36. kolo
15.05.2011 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SM Caen - Montpellier HSC 2:0

Fotbalisté Caen získali veledůležité tři body a dvě kola před koncem se výrazně přiblížili záchraně. Nyní mají jediný úkol - ukořistit ještě jednu výhru a v nejvyšší soutěži se udržet. Ve vyrovnané francouzské soutěži však možná stačí už jen jeden bod a domácí tak mohou být relativně v klidu. Naopak Montpellieru se vzdálilo cenné sedmé místo a na deváté pozici může klidně brzy spadnout do dolních pater tabulky.

Rozdíl mezí devátým Motpellierem a čtrnáctým Caen jsou pouhé tři body a i když už v podstatě hosté o udržení v soutěži prakticky nebojují, chtějí se za každou cenu určitě poprat o sedmou pozici Lorientu, na který nyní ztrácí dva body. Domácí ještě před tímto duelem byli těsně na hraně sestupové zóny, nyní mají alespoň trochu klidu. Caen vsítilo obě trefy v polovinách obou poločasů a v závěru už jen kontrolovalo průběh hry.

Do vedení přitom mohli jít hned v úvodu hosté. V 8. minutě se po centru Johna Utaky dostal do zakončení Olivier Giroud, nicméně dobrý zásah předvedl domácí brankář Alexis Thebaux. Jenže další okamžiky už patřily pouze domácím a hostující strážce svatyně Geoffrey Jourdren musel zachránit svůj celek po slušných střelách Benjamina Niveta a Youssefa El Arabiho. Nicméně ve 27. minutě se Caen branky už dočkalo.

Benjamin Nivet našel svým pasem na pravé straně Romaina Hamoumu a ten křižnou střelou poslal balón za Jourdrena. Po půlhodině hry si domácí vypracovali další dvě stoprocentní příležitosti, jenže je neproměnili a mohlo je to v dalším průběhu mrzet. Po centru Hamoumy pálil teprve šestnáctiletý mladík M'baye Niang, Jourdren ale ze svého repertoáru vytáhl skvělý zákrok. Gólman vychytal stejného hráče i deset minut před poločasem.

Ve druhé části se hosté přeci jen probudili a zahrozili střelami Girouda s Utakou, ovšem brankář Thebaux byl pozorný. Vůli hostů definitivně Caen zlomilo v 69. minutě. Po dalším z mnoha centrů Hamoumy se octil ve vápně Kandia Traore a nedal Jourdrenovi nejmenší naději. Před závěrečným hvizdem musel ještě Thebaux zasahovat proti ranám Garryho Bocalyho a Marca Estrady, stav zápasu se ovšem již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele