základní část, 34. kolo
02.05.2010 14:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - Sparta Rotterdam 3:1

Groningen potvrdil svoji roli a vybojoval cenné místo mezi nejlepší osmičkou. V domácím prostředí udolal Spartu Rotterdam, které už o nic nešlo a potvrdil ze třech účastníků bojujících o Evropskou ligu nejsnadnější úlohu. V baráži to sice takové peříčko nebude. Narazí totiž na Alkmaar, který se na jaře řadí mezi vůbec nejlepší celky Eredivise. Na Spartu čeká boj o udržení a ani ona se nemůže řadit mezi favority, souboj o ligu může dopadnout jakkoliv.

Domácí po celou dobu kontrolovali průběh a vůbec nepřipustili nějaké drama, rozhodlo se prakticky krátce po začátku druhého poločasu. Během sedmi minut dali domácí dvě branky a na stánku Euroborg nebylo co řešit. Pro hosty vykřesal naději dvacet minut před koncem Joshua John, k další změně stavu už ale nedošlo. Domácí zahrozili v úvodních minutách přímým kopem Thomase Enevoldsena, nabíhající Tim Matvaz ale poslal balón těsně vedle.

O něco později se pokusil skórovat po Enevoldsenově rohovém kopu Leandro Bacuna, ani on ale síť nerozvlnil. V 19. minutě však unikl po levé straně Fredrik Stenman a poslal do vápna nadýchaný centr přímo na hlavu Koena Van de Laaka, který neměl se zakončením nejmenší problém. Groningen definitivně zlomil soupeře na začátku druhého dějství, když přidal druhou trefu ani ne po odehrané minutě.

Situaci jako z čarodějné pohádky předvedl Tim Matavz, jenž se snad kouzly probojoval do středu vápna osamocen před gólmana Cora Varkevissera a podél jeho těla rozvášnil své příznivce. O něco později přidal třetí branku Stenmann, který využil hrubky Donovana Slijngarda a zblízka bez obtíží zavěsil - 3:0. Poslední zásah diváci viděli dvacet minut před závěrečným hvizdem, když Joshua John lobem z dvaceti metrů přelomoval vyběhnuvšího brankáře Luciana.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele