Ligue 1 - preview 32. kola

10.04.2010, 11:22, aktualizováno 11.04.2010, 09:26
Previews
Montpellier a Bordeaux včera ztratily body, takže další uchazeči o titul mohou dnes vylepšit své pozice. Nejlépe je na tom nyní Marseille, kerá hraje s Nice. Třetí Lyon čeká těžký zápas proti šestému Lille, čtvrté Auxerre hraje v Nancy.
AS Nancy-Lorraine - AJ Auxerre  (neděle 17:00)
Také Auxerre ještě bojuje o francouzský titul! Ač by se to mohlo zdát nemožné, také svěřenci Jeana Fernandeze mají vcelku dobrou šanci na zisk ligové trofeje. Pokud dnes vyhrají na hřišti Nancy, mohou ještě výrazně promluvit do konečného zúčtování...

Ze čtvrtého místa ztráceli před tímto kolem na vedoucí Marseille pouze dva body. Nutno dodat, že páté Bordeaux ale mělo dva zápasy k dobru, vedoucí Olympique pak jeden zápas. Přesto je AJA v posledních týdnech k nezastavení - alespoň tedy v lize. V té neprohrálo již devět zápasů v řadě, drží se stále na pozici zajišťující evropské poháry. Konkrétně Evropskou ligu. Od Ligy mistrů ho ale dělí pouze horší skóre.

Přesto nedávno přiletěla do tábora fanoušků modrých nepříznivá zpráva. Jean Fernandez se svým týmem chtěl usilovat i o prvenství v Coupe de France, po čtvrtfinálové penaltové porážce s Paris SG ale ze soutěže vypadli. Od té doby se AJA zvítězit nepodařilo - s Monakem remizovala bez branek, s Paris SG přišla dělba bodů po výsledku 1:1.

"Hráli jsme proti nim několik přípravných utkání. Jejich velikou výhodou je, že jdou velice sebevědomí. Navzájem o sobě vědí. Minulé utkání proti Paříži se jim ale vůbec nepodařilo, bylo na nich vidět, že jsou trochu nervózní," řekl pro oficiální webové stránky kapitán domácího celku Gennaro Bracigliano.

Také Chris Malonga se podělil o své dojmy z dnešního soupeře - dvaadvacetiletý záložník působil před několika lety v juniorském týmu Auxerre. "Už jejich zápasy nekontroluji s takovou zvědavostí. Asi to bude také tím, že z nynějšího týmu příliš hráčů neznám. I kdyby se jejich takticky plán vyvíjel rychlostí světla, vždy budou dávat pozor na dobré napadání a rychlý přechod do útoku. A to jim přináší letos zatím veliký úspěch. Podobný, jaký se nám podařil před dvěma lety," připomněl čtvrté místo Malonga.

Silnou zbraní hostů je také jejich propracovaná defenziva. Z celé ligy inkasovali nejméně; a to pětadvacetkrát v jedenatřiceti zápasech. Na druhou stranu mají nejhorší útok z celé první desítky Ligue 1. Vstřelili pouze 31 branek, přičemž téměř polovinu branek má na svém kontě kanonýr Ireneusz Jeleń. "Je to veliká síla. Bylo by ale příliš jednoduché říct, že jsme defenzivně zaměřené mužstvo," reaguje na druhé straně Francie brankář Olivier Sorin. "Dokážeme hrát i pohledný fotbal, což se nám letos několikrát podařilo dokázat."

Ani Nancy ale rozhodně není žádným jasným outsiderem. Poslední dvě utkání zvládlo bez problémů - nováčka z Lens rozneslo na kopytech jasně 5:1, v minulém kole si pohrálo i s obhájcem trofeje z Bordeaux. Na jeho hřišti zvítězilo 2:1. V lize je tak ASNL neporaženo již tři zápasy v řadě - a v tabulce vystoupalo již na jedenáctou pozici. Do první desítky mu před tímto kolem scházely pouze dva body. "Úspěch proti Bordeaux nám určitě pomohl. Nálada v kabině je teď daleko více uvolněná. I když tlak je nadále přítomen. To je jasné," dodal Jonathan Brison.

Domácím bude ale chybět hned několik fotbalistů. Trápí je totiž rozsáhlá marodka. Mimo je Chrétien, Curbelo, Diabaté, Diakité, Hadji, Macaluso i Ouaddou. Hostům bude chybět Jean Pascal Mignot a Delvin N'Dinga
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.05 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - Lille OSC  (neděle 17:00)
Lyon stále bojuje o titul. Po vyčerpávajících týdnech mu ale los nepřiřkl toho nejjednoduššího soupeře. Sedminásobný francouzský šampion na svém hřišti změří síly s ambiciózním Lille.

Především náročný program v Lize mistrů zkomplikoval plány trenéru Claudu Puelovi. Ačkoliv se jeho mužstvo nakonec radovalo z postupu do semifinále, po výsledcích 3:1 a 0:1 postoupilo na úkor francouzského konkurenta z Bordeaux, stál ho poslední duel mnoho sil. Aby také ne, Bordeaux na svém hřišti ještě dlouho cítilo možnost postupu, však jim k němu stačil jediný gól! Nakonec ale l'OL vše zvládli na "čtyřku" - s odřenýma ušima prošli do semifinále, kde změří síly s Bayernem Mnichov.

Na další zápas měli les Gones pouhé tři dny přípravy. Přípravy na velice silného soupeře, Lille. A Lyon si rozhodně nemůže dovolit ligové utkání vypustit. Vždyť před tímto kolem ztrácel na vedoucí Marseille pouze dva body. Naproti tomu právě šesté Lille by ho mohlo po této rundě jednoduše předběhnout...

A nejednoduché situace si je vědom také kouč Puel. "V Bordeaux to byl opravdu veliký zápas. Nyní se ale musíme soustředit opět na ligu. Čeká nás soupeř, který dělá vše s tou nejvyšší intenzitou," popsal dnešního soupeře. "Bude to tak jistě těžké utkání. Bude se hrát ve dvou rovinách - v našich hlavách i na hřišti. Doufám, že jsme se po minulém zápase stihli zregenerovat," dodal na závěr.

OSC se ale na l'OL v poslední době vcelku daří - poslední tři utkání zvládlo bez problémů. Nutno dodat, že všechna se ale odehrála na domácí půdě Lille. Lyon z posledních pěti vzájemných zápasů na Stade de Gerland zvítězil pouze dvakrát. Podzimní zápas skončil také lépe pro svěřence Rudiho Garcii. Ti se na začátku prosince radovali z těsné výhry 4:3. Za hosty se hattrickem blýskl Lisandro López, za domácí si dvě branky připsal Gervinho.

"Doufám, že nebudeme dělat stejné chyby," zavzpomínal trenér Lyonu Puel. "Hrajeme proti našemu přímému konkurentovi. Lille je jedním z týmů, které ještě mohou zaútočit na titul," přidal s tím, že na vedoucí Marseille, jež má ale zápas k dobru, ztrácí pouze pět bodů. "Toto bude opravdu veliký zápas," dodal.

Lille určitě bude chtít dát zapomenout na nepovedené zápasy z posledních kol, především co se venkovních duelů týče. Mimo svůj stánek se jim totiž naposledy podařilo triumfovat v prostředku února. Poslední zápas se jim také nevyvedl podle představ - prohráli na hřišti Valenciennes 0:1.

Jediným pozitivem pro hosty tak zůstává fakt, že se jim nerozrostla jejich nepříliš početná marodka. Na ní zůstává stále Nicolas Plestan s přitahovačem a Tulio de Melo s poraněným kolenem. Domácím bude dva až tři týdny chybět stoper Jean-Alain Boumsong. Toho trápí poraněné lýtko. Jiného obránce, Alyho Cissokha, zase trápí kotník. Naopak do sestavy by se mohl po dvou zápasech vrátit záložník Jean Makoun, po karetním trestu se vrací také Lisandro Lopez a Sidney Govou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.50 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Marseille - OGC Nice  (neděle 21:00)
Marseille chce pokračovat v nastolené krasojízdě. S jedním zápas v rukávu míří za vysněným titulem - titulem, který se na Stade Vélodrome neslavil již dlouhých osmnáct let. Dnes jim zkříží cestu rozjetý a nažhavený soupeř - OGC Nice. Pod novým koučem Ericem Royem ještě neprohrálo...

Na konci března přišla do Marseille první významnější trofej po dlouhých sedmnácti letech. Opět u toho byl Didier Deschamps, nyní ale jakožto trenér. Své svěřence dovedl k prvenství v Coupe de la Ligue. Zde se jim povedlo vyřadit s formou kličkující Bordeaux. Zvítězili 3:1. "Je to neuvěřitelný pocit. Skvělé," říkal trenér Didier Deschamps "Nemohli jsme mít menší motivaci než náš soupeř. Bordeaux Ligový pohár vyhrálo již třikrát, navíc jsou obhájci ligového titulu," dodal.

L'Ohème se ale daří i v domestické soutěži, v Ligue 1. V posledních devíti zápasech nenašli přemožitele (naposledy prohráli na konci ledna), poslední tři pak dočista ovládli. Mezi nejvýznamnější jistě patří výhra nad přímým konkurentem v boji o titul - Lyonem. Nad ním se Deschampsovým svěřencům podařilo triumfovat 2:1. Díky skvělé formě z posledních zápasů tak má Marseille na čele tabulky již dvoubodový náskok, oproti ostatním mužstvům, Bordeaux se dvěma nepočítaje, má navíc zápas se Sochaux k dobru.

Pokud by navíc dnes l'OM vyhráli, znamenalo by to již třetí vítězství v řadě před vlastními fanoušky. Na vlastním stadionu patří Marseille k nejlepším mužstvům ve Francii. V případě zisku dalších tří bodů by si navíc svěřenci Didiera Deschampse mohli na čele francouzské ligy vybudovat dokonce pětibodový náskok. Nyní se o něčem takovém ale rozhodně nemůže mluvit - v boji o titul je totiž nadále šest týmů. Šesté Lille totiž ztrácí pouze pět bodů.

Domácí záložník Charles Kaboré si je ale téměř jistý, že se jeho týmu podaří triumfovat i dnes - proti Nice. "Vyhráli jsme předchozí dvě domácí utkání. Uděláme vše pro to, aby se nám to podařilo i dnes - a získali co nejvíce bodů," sdělil. "Naším cílem je skórovat jako první, protože když se nám to podaří, dokážeme si vytvořit ještě více šancí a jsme plní sebevědomí," dodal.

"Naším cílem je vyhrát všechna zbývající utkání. Uvidíme, jak na tom budeme na konci sezony." Marseille v minulé sezoně prakticky celou sezonu bojovala o ligový primát, nakonec ale skončila až na třetím místě. "Ničeho se nebojíme. Je před námi ještě mnoho utkání. Musíme dokázat naši vítěznou mentalitu," dodal.

Nice se ale v poslední době zvedlo téměř neuvěřitelně - za vším stojí pochopitelně nový kouč Eric Roy. Pod tímto mužem OGC ještě neprohrálo, podařilo se mu porazit jak Paris SG, tak třeba Toulouse a Le Mans. Naposledy tým remizoval se Sochaux. Díky skvělé formě z posledních zápasů se ale Nice dostalo snad dostatečně daleko od sestupového pásma - na to má nyní náskok dvanácti bodů.

Hostům bude ale v utkání chybět podle všeho záložník Anthony Mounier, jenž má problémy s kotníkem. Možná je také absence klíčového kanonýra Loica Remyho. Domácím by se po kratší pauze mohl vrátit nejlepší střelec a kapitán týmu Mamadou Niang.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.80 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Sochaux - AS Saint-Étienne  (sobota 19:00)
Saint-Etienne musí vyhrát. Sochaux by mělo vyhrát. Zatímco zeleno-bílí na poslední chvíli shromažďují body před posledním zúčtováním, hosté mohou hrát pouze udržovací hru.

Dlouhých pět ligových zápasů museli Les Verts čekat na výhru v Ligue 1. Nakonec se dočkali až v minulém zápase. Od konce února až do konce března trvala jejich neproduktivní série, která je přivedla do velikých problémů. "Během těchto zápasů jsme ztratili mnoho bodů. Hodně nám to zkomplikovalo situaci," přiznal trenér. A přestože v uplynulém zápase dokázali přehrát Le Mans 2:0, stále nemají nic jistého. Ze sedmnácté pozice totiž mají na prvního sestupujícího, Boulogne, náskok pouhých osmi bodů. Ten by se po dnešním kole mohl scvrknout na pouhé čtyři body...

Ačkoliv se zeleno-bílím příliš nedaří, hlavní kouč Christophe Galtier má svou pozici jistou. To potvrdil zástupce prezidenta Roland Romeyer. Ten dokonce přiznal, že trenér by zůstal i kdyby nakonec ASSE sestoupilo. O takové možnosti ale Galtier v žádném případě nepřemýšlí. "Jsem opravdu rád za tyto komentáře, nicméně čeká nás ještě sedm zápasů. Do takové budoucnosti neplánuji," sdělil Galtier.

"Minulý rok v prosinci jsem přijal svůj úkol: udržet Saint-Etienne v první lize," pokračoval. "Samozřejmě jsem na to nezapomněl. Tuto misi jednoduše musíme dovést do zdárného konce. Je to naší povinností. Nepřemýšlím nad ničím jiným než nad následujícími sedmi zápasy. Je jasné, že náš tým stále nemá jistou záchranu. Já mám nad týmem zodpovědnost, já ho musím dovést ke třem bodům v dalších zápasech," vykládal dál.

Saint-Etienne se ale na hřišti Sochaux vůbec nedaří. Během posledních pěti zápasů nedokázalo na Stade Auguste Bonal vyhrát ani jednou, největším úspěchem tak byla jedna remíza - z roku 2008. ASSE se mimo vlastní stadion nedaří ani tuto sezonu, z patnácti utkání prohrálo hned desetkrát.

Ani Sochaux se ale v poslední době příliš nedaří. Naposledy v dlouho odkládaném zápase s Marseille prohráli vcelku jasně 0:3, v lize se tak z výhry neradovali již dlouhé čtyři zápasy. Během posledních deseti zápasů zvítězili pouze jednou, a to na začátku března proti Toulouse. Na čtrnáctém místě mají ale Les Lionceaux veliký náskok na sestupující Boulogne, před dnešním kláním čítající již třináct bodů. Na první desítku pak ztrácejí bodů sedm.
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Dreyer - Faty, Perquis, Brechet, Mikari - Poujol, Martin - Gavanon, Boudebouz, Maurice-Belay - Brown
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Varrault, Diakhaté, Benalouane, Dabo - Fernandes, Matuidi - Perrin, Payet - Riviere, Bergessio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.00 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - Grenoble Foot 38  (sobota 19:00)
Celosezónní trápení beznadějně posledního Grenoble může skončit už v neděli. Pokud výše postavené týmy budou bodovat, sestup hostů do druhé ligy bude zpečetěn.

Trenér hostů Baždarevič se však nevzdává bez boje. "Opakuji to každý den. Musíme respektovat náš klub a naše fanoušky a pokusit se dokončit sezónu co nejlépe. Hráčům se nedá říct, že nemají co ztratit. Mají co ztratit, stejně tak něco získat. Jsou to profesionální fotbalisté a ve hře je jejich kariéra a také jejich hrdost. Odpovědnost za tuto sezónu máme všichni a musíme uznat, že se nepovedla podle představ."

Ani Toulouse už nezakončí sezónu na pohárových příčkách, jak tomu bylo v některé z minulých sezón. Spíše zůstane na špici druhé desítky týmů v tabulce Ligue 1. "Vždy je o něco hrát. My se už pomalu připravujeme na další sezónu, ve které chceme být mezi šesti nejlepšími celky soutěže. A právě tyto utkání, ve kterých už "o nic nejde", hodně ukážou o jednotlivých hráčích," nechal se slyšet domácí trenér Casanova.

Domácím chybí zraněný Cetto s Sirieix, Mansaré a Kazim-Kazim jsou vykartovaní. Ani hosté nepřijdou v nejsilnější možné sestavě. Do Toulouse nedorazí zranění Rendulić, Ravet a Marque. Karty vyřadily Cesara a Romaa.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.90 - 7.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Valenciennes FC  (sobota 19:00)
Dva sousedé z tabulky se potkají v Monaku. Domácí, kteří se ziskem 46 bodů okupují devátou příčku tabulky, přivítají pouze o dva body hůře postavený klub z Valenciennes.

V nadsázce by se dalo říct, že Monako k zápasům ani nenastupuje. Jak jinak lze totiž vysvětlit čtyři bezbrankové remízy v řadě? Knížecí klub branku nevstřelil, ale ani neinkasoval proti Bordeaux, Grenoblu, Auxerre a Montpellieru. Svěřenci kouče Lacombeho vstřelili naposledy ligovou branku 27. února a pokud by neskórovali ani tentokrát, jejich střelecká impotence přesně dosáhne laťky deseti hodin bez gólu. Avšak důraz na defenzivu nemůže u Lacombeho překvapit, podobným stylem hrálo za jeho účinkování i Rennes.

Monako čeká v úterý semifinálové utkání Francouzského poháru proti Lens. Ale Lacombe tvrdí, že se jeho tým soustředí na sobotní utkání. "Nejlepší přípravou na semifinále bude zítřejší utkání. Měl by to být příjemný zápas s týmem, který chce hrát fotbal."

Lodivod domácího celku zamítl úvahy, že hráči budou hrát opatrně, aby se před úterním duelem nezranili. "Hráči půjdou do utkání naplno. Pokud nastupujete se strachem ze zranění, opravdu si můžete ublížit. Pokud hrajete naplno, něco takového si vůbec nepřipouštíte."

Valenciennes minulý víkend možná trochu překvapivě porazilo o poháry bojující Lille, ale tým hraje ve středu tabulky v relativní pohodě. A že by už o nic nehrál? "Motivace nám nechybí, stále chceme vyhrávat utkání. A pokud tam uspějeme, přeskočíme Monako v ligové tabulce," řekl s odhodláním trenér Valenciennes Montainer.

Domácí celek se musí obejít bez vykartovaných Puygreniera a Pereze. Hosté postrádají zraněné Rafaela a Lacourta.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.20 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - Stade Rennes  (sobota 19:00)
Tak vyrovnaná mužstva, jakými jsou Lorient a Rennes, se ve francouzské lize nenacházejí. Domácí jsou jen díky jednomu obdrženému gólu navíc v tabulce horší, jinak mají oba dva shodný počet výher, remíz i proher, tudíž i stejný počet čtyřiceti devíti bodů. Oba kluby ještě v závěru sezónu bojující příčky zaručující evropské poháry, a tak bude výsledek z tohoto klání zajisté nesmírně důležitý.

Pátá pozice, to je meta, která zaručuje alespoň Evropskou ligu pro příští ročník. Lorient i Rennes k ní mají poměrně daleko, konkrétně ztrácejí sedm bodů. Bod pro ně nic neřeší, jedině výhra je může přiblížit k vytouženému snu. "Myslím si, že klíčovým pro utkání bude fyzická a psychická svěžest," vyřkl hostující kouč Frederic Antonetti.

Poslední výsledky Rennes nejsou vůbec špatné, až na prohru 1:2 s Lyonem, kterou utrpělo minulý týden, vyhrálo čtyři z pěti utkání. "Zůstat soustředěný bude také velmi důležité. Víme totiž, jak Lorient dokáže chyby trestat," povídal Antonetti. "Porážku s Lyonem bylo těžké strávit. Měli jsme spousty dobrých šancí, aniž bych je počítal," vracel se k zápasu.

Lorient má na kontě dvě vítězství v řadě, v posledním kole na půdě posledního Grenoblu tři body zachraňoval až v 85. minutě premiérový střelec Ligue 1 James Fanchone. Na podzim ze vzájemného souboje vyšlo vítězně Rennes, jedinou trefu utkání zařídil už ve 3. minutě Moussa Sow. Les Merlus nedokázali doma Rennes porazit už čtyřikrát v řadě.

Oba trenéři by měli do bretaňského derby nasadit obdobné sestavy jako z minulých kol, nehlásí totiž žádná nová zranění.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Sosa, Marchal, Koscielny, Morel - Dubarbier, Ducasse, Mvuemba, Diarra - Amalfitano, Gameiro
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Fanni, Mangane, Hansson, Danze - Briand, M'Vila, Lemoine, Tettey, Gyan - Leroy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 2.90 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Le Mans UC 72 - Montpellier HSC  (sobota 19:00)
Souboj týmů z opačných pólů tabulky je nachystán na sobotní večer do Le Mans, kam přijede Montpellier. Zatímco domácí celek bojuje o záchranu, hosté se stále perou o mistrovský titul.

Situace domácích není vůbec růžová, na první nesestupovou příčku ztrácí domácí už propastných jedenáct bodů. Le Mans nepřeje ani zbývající los soutěže, utká se totiž se silnými celky z vrchních pozic tabulky. Domácí výběr se tak letos sestupu do Ligue 2 zřejmě nevyhne. Le Mans si ale sezónu prohrálo už dávno v soubojích s podobně silnými celky a nemůže spoléhat na to, že teď porazí daleko silnější týmy. Jasným příkladem je zápas proti St. Etienne z minulého týdne. Duel sestupem ohrožených týmů dopadl daleko lépe pro St. Etienne, které má velkou šanci se zachránit.

O důležitosti utkání pro Montpellier hovořil obránce hostů Jeunechamp: "Musíme získat tři body, jestli chceme pokračovat v našem dobrodružství na výsluní tabulky. Teď nemyslíme na to, jestli jsme první nebo třetí. Důležité je, abychom byli na příčkách zajišťující Ligu mistrů na konci sezóny. Do konce zbývá pár utkání, ve kterých můžeme přepsat klubové dějiny. Velké kluby jako Bordeaux, Lyon a Marseille mají povinnost skončit na předních příčkách, ovšem my ne. Avšak budeme dělat všechno proto, abychom tam zůstali."

I přes jasného favorita utkání, kterým je Montpellier, Jeunechamp před sobotním soupeřem varuje: "Bude to těžký zápas. Někteří hráči se budou chtít předvést a případně v létě přestoupit jinam."

Domácí výběr nehlásí žádná zranění, hostům chybí Džodić.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.20 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RC Lens - US Boulogne  (sobota 19:00)
Boulogne stále živí naději na udržení. A mohlo by ji živit i po tomto kole. Zajíždí totiž do Lens - a proti místnímu týmu se USBCU v poslední době daří. Poslední tři vzájemné zápasy ovládlo.

Racingu se navíc přestalo v lize dočista dařit. Nevyhrál již šest zápasů v řadě, dva poslední prohrál. Jediným pozitivem tak zůstává postup do semifinále Coupe de France, který si svěřenci Jeana-Guye Wallemmeho vybojovali proti Saint-Etienne. Na Stade Félix-Bollaert je navíc Lens nepoměrně silnější než mimo svůj stadion. Zatímco venku získal tým pouze jedenáct bodů, před vlastními fanoušky zvítězil z patnácti duelů hned sedmkrát a získal zde 26 bodů.

Především díky tomu se drží nad sestupovým pásmem, přestože se rozdíl v posledních týdnech neúměrně snížil. Na svého dnešního soupeře má náskok pouhých devíti bodů. Trenéra Wallemmeho pak mrzel především výkon z posledního kola, to jeho svěřenci podlehli 0:1 Marseille. "Hráli jsme s přílišným respektem. Ukázali jsme málo charakteru, iniciativy, bojovnosti," stěžoval si kouč.

"Nemáme jistou záchranu. Do utkání s Boulogne musíme vstupovat jako by to bylo finále poháru," dodal. Jeho Racingu se ale proti USBCU rozhodně nedaří. Druhý postupující z Ligue 2 si poradil v podzimním klání, když výhru 2:1 zařídili svými brankami Karuru a Perrinelle. Týmu se ale dařilo i v minulé sezoně. Na vlastním hřišti triumfovali 3:1, v Lens se poté radovali po výsledku 1:0.

Boulogne se navíc v poslední době začalo opět dařit a naděje na udržení začala znovu ožívat. V posledních pěti ligových duelech padlo pouze jednou, a to proti Paris Saint-Germain. Jinak se mu ale podařilo získat všechny body proti Lorientu i Nancy, bod si zajistilo za remízu s Lyonem, naposledy také se silným Toulouse. Z osmnácté, sestupové příčky tak na sedmnácté Saint-Etienne ztrácí pouze osm bodů.

Domácí ale mají přesto důvod k pozitivním myšlenkám. Do osmnáctičlenné nominace se totiž vešel také Nenad Kovačević, klíčový záložník se dokázal zotavit ze zranění lýtka a na dnešní duel bude připraven. Vrací se také Kevin Monnet-Paquet s Adilem Hermachem. Na marodce ale nadále zůstává plno, zranění jsou William Remy, Alassane Toure i Dejan Milovanovic. Pouze za rezervní mužstvo nastoupí Milovanovic a Toure.

Ligový zápas zmešká také Razak Boukari, ten by se ale mohl objevit již v nadcházejícím semifinálovém utkání Coupe de France s Monakem. Dobré zprávy ale zachvátily také Lens. Hned tři hráči by se mohli vrátit do sestavy. Po operaci ruky by se mohl vrátit obránce Habib Bellaid. Dobře si po zranění kotníku vede také Damien Marcq, po problémech s kyčlí se vrací také Dorian Leveque.

Kvůli problémům s kolenem se v utkání ale neobjeví Mame N'Diaye, ani Daniel Moreira. První jmenovaný již započal rehabilitaci, druhý by se měl vrátit do dvou týdnů.
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Demont, Chelle, Yahia, Ramos - Hermach, Sow - Monnet-Paquet, Roudet, Akalé - Eduardo
US Boulogne - pravděpodobná sestava:
Bedenik - Lecointe, Bellaid, Lachor, Rabuel - da Rocha, Marcq - Agouazzi, Kapo - Thil, Cuvillier
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.40 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux  (sobota 21:00)
Boj o titul bude ve Francii ještě pořádně zajímavý. Přestože před několika týdny ještě Bordeaux drželo francouzský titul v jedné ruce a bojovalo i o další dvě trofeje, nyní musí spílat své formě. Vždyť v posledním měsíci přišel o šanci vyhrát dva poháry, primát v lize se také vzdaluje...

Přestože Girondins v posledním utkání zvítězili, příliš radosti jim výsledek jistě neudělal. Výhra 1:0 na vlastním hřišti proti Lyonu totiž znamenala konec v prestižní Lize mistrů. Do semifinále se podívá l'OL, jenž postupují po konečném výsledku 3:2. Kromě toho se Bordeaux nedařilo ani v jiné soutěži, Coupe de la Ligue, kde obhajovali prvenství z minulé sezony. Po výsledku 1:3 ale na trofej pomýšlet nemohli. Triumfovala Marseille. "Někteří hráči byli nějací unavení. Marseille navíc hrála takticky velice dobře. Mají velmi dobrý tým," smutnil po utkání kouč poražených Laurent Blanc.

Ani v lize to potom z pohledu Bordeaux není optimální. V posledním zápase dokonce podlehli 1:2 Nancy a klesli až na pátou příčku. Ta dokonce nezajišťuje ani účast v evropských pohárech. Les Girondins ale mají ještě dva zápasy k dobru a vzhledem k tomu, že na vedoucí Marseille ztrácí pouze tři body mají stále velice dobrou výchozí pozici v boji o titul.

Obránce Mathieu Chalmé tak povzbuzuje své spoluhráče, aby si z uplynulého neúspěšného střetnutí s Lyonem nic nedělali a naopak si z klání vzali to pozitivní. "Určitě je v naší kabině hodně zklamání. Na druhou stranu si z toho můžeme vzít mnoho pozitivních věcí. Měli bychom takový výkon zopakovat i v ligovém zápase. Chceme splnit cíle našeho klubu," říkal pro webové stránky.

"Stále máme všechny esa v rukávu, máme dvě utkání k dobru. Počínaje duelem v Paříži, začíná nám opravdu rušný týden," dodal. Bordeaux se navíc na Paris Saint-Germain v poslední době vcelku daří. Vyhrálo tři poslední vzájemná střetnutí, z tří zápasů na Parc des Princes dokázalo triumfovat hned dvakrát.

Paris SG ale jako by v poslední době nahodilo svůj zaseknutý motorek a opět začalo získávat body. Z posledních osmi zápasů prohrálo pouze dvakrát, v minulém utkání se mu dokonce podařilo obrat o body vysoko se pohybující Auxerre. Přesto i nadále zůstává mimo první desítku. Z dvanáctého místa na ni ztrácí tři body.

Že to nebude dnes jednoduché, si je vědom také Mateja Kežman, střelec domácích. "Sledoval jsem utkání Ligy mistrů. Byl to opravdu povedený zápas. Bylo v něm mnoho rychlosti i agresivity. Girondins hráli skvěle, vytvořili si mnoho příležitostí. Ale jejich vyřazení by nám mohlo pomoci, možná upadla jejich nálada v týmu," zauvažoval.

Kouč domácích Antoine Kombouaré by mohl v dnešním utkání udělat několik změn. Jeho tým čeká v průběhu příštího týdne semifinálový zápas Coupe de France proti amatérům z Quevilly.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Edel - Jallet, Sakho, Traore, Ceara - Makelele, Sankhare - Giuly, Sessegnon - Erding, Kezman
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Chalme, Sane, Ciani, Tremoulinas - Plasil, Diarra - Gouffran, Gourcuff, Wendel - Chamakh
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.20 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille30178554:3059
2.Olympique Lyon31169651:3257
3.Montpellier HSC31176841:3457
4.AJ Auxerre31169631:2557
5.Girondins Bordeaux29175747:2556
6.Lille OSC31166956:3354
7.Stade Rennes311471046:3149
8.FC Lorient311471046:3249
9.AS Monaco311371132:3346
10.Valenciennes FC301351241:4144
11.AS Nancy-Lorraine311261340:4442
12.Paris Saint-Germain311181243:3441
13.Toulouse FC311091230:2939
14.FC Sochaux301071323:3837
15.OGC Nice311061531:4536
16.RC Lens31981427:3835
17.AS Saint-Étienne31881522:3832
18.US Boulogne31591723:5124
19.Le Mans UC 7230561926:4821
20.Grenoble Foot 3831362221:5015

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (116)

Přidat komentář
SunFells

PSG - Bordeaux se kryje s El Clasicem

Reagovat
Godwinson

španěláci hrajou až od 22h, ne? to stihneš poločas a podle průběhu uvidíš :))

Reagovat
SunFells

Což ale nevylučuje, že se o kryje ne?

Reagovat
Godwinson

jéžiš, dobře, omlouvám se, kreje se to :)

Reagovat
SunFells

Tak kvůli absenci slušného inernetového spojení u PSG - Bordeax mám jasno

Reagovat
domingo

Dneska jsem nechytil žádný spojení, to se mi stalo snad poprvé. Lorient jel tak dvě minuty, Monaco minutu, jinak nic.

Reagovat
SunFells

je to bída

Reagovat
Godwinson

spojení na PSG jsem našel relativně kvalitní

Reagovat
SunFells

hoď link

Reagovat
Godwinson

http://atdhe.net/17034/watch-psg-vs-bordeaux

ale asi za půl minuty je poločas

Reagovat
SunFells

díky

Reagovat
Godwinson

Sevilla popřela dohodu s Blancem

/ dobrá zpráva

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Poprieť dohodu však neznamená poprieť rokovania, už aj to štve...

Reagovat
Godwinson

nevěřim tomu, byl by .. hloupej ..

Reagovat
smazaný uživatel

To vieš, že hej...

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

ALLEZ PSG !

Reagovat
smazaný uživatel

Allez.

Reagovat
smazaný uživatel

Zalllez

Reagovat
smazaný uživatel

na L'Equipe tipujou tyhle:

Edel - Jallet, Traoré, Sakho, Armand - Chantôme, Makelele, Sankharé, Sessegnon - Hoarau, Kežman

Ramé - Chalmé, Planus, Ciani, Trémoulinas - Diarra, Plasil - Traoré, Gourcuff, Wendel - Chamakh

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska přeju všem domácím mančaftům.

Reagovat
domingo

Možná Lorient-Rennes 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to zase neuvidím, každopádně podle prohlášení v médiích to spíše vypadá, že jsem se předtím hodně zmýlil a že to vyřazení spíše Bordeaux pořádně nakoplo.. Dnešek hodně napoví, když se vyhraje, tak je tam ještě velká šance. A Bordeaux tyhle velké zápasy umí!

Reagovat
Godwinson

to jsi psal i před posledním zápasem :) ale jo, bude to dneska hodně důležitý ..

proto PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Mám se kouknout na Monaco, Lorient nebo Le Mans?

Reagovat
smazaný uživatel

Dal bych asi Monako..

Reagovat
domingo

Láká mě souboj Gameira s Briandem...uvidíme, co na atdhe půjde

Reagovat
smazaný uživatel

Jj Možná si ani nevybereš..

Reagovat
Godwinson

rozhodně Lorient :)

Reagovat
smazaný uživatel

Lorient - Rennes je jasná volba.

Reagovat
smazaný uživatel

je mi líto, že Bordeaux dochází ke konci sezony dech, snad to zvládnou

Reagovat
Godwinson

zprzněný Le Mans ..

Reagovat
Godwinson

Ait-Fanaa

zatim to je teda zápas :))

Reagovat
domingo

Druhej poločas kouknu asi na vás, Lorient se mi jaksik sere...

Reagovat
Godwinson

sakra, jsem to dobře neviděl, nebylo to na rudou k tý penaltě?

Reagovat
Godwinson

já to atdhe miluju, v půlce přenosu se mi to jen tak z prdele samo přehodí na zápas Bayern - Bayer, bez problémů, no to je síla :/

Reagovat
Godwinson

to prdele za co mu dal červenou?

Reagovat
Godwinson

trapný zdržovačky, teď se ještě poperou trenéři :))

až se naučim arabsky, tak budu možná i vědět, za co Jeunechampovi tu redku dal ..

Reagovat
Godwinson

tak to při vší úctě, pan Chapron je pěknej kus debila

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou bláboly co tam nahoře píší, Bordeaux dneska dostane a není co řešit, Montpellier už ztratil tak ještě právě Bordeaux a zítra Auxarre a Lille a není co řešit . Bordeaux dostane nejmíň 3...

Reagovat
Godwinson

jj, Bordeaux vypadá, že ztratí ...

zítra jen plichtu Auxerre a prohru Lyonu a bylo by to skvělé ..

Reagovat
SunFells

Co je s Carassem vůbec? Vyloučili Rameho a 3. brankář má něco s ramenem, tak pokud je Carasso zraněný, příští zápas to může být veselé

Reagovat
Godwinson

podle jejich webu bolest v pravém tříslu ... takže počítám, že do příštího kola bude fit ...

Reagovat
smazaný uživatel

nic proti těm týmům nemám, ale protože fadím OM tak by bylo dobré, kdyby AJA prohrálo a Lyon by mohl prohrát taky, jenže je to jen tak 5% na výhru Lille, ale jinak si přeji plichtu

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes kdo s koho, pokud Lille prohraje, nejspíš definitivně odpadne z bojů o LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska doufám, že Nice porazíme, v poslední době se ale dost zvedlo a určitě do Marseille nepřijede jen bránit ; přesto věřím, že jim zase jako Sochaux dáme 2-3 branky , důležitá bude ale především výhra, ať je jakákoliv...

Reagovat
smazaný uživatel

nejspíš máš pravdu, top 6 bude teď hrát zápasy mezi sebou a doufám, že to bude plichta za plichtou, nejlepší pozici má totiž OM, to čeká na konci sezóny výjezd do Auxerre a Lille; určitě to nebude procházka růžovým sadem, ale jednoho z nich bychom mohli porazit, ať máme nějakou jistotu. V posledním kole nás čeká už sestupující Grenoble, takže to budeme mít doufám ve svých rukou

Reagovat
sajty

Myslim,ze po vcerejsku je o titulu rozhodnuto.Marseille uz si to asi vzit nenecha.Ale co,my zase vyhrajeme ligu mistru a kdo je vic .Dneska musime Lille porazit,at si pristi rok zahrajeme aspon UEFU,nebo Evropskou ligu nebo jak se to ted jmenuje...

Reagovat
domingo

Lille je venku poloviční, to dáte...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebuď pořád tak pesimistickej, 3. flek je pořád dost reálnej, když naši konkurenti taky ztrácí body..

Reagovat
sajty

Ja nejsem pesimista,ale realista .Mame nejtezsi los a ten "vykon" v Bordeaux moc optimismu nepridal.Ale jo,souperi to taky mrvi jak muzou,tak snad pres baraz to do ligy mistru pujde.A stejne vlastne tento rok ligu mistru vyhrajem,takze to mame jisty

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pravděpodobně se o našem osudu rozhodne následující dva zápasy. Věřím, že Lille udolat zvládneme, to by byl jinak průser a zápas s Bordeaux sice bude těžký, ale momentálně Bordeaux zažívá nejhlubší krizi z celé sezony, takže snad neodejdeme s prázdnou. Remíza by byla ideální, snad konečně napočtvrtý ubráníme Šamáka.

Reagovat
sajty

Co se tyce toho Bordeaux.Nevim,jestli je klicove ubranit zrovna Sumaka.Nesleduju Bordeaux ani Sumaka,ale ten gol co nam dal v LM minuly zapas byla obycejna haluz.Stal zrovna na dobrem miste.Neco jako u nas Gomis,ten taky sam nic nevymsli,mic se k nemu vzdycky nejak odrazi a pak da nahodneho gola.Tim samozrejme Sumaka neshazuju,kdyz o nej ma zajem Arsenal,tak to asi zadna guma nebude :)

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis je mnooohem lepší hráč než Chamakh... jak já bych byl rád za výměnu

Reagovat
sajty

Gomis je lepsi?Nevim,mozna jsem proti nemu az moc zaujaty a nevidim pravdu,ale ja ho proste nemusim.Prijde mi,ze kdyz nehraje Lopez,v utoku je to vzdycky bida...Mozna to ale ostatni vidi jinak :)

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že na to, že hrajete na jednoho útočníka, tak máte asi nejlepší útok v lize.. Lisandro je dobrej na hru do plných a Gomis zase, když hrajete proti týmu, který má míč na kopačkách častěji.. Proti Bordeaux byl Gomis výborný.

Reagovat
domingo

Přesně tak.

Reagovat
sajty

Gomis umi podrzet mic,to je pravda.Ale samotny na hrotu mi proste prijde ne-nebezpecny.Ja vzdycky byl pro hru na dva utocniky,ale Puel to vidi jinak.Holt tomu rozumi vice nez ja

Reagovat
smazaný uživatel

S těmi hráčemi bys to neposkládal tak, aby jsi měl silný tým na 4-4-2 Gomis je silný s míčem, v rychlosti, napadání, umí vystřelit, nahrát.. Gólový je taky více než Chamakh

Reagovat
sajty

reveillere cris bodmer cissokho

toulalan makoun

delgado bastos

lopez gomis

takhle by se to libilo mne.nerikam,ze je to idealni,ale zkusil bych to

Reagovat
smazaný uživatel

Kde bude hrát Pjanič? Nejlepší sestava je..

----------Toulalan---------Makoun---------------

Delgado-------------Pjanič---------------Bastos

---------------------Lisandro----------------------

S tím, že Lisandro klidně v případě nouze může hrát místo Delgada a hrát z křídla 2nd strikera.. a Gomis by šel na hrot.

Reagovat
domingo

Taky možnost, ale mně se to jeví furt jasně - venkovní brejkový zápasy Gomis, domácí zápasy do plných Lisandro, není co řešit. Poprvé za letošek to má Puel srovnaný, klasický 4-3-3 (4-1-1-1-3), to šlo Lyonu vždycky nejlíp a jde to i teď...

Reagovat
sajty

Pjanice tam nemam.V uvahu by prichazela utocnejsi varianta,kdy by sedel Makoun a Pjanic by se dostal na hriste,zalezelo by na okolnostech.Ale to co pise domingo je v soucasnosti asi nejlepsi varianta.

Reagovat
smazaný uživatel

Však on tam má domingo v podstatě to samé jako píšu já

Reagovat
domingo

Ono se tam toho moc vymyslet nedá

Pjanić místo Makouna je harakiri srovnatelný s Blancovým 4-1-3-2, tentýž systém - možná doma proti Brestois by to šlo

Reagovat
domingo

Však takhle jste hráli na začátku sezony, teda akorát s Govouem místo Delgada, a nešlo to vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé, že na Gomise mám podobnej názor.. Na mě vždy působí jako kdyby chtěl zbourat všechny obránce okolo a né zpracovat balon a dát gol.

Reagovat
domingo

Chamakh je neskutečný lucker, který má jen 3 přednosti:

a) výběr místa, skoro vždy stojí tam, kde má být - všimni si, že k němu se ty míče odrážejí úplně automaticky

b) dobrý pressing, umí otravovat soupeřovy obránce a vázat je na sebe, čímž dělá místo spoluhráčům

c) výskok a hlavičkování

Nic neubránitelného, ale s vaší střední obranou to může být i tak problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Ony ale tyhle 3 věci z něj dělají výborného útočníka.. K tomu se musejí vyjmenovat i ty jeho slabiny, protože takhle si zase někdo řekne, že bude dobrej i pro nějakej velkoklub..

Reagovat
domingo

Tak slabiny jsou všechno ostaatní

Já ti furt nevim, on i přes ten svůj výběr místa dokáže spálit neskutečný věci, když na něj nemaká celej tým, je k ničemu... na tuhle úroveň se může dostat klidně Necid...

Pokud má za sebou produktivní zálohu, která ho zásobí dostatkem centrů, a vedle sebe/na křídle rychlýho second strikera (křídlo), kterej si rozumí s míčem a kterýmu může buď dělat místo, nebo těžit z jeho přihrávek, pak je platnej. Jenže tohle v Arsenalu nejni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Ajo, máte ještě čtyři týmy z té top 6... to s vaší labilitou bude sranda, zvlášť jestli dneska na ofenzivu Lille postavíte Gassamu a na křídlo Edersona

Reagovat
sajty

obrana to zvladne,se nebojim.Boumsong hrat nebude,takze je to ok .Gassama to zvladne jestli bude hrat,verim mu.Ederson to ma tezky,Puel ho vubec nestavi.Hlavne ze ho tak strasne chtel a Juninho tenkrat jeste Edersonovi Lyon doporucoval a mel byt nahrada prave za Juninha.Tak ale pokud nepustime Delgada a Bastose,at si klidne jde.Akorat nevim,kdo pak bude hrat na kridlech,kdyz pujde i Govou.

Reagovat
domingo

Podle l'Equipe bude Gassama místo Alyho a Ederson místo Sidneyho, no.

On není křídlo, nikdy nebyl a nikdy nebude, tohle je prostě klasická puelovina, on patří do středu zálohy, kde momentálně dostává přednost vyčichlý lepič Källström.

Delgado asi nikam nepůjde, zas takový zázrak to není a Aulas není blb, aby si rozprodal půl kádru... vidím to tak, že odejde jedno křídlo (Govou nebo Bastoch) a přijde někdo jako Mounier.

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde Mounier, Paillot a pokusí se získat Rémyho..

Reagovat
sajty

pokud me pamet neklame,tak tuhle trojku uz jsem v Lyonu nekdy videl...

Reagovat
domingo

Nikdo z Lille, to se mi nezdá.

Reagovat
smazaný uživatel

Za to všichni z Lyonu

Reagovat
sajty

No ja pevne doufam,ze Bastos zustane.Urcite lepsi volba nez Govou.Govou hlavne naznacil,ze uz v Lyonu ee a chce jinam.At jde,spokojeni budou vsichni

Reagovat
domingo

Vždyť to naznačuje furt, není přestupový okno, aby Govou nechtěl odejít a s Govouem hrajou každej na jiný straně..

teď si uvědomuju, že Mounier je taky levej... sakra, nenapadá mě honem žádný pravý křídlo do základu :))

Reagovat
domingo

s Bastochem teda

Reagovat
smazaný uživatel

Ben Arfa.. To by byla prdel..

Reagovat
domingo

no to určitě

v tom případě chci do Auxerre Sagnu, Diabyho, Boumsonga, Mexése a Cissého

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, a já do Bordeaux Zidana, Deschampse, Lizarazu, Battistona, Micouda, a Papina

Reagovat
domingo

Tak já ti sem můžu překopírovat tens eznam, co jsem dával robertovi pod článek o Herrerovi musíš vybírat současný hráče, jinak to není žádná hra!

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že bych stejně vyhrál.. Protože ti nejlepší, který bych vymyslel ještě pořád za Bordeaux hrají

Reagovat
smazaný uživatel

A co Šmicer?

Reagovat
domingo

Fajn, 3 možnosti:

a) Hatem Ben Arfa

b) Sylvain Marveaux

c) Dennis Oliech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Ses zbláznil ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Béčko by bylo bezva, dvojka Bastos - Marveaux by v L1 neměla konkurenci.

Reagovat
domingo

Ben Arfa - Bastos dtto

ale Marveauxe bych vám nepřál, je až moc dobrej

Reagovat
sajty

mas recht,hrajou kazdy na jine strane,mi nedoslo.ale stejne bych si radsi nechal Bastose nez Govoua .napravo navic mame Delgada.muj oblibenec,konecne dostava vetsi porci casu na hristi.

Reagovat
domingo

Allez AJA.

Na zápas se těším, možná bude Licata

Reagovat
smazaný uživatel

Teď koukám, že letos ještě neodehrál jedinej zápas. Zranění?

Reagovat
domingo

Jo, přišel zraněnej a furt se nemohl dát dokupy, až teď.

Já už úplně zapomněl, že ho máme :)

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, a přitom na našem srazu v našich představách o základní XI figuroval..

Reagovat
domingo

Tak on tam měl být, žejo.

Jinak nevím, nakolik sleduješ L2, ale Metz doma plichtili se Sedanem a Vosy vyhrály v Le Havre...už mě s tím začínají srát, oni nakonec fakt postoupí :)

Reagovat
smazaný uživatel

Arles postoupí. Grenoble hadr, Metz to nesmí pustit.

Reagovat
domingo

Metz už je nad nima jenom o skóre, a to ještě o 1 branku, od února nevyhráli a mají horší vzájemnej zápas... šišmarjá, ony budou příští rok v lize 2 Grenobly

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímalo by mě, jestli na útlumu Metz má podíl odchod Papise Cissého. Co jsem tak měl možnost sledovat, tak byl vcelku oporou.

Reagovat
domingo

Určitě.

http://www.lequipe.fr/Football/FootballFicheClub20.html

- koukni na jaro... každopádně tam pořád mají Wiltorda s Omotoyossim, to je na L2 hooodně slušný útok.

Reagovat
smazaný uživatel

Cissé je stále nejlepší střelec Mét, to mluví za vše.

Reagovat
božský John

Řekni mi něco o tech Arles prosimtě, už mě začínaj srát Stačí,že tsm bude Brestois ..

Reagovat
domingo

Nic o nich nevim!!

Co vím, jsou letos snad poprvé v historii v L2 (nováčci) a už by chtěli vejš... v týmu kromě Ayewa nemají nikoho, koho bych nějak znal... nevím, co si o tom mylset. Jestli postoupí, nevěřím, že něco uhrajou... ale aspoň si budeme moct zazpívat Sur le pont d'Avignon, on y dance tout en rond

Reagovat
domingo

nebo jak se to píše

Reagovat
sajty

no uplne presne to nemas myslim,ale uz si to taky nepamatuju

Reagovat
božský John

Já jsem jim koukal na soupisku a znám tam akorát Andrého a Kabu Diawaru, docela profláklej útočník,taky kopal snad všude ,representant Guinee ...

Jinak to město je velký jako Jablonec,stadiónek pro 7000 lidí ...asi to budou sympaťáci(ale kam se serou na Ajaccio a Bastiu),ale ta kvalita tam nebude ..

Reagovat
domingo

Jj, na Kabu jsem zapomněl :)

Přesně tak - když už mrňavej klub s minimálníma prostředkama, tak ať je z Korsiky... ale to asi jen tak nedopadne, bohužel..

Reagovat
božský John

Bohužel, já mam rád takovýhle malý týmy,je to sympatický,že se vyhrabou někam nahoru a nedělaj ze sebe něco víc ...v tom byla Bastia i Ajaccio výjimečný,fakt fajnový kluby ...jenže,kde jsou teď,že jo ..

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak pro zájemce zápas Lyon - Lille bude na Sport1. Aspoň něco, docela mě včera nasrali komici z Nova Sport, že místo šlágru Paříž - Bordeaux dávali nějakej motokros.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt deilové! jinak očekávám moc hezkej zápas..

Reagovat
domingo

Zápas to bude krásnej, škoda že se mi to kryje. I když jestli mě ti betonáři, kteří letos zapomněli, jak se betonuje, naserou, tak přepínám :)

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Bordeaux

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele