základní část, 34. kolo
02.05.2010 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - PSV Eindhoven 1:1

Pracně vydobyté čtvrté místo nakonec Alkmaar v posledním kole ztratil. Doma totiž s Eindhovenem pouze remizoval, a tak jej opět přeskočil Feyenoord. Sezóna tedy pro AZ ještě nekončí, nyní se musí připravit na play off o Evropskou ligu.

PSV už sice neměl v podstatě o co hrát, přesto začal velmi aktivně a mohl jít už v 11. minutě do vedení. Do nebezpečné příležitosti se dostal marocký kanonýr Nordin Amrabat, avšak na gólmana Didulicu nevyzrál, ten si s jeho pokusem poradil. Ke konfrontaci těchto dvou hráčů došlo i o malou chvíli později, výsledek byl stejný jako předtím.

Domácí hráči pustili soupeře do řada nebezpečných příležitostí. Jednu z nich měl také Labyad, který byl sice ve stoprocentní šanci, jenže včas zasáhl záložník Simon Poulsen a svým obraným zákrokem zabránil inkasování. To Alkmaar poprvé zahrozil téměř až po půlhodině hry, kdy ale Pontus Wernbloom mířil mimo.

Zaslouženého vedení se Eindhoven dočkal v 61. minutě. Centru z levé strany z kopaček aktivního Amrabata využil Otman Bakkal, který úspěšně zakončil. Alkmaar chtěl okamžitě vyrovnat a především útočník Jeremain Lens byl velmi nebezpečný. Poprvé však nemířil přesně a poté si vedl obdobně, tentokrát hlavičkoval nad.

V 69. minutě to však domácím konečně vyšlo. Eindhoven se dopustil při bránění obrovské hrubky, čehož využil zkušený fotbalový zabiják Mounir El Hamdaoui. Gólman Isaksson byl bezmocný. Alkmaar usiloval dokonce o vítězství. Tři body mohl zajistit Jeremain Lens. Ten se objevil tváří v tvář hostující brankářské jedničce, jenže tuto příležitost nedokázal využít.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele