Ligue 1 - souhrn 32. kola

10.04.2010, 21:03, aktualizováno 11.04.2010, 22:59
Komentáře a souhrny
Marseille nedala Nice žádnou šanci a po výsledku 4:1 se usadila v čele ligy. Druhé Auxerre si body veze z Nancy. V boji o titul zaváhal Lyon, který remízoval s Lille. Montpellier nedokázal zvítězit v Le Mans, Zaváhalo také Bordeaux, jež podlehlo PSG. Definitivu sestupu má Grenoble, který prohrál v Toulouse. Na záchranu mu nestačila ani výhra St-Étienne v Sochaux.

Olympique Marseille - OGC Nice 4:1

11.04.2010 21:00

Góly: 42. Bakari Koné, 52. Stéphane Mbia, 70. Mathieu Valbuena, 74. Souleymane Diawara - 90. Emerse Faé

Marseille se po pohodlné výhře 4:1 v jihofrancouzském derby nad Nice dostala do čela tabulky a míří za vysněným titulem. Na čele má totiž dvoubodový náskok před druhým Auxerre a čtyřbodový před třetím Lyonem a čtvrtým Montpellierem, k tomu ještě středeční dohrávku v Sochaux k dobru. Jestli i tam zvítězí, budou Olympique ostatní konkurenti jen těžko dohánět.

Pro svěřence kouče Didera Deschampse to byla již čtvrtá domácí výhra v řadě. Nice, nacházející se na šestnácté pozici, jim příliš odporu nekladlo. Do poločasu Marseille uklidnila trefa Koného ze 42. minuty, ve druhém dějství pak ještě skórovali M'bia, Valbuena a Diawara. Bez pomoci Lucha Gonzáleze by však ani jeden z nich asi ani neskóroval. Hosté v samotném závěru jen snížili Faem.

OM si šlo za svým už od úvodních minut. Soupeři dalo jasně najevo, že dostat se zpátky na první místo tabulky je pro něj prvořadou prioritou. A tak už ve druhé minutě musel zasahovat hostující gólman Ospina proti Valbuenovi. Po dvaceti minutách Valbuena odklonil střelu Koného, Ospina si však i tentokráte ještě stačil poradit.

Na druhé straně se dvakrát bál domácí brankář Mandanda dvěma solidním příležitostem OGC. Bagayoko jen o píď minul branku, Digardovu střelu z přímého kopu sám marseillský strážce branky zlikvidoval. Ve 42. minutě Olympique poprvé v utkání skóroval. Lucho González prostrčil balón za obranu na Koného, který krásně zamířil k levé tyči Ospinovy klece.

Šest minut po přestávce Marseille zdvojnásobila vedení, rohový kop Lucha Gonzáleze usměrnil do branky M'bia. Stade Velodrome, zaplněný 49 000 diváky, zářil štěstím i v 70. minutě, to když si další nahrávka Lucha Gonzáleze našla Valbuenu, jenž špičkou šťouchl balón do sítě. Na 4:0 skóroval hlavou po rohovém kopu Diawara. Hádejte, kdo standardku zahrával. Zajisté, argentinský reprezentant Lucho González.

Konečné skóre 4:1 nakonec upravil ve druhé minutě nastavení Faé, který kroucenou střelou po zemi zařídil Nice alespoň čestný úspěch.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - AJ Auxerre 0:1

11.04.2010 17:00

Góly: 88. Daniel Niculae

Kdo by si myslel, že na čele francouzské nejvyšší ligy bude někdo z trojice Bordeaux - Lyon - Marseille, pekelně by se mýlil. K udivení všech se totiž na prvním místě tabulky promenáduje Auxerre. Tomu dnes výhru nad Nancy pár minut před koncem vystřelil sváteční střelec Niculae.

Svěřenci Jeana Fernandeze tak v Ligue 1 neprohráli neuvěřitelných devět zápasů v řadě - nyní ovšem narušili sérii dvou remíz. Také díky tomu se vyšvihli ze čtvrté příčky až na nynější místo první. Z čela francouzské ligy je ale stále může sesadit Marseille, která večer dohrává zápas s Nice. Naopak Nancy nenavázalo na skvělé výsledky z minulých kol a po dvou vítězných zápasech přišla studená sprcha. Tým přesto nadále zůstává na třinácté pozici.

Auxerre si také vypracovala první příležitost zápasu. Již po několika minutách se na brankáře domácích řítil osamocený kanonýr Ireneusz Jeleń. Nicméně polský střelec se pro něho vcelku netypicky zastřelil - a dal tak kapitánovi Nancy šanci zasáhnout. Domácí na odezvu nedali dlouho čekat. Chris Malonga se probil do pokutového území a levačkou pořádně vyděsil Sorina v bráně soupeře. Ten ale nohou dokázal míč nakonec vytěsnit.

Nepříliš záživnou první půli ukončil svým průnikem Julien Féret. Ten na vzdálenější tyč adresoval vcelku nebezpečný centr, nicméně žádný z jeho spoluhráčů ho nedokázal tečovat ani nijak jinak zužitkovat, a do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

Na začátku druhé části se tempo alespoň trochu zrychlilo. Vše ještě akceleroval svým pokusem Dennis Oliech, nicméně jeho střela z dobrých třiceti metrů se příliš neujala. A nakonec skončila nad brankou. Nakonec museli hráči Auxerre opět děkovat svému gólmanovi, jenž si tentokrát poradil s ranou střídajícího Paula Alo'a Efouloua. Ten z vynikající pozice ideálně netrefil.

A netrvalo to již dlouho. Auxerre se téměř ujalo vedení - a to v takřka ideální době, soupeř by již neměl příliš času zareagovat. Niculae se dokázal zbavit hned dvou obránců a vypálil. Bracigliano mu ale jeho radost pokazil, jeho projektil dokázal zneškodnit. Když se již schylovalo ke konečnému bezbrankovému výsledku, udeřil opět Niculae. Benoit Pedretti dokázal ve středu pole získat ztracený balon, našel Daniela Niculaeho - a ten přízemní ranou překonal Bracigliana - 0:1.

Vedení v nastaveném čase ještě téměř pojistil střídající Julien Quercia - jeho rána ale nakonec skončila na tyči.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Lille OSC 1:1

11.04.2010 17:00

Góly: 71. Cris - 62. Pierre-Alain Frau

Lyon ztratil další body na cestě za mistrovským titulem. V nedělním utkání Ligue 1 jen remizoval s Lille 1:1 a na první Marseille už ztrácí čtyři body. Lille je na šestém místě a uzavírá skupinu týmů, které budou bojovat o evropské poháry.

Hosté mohli udeřit už ve čtvrté minutě, ale Hazard netrefil branku. O tři minuty později se v dobré příležitosti po přihrávkách Pjaniče a Lópeze dostal k hlavičce Delgado, ale branku Lille přestřelil. Po půlhodině hry musel domácí gólman zasahovat proti přímému kopu z dílny Fraua. Minutu před koncem prvního poločasu znova nebezpečně hlavičkoval Delgado, ale ani tentokrát nebyl úspěšný. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Góly začaly padat až po hodině hry. V 62. minutě překvapil domácího gólmana Frau, který z dálky vystřelil, míč prošel přes hradbu obránců Lyonu a zastavil se až v brance - 0:1. Radost hostů ale netrvala příliš dlouho. Dvacet minut před koncem si na Källströmův volný kop nejvýše vyskočil Cris a prudkou hlavičkou vyrovnal na konečných 1:1.

Závěr zápasu pak patřil Gonalonsovi na domácí a Costovi na hostující straně, kteří byli po dvou žlutých kartách vyloučeni.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux 3:1

10.04.2010 21:00

Góly: 35. Sylvain Armand, 74. Mevlüt Erdinç, 86. Guillaume Hoarau - 80. Lamine Sané

Bordeaux se zase o kousek vzdálil pohár pro mistra Franice. Poslední vítěz Ligue 1 totiž nezvládl utkání v hlavním městě a odešel poražen 3:1.

Zlomovým okamžikem utkání bylo vyloučení gólmana Ramého, který zahrál po půlhodině hry rukou mimo pokutové území a byl vyloučen. O čtyři minuty se pak domácí ujali zásluhou Armanda vedení. Další branky padaly až v závěru utkání. V 74. minutě poslal PSG do dvougólového vedení Erding. Bordeaux poté utkání přesnou hlavičkou Saného zdramatizovalo, ale poslední slovo měl Hoarau, který definitivně rozhodl o výhře Pařížanů.

První šanci utkání měl po deseti minutách hry Erding, avšak jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. O minutu později musel být ve střehu i domácí gólman, kterého se z voleje snažil překonat Plašil. Poté si PSG vytvořilo dvě dobře příležitosti, ale Giulyho zastavil ofsajdový praporek, Erdinga pak vychytal gólman Ramé.

Ten byl smutným hrdinou následujících chvil. Ve 30. minutě chytil gólman Bordeaux míč před dotírajícím Erdingem mimo pokutové území a po zásluze uviděl červenou kartu. Druhý trest pro hosty přišel hned z přímého kopu, který byl za tuto ruku nařízen. K jeho exekuci se postavil Armand a s vydatnou tečí zdi poslal PSG do vedení.

Náhradní brankář Bordeaux Keita sice hned z první střela inkasoval, na začátku druhé půle ale svůj tým podržel, když dobře zasáhl proti Hoarauovi a Erdingovi. Krátký ale byl dvacet minut před koncem zápasu na prudkou střelu Erdinga, který jej z patnácti metrů nekompromisně propálil.

Jiskru naděje pro hosty vykřesal deset minut před koncem Sané, který do branky prodloužil centrovaný míč Bordeaux. O šest minut později ale byl rozdíl mezi oběma týmy opět dvoubrankový. Hoarau v souboji přehlavičkoval gólmana Keitu a uzavřel gólový účet zápasu na 3:1 pro PSG.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - AS Saint-Étienne 0:2

10.04.2010 19:00

Góly: 42. Loïc Perrin, 64. Gonzalo Bergessio

Velký krok směrem k záchraně udělali Les Verts ze St. Étienne. Nejslavnější klub francouzské historie dokázal venku porazit Sochaux 2:0 a od sestupového pásma ho dělí i díky tomu, že Boulogne prohrálo v Lens, už pohotových jedenáct bodů. Domácí mohou litovat trestuhodně zahozených šancí, St. Étienne přehráli, ale za záda hostujícího gólmana Janota se netrefili ani jednou.

Hosté měli velké štěstí, že přežili úvodní desetiminutový tlak Sochaux. V největší příležitosti se ocitl Brown, jehož střelu vytěsnil s vypětím všech sil nohama pryč až brankář Janot. Na druhé straně sice stačil také ohrozit domácího gólmana Dreyera svým pokusem Bergessio, Janot měl ovšem určitě pořád více práce. Během několika chvil se na něj vyvalila sprška střel Poujola, Carlaa a Marvina Martina.

Leč bylo Sochaux na hřišti lepším mužstvem, ve 42. minutě se třepotal balón v jejich síti. Neuhlídán byl po rohovém kopu Payeta záložník Perrin, a tak prostě zamířil přesně do branky. Domácí se s tímto faktem pochopitelně nechtěli smířit. Po přestávce znovu pokračovali v nastolené nátlakové hře, Butin byl po svém střídání na hřišti jen čtyři minuty a už stačil napálit břevno.

Jenže v 64. minutě zase z ničeho nic skórovali hosté. Payetův přímý kop nebyl obranou odvrácen zcela do bezpečí, Bergessio tak zachytil míč a Dreyer byl znovu bezmocný. Sochaux mohlo ve zbytku zápasu s výsledkem něco udělat zásluhou Boudebouzy a Dupluse, avšak stejně jako v první půli trápila domácí koncovka, ani oni dva se s přesným zakončením prostě nepoprali.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Grenoble Foot 38 4:0

10.04.2010 19:00

Góly: 9. Paulo Machado, 65. Franck Tabanou, 75. Franck Tabanou, 85. André-Pierre Gignac

Sestup Grenoblu je po 32. kole definitivně zpečetěn. Vysoká prohra 0:4 v Toulouse a výhra St. Étienne v Sochaux znamená, že do konce sezóny může alpský klub hrát jenom o svou čest. Skleslí a poražení, jako byli dnes odpoledne, tak by se s ligou rozhodně nechtěl loučit nikdo. Toulouse se díky zaslouženým třem bodů vyhouplo na dvanáctou pozici.

Příběh, jak Grenoble definitivně padá do druhé ligy, se začal psát už v 9. minutě. Gignac vypálil směrem na gólmana Vivianiho, ten stačil střelu vyrazit, bohužel jen před Machada, který Gignacovo zakončení přesnou dorážkou napravil. Velmi blízko brance měl ve 22. minutě také Sissoko, z rychlého protiútoku po pasu od Gignace ale zazvonilo pouze břevno.

Hosté zahrozili snad jen Batllesem, do jehož střely se ale dobře vložil domácí Berson a kolenem odvrátil hrozící nebezpečí. Poprvé se v ohrožení octl domácí brankář Pelé zhruba po půlhodině hry, když musel likvidovat hlavičku Akroura po rohovém kopu Batllese.

Druhou půli začalo FCT stejně jako tu první. Ihned si podmanili soupeře, po šesti minutách si udělal prostor po centru Gignace druhý nejlepší střelec týmu letošní sezóny Sissoko, ale zamířil trestuhodně jen vedle branky. Druhá domácí branka na sebe nenechala dlouho čekat, Machado zpětnou patičkou vybídl ke skórování Tabanoua, který levačkou rozvlnil síť.

O deset minut později přidal Tabanou svou druhou trefu utkání, bídná grenobelská obrana nechala svého brankáře Vivianiho ve štychu, a tak jen zase lehce kapituloval. O poslední branku se postaral pět minut před koncem Gignac, hezky si zpracoval balón a z dobré pozice se útočník jeho kvalit nemohl mýlit.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Valenciennes FC 2:1

10.04.2010 19:00

Góly: 61. Nenê, 78. Moussa Maâzou - 37. Milan Biševac

Monako si připsalo svou desátou domácí výhru, opevnilo se na deváté pozici a teoreticky ještě může zabojovat o evropské poháry. Valenciennes se sice ujalo vedení po první půli, lepší výkon knížecího klubu ale nakonec zaslouženě slavil tři body. V 61. minutě srovnal krásným způsobem Nene a druhý gól přidal o čtvrthodiny později Maazou.

Zazvonila tyčka už po třech minutách, monacký Haruna trefil z přímého kopu konkrétně tu pravou. O chvilku později se dokonce zatřepotala síť po voleji Muratoriho, ale rozhodčí Guillard branku neuznal kvůli předchozímu faulu domácího Parka na soupeře. Na druhé straně vypálil nebezpečně Danic, ve 37. minutě však už VA udeřilo gólově.

Danicův centr ze standardky našel stopera Biševace, velesvátečného střelce, který se v Ligue 1 trefil poprvé od 26. září. Dvě minuty po přestávce mohl skórovat domácí Nene, akorát že jeho střela zase orazítkovala jenom tyč.

Monako nakonec zaslouženě vyrovnalo v 61. minutě, hostující gólman Penneteau tentokráte neměl proti Neneho ráně z přímého kopu nejmenší šanci. Vítěznou branku poté zařídil Maazou. Do šance mu nahrál hezky Haruna, Maazou se zbavil obránce Angouy a pohotově zamířil mezi tři tyče.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Stade Rennes 1:1

10.04.2010 19:00

Góly: 13. Sigamary Diarra - 42. Romain Danzé

Souboj dvou týmů, které by rády zasáhly do bojů o pohárovou Evropu, skončil remízou. Domácí se v 13. minutě ujali zásluhou Diarry vedení, tři minuty před poločasovým hvizdem však vyrovnal Danzé.

V taktické bitvě příliš šancí k vidění nebylo. Aktivnějším týmem byli domácí, ale svoji převahu nedokázali přeměnit v góly.

Už ve druhé minutě se pořádně zapotil gólman Rennes Douchez, který fantasticky zneškodnil šance Vahiruy a Gameira. O dvě minuty později se do šance dostali znovu domácí, obránce Sosa ale nehlavičkoval přesně. Gólové odměny se Lorient dočkal ve třinácté minutě, kdy Diarra z blízkosti prudkou ranou poslal domácí celek do vedení.

Gólman Rennes musel znova výtečně zasáhnout deset minut před prvního poločasu, když likvidoval pokus Amalfitana. Až tři minuty před koncem poločasu Rennes z první vážnější šance vstřelilo branku. Po přihrávce Marveauxe se trefil Danzé - 1:1.

Po hodině hry zahodil obrovskou šanci domácí Gameiro, když nedokázal Koscielnyho centr uklidit do poloodkryté branky. V závěru zápasu to ale bylo Rennes, které mohlo strhnout vítězství na svou stranu. Střídajícího Bangouru ale dvakrát vychytal domácí strážce svatyně Audard.

Více informací k zápasu

Le Mans FC - Montpellier HSC 2:2

10.04.2010 19:00

Góly: 1. Roland Lamah, 70. Roland Lamah - 13. Karim Aït-Fana, 34. Souleymane Camara (pen.)

Zaváhání Montpellieru na půdě předposledního Le Mans, kde pouze remizoval 2:2, může mít fatální důsledek v boji o titul. HSC se aktuálně nepotýká s dobrou formu, z posledních tří zápasů vytěžil jen dvě remízy. Le Mans je naopak na pokraji pádu do druhé ligy. Protože St. Étienne venku porazilo Sochaux, ztrácí na první nesestupovou pozici hrozivých třináct bodů.

Plály velké emoce. Dvě červené karty, oba trenéři vykázáni na tribunu. To vše způsobil hromadný konflikt těsně před přestávkou, který vypukl po neodpískání penalty za faul ve vápně Montpellieru. Domácí skórovali už v první minutě díky Lamahovi, hosté přesto po první půli vedli 1:2, ale Lamah svým druhým gólem v zápase dvacet minut před koncem upravil na konečných 2:2.

Uběhlo jen pár desítek sekund od úvodního hvizdu, než padla první branka utkání. Dossevi dloubáčkem nahrál do běhu Lamahovi, ten si přehodil balón z levačky na pravačku a zamířil přesně pod víko. Vedení ale domácím nevydrželo dlouho, ve 12. minutě zaběhl za obranu Montaňo a z pravého křídla pak jen dodal před branku úplně volnému Aït Fanovi.

Hosté mohli skórovat o pár chvil později zásluhou Costy, jehož pěkným centrem vybídl Montaňo, nakonec se HSC ujal vedení ve 34. minutě. Domácí Joao Paulo ve vápně srazil Montaňa, rozhodčí Chapron nařídil pokutový kop, který s přehledem proměnil Camara.

Tři minuty před přestávkou nastala obdobná situace na druhé straně, když Jeunechamp fauloval Dosseviho, píšťalka Chaprona tentokráte zůstala klidná. Nejenže se rozvířily nepokoje mezi hráči na hřišti, ale do ostrého sporu se dostali i oba trenérové. A tak se začalo červenat. Vyloučeni byli Jeunechamp a kouč MUC72 Cormier, jež si vyměnili hodně nevybíravých slov, následoval ho i z lavičky domácí Cerdan, největší iniciátor celé rvačky, a rovněž i hostující lodivod Girard.

Do druhého poločasu tak domácí vstupovali v přesile, oba týmy bez svých šéfů na trenérské lavici. Domácí gólman Ovono musel až na brankové čáře vyrážet pokus Montaňa. Vyrovnání nakonec přišlo v 70. minutě, Dossevi opět za defenzívou Montpellieru našel Lamaha, který si položil brankáře Jourdrena a zacílil do prázdné branky.

Oba celky si ještě v závěrečné dvacetiminutovce vytvořily po dvou solidních příležitostech, v 80. minutě nejprve Jourdren lapil hlavičku Cisseho, na druhé straně Ovono odbyl pryč střídajícího Belhandu.

Více informací k zápasu

RC Lens - US Boulogne 3:0

10.04.2010 19:00

Góly: 33. Toifilou Maoulida, 49. Toifilou Maoulida, 66. Toifilou Maoulida

Záchrana Boulogne je po tomto kole možná definitivně zmařena. Protože sedmnácté St. Étienne vyhrálo v Sochaux a USBCO nestačilo venku Lens, ztrácí na první nesestupovou příčku osm kol před koncem hrozivých jedenáct bod. Hosté prostě nedokázali uhlídat francouzského forvarda Toifiloua Maoulidu, který zařídil všechny tři branky domácích.

Lens přitom postihla už po pěti minutách hry velká nepříjemnost. Tuniský útočník Jemaa, autor sedmi gólů v této sezóně, vystřelil na hostujícího brankáře Bédénika, který mu jeho pokus chytil, pro Jemaa to ovšem znamenal konec utkání, protože při střílení se nešťastně zranil a musel jít střídat.

První půle fotbalovou krsáu nenabídla. Protože střelu Sowa tečoval nebezpečně obránce Habib, měl s ní Bédénik trochu větší problémy, na druhé straně kapitán Boulogne Thil výtečně uvolnil Marcqa, ten nacentroval na Kapa, jehož volej orazítkovala břevno. Jinak si oba týmy prakticky nic nevytvořily.

Jeden důležitý milník přesto v prvním dějství nastal. Ve 33. minutě rozehráli domácí narychlo velmi chytře standardku a Maoulida jí využil nejlépe, jak mohl, totiž gólově. Přece jenom mohli hosté ještě do půle vyrovnat, jenže Thilovu hlavičku zneškodnil super zákrokem brankář Runje.

Pět minut po přestávce vstřelil Maoulida svůj druhý gól v zápase. Eduardo, jenž nahradil odstoupivšího Jemaa, našel na levém křídle Bedima, ten předal balón Maoulidovi, kterému stačilo jenom dobře zpracovat a zacílit za záda Bédénika. V 52. minutě domácí Yahia napálil tyč, Lens ale nemusilo smutnit, třetí a rozhodující branku totiž stejně přidalo.

Hattrick završil Maoulida v 66. minutě, obešel kolem svého strážce Bellaida a sám si před Bédénikem opět počínal jako zkušený mazák. Sow ještě mohl v závěrečných chvílích skóre navýšit, to ovšem ani zdaleka nemohlo Lens zkazit radost ze zasloužených tří bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille31188558:3162
2.AJ Auxerre32179632:2560
3.Olympique Lyon321610652:3358
4.Montpellier HSC32177843:3658
5.Girondins Bordeaux30175848:2856
6.Lille OSC32167957:3455
7.Stade Rennes321481047:3250
8.FC Lorient321481047:3350
9.AS Monaco321471134:3449
10.Paris Saint-Germain321281246:3544
11.Valenciennes FC311351342:4344
12.Toulouse FC321191234:2942
13.AS Nancy-Lorraine321261440:4542
14.RC Lens321081430:3838
15.FC Sochaux311071423:4037
16.OGC Nice321061632:4936
17.AS Saint-Étienne32981524:3835
18.US Boulogne32591823:5424
19.Le Mans UC 7231571928:5022
20.Grenoble Foot 3832362321:5415

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (225)

Přidat komentář
domingo

Výborně Lens, výborně Le Mans

Teď nezbývá než fandit (brrrrr) Paříži, plichtě v Lyonu a zničit Nancy...

Reagovat
Godwinson

nevěřim, že Auxerre dá Nancy, byť je to možný ...

Reagovat
domingo

Reagovat
Godwinson

co se týče toho Le Mans, myslim, ač je to tady trošku místní folklór, že to nevkusně projebal rozhodčí ... penalta jasná, nevim přesně jestli šel Marveaux sám na bránu ... další situace, Jeunechamp, který údajně napadl Cormiera, což jsem neviděl, nešlo mi to holt až tak plynule, jak by se slušelo, v tomhle případě je holt jeden z dvojice Jeunechamp - rozhodčí, debil ..

levej bek by se fakt významně hodil, ale co naplat ...

další věc, Le Mans mělo vyrovnat síly zhruba v 60.minutě, nic .. na druhou stranu, odpustil červenou Montaňovi, kterej byl strašně tragickej ... přesto však ne dost, hlavní profíci v čele s Belhandou, následovaný Bocalym a Saihim, se mi zvedal žaludek :) Belhandu by měli kopnout do prdele okamžitě ... vcelku se mi ale líbil Mapou ... ještě jsem chtěl něco od plic sdělit, ale ještě, že jsem sklerotik, tak už nevim :))

Reagovat
Godwinson

ježiš, sorry, na tohle nejsem, ale nešlo to zastavit :)

Reagovat
Godwinson

už vim, zase Girárdovo střídání co víc k tomu říct ..

Reagovat
domingo

Bocaly je trojský kůň, Didier věděl, proč ho poslal pryč

Jinak Marveaux šel sám na bránu? Hm, to se u DM nestává často... nějaké nové Girardovo pojetí totálního fotbalu? :)

Reagovat
Godwinson

čteš mi myšlenky, začínám si to myslet také ..

myslim, že jo, bohužel, sek sek, nevim to přesně, jde mi jen o to, zda-li to neměla být rudá, ale nevim, někteří hráči byli fakt hrozný, příšerný .. ale hrozně mě nasralo střídání Ait-Fany, Girard ho nemá rád nebo nechápu ...

štěstí, že to Bordeaux zatim kurví taky solidně ... tam to pro ně nebude ani za bod ..

Reagovat
domingo

Jak hrál Corchia?

Reagovat
Godwinson

nebyl moc vidět, přišel kolem 70.minuty .. měl pár centrů, jinak nic ..

Reagovat
smazaný uživatel

Bakari Koné

Reagovat
domingo

Hahaha, dneska budu mít PSG radši než marty

Reagovat
Pipo123

PSG

Reagovat
M11

P S G

Reagovat
smazaný uživatel

hezkyyy...

Reagovat
smazaný uživatel

PAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
onze

PARIS SG Super zápas !

Reagovat
mickey mouse

Bordeaux už došel dech

Reagovat
smazaný uživatel

Vynikající výsledky, hlavně borci Paříže a Lens se pochlapili.

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno se sype jako domeček z karet.

Reagovat
božský John

Jadadááááááá jadadáááá ....nerad to řikám,ale chválim PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no proto...

Reagovat
domingo

Teda my hrajem ale hovno.

Reagovat
domingo

Hnusný fotbal, impotentní tragické Nancy (tohle že vyhrálo na Bordeaux a dalo doma Lens 5 gólů: ), zoufalý zoufalec Niculae, který snad každý míč okamžitě ztratil, tradičně skvěle zachraňující Sorin... střely na kasu 1-2, to je ale terno. Jeleń většinu času neviditelný, jinak kazí.

Největší zábava je pozorovat Oliecha, jak přesně přihrává, a číst u toho komentáře fanoušků posílající do Auxerre Cissého s C.Ronaldem

Jinak žádný postřehy, nic, mám vygumovanou mysl kombinací tragicky rozpixelovaného obrazu a té bramboračky na hřišti

Do druhé půle poslat Licatu, ať se ukáže. Ale počítám s nic neřešící plichtou.

Allez AJA!!!

Reagovat
domingo

Co jsem říkal? Co jsem říkal? Nahrávat úplně volnej na tři metry do vápna a zmršit to, to umí fakt jen Niculae... hergot, klidně si tam běhej, buzeruj obránce, ale míče se už ani nedotkni, prosím prosím, smutně koukám

Reagovat
domingo

Irku, nenapodobuj tu fretku a střílej přesně!

Reagovat
domingo

SUPER BENOIT PEDRETTI !!!

Nenechat se ukolébat výsledkem - fotbal to byl strašný, s takovouhle v Evropě dostaneme i od Jablonce... ani jeden tým nedal víc než dvě přihrávky po sobě, je mi neskutečnou záhadou, jak může Alo'o Efoulou dávat tolik gólů, vždyť je snad dřevěnější než Niculae ten mi pro změnu pil krev celý zápas, sice dal gól, ale další megašanci v závěru trestuhodně zahodil, celou dobu nebyl schopen se jakkoliv uvolnit, navázat na sebe obránce, nic. Míč měl snad nejčastěji z našich ofenzivních hráčů, přičemž 95% přihrávek šlo na borce v bílém a ten zbytek na jistotu dozadu. Líbil se mi Hengbart, byl furt vepředu, dobře útočil a stíhal i bránit, párkrát se (jak je jeho zvykem) objevil na hrotu - pro tohohle hráče mám slabost, neskutečně jistý obránce, dneska udělal jedinou chybu, když ztratil míč na soupeřově půli a Nancy šlo do útoku, ale on se stihl vrátit - frajer porstě. Super Benoit celý zápas neviditelný, ale OPĚT dal ten jeden důležitý centr naprosto milimetrově přesně... respekt největší. Sorin zachytal spolehlivě, párkrát zachránil, hráči Nancy byli nicméně kolem vápna tak dřevění, že bůhvíjak vytížen určitě nebyl.

Překvapil Oliech, zahrál slušně.

Irek zklamal, celý zápas vůbec nebyl vidět, pár střel neuvěřitelně zadrbal a pak sebou švihnul o zem ve vápně... oprávněná žlutá za simulaci, tenhle zápas se mu nepovedl. Bracigliano vypadal, že ho na místě přizabije, on je navíc takový mohutný

Z hráčů Nancy nemůžu vypíchnout nikoho, protože hráli všichni jak ponocný.

Reagovat
božský John

Vod Jablonce by momentálě dostalo dardu i GB ...

Reagovat
domingo

GdB momentálně taky není měřítko, jestli se na Chaban-Delmas nechali porazit od těchhle nefotbalistů :P

...říkal jsem si - hmm, Nancy se podle těch výsledků naučilo hrát fotbal...nic takovýho, furt to jsou stejný lopaty... vidím je letos potřetí a potřetí to vypadalo, že jim na tréninku zakazují používat balon...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Já je viděl hrát dvakrát v životě(loni) a nějak po dalšim sledování Nancy v akci netoužim ...

Reagovat
domingo

Naštěstí jsou bezpečně uklidnění v nudné spodní polovině tabulky, tam ať se předhání se Sochaux, Valenciennes a Nice, jak je libo... i když příští rok by spadnout mohli...

Reagovat
božský John

No, vem si,že postoupí Arles a Brestois ..to máš dva sestupující ...a teď vybírej,jestli Valenciennes,Caen nebo Nancy...samý srajdy...to by chtělo,aby za rok sestupovalo 5 týmů

Reagovat
smazaný uživatel

VA srajdy?

Reagovat
božský John

Co je na nich zajímavýho? Pro mě zbytečnej tým ..

Reagovat
smazaný uživatel

No, doufám, že si děláš srandičky.. Pro mě v téhle sezoně jeden z nejlépe a nejkrásněji hrajících týmů L1

Reagovat
božský John

Já je viděl asi jednou a moc mi sympatický nejsou, nějak bych je nepostřádal..

Reagovat
domingo

Nehrajou špatně, to ne. Ale zas bych to s těma superlativama nepřeháněl, je to průměrnej tým..

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl bych.. Hrají výborně. Líbí se mi jejich styl, připomíná mi to Rennes z minulého roku..

Reagovat
domingo

Jdu znovu sjet sestřihy napříč sezonou teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus to...

Reagovat
Pipo123

Brestois oni sú docela dobrý aj nový štadion stavajú

Reagovat
božský John

Je rozdíl mezi L1 a L2 a stadion za ně bránit ani třílet góly nebude

Reagovat
Pipo123

tak ale asi majú nejaké plány nie ? by nestavil 30 000 štadion na druhú ligu ale neviem či to je aktuálne ten štadion. To som niekde čítal ešte minulý rok že v roku 2011 alebo 12 budú stavať bohvie čo je to zač.

Reagovat
domingo

Ale je fakt, že ho aspoň budou mít, Arles mají menší kapacitu než Příbram...

Reagovat
božský John

Ti tam jsou omylem na tom 3-4 fleku :/:/:/

Reagovat
Pipo123

tak tak radšej by som namiesto nich chel v L1 Nîmes, tý aspon hrali Ligue 1 a nehrali ju zle takže by to bolo lepšie.

Reagovat
božský John

Caen,Bastia,Ajaccio( Nantes)

Reagovat
Pipo123

nj bastia by bodla, ale aby sa ešte zachránila

Reagovat
domingo

VA nejsou srajdy, to už tam spíš zahrň Sochaux třeba... já chci, aby postoupili Metz a udrželi se, takže ať slítnou Caen (nějak je nemusím), Nancy a jeden z dvojice Sochaux/Brestois

Reagovat
božský John

Jo, Metz by byly supr, ten tým by měl na to,aby se udržel ...

Jinak Sochaux by mi chybělo, přeci jenom, to by bylo něco jako kdyby spadlo ASSE ....první profesionální mančaft a tedejší velkoklub,docela by mi scházeli,navíc tam "hraje" Svěrkoš...

Reagovat
domingo

mám tušení, že Svěrkoš půjde pryč ...

no to je sice hezký, ale mohli by se vzpamatovat z té diskotéky, hrajou děsně...Stéphanois je jinej případ, ti mají celkem slušnej tým a dá se na ně koukat..

Reagovat
božský John

Nemaj špatnej tým,je mi záhadou,proč jsou zase dole ...

Kam podle Tebe půjde,píše se o tom někde?

Reagovat
domingo

Nevím o tom, že by se psalo. Dřív ho chtělo Monaco, ale to ještě něco hrál

Spíš je to taková logická úvaha - přece jenom je teď hodně dole, v Sochaux je momentálně zbytečnej a nějakej kredit vybudovanej má, ani bych se nedivil, kdyby po něm sáhl nějakej nováček - bude levnej a prokázal, že v L1 góly dávat umí, navíc by mu prospěla změna prostředí...

Reagovat
božský John

Když nad tim tak přemejšlim,tak na tom něco bude, dokonce bych se ani nedivil,kdyby šel třeba do Nice ...Rémyho asi neudržej ..

Reagovat
domingo

Úžasné výsledky, těším se, až si užiju večerní Marseille a konečně uvidím v pořádné akci Ospinu

Spokojenost největší, všechno dopadlo přesně tak, jak mělo.

Reagovat
Pipo123

kurna to bude záver Auxerre

Reagovat
božský John

Zezulovic synek teď zbourá půl baráku

Reagovat
domingo

už se mě ptali, kolik jsem vyhrál, jestli mi vzali seminárku, nebo co...

Reagovat
božský John

Místo toho rozradostněný Dominik pořvával Nicualeeeee

Reagovat
domingo

Ale kdepak, Pedretti. Niculae je dobrý v jediné věci, a to otravování a nasírání obran proti silnějším celkům, čímž dělá místo Jeleńovi. Jenže Nancy není žádný silnější celek a po Niculaem se najednou chtělo, aby dal přihrávku, zakončil... no hrůza...

Reagovat
božský John

To je souhrn panečku

Takže Benoit dneska man of the match ? :)

Reagovat
domingo

No on kromě toho (pro něj typického) jednoho centru nepředvedl taky vůbec nic.

Man of the match nebyl vůbec žádnej... za hosty možná Fretka, ale taky bída... za nás Sorin, Hengbart nebo ( ) Oliech... jednoocí mezi slepýma :)

Reagovat
božský John

Počkej,Sorin??? Oni vystřelili víckrát jak jednou na bránu?

Reagovat
domingo

Jednou tuším Fretka, jednou tam byl nějakej pseudozávar a začátek jsem neviděl

Tak oni byli "nebezpečnější", furt byli u našeho vápna, my hráli na brejky. To, že tam nic nevymysleli, je druhé věc. Sorin si dobře organizoval obranu.

Reagovat
božský John

Tak to potom jo,se vůbec divim,že vás přehrávali ...no,ten fotbal musel stát opavdu za prd....

Reagovat
domingo

No přehrávali :)))

Asi jo, tak oni byli domácí, oni museli něco vymyslet, nám stačilo zakopat se a čekat. Remízovej mač, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Vecer tri body pro OM a uz neni co resit..doufam ze se konecne trefi Morientes:-(:-)...uz by se taky mohl probrat..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli máme v LM štěstí, v lize o tom nemůže bejt vůbec řeč...

Reagovat
domingo

Jak to vypadalo?

Reagovat
smazaný uživatel

Šancí bylo hodně na obou stranách, ale nakonec se uchytily jen dvě. Ze strany hostů vystřelil z dálky Frau a Toulalan to ztečnul na milimetr přesně k tyči, takže Lloris neměl nárok. A za nás vyrovnával Cris po standartce. (pro mě menší zadostiučinění) Jinak Lisandro, Ederson nic moc výkon, jedinej Delgado byl schopnej se dostat do šance. A Gomis je fakt dřevo, ten netrefil bránu ani nepamatuju. A aby tý smůly nebylo dost, zranil se Lovren a nevypadá to s ním vůbec dobře. Jinak ještě docela pohnuly zápasem dvě červené, jednu dostal Costa a druhou Gonalons. (samozřejmě po dvou hloupejch žlutejch) Pro mě dost hořký zklamání, být trochu lepší finální fáze, mohli jsme Lille porazit, ale to už je letos zbytečný řešit.

Reagovat
domingo

Díky.

Tak Ederson byl počítám na křídle, to je puelovina, protože tam nemá co dělat... Delgado poslední dobou hraje moc dobře, pro mě překvápko, nevěřil jsem mu... ten Lovren je docela průser, no.

Hm, takže Gonalons zase labilní... strašná škoda, pokud on nezmění přístup a neustálí výkony, má zaděláno na spálenej talent - že talent má, to se ukázalo v LM...

Reagovat
smazaný uživatel

ten Ederson je pro mě taková velká neznámá..., nespornej talent, ale nic moc výkony v Lyonu, ať už z důvodu špatný pozice, nebo výpadku formy, případně kdovíčeho. nicméně je často spojovanej s Itálií a podle jeho slov by se jí nebránil..., mluví se o AC a Laziu, přičemž se pořád nemůžu rozhodnout, jestli být spíš pro, nebo proti.

Reagovat
Pipo123

k nám pôjde asi tažko, ono sa môže hovoriť ale nemám na neho peniaze Lotitova priorita je získať za 10 mega eur Flocariho takže pochybujem v príchod Edersona

Reagovat
domingo

Je to záhada, no. Nevím, co si o něm myslet, talent má... mám pocit, že by za tím mohly být přehnaný očekávání (novej Juninho, Juninho ho sám určil jako svýho nástupce etc.) společně s tím, že se mu nejlíp hraje uprostřed a Puel ho cpe k lajně. Změna by mu prospět mohla, protože on hraje hluboko pod svoje možnosti - otázka je, co s ním v AC, jestli je problém fakt v nezvládání tlaku.

Jinak jestli máš čas, dneska můžeš kouknout na Ospinu, bude v jednom ohni :)

Reagovat
smazaný uživatel

jestli je problém v nezvládání tlaku, tak se o tom nemá cenu bavit no, páč v Itálii je zas považovanej za fotbalistu, nejvíce se podobajícímu Kaka'.

mrknout bych se možná mohl..., na toho franouzskýho Kolumbijce

Reagovat
domingo

To ti řekne podrobněji Frankie, s tím tlakem - na první pohled to tak skoro i vypadá...

Nejenom Ospina, na obou stranách je několik hodně zajímavých hráčů..

Reagovat
smazaný uživatel

Delgado hrál vždycky slušně, akorát u něj byl problém se zraněními, snad se konečně dal do kupy. U Edersona je ta situace trochu zapeklitější..Ono dneska hrál nejspíš hlavně proto, aby si Bastos odpočinul po LM, bohužel čemu nerozumim je, že on na tom křídle ukazuje, že má rychlost, techniku, ale prostě nedokáže dát jedinou normální přihrávku. Nejspíš se na něm podepisuje, že hraje málo a asi je hodně svázanej tlakem, kterej na něj doléhá.

A Gonalons by měl dostat konečně pořádnej kotel od Puela nebo Crise, místy se na hřiši chová jak mistr světa, i když výkony tomu příliš neodpovídají, navíc je neskutečně laxní. Přitom fotbalově na to určitě má, doufám, že to nebude druhej Anelka, kterej dostane rozum až s nástupem třicítky.

Reagovat
smazaný uživatel

na jednu stranu skvělá zpráva, Lyon uhrál plichtu . Na druhou stranu výhra AJA mě vůbec nepotěšila - čisto-čistá haluz ta výhra , je pravda, že jste byli nebezpečnější a asik jste měli i více ze hry , ale vítězný gól 3 minuty před koncem je nehorázný - a zvlášť u AJA - to prakticky dalo polovinu svých gólů pár minut před koncem a takové výhry 1:0 nejsou zasloužené... alespoň pro mě. Večer budete mít stejně po ptákách, až se na čelo vrátí OM; když pak budeme hrát s váma, dostanete klapec a už se z toho neotřepete

Reagovat
domingo

Mno...

Držení míče bylo lehce na naší straně, přesto jsme hrozili z brejků, to je fakt nevídanej stav haluz to byla, nepřu se... ne všechny tyhle výhry jsou haluzní, leckdy je to zasloužený, dneska ne, ale co - tohle dělá velký týmy.

Na večerní zápas se těším, bude krásnej fotbal

Reagovat
Pipo123

dneska cítim velký den Ospinu ktorý vychytá aspon bod proti Alžíru

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že se to bude dívákům líbit, snad jim dáme co nejvíc fíků na cestu z5

Reagovat
smazaný uživatel

Nice musíme přejet jak parní válec , mají jednu z nejhorších obran v lize a počet vstřelených gólů je řadí do slabšího průměru, OM to má přesně naopak... co se týče Morientese, tak ten by musel nejdřív nastoupit aby dal gól, jenže on nenastoupí, nevím co se to s ním stalo, že najednou je to prakticky nikdo...

Reagovat
smazaný uživatel

presne...moc sanci nedostava, ale kdyz uz tam nahodou jde tak nehraje vubec nic,,skoda..myslel sem ze se pod Didierem probere..ale zatim nic..skoda..kdyby se zvednul mohli by z nej byt i nejaky penize...hlavne aby Sevilla nepretahla Cheyroua..to by byl konec

Reagovat
smazaný uživatel

[reagovat]

Reagovat
smazaný uživatel

Allez OGC!!!

Reagovat
smazaný uživatel

OM je roztrhá, jinak doufám, že Cheyrou zůstane

Reagovat
smazaný uživatel

Mamadou Niang na lavicke ??? ved to je ich kapitan a snad najlepsi utocnik Ligue 1 .... ci je po zraneni ???

Reagovat
smazaný uživatel

jj je

Reagovat
domingo

reaguj, hernajs

jinak jestli máte někdo odkaz mimo atdhe a justin, sem s ním...

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám přes atdhe a není to v justinu.. jestli chceš..

Reagovat
domingo

Mně to přes atdhe právě nejede, celej den nejede nic, takže chyba je u mě.. okno se otevře, ale zápas nenaskočí, tak koukám přes justin, kterej mi ale co 2-3 minuty vypíná obraz kvůli prémiovýmu účtu, takže musím furt refreshovat

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, no mě to taky takhle šlo celej den.. ale hned od výkopu je to v pohodě.

Reagovat
domingo

Vůbec nic, tak nějak přetrpím ten justin, no... mám to jako kulisu, když borec zvedne hlas, přepnu, pak zkouknu sestřih... ta kvalita toho víc ani nedovoluje :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ospina voe.. Jinak ta Marseille titul asi fakt chce..

Reagovat
domingo

Ospina tak tomu říkám reflex

Reagovat
smazaný uživatel

jedeeeeem...uz to tam musi spadnou klucííí..

Reagovat
smazaný uživatel

už by mohlo no

Reagovat
domingo

100. pro překvapení na Vélodrome

Reagovat
smazaný uživatel

je jen otázkou času než tam dáme první, pak to tam bude padat samo

Reagovat
smazaný uživatel

co jsem říkal

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna sem ti chtěl psát, že to je na šance zatím spíš pro Nice..

Reagovat
domingo

Nechval dne před večerem, Bagayoko se tam párkrát objevil hezky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zatím hezký bojovný zápas.. Nebýt Ospiny, tak si troufám říct, že by Nice sestupovalo s přehlídkou asi jako Grenoble.. Dneska je zase držel nad vodou, při gólu nezmohl nic.. Jinak tam ale byly pěkné náznaky od Bagayoka.. Snad mu to tam aspoň jednou spadne a Ospina zavře branku..

Reagovat
domingo

Konečně toho Ospinu vidím trochu se předvést to vykopnutí bylo extratřídní, vzpomněl jsem si na Buffona na ME při pentli proti Rumunsku...

Reagovat
smazaný uživatel

Se divím, že jsi ho ještě se předvést neviděl.. Dneska zase jistý jak ve vzduchu, tak i střely z dálky bezpečně kontroluje.. a ten reflex? Je parádní.

Reagovat
domingo

Ale viděl, Nice je jeden z týmů, který jsem letos viděl nejvíc, společně s HSC, Lyonem, Rennes, Bordeaux a samozřejmě Auxerre... jenže pokaždé tam byl jenom jako poslední instance, dostával góly, se kterýma nemohl nic dělat, žádný zázračný zákroky, jenom prostě slušnej gólman s dobrým postřehem, kterej nedělal chyby při stahování centrů. Takových gólmanů je plná každá liga... proto říkám, že teprve dnes ho vidím přidat něco navíc, zatím je skvělý

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, tak to já v tom případě na něj mám obrovský štěstí, protože většinou, když jsem ho viděl, tak chytal parádně A to je tolik nasledovaný nemám...

Reagovat
domingo

Je to i tím, že já sice viděl Nice hodněkrát, ale pokaždé díky soupeři, se kterým hráli, ten tým mě samotnej až tak nezajímá... a v takovým případě se soustředí hlavně na tým, kterej víc sleduješ, a gólmana soupeře si všimneš jenom při zákrocích, nějaké organizaci obrany, sbírání centrů atd. se až tak nevěnuješ - plus si přičti atdhe faktor, který téměř z každého zápasu dělá psychedelickou bramboračku ... dnes se na něj soustředím (co mi justin dovolí) a klobouček

Reagovat
smazaný uživatel

Aha.. No on má celkem hezký zákroky snad každý sestřih, když se podíváš.. Ale jako chápu jak to myslíš, já se třeba přiznám, že některý hráče nepoznávám ani trochu..

Reagovat
domingo

Jak říkal Rino - v sestřihu má hezké zákroky každý gólman, ale když si blbě postaví zeď, je mu nějaký postřeh na čáře k ničemu

Reagovat
smazaný uživatel

No to je sice pravda.. Ale já k tomu ještě přidávám zkušenosti z toho jak se chová v pokutovým území a že je velice spolehlivý.. Většinou mu nevypadne ani jednou za zápas míč z ruky..

Reagovat
domingo

Je dobrej, no. Škoda ho v PSG..

Reagovat
smazaný uživatel

náhodou právě PSG pro něj bude ideální klub..., Coupet už to má za sebou a Edel nemá dostatečný kvality. Ospina tím pádem jako jasná jednička v ambiciozním klubu - skvělý podmínky pro kariérní růst...

Reagovat
smazaný uživatel

To by šel nahoru teda hodně po krůčkách.. Z klubu, který hraje v dolním středu tabulky do klubu, který hraje jen střed tabulky..

Reagovat
smazaný uživatel

blbý kecy..., PSG posílí a půjde na poháry. vyhlašuje se to sice každou sezonu, ale tentokrát mám dobrý tušení

Reagovat
smazaný uživatel

akorát nevím, co s Kambouarém...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s tím kádrem by PSG mělo hrát o poháry, to je jasný.. Naštěstí ale má nějakou takovou tu auru, která to nedovolí Kombouaré je špatnej, na tuhle sezonu musí doplatit.. Náhrad místo něj by mohla být spousta... Domenech možná

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych ho asi vyhodil..., je sice hezký, že konečně v Paříži podrží trenéra, ale podrželi zrovna toho, kterej na to asi nemá. takovýho Fourniera vykopli po 3 měsících a to byl v tu dobu myslím druhej, nebo každopádně někde u čela..., ten mi chybí. pak je tady dost mladíků jako Chantome, nebo Sankharé..., Erding v podstatě ještě taky.

je na čem stavět, ale že by měl stavět zrovna Domenech ?

Reagovat
domingo

Já mám pocit, že Domenech by u klubu být tak legrační jako v repre, ale je to jen ničím nepodložená domněnka.

Kombouaré je dobrej trenér, ideální pro klub jako VA, pro vás - jak je vidno - ne. Moc nároků na něj, nezvládá to...

...beztak ho vedení drží kvůli tomu, že vypadá jak ten seržant z Batmana

Reagovat
smazaný uživatel

VA tam hlavně má velice slušnej hráčksej materiál, všichni si mysleli, že to byla práce Kombouarého.. Ale není tomu tak, tuhle sezonu hrají ještě líp než tu předešlou..

Reagovat
domingo

Hele, odborník na VA jsi tu ty, ale Kombouaré tam byl tuším pět let, ne? Ty hráče si přivedl on, ten styl je naučil on...

Reagovat
smazaný uživatel

Já a odborník na VA, jo? jen se mi líbí jak hrají.. Každopádně Kombouaré tam sice udělal v tomhle směru dobrou práci, ale míval kolikrát úplně šílená střídání, kterými si prohrával zápas.. Takticky na tom bylo VA dost špatně.. To se po příchodu Montaniera dost změnilo a tuhle sezonu to je vidět..

Reagovat
smazaný uživatel

já si o něm ze začátku myslel, že to bude neskutečnej kruťas, ale co tak sleduju pozápasový fotky, občas nějaký ty rozhovory, nebo videa, mám naopak čím dál tím větší pocit, že je to takovej hodnej taťka...

...a to je v Paříži samozřejmě špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych ho vyhodil bez pardónu.. To, že na to mít nebude sem říkal už před sezonou.. Domenech v Paříži je sice pro mě celkem hezká představa, ale spíš to nedopadne.. Je třeba hledat jinde. Máš nějaký přání?

Kvalita tam je, teď příští sezonu bude každej závidět hlavně ten střed..

Reagovat
smazaný uživatel

můj sen je návrat Fourniera..., ten byl přímo ideální, žral jsem ho, ale někam se vytratil. jinak se ve francouzských trenérech tolik nevyznám, to už by jste mohli hodit tip spíš vy...

na střed Clément - Chantome se těším hodně no..., hlavně Clément je můj velkej oblíbenec. snad se nebude prodávat...

Reagovat
domingo

Marty ti řekne Antonettiho :), ale ten s podobně ambiciózním Rennes taky nic moc, i když je fakt, že mu odešli M'Bia s Leroyem, to se pak hraje těžko, když je v záloze díra jak Rudý náměstí.

Zkus si vyhmátnout toho frajera, co dost možná dotáhne Arles do ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

o Antonettim už jsem slyšel no, právě od martyho

Reagovat
smazaný uživatel

No jo.. Tak kdyby jsi viděl Leroy minulý rok, tak by tě ani omylem nenapadlo za něj shánět kvalitní náhradu.. Teď hraje příšerně, nevím co se s ním stalo... No a na poslední chvíli odešel i M´Bia.. Ještě to zvládá náhodou se ctí..

Reagovat
smazaný uživatel

jako já nekritizuju..., reference jsi na něj podával vždycky dobrý. navíc to dává se ctí rozhodně víc, než právě Kombouaré...

Reagovat
smazaný uživatel

Fournier nevím, neudělal na mě za tu chvilku žádný dojem.. Ani nevím proč odcházel.. Ve Francii je dost kvalitních trenérů.. Fernandéz, Antonetti jsou dneska asi nejžádanější (a pro PSG dostupní)

Já mám raději Chantoma..

Reagovat
smazaný uživatel

Fernandez trénoval OM, ne ? jinak nevím..., ono asi bude cokoliv lepšího než Kombouaré, páč hrát tohle s takovým kádrem je fakt umění.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj trénoval Marseille.. Teď vede Auxerre. Těch trenérů je víc.. Girard, Garcia..

Reagovat
domingo

Girard je zatím rychlokvaška, uvidíme, co předvede příští rok... anabáze u U-21 se nepočítá :)

Garcia je dobrej - mladej, ambiciózní, an druhou stranu v Lille hodně spolíhá na individuální schopnosti hráčů. To ovšem neznamená, že ta hra nemá systém - má, jenom není tak dokonale propracovaný jako ten Fernandezův

A Fernandeze nikam pouštět nechci.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je jasný, že nechceš.. Já Blanca pouštět taky nechci..

Reagovat
domingo

Zapomněli jsme na Casanovu - teprv se učí, ale něco z něj bude, líbí se mi. Je to bývalý gólman, což je na obraně Toulouse vidět, mají to zmáknutý...

Reagovat
domingo

Edel není gólman

Mělo by to smysl za předpokladu, že přestanete držkovat a začnete teda hrát o ten titul k čemuž je v první řadě potřeba ambiciózní trenér, který nemá jen hezkou filozofii, ale umí i snášet očekávání a čelit tlaku veřejnosti. V druhé řadě pak gólman (Ospina dejme tomu - ideál). Jinak je ten tým poskládanej překvapivě dobře na to, kde se plácá...

Reagovat
smazaný uživatel

no..., často mi vrtá hlavou složení zálohy, tudíž obecně systém. když vezmem konečně zdravýho Hoaraua s Erdingem jako jasný volby do útoku, musí být záložníci 4 a to jistej Maka, jistej Clément, jistej Sessegnon a pak souboj mezi ofenzivním Giulym a defenzivním Chantomem, za nima Sankharé. nenapadá mě, jak z toho guláše vytvořit fungující systém..., na druhou stranu Makelele končí a Ludovic už taky není co býval, navíc určitě ještě někdo příjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Lucho neuvěřitelná statistika.. 72 přihrávek za poločas

Reagovat
domingo

Je to famózní dispečer, po slabším/matnějším úvodu se rozehrál k neuvěřitelným výkonům. Potáhne je k titulu.

Reagovat
smazaný uživatel

přes něho to všecko jede

Reagovat
Xavi8

Reagovat
Tomanatura

A tento hrac nepojede na MS

Reagovat
smazaný uživatel

musime dat druhej...1:0 je riskantni..

Reagovat
smazaný uživatel

prohra nám nehrozí, pokud jsme vedli 1:0, tak jsme nikdy neprohráli, říkám, že je jen otázkou času než jim přidáme

Reagovat
domingo

máš ho tam M'Bia vypadá jak děsný nigga rapper, ten jeho plandavý dres a oslava gólu

Reagovat
smazaný uživatel

jooooooooo:-) M´Bia!!! a je po zapase:-)

Reagovat
smazaný uživatel

no, po zápase ještě není, mohou to zdramatizovat, ale tomu nevěřím...

ještě aspoň jeden jim můžou dát

Reagovat
smazaný uživatel

Je hotovo..

Reagovat
smazaný uživatel

Apam Onyekwuchi

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

...je přeceňovaný stoper

Reagovat
smazaný uživatel

Tss.. Tahle sezona nic moc no... Ale minulou patřil mezi ty nejlepší I tak je to můj oblíbenec a nedám na něj dopustit..

Reagovat
domingo

Letos má občas neskutečný výpadky.

Jsem na něj extra zvědavej na MS...

Reagovat
smazaný uživatel

To jo..

Reagovat
smazaný uživatel

už se to vklidu dohrává , další 3 body do tabulky, titul zase o něco blíž ,

Reagovat
smazaný uživatel

V tom zpomaleným záběru.. Jak ho to do tý hlavy trefilo a ještě se leknul..

Reagovat
domingo

To je debakl, to je debakl...

Reagovat
smazaný uživatel

Allez l´OM!!! hodne dulezity tri body...

Reagovat
domingo

To je radosti z domácí výhry nad Nice

Počkejte na zápas na Abbé Deschamps, tam se bude hrát o důležitý tři body...

Reagovat
smazaný uživatel

no to je..vsichni vime co Marseille dpkaze predvist..Skoda toho golu..Mandy mohl mit dalsi 0...

Reagovat
domingo

Prej další

To je právě jedna z vašich největších slabin, nedokážete udržet čistý konto. Letos se vám to povedlo asi třikrát.

Ano, víme (Lorient třeba) - jenže u týmu ve famózní formě s reálnou šancí na titul se prostě nemůžeš třást o výsledek domácího mače s odepsaným Nice, to je na hlavu postavený :) tohle byly povinný body. Důležitý jsou, ale to jsou všechny, nic extra to nevypovídá...

Není bez zajímavosti kouknout se, jak Luchova exponenciálně stoupající forma ovlivňuje výsledky Phocéens v těchhle zápasech, ve kterých dřív měli tendenci ztrácet.

Reagovat
smazaný uživatel

jo dalsi..(Sochaux 3:0 a Lens 1:0)..Jinak body to jsou důležitý a nevím proč se netřást, zvláště potom, co předvedlo Bordeaux s "odepsanym" Nancy..Kdyby Nice promenilo nejakou tu sanci na začátkutak by to taky mohlo dopadnout úplně obráceně..já se nehádám..jen řikám svůj názor..

Reagovat
domingo

Však já se nehádám... jenom mi přišlo legrační říkat "další čistý konto" u týmu, kterej je pověstnej tím, že čistý konto neumí udržet. Taková blbost jenom.

Každopádně titul přeju nejvíc vám, samozřejmě po AJA (ale to je utopie, tak co)

Reagovat
smazaný uživatel

no prave..pro OM by bylo 3 cisty konto v rade velkej uspech..tak proto dalsi..

Reagovat
domingo

Tak jo, pomohlo by vám to

Každopádně bych se nebál o čistý konto v Auxerre, tam to bude 0:0 jak vyšitý...

Reagovat
smazaný uživatel

a zse tak nerealny to neni..kdyz ted neztratej a pak se proti OM ukopnou a daj nakej ten gol, tak prekvapeni muze bejt na svete...i kdyz aj se nejvic bojim furt FCGB

Reagovat
domingo

Matematicky ne, jenže Fernandez je děsný pragmatik, neustále do médií opakuje, že na titul nemá hráče. Že Gones, Phocéens a GIrondins mají více kvalitních fotbalistů než on... že se musí soustředit na čtvrté místo... že Oliech zahraje dobře jeden zápas za rok... není to žádný naspeedovaný motivátor, naopak - šíleně to tam drží při zemi, proto nepovažuju za reálný, že by je vyhecoval nějak. Vždyť oni hrajou od září furt stejně, jako by bylo 10. kolo a ne závěrečnej finiš... kdyby byli 15., nepoznáš to, hrajou prostě stejně neskutečný tým v tomhle.

Díky tomu sice nebudou mimo poháry, protože neví, co je to pokles formy... ale nebudou ani mistři, protože neví ani co je to okamžitý nával euforie. Auxerre je ospalé burgundské maloměsto a ten tým tak občas působí taky

Reagovat
domingo

Máte ten kádr v záloze strašně úzký.

Chantome - Clement

Giuly - Sessegnon - Sankharé

Erdinc

ale Sankharé je na křídlo dost defenzivní.

Pokud chceš hrát 4-4-2, tak asi...

Giuly - Chantome - Sessegnon - Sankharé

Erding - Hoarau

...nevim. Musíte ten kádr rozšířit, takhle je to strašně omezené..

Reagovat
domingo

Sakra, Rinovi...

Reagovat
smazaný uživatel

vidím to stejně..., letos mi to hodně blokoval Maka, kterej hrát musel, ale tím pádem se tolik nedostal na plac Chantome. do té první by se hodil na hrot spíš Hoarau, ale Erding je nejlepší střelec týmu, takže jsem rozhodně spíš pro tu druhou. nejlepší by byl nějakej šikovnej levej záložník/křídlo, Sankharého bych do hry posílal spíš ještě z lavičky.

Reagovat
smazaný uživatel

blbost, ta druhá se mi teda nelíbí ani za mák, protože jsi posadil Clémenta , ten má letos nejvíc minut z týmu, je parádní. to spíš zkusit Sessegnona víc od lajny...

Reagovat
domingo

Jak říká Marty - Sessegnon je AM, na straně jde jeho výkon rapidně dolů. To bude problém - buď ho to naučit :), nebo vymyslet způsob, jak je nacpat do základu všechny tři... mohli byste hrát něco jako Lyon nebo ACM, dva pevný defenzivní středy, před nima špílmachr, jeden hrot a křídla (za předpokladu, že nějaký křídla přijdou)..

Reagovat
smazaný uživatel

to zas odpadá ze hry jeden z dvojice Erding & Hoarau..., já vám říkal, že je to rébus. oba by měli hrát, ale stejně tak by měl hrát Sessegnon a Clément se Chantomem.

nebooo to teda udělat jako v AC (4-2-1-3) s tím, že Giuly půjde zprava, Hoarau ze středu a Erding víc zleva..., dispozice by pro to měl.

Reagovat
smazaný uživatel

No..:D Tak to by trvalo tak rok, než by si zvykli ti hráči na to běhat úplně v jiných pozicích..

Reagovat
smazaný uživatel

na úplně jiný pozici by byl jen Erding a v AC si na to hráči zvykli po 3 měsících...

Reagovat
smazaný uživatel

Giuly by hrál víc v útoku, Sessegnon zase níž než je zvyklej.. Erdinc to samé..

Reagovat
smazaný uživatel

Giuly hrál stejnej post jako v Barce, nebo AS..., Sessegnon by hrál normálního ofenzivního záložníka, tam by snad taky neměl být problém.

Reagovat
smazaný uživatel

No, možná kdyby přišel nějakej trenér, kterej je to fakt naučí.. tak by to šlo.

Reagovat
domingo

Proč Sessegnon níž? Však to je vlastně 4-2-3-1, Sessegnon normálně na AM, Giuly už něco podobnýho hrál taky...

Reagovat
smazaný uživatel

No... Aby měl komu vůbec přihrávat do křídel, tak by musel níž.. Ale když nad tím tak přemýšlím, tak to není až taková změna.

Reagovat
domingo

Doprdele, zkazils mi dvoustovku pro 1.Marseille, 2.AJA, 3.Girondins... řekl sis o to, budu přát Lyonu

Tohle jsou takový škatulata, no. Nevíš, o kom se v souvislosti s PSG mluví? Já se posledních pár týdnů soustřeďuju na ty týmy nahoře a spodek mi uniká :)

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem rád, takovou dvoustovku...

No, nevím o kom se mluví.. Bylo něco o Traorém z Arsíku, pak tam bylo něco o El Kaddourim.. Bek, ale neznám..

Reagovat
domingo

Teď na něj koukám, třicetiletý borec z Kyjeva... hm.

Arsenal zase krouží kolem Sakha s Chantomem, aby to nakonec nebyla nějaká výměna :)

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme.. zase budou mít prachy na to někoho koupit..

Jdu spát pánové, v 5 vstávám.. Dobrou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Nezávidím ti, já v 10 a i to mi přijde strašně brzo

Dobrou..

Reagovat
SunFells

Arsenal krouží kolem Sakha?

Reagovat
domingo

Mohli byste jít do Mouniera..

Hlavně a především je potřeba trenér, kterej namotivuje Sessegnona, protože to je do ofenzivní fáze naprosto klíčovej hráč a ta jeho letošní slabá forma je prostě neskutečně vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

.................................Ospina.....................................

Ceará........Camara...............Sakho.............Armand

................Chantome.............Clément.........................

Giuly............................................Sessegnon............

..............Erding...............................Hoarau...............

Lavička: Coupet, Jallet, Traoré, N'Goyi, Sankharé, Luyindula, Kežman

dá se s tím hrát..., navíc ještě nějaké ty posily no.

Reagovat
smazaný uživatel

Sessegnon je na křídle úplně nulový..

Reagovat
smazaný uživatel

já vím, jenže kam ho chceš dát ? jestli pod hroty, tak potřebuješ ještě levého a tím pádem odpadá ze hry jeden hroťák..., nebo jeden DZ, ale to by byla moc velká Brazílie

Reagovat
smazaný uživatel

Giuly už taky potřebuje kvalitního náhradníka.. Já bych asi Sessegnona prohrál a koupil kreativní křídlo..

Reagovat
smazaný uživatel

*prodal

Reagovat
smazaný uživatel

Sessegnon mě loni až moc nadchnul na to, abych se ho zbavoval

Reagovat
domingo

Tak máš 3 možnosti, všechny už tu padly.

1) 4-4-2 se Sessegnonem na kraji... výhody: Chantome a Clément vytvoří v základu pevnej střed, všichni nejlepší hráči aktuálního kádru v základu; nevýhody: Sessegnon na straně hoří.

2) 4-4-2 s jedním DM a Sessegnonem před ním... výhody: Sessegnon v ideální pozici, při přivedení dvou posil by z toho mohlo být funkční 4-3-1-2; nevýhody: odepsání Giulyho, při stavění křídel na strany zálohy z toho bude průchoďák jako kráva.

3) 4-3-3 (4-2-3-1) s pevným středem Chantome-Clément a Sessegnonem před nima... výhody: všichni střeďáci využití na maximum, při přivedení levého křídla sakra účinný systém; nevýhody: odstřelíš fungující spolupráci dvou hrotů; PSG na tohle není zvyklý.

Všude máš nějaký pro a proti jenom si vybrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem pro 2.

Reagovat
smazaný uživatel

to je právě to..., všechno má svý pro a proti, v současným kádru PSG neexistuje žádná optimální varianta. já nad ní tápu celou sezonu..., ale výše píšu o Erdingovi z levýho křídla, něco jako hrává Pato v Miláně. taky to není typický křídlo, ale se svými dispozicemi to tam zvládá. Giuly by hrál normálně zprava, pod nima Sessegnom na svým postu. systém by to byl sice novej, ale od toho je příprava..., AC si na to taky muselo zvykat a teď to celkem klape.

Reagovat
smazaný uživatel

Když se prodá, nebo posadí Giuly, kterej může klidně zasahovat do hry jako útočník... Tak ybch to viděl takhle...)

----------------Chantome---------------------

---------Clement----------Moussa ( )

-----------------Sessegnon--------------------

---------------Erdinc----Hoarau----------------

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm..., Moussa, nebyl bych proti . ono by možná bylo snažší odepsat stárnoucího Giulyho a hrát něco takovýho no...

Reagovat
domingo

K tomu byste asi potřebovali lepší a útočnější beky, jinak budou strany hřiště úplně zabitý.

Reagovat
smazaný uživatel

tak právě Ceará s Armandem jsou na tohle celkem pohodový..., Jalleta jsme mockrát neviděl, takže nevím. navíc by moh dorazit ten borec z Arsenalu, kterej je něco mezi levým bekem a záložníkem, což je právě pro tenhle systém ideální (vím, protože to hrál Milán pod Ancelottim )

Reagovat
domingo

Traoré? Toho vůbec neznám, jenom vím, že ho fantomas cpe do zálohy, protože to prý není bek takže na tom něco bude... jako Ceará s Armandem si to uhrajou, to jo, ale do tohohle diamantu (aka "všechno středem") by se hodil třeba napravo Ramos a nalevo Taiwo nebo tak něco :))

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je mi jasný, že takoví hráči by tam byli ideální, ale bavíme se přecejen pořád ještě o PSG,. já bych si tam vystačil se Cearou a Armandem, žádní vyložení zaďouři to nejsou, hlavně Ceará umí dobře dopředu. Traorého jsem myslel no..., v takovým systému nemusí umět bek nějak závratně bránit, páč ho jistí jeden ze středních záložníků..., prioritou je pro něj dobře podporovat ofenzívu, centrovat, zapojovat se do kombinace ze strany.

Reagovat
domingo

Právě, a do toho mi ten Armand až tak nesedí, to je přece jenom v první řadě defenzivní univerzál, těžko ho budeš ve třiceti učit lítat po lajně...

Reagovat
smazaný uživatel

tím spíš by se hodil ten Traoré..., na těžší zápasy Armand, na ofenzivní smrště Traoré. Ceará by se střídal s Jalletem.

no nic, taky to balím..., dík za diskuzi a dobrou

Reagovat
domingo

No vypadá to dobře, chce to hlavně rozšířit kádr a dát tomu nějakej systém. Pokud se budete ještě chvíli plácat, zlobit se nebudu

Dobrá diskuse, tobě taky..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak investovat se holt musí.. Armand je v pohodě, ale potřebují místo Jalleta, ten je akorát tak kvalitní náhradník..

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně.. Uvědomuješ si jak tam krásně zapadá, jo?

Jn, tohle je snažší, hlavně se s tím, že už to nebude takový musí u Giulyho čekat..

Reagovat
domingo

To jsou vlhký fantazie tohleto, co by tam Moussa dělal...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale joo, vždyť já vim... Myslíš, že bych ho tam chtěl, nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

každopádně někdo bude muset přijít..., ta soupiska záložníků o 6 lidech je šílená

Reagovat
smazaný uživatel

navíc Maka končí..., takže 5

Reagovat
domingo

Rothen se nevrátí? I když ten by trn z paty rozhodně nevytrhl...

Je to fakt šíleně málo.

Reagovat
smazaný uživatel

netuším, ale z Paříže odcházel dost ve zlým, takže pochybuju...

Reagovat
domingo

A zapomněl jsi na N'Goyiho

Těžko říct, kdo by byl reálnej pro PSG, cenově dostupnej a hodil by se do systému. Takový Ait-Fana na křídlo za pět mega by mohl být trefou do černýho..

Reagovat
smazaný uživatel

N'Goyi bohužel patří mezi těch 5 , Giulyho řadím spíš mezi útočníky..., podle soupisky na psg.fr

Reagovat
Godwinson

fuj, k takovýmu týmu by se nesnížil :)

Reagovat
domingo

Vidíš, marty ti vymyslel dokonce diamant :)

Není to špatná varianta, pokud to Erdinga, potažmo celej tým někdo naučí. K tomu je ale, stará známá písnička, potřeba kvalitní trenér..

Reagovat
domingo

No anebo prodat Sessegnona a za prachy koupit křídlo

Nevýhoda je, že po letošku bude brutálně pod cenou.

Reagovat
smazaný uživatel

tak a je to , ve středu si jedeme do Sochaux pro další body - věřím, že budou 3 . Allez l'OM

Reagovat
Godwinson

je to bída aneb to směřuje rovnejma nohama do prdele ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele