a udeřit z brejku. Bude potřeba maximálně zodpovědný výkon," uvedl zkušený Maaskant.

Twente si nic jiného než vítězství nepřipouští a šéf Steve McClaren věří, že jeho týmu bude přát štěstí. "Musíme doufat, že neděle se stane naším historickým dnem. Nesmíme zaváhat v obraně a brzy inkasovat. Tlak je na nás obrovský, už několikrát jsme se s ním ale vyrovnali. Nyní musíme být obzvláště klidní," uvádí možný recept na výhru. Do zápasu nebude moci nasadit vykartovaného Douglase a Nickyho Kuipera (koleno), po zranění by už měl nastoupit Cheick Tioté.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.20 - 4.10 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Groningen - Sparta Rotterdam  (neděle 14:30)
Groningen má nakročeno do baráže Evropské ligy a dobře ví, že mu stačí udělat poslední krok. Doma přivítá Spartu Rotterdam, která se připravuje na baráž o udržení a téměř jistě nenasadí velké opory. Groningen naopak potřebuje odrazit útok Bredy a dotírající Rody, vítězství se proto zdá být téměř nutností. Domácí se do této situace dostali díky vynikajícím výkonům v jarní části sezóny, ovšem v baráži je bude zřejmě čekat ta nejvyšší kvalita.

Domácí naposledy podlehli na půdě PSV, když inkasovali hned třikrát a trochu si situaci zkomplikovali. Na druhou stranu mají vše ve svých rukách a Sparta, která dlouhou dobu na barážových pozicích nebyla, rozhodně nebude mít sílu klást nějaký výrazný odpor. Sparta totiž naposledy doma podlehla Utrechtu jasným poměrem 0:3, předtím stejným výsledkem nestačila ani na Feyenoord a brána k pohodlné záchraně se proto zavřela.

Hostům se k tomu na stánku Euroborg příliš nedaří, loni zde prohráli 0:3, předtím 0:1 a jsou tedy v jasné pozici outsidera. "Jsme pochopitelně ve velmi dobré situaci. Sparta nemá o co bojovat a bude šetřit hráče, my naopak musíme jít do zápasu naplno. Forma hraje v náš prospěch, motivace je na naší straně a to samé platí o kvalitě kádru," drží Groninngen podle slov generálního ředitele Hanse Nijlanda všechny trumfy.

Po sezóně z klubu odejde trenér Ron Jans a ředitel Nijland pro něj chce důstojnou rozlučku: "Kdyby se nám nepovedlo udržet se mezi nejlepší osmičkou, chceme především kvůli jeho skvěle odvedené práci hezký odchod. Udělal pro nás hodně a nezasloužil by si nějaké problémy," váží si odvedených služeb kouče. Jans se i v tomto duelu bude muset obejít bez několika jmen.

Mimo hru jsou Petter Andersson, Theo Lucius, Danny Holla, Sepp de Roover a také Čech Ondřej Švejdík. Hosté se možná nebudou moci spolehnout na lehce zraněné Emmanuela Boakyeho a Nathana Rutjese.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.75 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NEC Nijmegen - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Boj o titul je v Nizozemsku letos nejnapínavější za několik posledních let. Ve hře sice už zůstaly pouze dva kluby, přesto se dá jen těžko předpovídat, který z nich se bude radovat. Ve složitější pozici se nachází Ajax Amsterdam, který musí vyhrát na půdě Nijmegenu a zároveň doufat v jakékoliv zaváhání dosud vedoucího Twente.

Netřeba zmiňovat, že Ajax by si mistrovský titul skutečně zasloužil. V nynějším ročníku totiž předvedl obrovskou jízdu a na jaře byl téměř k neporažení. Bohužel však na podzim uhrál několik zbytečných výsledků, a proto nemá situaci ve svých rukou a musí doufat v pomoc ostatních, konkrétně Bredy.

Neuvěřitelnou sílu Ajaxu dokazuje především 102 vstřelených gólů a zároveň i nejnižší počet obdržených branek. Fotbal se ovšem hraje na body, a proto je celek z hlavního města tam, kde je. Seźonu však s největší pravděpodobností ukončí s mimořádně dlouhou sérii výher v řadě. Nyní jich má na kontě 11 a zřejmě i v tomto kole přidá další zářez.

Trenér Martin Jol, jak už bývá zvykem, musí zapomenout na výpomoc Thimotheého Atouby a Rasmuse Lindgrena.

Očekává se, že Nijmegen nebude Ajaxu příliš vyrovnaným soupeřem. Jeho forma se dá označit za bídnou, když za posledních deset kol vybojoval jen pět bodů, a navíc nemá o co hrát. Sestoupit již nemůže, stejně tak ale nepřeskočí v tabulce žádného soupeře, jelikož na nejbližší Heerenveen ztrácí čtyři body.

NEC na Ajax vůbec neumí. Jeho poslední výhra je stará již téměř pět let a pokud na tom bude chtít něco změnit, musel by předvést mimořádně vydařený výkon. Mimo hru, kvůli zranění, však jsou Niels Wellenberg a Dominique Kivuvu. Alespoň se ale vrací tvořivý Lasse Schone.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 12.50 - 7.00 - 1.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Heracles Almelo - ADO Den Haag  (neděle 14:30)
Fotbalisté Heraclesu jsou letos největším překvapením sezóny a poperou se po dlouhé době o Evropskou ligu, šance rozhodně není ztracená. Heracles se totiž zřejmě utká s Utrechtem, se kterým právě nyní bojuje o šestou pozici. Vše má ve svých rukách. Na Polman Stadionu přivítá Den Haag, který v podstatě nemá o co hrát. Díky minulé výhře nad Waalwijkem si na patnácté pozici vytvořil rozhodující čtyřbodový náskok a bude hrát hodně uvolněně.

Což je pro bojovný mančaft hodně složité, polevení koncentrace může mít rozhodující vliv. Den Haag sice může ještě bojovat o dvanáctou pozici a vzhledem k formě je klidně možné, že se o nějakou příčku dopředu posune. Jenže Heracles před vlastními fandy příliš často neprohrává a jde mu především o umístění, takhle dobře se totiž dlouho neumístil. Domácí naposledy jasně podlehli Ajaxu 0:4 a budou mít tedy velkou motivaci porážku napravit.

Na nedělního soupeře se jim k tomu velmi často daří, dvakrát za sebou ho porazili 3:1. Od obou týmů se čeká ofenzivní pojetí hry a tedy celkem slušná porce branek. Trenér Gertjan Verbeek bude v sestavě postrádat pouze Sebastiaana Steura, do hry možná nezasáhne kvůli zraněnému stehnu Willie Overtoom. Jinak ale bude moci Verbeek do hry poslat kompletní výběr a všechno mu proto hraje do noty.

Jeho úkol je jasný, ovšem rozhodně nechce hrát na riziko, aby jeho svěřenci neutrpěli před klíčovou baráží nějaké to zranění. "Chceme skončit šestí, bylo by to v takhle nabité konkurenci hodně příjemné umístění. Nejdůležitější fáze sezóny nás ale ještě čeká," dobře si uvědomuje současnou situaci. Hosté se pojedou rozloučit vedle očekávaných změn kvůli odpočinku klíčových opor bez Aleksandra Rankoviče a Roberta Zwinkelse.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.33 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Utrecht - SBV Vitesse  (neděle 14:30)
V Utrechtu mohou letošní sezónu s klidným srdcem označit za úspěšnou. Po dobrém startu možná věřili, že by mohli bojovat na čelních příčkách, zcela jistě ale budou za úspěch považovat také sedmé, případně šesté místo. O konečném umístění se ještě rozhodne, na závěr ročníku Utrecht přivítá Vitesse, které má již zaručenou účast v Eredivisie i příští rok.

A byli to právě svěřenci kouče Tona du Chatiniera, kteří zařídili, že fotbalisté z Arnhemu mohou závěrečné kolo odehrát již v poklidu. Utrecht totiž porazil šestnáctou Spartu Rotterdam na její půdě 3:0 a Vitesse tak mohlo i přes vysokou porážku 2:5 oslavovat záchranu.

Vedení klubu ovšem určitě mělo o poznání ambicióznější plány, a tak se toho během letní přestávky zcela jistě hodně změní, aby se podobná situace již neopakovala. V zápase s Utrechtem tak možná někteří hráči budou hrát o své další angažmá.

Určitě se ale nejedná o Sinana Kaloglua, Wiljana Pluima, Lasseho Nilssona a Kevina van Dirmena. Ti všichni jsou totiž v současnosti ve stavu zraněných.

Jak již bylo zmíněno, v minulém kole dokázal Utrecht uhrát tři body. Ty měly pro něj velkou hodnotu, jelikož ukončily sérii nepovedených zápasů, z nich hráči určitě nejméně rádi vzpomínají na duel proti Haagu, který doma prohráli ostudně 0:2. Podobné klání je bude čekat i tentokrát, a proto by velmi neradi připustili opět nějaké překvapení.

Jenže trenéra Chatiniera trápí vcelku nepříjemné ztráty. Nastoupit nemůže například hvězdný mladý útočník Ricky van Wolfswinkel. Mimo hru je však také třeba českokanadský záložník Jacob Lensky nebo Loic Loval.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.80 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - SC Heerenveen  (neděle 14:30)
Fotbalisté Feyenoordu mají před sebou důležité střetnutí a rádi by se opět posunuli na čtvrté místo. Feyenoord si už Evropskou ligu v příštím ročníku zahraje, neboť se probojoval do finále národního poháru, lepší umístění v tabulce ale také není k zahození. V současnosti ztrácí jeden bod na Alkmaar, ten přivítá PSV a vítězství se úplně očekávat nedá. Ani rotterdamský celek však nebude mít snadnou pozici, Heerenveen chce ročník důstojně zakončit.

Feyenoord bojoval před týdnem poprvé o trofej v národním poháru, avšak soupeř se mu do cesty postavil opravdu těžký. Ajax na jaře nedá šanci téměř nikomu a po naprosto bezchybném výkonu udolal protivníka 2:0. Feyenoord má k dispozici ještě odvetu.

Heerenveen se snažil napravit pokaženou podzimní sezónu a hrát o něco více, než jen o záchranu, ovšem svou situaci příliš nezlepšil. Na kontě má pouhých 37 bodů a před ním je obrovská díra. Za ním soupeři už též nemají šanci ho přeskočit, s jedenáctým místem ale vedení rozhodně nepočítalo. Heerenveen je silný hlavně doma, o body zde obral i PSV. Na stánku De Kuip se mu vcelku daří, loni zde zvítězil 3:0, předtím uhrál remízu 2:2.

V dresu Feyenoordu se bude s profesionálním fotbalem loučit Roy Maakay, na tom kouči Mario Beenovi také velmi záleží: "Udělal pro nás hodně, zaslouží si takové loučení, které odpovídá jeho nesmírným kvalitám," vyzdvihl ještě svého svěřence Been. "Chtěl bych dát branku," vyjádřil se dojatě matador Maakay. Been by mohl dát šanci i některým juniorům, chce hlavně objevit nové talenty. "Vyhrát chceme, s naším širokým kádrem se to může povést," věří Been.

Kouč hostů Jan Everse si dává jasné priority: "Chtěli bychom předvést dobrý fotbal, aby se diváci na tribunách bavili. Nezajímá nás nějaký tuhý defenzivní blok. Musíme sice hrát zodpovědně odzadu, hodně sil ale vrhneme do útoku a od toho se bude odvíjet naše sestava," je solidární k publiku Everse. Do branky by se měl postavit Diederik Bangma, jednička Brian Vandenbussche se soustředí už na příští ročník.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Mulder - Schenkeveld, De Vrij, Bahia, Van Bronckhorst - Leerdam, Tomasson, Landzaat - Wijnaldum, Makaay, Bruins.
SC Heerenveen - pravděpodobná sestava:
Timmer - Janmaat, Haglund, Viktor Elm, Breuer - Roorda, Losada, Švec - Beerens, Sibon, Djuricic.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.10 - 5.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RKC Waalwijk - VVV Venlo  (neděle 14:30)
Fanoušci Waalwijku zažijí v posledním kole loučení s Eredivisie. Jejich oblíbenci totiž letos boj mezi elitou absolutně nezvládli a musí nejvyšší soutěž opět opustit. Na závěr přijede na Mandemakers Stadion přijatelný soupeř v podobě Venla.

RKC dosud letos vybojovalo pouze patnáct bodů, což je pochopitelně příliš málo na to, aby se mohlo ucházet o záchranu. Ty si na konto připsal za pět výher, stále mu tak chybí alespoň jedna remíza, což je velmi nezvyklé. Nerozhodný výsledek by pro tentokrát určitě bral, cílem je hlavně neprohrát.

Venlo je zcela jistě hratelný soupeř, který venku předvádí mizerné výkony. Waalwijk tedy věří, že by mohl uspět, podobně jako když před pár týdny překvapil Vitesse a porazil jej vysoko 4:1. Nyní se ale musí obejít bez ofenzivní hvězdy Derka Boerrigtera, který obdržel disciplinární trest. Wouter Gudde je pro změnu na seznamu zraněných.

Úkol splněn, mohl si říct po minulém kole kouč Jan van Dijk. Venlo totiž dovedl k záchraně a zajistil mu tedy prvoligovou příslušnost i pro příští ročník. Byly to však celkem slušné nervy. VVV sice mělo letošní ročník rozehraný na jedničku a drželo se v klidném středu tabulky, jenže poslední výsledky stály za starou belu.

Jak chutná vítězství ale Venlo poznalo v tu nejlepší možnou dobu. Během posledního víkendu dokázalo zdolat Nijmegen a poskočilo na třináctou příčku, šest bodů od šestnácté Sparty. Konečně tak může hrát s klidem. V případě výhry by navíc mohlo jít ještě o příčku nahoru.

Na hřišti v dresu Venla ovšem neuvidíme hned tři hráče. Zranění do zápasu nepustí náhradního gólmana Dennise Gentenaara, ale ani Franka van Kouwena a Michaela Uchebeho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.35 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AZ Alkmaar - PSV Eindhoven  (neděle 14:30)
Konečně má Alkmaar vše ve svých rukou. Nevídanou sérii dobrých výsledků ze závěru letošní sezóny se dokázal dotáhnout na Feyenoord, kterého v minulém kole předběhl a postoupil na vytoužené čtvrté místo. Nyní se tedy nemusí ohlížet na ostatní, stačí mu vydolovat z posledního klání tři body. Doma však přivítá velmi těžkého protivníka - PSV Eindhoven.

Ten byl ještě před deseti koly považován za hlavního aspiranta na titul. Vládnul celé Eredivisie a téměř nic nenasvědčovalo tomu, že by se na tom mělo něco změnit. Jenže na svěřence kouče Ruttena hodně nečekaně padla ztráta formy. Najednou přestali vyhrávat a ke svému výkonnostnímu ideálu mají v současnosti pořádně daleko.

Tato skutečnost se ale pochopitelně musela projevit také v tabulce, kde PSV kleslo až na třetí příčku, přičemž na vedoucí Twente nyní ztrácí sedm bodů. Tato ztráta možná ještě naroste, jelikož jen málokdo očekává, že fotbalisté z Enschede zaváhají na půdě Bredy.

Trenér Dick Advocaat udělal fanouškům Alkmaaru obrovskou radost. Ti totiž po loňské mistrovské sezóně značně strádali a dočkali se řady nepovedených zápasů. Závěrečnou třetinu ročníku ale mohli konečně slavit bodové výsledky. Za posledních deset utkání například AZ ani jednou neprohrálo. Naopak, na konto si připsalo báječných 26 bodů.

Naposledy rozdrtilo předposlední Willem na jeho svatostánku 3:0, díky čemuž poskočilo mezi nejlepší čtyřku, za záda Eindhovenu. Oba kluby však od sebe dělí propastných 16 bodů.

Na domácí straně barikády to vypadá, že mimo hru budou jen dva hráči. Zato však mimořádně důležití. Jedná se o mladého gólmana Sergia Romera nizozemského reprezentanta Stijna Schaarse. Oba trápí zranění. Také v Eindhovenu jsou na tom podobně. Zatím to vypadá, že na hřišti neuvidíme zkušeného kanonýra Dannyho Koevermanse. Disciplinární trest naopak obdržel maďarský rychlík Balázs Dzsuzdák.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.35 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente33265261:2383
2.AFC Ajax332643102:1982
3.PSV Eindhoven33238271:2877
4.AZ Alkmaar331941063:3361
5.Feyenoord Rotterdam331612548:2960
6.Heracles Almelo331651250:4753
7.FC Utrecht331410937:3152
8.FC Groningen331371345:4646
9.NAC Breda3312101142:4746
10.Roda JC331351553:5844
11.SC Heerenveen331141842:5837
12.NEC Nijmegen33891634:5533
13.VVV Venlo337111541:5632
14.SBV Vitesse33871836:6031
15.ADO Den Haag33791736:5530
16.Sparta Rotterdam33681929:6326
17.Willem II33722434:6723
18.RKC Waalwijk33502829:7815

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (43)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AFC AJAX , titul bude náš, věřim, že Breda s těma haluzákama něco uhraje

Reagovat
smazaný uživatel

musí musí!

Reagovat
smazaný uživatel

musí musí!

Reagovat
AjaxFans

Musí

Reagovat
niflheim

Twente to bude mít v Bredě těžké, protože těm jde ještě stále o Evropu, ale podle mě to nepustí.

Reagovat
smazaný uživatel

Breda - Twente 1:1, Nijmegen - Ajax 0:3 Ajax MAJSTER :)))

Reagovat
AjaxFans

Buď a nebo dneska To bude nervozita

Reagovat
smazaný uživatel

Prajem to Twente, oni uz asi vela moznosti na vyhru ligy mat nebudu, kdezto ajax bojuje o majstra skoro kazdy rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Breda - Twente 0:2 *Stoch 1+1

Reagovat
Shevchenko

Twente!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Breda musí prohrát, když de Twente o tolik. A to Groningen posune kam? No do play-off!!!

Reagovat
afc ajax

nebyť tej červenej karty , tak je to remízový zápas!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

bylo to na červenou nebo rozhodčí daroval Twente titul??

Reagovat
smazaný uživatel

Nie rozhodca ale hráč Bredydaroval Twente titul. Takto hlúpo ísť do súboja o loptu, to chce skutočne lobotómiu

Reagovat
smazaný uživatel

nemas link ? ale nie sopcast .dikes

Reagovat
smazaný uživatel

Iba Sopckast mám, ostatné nefungujú.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak mas smolu.musis to tu pre mna komentovat....Staci kazdu minutu nejaky reportik...hlavne Stocha

Reagovat
smazaný uživatel

tak nakoniec mas stastie. uz to fici na atdhe cez ustream.tv...

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte doplním, nie jeden hráč, ale rovno dvaja hráči Bredy, takže napíšem , že Bredadarovala Twente titul, pri tom góle Ruiza neskutočná fatalica obrancu, ktorý vlastne Ruizovi daroval loptu, nech si dá gól.

Reagovat
afc ajax

na žltú určite ...... .ale dovtedy boli rovnocenní . ten gól tiež nemusel uznať nebol úple bez faulu.takže im prajem remízu teraz sa ukázalo aké má twente štastie . NÁŠ AJAX zatial výkon hodný MAJSTRA. JE TO TAK!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt si to objektívne napísal, skutočne reportérsky , všetci rozhodcovia sa spikli proti Ajaxu , aj nosiči lôpt, upratovačky Kde si videl ten faul? Evidentne obranca urobil chybu a keby si dával za ten zákrok iba žlté, to zbohom futbal, do súboja išiel oboba! nohami, to chcel hrať nimi len loptu? Za také fauly sa všade udeľujú červené , len v Ajaxe nie, , pokiaľ hrajú o titul.

Reagovat
afc ajax

mi chceš povedať že to neovplivnilo zápas? dovtedy twente nebolo lepšie!

Reagovat
smazaný uživatel

Lepšie nebolo, bolo to vyrovnané, ale nemôžeš napísať, že tá karta bola nezaslúžená.

Reagovat
afc ajax

to som nepísal že nebola zaslúžená, na to sú tu ROZHODCOVIA.

Reagovat
afc ajax

a ten zákrok proti NAC pri 16-ke nebol hodmý červenej?(náhodou) začo dostal len žltú ! mohol ísť sám na bránu!

Reagovat
smazaný uživatel

Pretože faulujúci hráč nebol posledným hráčom z postavenia na ihrisku.

Reagovat
afc ajax

ale lopta tam nebola

Reagovat
smazaný uživatel

Preto dostal žltú.

Reagovat
afc ajax

už je to jedno

Reagovat
AjaxFans

Bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
afc ajax

http://www.atdhe.net/ ja tu pozerám

Reagovat
smazaný uživatel

kua to twente hraje pekne na nervy ..musia tolko sebcit ? potom to stracaju zbytocne... snad si nenechaju dat gol.radsej nech sa snazia este jeden pridat

Reagovat
afc ajax

pekne na ho.no.

Reagovat
smazaný uživatel

juchuuuuu

Reagovat
FuckT

Stoch pridal ;)

Reagovat
smazaný uživatel

jj Stoch

Reagovat
Arne

Hm, konec.

Reagovat
domingo

Dobře Twente, pěkně jste jim to nandali!

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax jsou tlamy

Reagovat
Tomanatura

Že zrovna Breda Tak snad příští rok to Ajax dá

Reagovat
Pipo123

Makaay prečo chce skončiť ? ved mu to padá ako za mlada

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele