36. kolo
18.05.2011 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille porazilo Sochaux a titul má na dosah

První titul od roku 1954. To se již brzy může stát skutečností. Lille zvládlo náročný duel s Lille, když jedinou branku utkání vstřelil Gervinho, a k titulu mu stačí v příštím kole uhrát jediný bod.

Tým Rudiho Garciy tak vyhrál již čtvrté utkání v řadě, neporazitelnost drží od poloviny dubna. Dvě kola před koncem má na čele tabulky náskok před druhou Marseille již šest bodů. Dogám tak stačí uhrát v příštím kole v Paříži, či v posledním ligovém zápase proti Rennes jediný bod a z čela tabulky je již nikdo nedostane. Naproti tomu Sochaux padlo po dlouhých sedmi zápasech, nadále ale s tříbodovým náskokem na Lorient zůstává na šestém místě, které zajišťuje kvalifikaci do Evropské ligy.

Domácí se již ve čtvrté minutě utkání domáhali penalty. V pokutovém území spadl Gervinho, kterého postrčil Damien Perquis, a celý stadion zuřil a bouřil. Rozhodčího to ale nechávalo ledově klidným, pokutový kop se nekonal. A hosté měli i nadále co dělat s domácí ofenzivou. Centr z levé strany vyslal do pokutového území Eden Hazard, ve vápně si na něj naběhl znovu Gervinho a za brankářem Teddym Richertem po jeho ráně z první zazvonila tyč.

Lille očividně nechtělo nechávat nic náhodě a nadále se hrnulo do útoku. Svůj hattrick šancí promarnil Gervinho. Ten se tentokrát již radoval z překonání brankáře Richerta, jenž se lehkomyslně vydal z branky, nicméně míč nakonec přeletěl společně s gólmanem i břevno. Dobrou příležitost měl i nejlepší střelec soutěže Moussa Sow, jeho dělovka ale mířila jenom pár centimetrů vedle.

Dominance domácích pokračovala i v dějství druhém. Sochaux mělo při rohovém kopu Lille veliké štěstí. Nejdříve se Richert vytáhl s brilantním zákrokem proti přesné hlavičce Richerta, následně se ale míč od bránícího Saugeta odrazil do tyčky. Lille se ale nakonec gólu přece jen dočkalo, a to devět minut po změně stran.

Moussa Sow si všiml dobře postaveného Gervinha u pravého kraje pokutového území, kanonýr z Pobřeží slonoviny poté neváhal a rychlou střelou poslal míč od vzdálenější tyče do sítě - 1:0.

Sochaux se do šance dostalo po zaváhání obránce Auréliena Chedjou, jenž se o balon nechal obrat ve vlastním pokutovém území. Modibo Maiga přihrál zpět Ideyemu Brownovi, útočník hostů ale situaci vůbec nevyřešil dobře, když jeho rána z dobré pozice minula branku o solidní kus.

Domácí se mohli ještě v poslední minutě dočkat znásobení náskoku. Richert ale ránu z kopaček Túlia de Mela dokázal zneškodnit, Gervinho pak poslal následnou dorážku nad branku.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
PePiG7

1-0 PAF

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele