32. kolo
11.04.2010 21:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Marseille si připsala další výhru a je opět v čele

Marseille se po pohodlné výhře 4:1 v jihofrancouzském derby nad Nice dostala do čela tabulky a míří za vysněným titulem. Na čele má totiž dvoubodový náskok před druhým Auxerre a čtyřbodový před třetím Lyonem a čtvrtým Montpellierem, k tomu ještě středeční dohrávku v Sochaux k dobru. Jestli i tam zvítězí, budou Olympique ostatní konkurenti jen těžko dohánět.

Pro svěřence kouče Didera Deschampse to byla již čtvrtá domácí výhra v řadě. Nice, nacházející se na šestnácté pozici, jim příliš odporu nekladlo. Do poločasu Marseille uklidnila trefa Koného ze 42. minuty, ve druhém dějství pak ještě skórovali M'bia, Valbuena a Diawara. Bez pomoci Lucha Gonzáleze by však ani jeden z nich asi ani neskóroval. Hosté v samotném závěru jen snížili Faem.

OM si šlo za svým už od úvodních minut. Soupeři dalo jasně najevo, že dostat se zpátky na první místo tabulky je pro něj prvořadou prioritou. A tak už ve druhé minutě musel zasahovat hostující gólman Ospina proti Valbuenovi. Po dvaceti minutách Valbuena odklonil střelu Koného, Ospina si však i tentokráte ještě stačil poradit.

Na druhé straně se dvakrát bál domácí brankář Mandanda dvěma solidním příležitostem OGC. Bagayoko jen o píď minul branku, Digardovu střelu z přímého kopu sám marseillský strážce branky zlikvidoval. Ve 42. minutě Olympique poprvé v utkání skóroval. Lucho González prostrčil balón za obranu na Koného, který krásně zamířil k levé tyči Ospinovy klece.

Šest minut po přestávce Marseille zdvojnásobila vedení, rohový kop Lucha Gonzáleze usměrnil do branky M'bia. Stade Velodrome, zaplněný 49 000 diváky, zářil štěstím i v 70. minutě, to když si další nahrávka Lucha Gonzáleze našla Valbuenu, jenž špičkou šťouchl balón do sítě. Na 4:0 skóroval hlavou po rohovém kopu Diawara. Hádejte, kdo standardku zahrával. Zajisté, argentinský reprezentant Lucho González.

Konečné skóre 4:1 nakonec upravil ve druhé minutě nastavení Faé, který kroucenou střelou po zemi zařídil Nice alespoň čestný úspěch.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jen tak dál Marseille a titul je náš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele