36. kolo
15.05.2011 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Valenciennes FC - AJ Auxerre 1:1

Oba nedělní protivníci se opět díky cennému bodu oddálili záchranářským příčkám a k jistotě prvoligové příslušnosti jim stačí ještě alespoň jedná výhra. A vzhledem k okolnostem bude možná potřeba už jen jeden bod. Valenciennes totiž prozatím okupuje dvanáctou pozici a hned pět celků je sestupovým vodám blíže, i když domácí mají náskok pouhých tří bodů na osmnácté Monako. Auxerre je na tom ještě o dva body a dvě příčky lépe.

Hosté by za určitých okolností mohli zaútočit i na sedmou pozici Lorientu, avšak zisk jen jednoho bodu jim tuto situaci zkomplikoval. Auxerre ale může zřejmě na 100% počítat s dalším ročníkem Ligue 1. Možností na ztrátu prvoligové příslušnosti je vskutku minimum. Oba celky hrály vyrovnanou partii bez branek až do závěrečné čtvrthodiny, kde diváci nejprve viděli radost domácích a poté radost hostů.

Většinu příznivců na stánku dvanáctého celku tabulky dostal do varu v 79. minutě Foued Kadir, jenže hosté zachránili cenný bod čtyři minuty před závěrečným hvizdem zásluhou Jo Gooka Junga. Domácí byli blízko úvodní trefě už ve 4. minutě, kdy se do dobré pozice dostal Gaetan Bong, avšak jeho rána o malý kousek minula branku Oliviera Sorina. Valenciennes mělo náznaky šancí i v dalším průběhu, od 20. minuty se ale situace změnila.

Ve 22. minutě zahráli skvělou kombinaci Dennis Oliech s Alainem Traorem. Druhý jmenovaný už pokořil brankáře Nicolase Penneteaua, jenže obránce Milan Biševac dokázal na poslední chvíli odvrátit míč do bezpečí. Hned na to se po fantastickém centru Cedric Hengbarta dostal do stoprocentní možnosti Traore, ale zblízka prázdnou klec nepochopitelně netrefil. Hosté pokračovali v tlaku také ve druhém dějství.

Nejprve vše načal tvrdou ranou Dariusz Dudka, mířil však nepřesně. Hned na to byl na druhé straně vychytán po sólu Brou Angouan, na Penneteaua pak nevyzrál ani tváří v tvář Oliech. Proto přišel v 79. minutě trest v podobě vedoucího gólu pro domácí. Po centru Gaela Daniče skóroval hlavou zblízka Kadir. Spravedlnost ovšem nakonec existovala, když v 86. minutě určil remízový výsledek zápasu Jung střelou po zemi po pasu Hengbarta - 1:1.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele