základní část, 34. kolo
02.05.2010 14:30 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

NEC Nijmegen - AFC Ajax 1:4

Na Stadion de Goffert dnes zavládlo hned dvojí zklamání. I přes další vysokou výhru, tentokráte 4:1, Ajax totiž titul nezískal, a tak se přidal ke smutnícím domácím hráčům, kteří amsterdamským fotbalistům ani v nejmenším nestačili.

O vítězi bylo z 99 % rozhodnuto již po prvním poločase. To už totiž Ajax vedl o tři branky a bez problémů si stav utkání hlídal. Opět navíc potvrdil, že letos by si skutečně trofej pro nejlepší tým Nizozemska zasloužil, jelikož mít na konci ročníku skóre 106:20 je skutečně mimořádný počin. Jenže ani to svěřencům Martina Jola nestačilo.

Do vedení se dostali již v 15. minutě, a tak mohli zbytek zápasu hrát ve velkém klidu. Gólman Babos sice dokázal nejprve vychytat zkušeného Panteliče, o malou chvíli později se ovšem k míči dostal Luis Suárez, kterého výborně našel van der Wiel, a nedal domácímu brankáři žádnou šanci. Nijmegen mohl brzy vyrovnat. Goosens však pálil těsně okolo levé tyčky. Tato příležitost byla skutečně pouze výjimečná, jinak domácí především bránili.

A příliš úspěšní nebyli. V 36. minutě opět inkasovali. Tentokrát se opřel do míče středopolař Demy De Zeeuw a byl úspěšný. Nizozemský reprezentant se krátce na to zhostil zahrávání rohového kopu, míč poslal na Panteliče, který střelou z velkého úhlu následně překvapil všechny přihlížející, ale především gólmana Babose. I přes tuto nelehkou pozici míč skončil v síti.

Po změně stran se pokračovalo ve stejném duchu. Ajax útočil, zatímco Nijmegen s vypětím všech sil bránil veškeré útočné snahy soupeře. V 63. minutě mu to nevyšlo. Emanuelson po rychlé akci přihrál Suárezovi, jenž následně mohl zakončovat už do prázdné brány. Pochopitelně se nemýlil.

Hostující gólman Maarten Stekelenburg měl dnes skutečně klidné odpoledne. Na míč si konečně sáhl až v 72. minutě, kdy musel vytáhnout míč nad břevno po přímém kopu Schoneho. Nijmegen se ale nakonec branky přeci jen dočkal. V těsném závěru se prosadil Ntibazonkiza.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
afc ajax

A J A X X

A A J A A X X

A A J A A X X

AAAAAAA J AAAAAAA X

A A J A A X X

A A J J A A X X

A A JJJJJ A A X X

Reagovat
afc ajax

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele