32. kolo
11.04.2010 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Auxerre v posledních minutách rozhodlo. Díky výhře nad Nancy je první

Kdo by si myslel, že na čele francouzské nejvyšší ligy bude někdo z trojice Bordeaux - Lyon - Marseille, pekelně by se mýlil. K udivení všech se totiž na prvním místě tabulky promenáduje Auxerre. Tomu dnes výhru nad Nancy pár minut před koncem vystřelil sváteční střelec Niculae.

Svěřenci Jeana Fernandeze tak v Ligue 1 neprohráli neuvěřitelných devět zápasů v řadě - nyní ovšem narušili sérii dvou remíz. Také díky tomu se vyšvihli ze čtvrté příčky až na nynější místo první. Z čela francouzské ligy je ale stále může sesadit Marseille, která večer dohrává zápas s Nice. Naopak Nancy nenavázalo na skvělé výsledky z minulých kol a po dvou vítězných zápasech přišla studená sprcha. Tým přesto nadále zůstává na třinácté pozici.

Auxerre si také vypracovala první příležitost zápasu. Již po několika minutách se na brankáře domácích řítil osamocený kanonýr Ireneusz Jeleń. Nicméně polský střelec se pro něho vcelku netypicky zastřelil - a dal tak kapitánovi Nancy šanci zasáhnout. Domácí na odezvu nedali dlouho čekat. Chris Malonga se probil do pokutového území a levačkou pořádně vyděsil Sorina v bráně soupeře. Ten ale nohou dokázal míč nakonec vytěsnit.

Nepříliš záživnou první půli ukončil svým průnikem Julien Féret. Ten na vzdálenější tyč adresoval vcelku nebezpečný centr, nicméně žádný z jeho spoluhráčů ho nedokázal tečovat ani nijak jinak zužitkovat, a do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

Na začátku druhé části se tempo alespoň trochu zrychlilo. Vše ještě akceleroval svým pokusem Dennis Oliech, nicméně jeho střela z dobrých třiceti metrů se příliš neujala. A nakonec skončila nad brankou. Nakonec museli hráči Auxerre opět děkovat svému gólmanovi, jenž si tentokrát poradil s ranou střídajícího Paula Alo'a Efouloua. Ten z vynikající pozice ideálně netrefil.

A netrvalo to již dlouho. Auxerre se téměř ujalo vedení - a to v takřka ideální době, soupeř by již neměl příliš času zareagovat. Niculae se dokázal zbavit hned dvou obránců a vypálil. Bracigliano mu ale jeho radost pokazil, jeho projektil dokázal zneškodnit. Když se již schylovalo ke konečnému bezbrankovému výsledku, udeřil opět Niculae. Benoit Pedretti dokázal ve středu pole získat ztracený balon, našel Daniela Niculaeho - a ten přízemní ranou překonal Bracigliana - 0:1.

Vedení v nastaveném čase ještě téměř pojistil střídající Julien Quercia - jeho rána ale nakonec skončila na tyči.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kdo by si myslel, že na čele francouzské nejvyšší ligy bude někdo z trojice Bordeaux - Lyon - Marseille, pekelně by se mýlil. K udivení všech se totiž na prvním místě tabulky promenáduje Auxerre. Tomu dnes výhru nad Nancy pár minut před koncem vystřelil sváteční střelec Niculae.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu jak tohle někdo mohl napsat :) Vzhledem ktomu, že OLM i Bordeaux má o 2 zápasy méně.. :))

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele