Ligue 1 - souhrn 36. kola

15.05.2011, 19:13, aktualizováno 18.05.2011, 20:57
Komentáře a souhrny
Lille doma těsně porazilo Sochaux a titul má na dosah, ve zbývajících dvou kolech mu totiž stačí uhrát jediný bod. V druhé dnešní dohrávce neuspělo pařížské Saint-Germain na hřišti trápícího se Bordeaux, čímž nevyužilo zaváhání Lyonu a neposunulo se na kýženou třetí pozici...

Lille OSC - FC Sochaux 1:0

18.05.2011 19:00

Góly: 53. Gervinho

První titul od roku 1954. To se již brzy může stát skutečností. Lille zvládlo náročný duel s Lille, když jedinou branku utkání vstřelil Gervinho, a k titulu mu stačí v příštím kole uhrát jediný bod.

Tým Rudiho Garciy tak vyhrál již čtvrté utkání v řadě, neporazitelnost drží od poloviny dubna. Dvě kola před koncem má na čele tabulky náskok před druhou Marseille již šest bodů. Dogám tak stačí uhrát v příštím kole v Paříži, či v posledním ligovém zápase proti Rennes jediný bod a z čela tabulky je již nikdo nedostane. Naproti tomu Sochaux padlo po dlouhých sedmi zápasech, nadále ale s tříbodovým náskokem na Lorient zůstává na šestém místě, které zajišťuje kvalifikaci do Evropské ligy.

Domácí se již ve čtvrté minutě utkání domáhali penalty. V pokutovém území spadl Gervinho, kterého postrčil Damien Perquis, a celý stadion zuřil a bouřil. Rozhodčího to ale nechávalo ledově klidným, pokutový kop se nekonal. A hosté měli i nadále co dělat s domácí ofenzivou. Centr z levé strany vyslal do pokutového území Eden Hazard, ve vápně si na něj naběhl znovu Gervinho a za brankářem Teddym Richertem po jeho ráně z první zazvonila tyč.

Lille očividně nechtělo nechávat nic náhodě a nadále se hrnulo do útoku. Svůj hattrick šancí promarnil Gervinho. Ten se tentokrát již radoval z překonání brankáře Richerta, jenž se lehkomyslně vydal z branky, nicméně míč nakonec přeletěl společně s gólmanem i břevno. Dobrou příležitost měl i nejlepší střelec soutěže Moussa Sow, jeho dělovka ale mířila jenom pár centimetrů vedle.

Dominance domácích pokračovala i v dějství druhém. Sochaux mělo při rohovém kopu Lille veliké štěstí. Nejdříve se Richert vytáhl s brilantním zákrokem proti přesné hlavičce Richerta, následně se ale míč od bránícího Saugeta odrazil do tyčky. Lille se ale nakonec gólu přece jen dočkalo, a to devět minut po změně stran.

Moussa Sow si všiml dobře postaveného Gervinha u pravého kraje pokutového území, kanonýr z Pobřeží slonoviny poté neváhal a rychlou střelou poslal míč od vzdálenější tyče do sítě - 1:0.

Sochaux se do šance dostalo po zaváhání obránce Auréliena Chedjou, jenž se o balon nechal obrat ve vlastním pokutovém území. Modibo Maiga přihrál zpět Ideyemu Brownovi, útočník hostů ale situaci vůbec nevyřešil dobře, když jeho rána z dobré pozice minula branku o solidní kus.

Domácí se mohli ještě v poslední minutě dočkat znásobení náskoku. Richert ale ránu z kopaček Túlia de Mela dokázal zneškodnit, Gervinho pak poslal následnou dorážku nad branku.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain 1:0

18.05.2011 19:00

Góly: 6. Cheick Diabaté (pen.)

Šance na Ligu mistrů pro PSG po středečním utkání zase klesla. Pařížané totiž prohráli v Bordeaux 1:0 a na třetí Lyon ztrácí dva body. O osudu zápasu rozhodl už v šesté minutě z penalty Diabaté.

Nejdůležitější moment střetnutí přinesla už šestá minuta. V pokutovém území PSG Camara fauloval Trémoulinase a kopala se penalta. K té se postavil Diabaté a střelou k tyči dal jediný gól zápasu.

Hosté se osmělili vzápětí, ve 13. minutě ale Erding po centru Jalleta hlavičkoval z dobré pozice mimo tři tyče domácí branky. Pařížané to zkoušeli dále, po půlhodině hry nebezpečně střílel Chantome, ale brankář Bordeaux Carrasso byl pozorný. Stejný hráč se zkoušel prosadit vzápětí, ale jeho volej mířil nad domácí svatyni. I přes tlak hostujícího mužstva se tak do kabin šlo za jednobrankového vedení Bordeaux.

Druhý poločas začal šancí domácích, kupředu se vydal Fernando, obešel obránce, avšak s jeho střelou si poradil brankář PSG Coupet. Poté však iniciativu opět přebrali hosté. Bodmerovu střelu však Carrasso vyrazil do bezpečí, podobně si vedl i u přímého kopu z dílny Neného.

Bordeaux mohlo své vítězství potvrdit v devadesáté minutě, ale Modesteho volej v brance neskončil. Zápas tak rozhodla brzká branka v síti PSG.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Olympique Lyon 1:1

16.05.2011 21:00

Góly: 76. Mario Lička - 15. Ederson

Pondělní střetnutí mezi zachraňujícím se Brestem a o poháry bojujícím Lyonem skončilo dělbou bodů. Hosty poslal do vedení po čtvrthodině hry Ederson, za domácí však v 76. minutě vyrovnával Lička.

Domácím bod pomohl na cestě vzhůru tabulkou, to samé se však nedá říct o Lyonu. O třetí příčku totiž může přijít ve středu, pokud PSG uspěje v Bordeaux.

Hosté začali utkání lépe a už v patnácté minutě se dostali do vedení. Pjaničův rohový kop našel hlavu Edersona a Lyon tak rázem vedl 1:0. Ani ne za minutu mohl být náskok Lyonu už dvojnásobný, ale rána Källströma z hranice pokutového území jen těsně minula domácí svatyni. Brest v první půli příliš nebezpečný nebyl, za zmínku stojí jen pokus Grougiho, kterého však vychytal lyonský gólman Lloris. Poločas tak skončil těsným vedením hostujícího celku.

Brest v druhém utkání přidal na tempu, avšak hrál jen po šestnáctku Lyonu. Naopak hosté dvakrát zahrozili Gomisem. Avšak on, a po něm Källström a Pjanič nebyli gólově úspěšní. A tak přišla branka na druhé straně. Hrdinou domácího týmu se stal Čech Mário Lička, který se na hřiště dostal v 70. minutě. A hned po šesti minutách pobytu na hřišti ukázal svoji perfektní kopací techniku a Llorisovi v brance Lyonu technickou střelou vymetl horní růžek branky. Lyon byl vyrovnávací brankou zřejmě zaskočen a do konce utkání už příliš nehrozil. Oba soupeři se tak rozešli dělbou bodů.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Olympique Marseille 2:2

15.05.2011 21:00

Góly: 47. Lamine Koné, 79. Kévin Gameiro - 14. Loïc Rémy, 88. André-Pierre Gignac

Napínavý souboj viděli domácí v Lorientu. Domácí tým dokázal otočit nepříznivý stav, ale do závěrečného hvizdu ho už neudržel. Marseille totiž dvě minuty před koncem vyrovnala na 2:2.

Bod je však pro hosty ztráta a nedělní zápas tak možná byl tím zlomovým, který titul přisoudí Lille.

Marseille začala lépe a už ve 14. minutě se dostala do vedení. Rémy se zbavil domácího obránce a prudkou ranou nedal Capponemu v domácí svatyni žádnou šanci. A o chvíli později to už mohlo být o dvě branky, domácí brankář vyrazil střelu Jordana Ayewa pouze před sebe, odražený míč však poslal Valbuena trestuhodně nad branku.

Úvod druhého dějství patřil Lorientu, už po dvou minutách hry vyrovnal Koné, který do sítě hlavou dopravil centr Coquelina - 1:1. Poté měli velkou šanci i hosté, ale Taiwo netrefil branku.

Skóre se tak měnilo na domácí straně, v 79. minutě poslal Amalfitano centr do pokutového území, který za záda gólmana Mandandy sklepl Gameiro. Lorient znovu zahrozil v 88. minutě, kdy Mvuemba jen o pár centimetrů minul z přímého kopu branku Marseille. Z následného protiútoku hostů padl navíc vyrovnávací gól. Gignac z těsné blízkosti branky propálil brankáře Capponeho - 2:2. A to nebylo ze strany Marseille vše, o pár momentů později střílel z dobré pozice Cheyrou, ale domácího gólmana neprostřelil.

Tento moment tak výrazně vzdálil Marseille od mistrovského titulu.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Stade Rennes 1:2

15.05.2011 17:00

Góly: 28. Bakary Sako - 11. Victor Montaño, 44. Jérôme Leroy

Fotbalisté Rennes zvítězili v St. Etienne 2:1 a stále jsou ve hře o evropské poháry. Naopak domácí o tuto možnost po víkendovém kole již definitivně přišli.

Hosté vstoupili do utkání velmi dobře, už v jedenácté minutě se ujali vedení. Střelu Montaňa neudržel domácí gólman Janot v rukavicích a míč se dokutálel za brankovou čáru - 0:1. Domácí poté zvýšili své úsilí a vytvořili si dvě nadějné příležitosti. Nejprve nebezpečně střílel Sako, jeho ránu však zneškodnil brankář Rennes Douchez. Poté se neprosadil ani Perrin.

Vyrovnávacího gólu se tak v St. Etienne dočkali až po půlhodině hry. Sako překvapil gólmana Rennes a skóroval přímo z rohového kopu - 1:1.

Rennes šlo do kabin přece jen s jednogólovým náskokem. Ve 44. minutě totiž Leroy využil přiklepnutí míče od Monsoreaua a pohotovou střelou poslal hosty do vedení.

Druhý poločas toho už moc nepřinesl, Rennes si pečlivě střežilo svůj náskok a domácí St. Etienne tak zahrozilo vážněji pouze dvakrát. Alonsa však vychytal Douchez, střídající Sanogo zase z dobré pozice netrefil hlavou branku. Zápas tak skončil poločasovým výsledkem 1:2.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - AJ Auxerre 1:1

15.05.2011 17:00

Góly: 80. Foued Kadir - 87. Jo-Gook Jung

Oba nedělní protivníci se opět díky cennému bodu oddálili záchranářským příčkám a k jistotě prvoligové příslušnosti jim stačí ještě alespoň jedná výhra. A vzhledem k okolnostem bude možná potřeba už jen jeden bod. Valenciennes totiž prozatím okupuje dvanáctou pozici a hned pět celků je sestupovým vodám blíže, i když domácí mají náskok pouhých tří bodů na osmnácté Monako. Auxerre je na tom ještě o dva body a dvě příčky lépe.

Hosté by za určitých okolností mohli zaútočit i na sedmou pozici Lorientu, avšak zisk jen jednoho bodu jim tuto situaci zkomplikoval. Auxerre ale může zřejmě na 100% počítat s dalším ročníkem Ligue 1. Možností na ztrátu prvoligové příslušnosti je vskutku minimum. Oba celky hrály vyrovnanou partii bez branek až do závěrečné čtvrthodiny, kde diváci nejprve viděli radost domácích a poté radost hostů.

Většinu příznivců na stánku dvanáctého celku tabulky dostal do varu v 79. minutě Foued Kadir, jenže hosté zachránili cenný bod čtyři minuty před závěrečným hvizdem zásluhou Jo Gooka Junga. Domácí byli blízko úvodní trefě už ve 4. minutě, kdy se do dobré pozice dostal Gaetan Bong, avšak jeho rána o malý kousek minula branku Oliviera Sorina. Valenciennes mělo náznaky šancí i v dalším průběhu, od 20. minuty se ale situace změnila.

Ve 22. minutě zahráli skvělou kombinaci Dennis Oliech s Alainem Traorem. Druhý jmenovaný už pokořil brankáře Nicolase Penneteaua, jenže obránce Milan Biševac dokázal na poslední chvíli odvrátit míč do bezpečí. Hned na to se po fantastickém centru Cedric Hengbarta dostal do stoprocentní možnosti Traore, ale zblízka prázdnou klec nepochopitelně netrefil. Hosté pokračovali v tlaku také ve druhém dějství.

Nejprve vše načal tvrdou ranou Dariusz Dudka, mířil však nepřesně. Hned na to byl na druhé straně vychytán po sólu Brou Angouan, na Penneteaua pak nevyzrál ani tváří v tvář Oliech. Proto přišel v 79. minutě trest v podobě vedoucího gólu pro domácí. Po centru Gaela Daniče skóroval hlavou zblízka Kadir. Spravedlnost ovšem nakonec existovala, když v 86. minutě určil remízový výsledek zápasu Jung střelou po zemi po pasu Hengbarta - 1:1.

Více informací k zápasu

AS Monaco - RC Lens 1:1

15.05.2011 17:00

Góly: 14. Benjamin Moukandjo - 90+4. Raphaël Varane

Nejvyšší francouzská liga zná dalšího sestupujícího. Po nedělních zápasech se jim stal tým z Lens. Ten sice ve čtvrté minutě nastavení vyrovnával v Monaku na konečných 1:1, avšak v konečném důsledku to nestačilo.

Další z týmů namočených do sestupových vod z Nancy totiž porazil Nice a Lens se tak na první nesestupové místo už nemůže dotáhnout. Třetím do party může být právě Monako, které ale ztrácí pouze jeden bod na týmy před sebou a osud má ještě ve svých rukách.

Monako začalo velmi aktivně, už v šesté minutě hosty od gólu zachránil fantastickým zákrokem gólman Kasraoui, který vychytal Parka. Domácí se však dočkali ve 14. minutě, kdy gólmana hostů z pár metrů překonal Moukandjo. Za Lens mohl po dvaceti minutách hry vyrovnat Varane, ale jeho hlavička mířila mimo domácí tyče. Po půlhodině hry mohli domácí svoje vedení zdvojnásobit, ale Gosso z dobré pozice netrefil branku Lens.

Hosté věděli, že s výsledkem musí něco udělat a tak v druhém poločase svůj výkon zlepšili. Střídající Sow však nepálil přesně, Demonta zase vychytal domácí brankář Chabbert.

Zásadní momenty ale přišly až v samotném závěru utkání. Ve čtvrté minutě nastavení totiž vyrovnal hostující Varane. Domácí tak mohli litovat, že vedení neudrželi do konce a ještě budou muset o Ligue 1 tvrdě bojovat. Jak se ukázalo o pár minut později, hostům nakonec bod nestačil a Lens se tak poručí do druhé ligy.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - OGC Nice 3:0

15.05.2011 17:00

Góly: 34. Youssouf Hadji, 76. Pascal Berenguer, 86. Bakaye Traoré

Velmi důležité vítězství si na své konto připsali fotbalisté Nancy, kteří porazili hosty z Nice vysoko 3:0. Domácí také rozhodli o tom, že už po tomto kole opouští Ligue 1 Lens.

Domácí fotbalisté měli na začátku utkání štěstí, protože do dvou dobrých šancí se dostal hostující Ben Saada, ale ani jednu z nich v gól nepřetavil. Nancy tyto chvíle přečkalo a po půlhodině hry se dočkalo vedoucí branky. Míč se dostal k Hadjimu, který bez problémů poslal domácí do vedení - 1:0. Poté se převážně hrálo mezi oběma šestnáctkami a diváci příliš šancí neviděli. Poločas tak skončil jednogólovým vedením domácího celku.

Naděje hostů na vyrovnání pak v 67. minutě utlumil Civelli, který byl vyloučen. A domácím trvalo pouze devět minut, než početní výhody na hřišti využili. Hadji se tentokrát objevil v roli nahrávače a zpětnou přihrávkou našel Berenguera. A ten ranou z voleje poslal domácí do dvoubrankového vedení.

Definitivní tečku za zápasem pak udělal střídající Traoré, kterému stačilo pět minut pobytu na hřišti, aby se gólově prosadil a potvrdil domácím důležité body.

Více informací k zápasu

SM Caen - Montpellier HSC 2:0

15.05.2011 17:00

Góly: 27. Romain Hamouma, 69. Kandia Traoré

Fotbalisté Caen získali veledůležité tři body a dvě kola před koncem se výrazně přiblížili záchraně. Nyní mají jediný úkol - ukořistit ještě jednu výhru a v nejvyšší soutěži se udržet. Ve vyrovnané francouzské soutěži však možná stačí už jen jeden bod a domácí tak mohou být relativně v klidu. Naopak Montpellieru se vzdálilo cenné sedmé místo a na deváté pozici může klidně brzy spadnout do dolních pater tabulky.

Rozdíl mezí devátým Motpellierem a čtrnáctým Caen jsou pouhé tři body a i když už v podstatě hosté o udržení v soutěži prakticky nebojují, chtějí se za každou cenu určitě poprat o sedmou pozici Lorientu, na který nyní ztrácí dva body. Domácí ještě před tímto duelem byli těsně na hraně sestupové zóny, nyní mají alespoň trochu klidu. Caen vsítilo obě trefy v polovinách obou poločasů a v závěru už jen kontrolovalo průběh hry.

Do vedení přitom mohli jít hned v úvodu hosté. V 8. minutě se po centru Johna Utaky dostal do zakončení Olivier Giroud, nicméně dobrý zásah předvedl domácí brankář Alexis Thebaux. Jenže další okamžiky už patřily pouze domácím a hostující strážce svatyně Geoffrey Jourdren musel zachránit svůj celek po slušných střelách Benjamina Niveta a Youssefa El Arabiho. Nicméně ve 27. minutě se Caen branky už dočkalo.

Benjamin Nivet našel svým pasem na pravé straně Romaina Hamoumu a ten křižnou střelou poslal balón za Jourdrena. Po půlhodině hry si domácí vypracovali další dvě stoprocentní příležitosti, jenže je neproměnili a mohlo je to v dalším průběhu mrzet. Po centru Hamoumy pálil teprve šestnáctiletý mladík M'baye Niang, Jourdren ale ze svého repertoáru vytáhl skvělý zákrok. Gólman vychytal stejného hráče i deset minut před poločasem.

Ve druhé části se hosté přeci jen probudili a zahrozili střelami Girouda s Utakou, ovšem brankář Thebaux byl pozorný. Vůli hostů definitivně Caen zlomilo v 69. minutě. Po dalším z mnoha centrů Hamoumy se octil ve vápně Kandia Traore a nedal Jourdrenovi nejmenší naději. Před závěrečným hvizdem musel ještě Thebaux zasahovat proti ranám Garryho Bocalyho a Marca Estrady, stav zápasu se ovšem již nezměnil.

Více informací k zápasu

AC Arles-Avignon - Toulouse FC 1:0

15.05.2011 17:00

Góly: 20. Kamel Ghilas

Fotbalisté Arles sice už jistě padají o patro níže a budou mít na své nejbližší konkurenty velkou ztrátu, ovšem na druhou stranu ještě chtějí dohrát sezónu alespoň s určitou úctou a proti Toulouse se jim to povedlo. Na konto si připsali teprve svou druhou výhru v sezóně a pořádně hostům zkomplikovali situaci. Kdyby totiž Toulouse vyhrálo, tak by již bylo zachráněno, nyní si musí ještě jednu výhru připsat. Jinak by se mohlo dostat do problémů.

Toulouse se nyní nachází na třináctém místě tabulky se ziskem čtyřiačtyřiceti bodů a na osmnácté Monako má náskok pouhých tří bodů. Ovšem vše má ve svých rukách a dvě kola před koncem rozhodně není třeba ještě panikařit. Utkání bylo dlouhou dobu vyrovnané a v podstatě rozhodla brzká standardka domácího celku. Už ve 20. minutě skórovali domácí z přímého volného kopu a hosté odpověď ve zbývajícím průběhu nenašli.

V podstatě hned k první vážnější akci zápasu se postavil Kamel Ghilas a povedeným přízemním kopem pokořil bezmocného gólmana Aliho Ahamadu. Hosté se probudili až ke konci úvodního dějství a byli blízko srovnání po střele portugalského záložníka Paula Machada. Avšak jeho střela šla nakonec o několik centimetrů nad branku. Arles mohlo výsledek definitivně pojistit dvanáct minut po přestávce.

Po centru Thomase Ayasseho se opřel do balónu střídající Camel Meriem, nicméně jeho volej ze šesti metrů minula branku o několik čísel. Za další dvě minuty zahrozil Etienne Didot na druhé straně. Jeho pokus brilantně zlikvidoval gólman Naby Yattara. Domácí gólman byl úspěšný též čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, kdy zlikvidoval prudkou ránu Demeho N'Diayeho. Pak hosté čekali na svou závěrečnou šanci až do nastaveného času.

V něm to zkusil Etienne Capoue a chtěl ještě s výsledkem něco udělat, jenže z dobré pozice poslal balón mimo tři tyče. V příštím kole se Arles pokusí přehoupnout přes hranici dvaceti bodů na půdě Lens, Toulouse doma přivítá Bordeaux a před vlastními fandy má šanci získat potřebné tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC362012463:3272
2.Olympique Marseille361812658:3566
3.Olympique Lyon361612859:4060
4.Paris Saint-Germain361513853:3858
5.Stade Rennes3615111036:3056
6.FC Sochaux361571455:4152
7.FC Lorient3612131145:4449
8.Girondins Bordeaux3611151041:4048
9.AS Saint-Étienne3612121244:4448
10.Montpellier HSC3612111332:4047
11.AJ Auxerre36919843:3946
12.Valenciennes FC369171041:3844
13.Toulouse FC361281634:3644
14.SM Caen3611111444:4944
15.Stade Brestois3610131335:4143
16.OGC Nice3610131330:4643
17.AS Nancy-Lorraine361191637:4842
18.AS Monaco368171135:3841
19.RC Lens367141535:5335
20.AC Arles-Avignon362112319:6717

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (106)

Přidat komentář
domingo

No a moje predpoved o tom, ze sestoupi Brest, uz se zacina naplnovat

Jinak Toulouse jsou strasni sasci a ASSE taky, co to jako ma s tema tymama byt? Boze. Auxerre je predbehne oba, rovnou sakumprask i s Montpellierem.

Romain Hamouma pravy kridlo v all-stars jara, mozna i sezony.

Reagovat
Godwinson

Souhlasim, Štěpáni příšerní, na to, jakou mají kvalitu něco hroznýho. Na druhou stranu už trochu brzdim tu rozjetost na předbíhání. Před Montpellier už Auxerre nevidim, takhle srovnaný zůstanou :)

A já bych se vrátil ke svému starému tipu, Monaco :) Budu věřit potenciální těžkosti losu.

Reagovat
domingo

Ale tak Stepani jsou labilove, maji v tymu ctyri dobytky a neschopnyho trenera, tam se to jeste pochopit plus minus da, ale to Toulouse ma jako znamenat co? Jako by se na to mohli takhle vysrat, pritom jsou tri body od sestupu. Casanovovi uz doba hajeni konci, s timhle tymem nemuze skoncit nekde sestnacty, i kdyby mel na hrotu Smetanu s Hunou...

Reagovat
Godwinson

Tak, Casanova mi je dost nesympatickej a nemám o něm příliš dobré představy. Minimálně v kabině za poslední dobu se mi zdá nedělá dobrou atmosféru, ale nějaké zákulisní drby jsem nestudoval, takže pouze domněnka. :)

Reagovat
domingo

No pokud to tam doted bylo ok, tak po dnesku zacne dusno

Reagovat
Godwinson

Fotbalové výsledky tenhle víkend úplně na hovno :) To se jen tak nevidí.

Potěšilo akorát Caen. Jsem hrozně zvědavej na ty posezónní křídelní škatulata .. :)

Reagovat
domingo

Ja hlavne doufam, ze si novy trener AJA vytahne z Lens nejake hrace. Vim o dvou, kteri by nam neskutecne vytrhli trn z paty, a tak tise verim..

Reagovat
smazaný uživatel

A to je kdo?

Reagovat
domingo

Ja chci, aby Godwinson hadal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Ty už píšeš o tom trenérovi jako o hotové věci? To ještě vůbec není, nebo ano? Před pár dny prohlásil Pedretti, že chce odejít, to už by začínaly katastrofické scénáře :)

Aurier a ... Jemâa ? :) Já bych od nich bral DM a beka.

Reagovat
domingo

Bedimo a Hermach

No pisu, samozrejme nevim, jak to dopadne, ale na facebooku uz panuje pomerne jasno, tak se radsi pripravuju na exodus s tim, ze kdyztak budu prekvapeny. Na odchodu by meli byt Fernandez, Jelen, Birsa, Pedretti a nespokojeny je pry i Ndinga.

Reagovat
Godwinson

I Ndinga? To by bylo moc, ten neodejde, byť už i jeho nějaké spekulace stihli :) Ale pokud by odešel, tak by se mi u vás Hermach líbil, a s bekem jsi mě vypekl. Ještě nedávno jsi chtěl Auriera a najednou takhle otočíš, styď se.

No, bude to zajímavé, máš vytipovanou náhradu za Jeana? ,)

Reagovat
smazaný uživatel

Lafata

Reagovat
Godwinson

Na pozici kouče?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel sem místo Jelena sem se překouk.

Reagovat
domingo

Hermach by mohl hrat i misto Pedrettiho s tim, ze Ndinga by se vysunul na ten kreativni post, pokud jsi ho nekdy videl centrovat, tak vis proc :)..

A Aurier je pravy bek, Bedimo levy. Praveho nepotrebujeme, leveho jo...

Reagovat
Godwinson

Aurier primárně pravý je, ale zahrál by i na levé straně, je mladý, tvárný, vysoce talentovaný, osobně bych ho bral do Montpellieru i na levou stranu všemi deseti :) spolu s Bongem .... ale to nehrozí, takže ... :)

Reagovat
domingo

Bonga nechci, my potrebujem spolehlivyho drzaka a Bong je dost ofenzivni... my potrebujem idealne mladsiho Grichtinga, no. A pak druha vec je, ze Lens je porad pomerne sympaticky klub a prave nechat si hrace jako Aurier nebo Varane je pro ne idealni cesta zpatky na vrchol, zatimco Bedimovi je nejakych 32 a v L2 je ho skoda, zatimco pro Auriera je cela sezona v L2 na rozehrani idealni...

Reagovat
Godwinson

Jj, z tohohle pohledu to dává smysl. I když, Aurier má podle mě na víc než na pobyt v L2, kupříkladu v takovém Montpellieru si myslim, že by to byla ideálka. Ale samozřejmě, v L2 se neztratí, alespoň jim pomůže se vrátit. Paradoxně Varane nejspíš nezůstane, ten hype kolem něj je velkej, moc velkej. Rád se připravuju na nejhorší, takže tipuju jeho odchod, doufám, že budu překvapen.

Ale je pravda, že takovej Hermach prohlásil, že s nima do L2 nepůjde, mi teď došlo, takže otázka akorát bude, "Kam s ním" :)

Reagovat
domingo

A k trenerovi - uch no lepsi samozrejme neni, takze nevim. Vidim to na 2 moznosti - defenziva, na jistotu, dlouhodoby pobyt maximalne v pulce tabulky, proste stabilizovat tym v L1, neutocit programove na pohary, jenom tak "prezivat" - na to bych bral Correu, to je v podstate takova min talentovana verze Fernandeze s hur zvladnutou obranou, ale hraje aspon podobny system. No anebo se proste bude vedeni snazit jit co nejvys, cimz by se zaroven zvedlo riziko, ze to vubec nevyjde a spadnem, no... kazdopadne na neco takoveho bych bral Montaniera. A nedavno me napadlo, ze bych nepohrdl ani Puelem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a Monako je zase tam, kde má být

Reagovat
smazaný uživatel

20. Arles

19. Lens

18. Brest

17. Nancy

16. Monaco

15. Nice

14. Caen

Takhle to vidím já.

Reagovat
božský John

Kam vlezu,tam je superfrankie

Reagovat
smazaný uživatel

A Filip...

Reagovat
božský John

Z bláta do louže

Reagovat
domingo

Filip tu jeste neni

Reagovat
božský John

Ale je tu jeho matka

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiši maria.

Reagovat
božský John

A divíš se? Když seš trouba...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo já píšu pod naprosto každý článek. Si to zkontroluj a pak piš.

Reagovat
božský John

Dyk jo

Reagovat
božský John

Ale mateš nickama

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle už není vtipné.

Reagovat
božský John

I kdyby ne, tak jak si snažíš hrát na dospělýho, tomu se nedá nesmát :))

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Příští zápas máme Lorient :) Takže jsme zachráněni

Reagovat
domingo

No vyjit z dvojzapasu s Caen a Nancy se skore 0:7... Nice drzi celou sezonu prakticky jenom kvalitni beton a golman a ten beton ted nejak povoluje...

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho nemužeš vycházet Já u Nice prostě nevím :) Ze začátku jsem myslel že to hezky uhrajem na 10.Misto ale oni to vždy takhle poserou..

Reagovat
domingo

Prosimte jak sis to mohl myslet, vzdyt tam nemate skoro zadne fotbalisty

Reagovat
smazaný uživatel

Doost ! :) Fotbalisty tam máme :) Akorát se nedaří :))))))

Reagovat
smazaný uživatel

Rozumrada docela

Reagovat
Godwinson

Ty jsi jak Škorpil, ten to říkal podobně, ne? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jak to říkal Škorpil :) ALe mužeš mi říct co řikal :)

Reagovat
Godwinson

Něco ve smyslu, "Vždy chci získat 90 bodů a hráči mi to poserou už ve druhém kole .." :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

Lille to je jedině na Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

My o vlku...

Reagovat
božský John

Reagovat
Filip12

Reagovat
Langi

Lorient přidat do 2. poločasu...zatim nic extra teda

Reagovat
Langi

no to vám to trvalo poslední zápas na tiketu díky kluci

Reagovat
smazaný uživatel

NÉÉÉ.... Marseille 2 gól sakra Snad ne plichta.

Reagovat
domingo

Vzdyt plichta byla nejpravdepodobnejsi vysledek... ja teda tipoval 0:0 :)

Reagovat
smazaný uživatel

jo no ve Francii nejčastější výsledek. A i proto ta liga stojí za velké hovno.

Reagovat
domingo

To vizejo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A je to v kelu....

Reagovat
Godwinson

Lorient Tak jim třeba ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co to Rennes?

Reagovat
domingo

Congratz :)

Reagovat
smazaný uživatel

:)) Tak sem vyhrál další dva hřebíky do rakve.. Hlavně se musíme domluvit kde se sejdem, abychom to zalili..

Reagovat
domingo

No videl bych to na cerven a idealne v Praze, protoze tam jsem uz strasne dlouho domluveny s vic lidma a v te vasi prdeli nic neni

Reagovat
smazaný uživatel

V Praze ideální...

A já si teď jdu užít maturitní zahájení, zejtra Den D!

Reagovat
domingo

Uzij, ja si uzil hodinku a pul spanku, behem ktere jsem byl asi ctyrikrat vzbuzen hyperaktivnim stenetem, a ted valim do skoly na test z krestanstvi, na ktery umim totalni hovno, jak tak zjistuju. Hip hip! (a zitra drzim palce!)

Reagovat
Godwinson

Reagovat
božský John

Tak teda gratuluju Lille k doublu

A nám k druhému místu

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel, už to tak je, škoda - ještě sem pořád doufal, že to OM urve, ale včera byla poslední možnost...

jinak ten 2. flek už je si myslím 100 % , teď sem zvědavý na PSG - přál bych jim ten 3. flek

Reagovat
Langi

s jednou pořádnou střelou na bránu se těžko vyhrávají zápasy ...jinak rozhodčí za ten Gomisův "offside" v poslední minutě kdy mohl jit sám na golmana

Reagovat
smazaný uživatel

Brest... to je TEN Brest, kde se podepisoval Brestlitevský mír?

Reagovat
Godwinson

Není, ten je v Bělorusku :)

Reagovat
smazaný uživatel

maturuješ z dějáku, že se ptáš?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

viděl sem.

Reagovat
domingo

Wow, Nice? To jsem nevedel :)

Reagovat
smazaný uživatel

Nevzdělanče

Reagovat
domingo

Ze je nemate radi vim, ale netusil jsem, ze maji jednu z nejsilnejsich chuliganek v zemi... vzdyt na ten stadion nikdo nechodi, asi vsichni pobihaj po venku s tycema

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku mi to připomíná Bazaly. Někdy jak jsem ve škole a vidím ty létající vrtulníky a kolony policajtů pod oknama, jenom kvůli 500 fanouškům, to je taky veselé

Reagovat
domingo

Gratulace Lille k titulu

Reagovat
smazaný uživatel

Gervinho má mega čelo :) To len tak btw

Reagovat
Godwinson

Paříž zklamala ...

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Lille k titulu... Po úspěšně zmáklé školní maturitě jim to i docela přeju... A Lyon udržet třetí flek!

Reagovat
Langi

máme nehorázný štěstí...už sme mohli bejt krásně 4. ...ať už je tahle sezóna za náma , jinak Lille si ten titul zasloužili asi nejvíc...snad ten kádr nerozprodaj a sem na ně zvědavej za rok v LM, ať nedopadnou jako Bordeaux

Reagovat
domingo

Myslim, ze kdyby v LM dopadli jako Bordeaux, tak si nikdo stezovat nebude :))

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

myslel sem to tak aby to nebyl jen takovej sezónní úspěch a hráli tu LM pravidelně, proto to srovnání s Bordeaux

Reagovat
Godwinson

Nebudou to mít snadné, někdo jim odejde, s posilama bůh ví, jak to bude, byť tam bych se v ofenzívě nebál. Ale nevěřim jim, z toho čtvrtého koše to půjde blbě.

Reagovat
honziss

Nemusí to být nutně čtvrtý koš. Předpokládám, že Lille bude ve třetím koši.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně by jen zajímalo, jestli Lyon nespadne do druhého. Nevíš něco o tom, jak to tam funguje?

Reagovat
honziss

Počítá se to podle toho, jak si vedl klub v posledních pěti letech v pohárových soutěžích. Počítá se tam Liga Mistrů, Pohár UEFA/Evropská liga a tuším, že i domácí pohár. Za každý rok máš určitý počet bodů dle toho, jakých výsledků dosáhl klub v těchto pohárech. Sečtou se ty body z posledních pěti sezón a podle toho se zařazuje do košů. Takhle nějak by to mělo být.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky tak to pořád ještě máme dva tituly k dobru

Reagovat
herbage

Na té fotce vypadá Gervinho tak na 12

Reagovat
Kenneth

Co je to za 10ti letýho fakana na tý fotce.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja fandit Marseille,tak este celkom verim v titul Teda pravda neviem co vo francuzsku rozhoduje o o titule pri rovnom pocte bodov

Reagovat
smazaný uživatel

Gervinho je krasavec

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten away byl hezčí ten letošní, ovšem na tomhle je krásné to pozadí. Ten kostel a další motivy.

Reagovat
božský John

Jsou supr !

Reagovat
smazaný uživatel

OT! Dejan Lovren teprve minulý leden přestoupil do Lyonu, brzy by se ale 21letý stoper mohl stěhovat znovu. Talentovaného Chorvata by údajně rád získal Real Madrid a Liverpool.

No to by ovšem bylo geniální ...

Reagovat
Langi

no a ještě by se třeba Diakhatého hostování mohlo přeměnit v přestup to by bylo černý léto

Reagovat
Langi

Až ted sem si toho všimnul: "Lille zvládlo náročný duel s Lille, když jedinou branku utkání vstřelil Gervinho"...Lille očividně bojovali hlavně sami se sebou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele