32. kolo
10.04.2010 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

RC Lens - US Boulogne 3:0

Záchrana Boulogne je po tomto kole možná definitivně zmařena. Protože sedmnácté St. Étienne vyhrálo v Sochaux a USBCO nestačilo venku Lens, ztrácí na první nesestupovou příčku osm kol před koncem hrozivých jedenáct bod. Hosté prostě nedokázali uhlídat francouzského forvarda Toifiloua Maoulidu, který zařídil všechny tři branky domácích.

Lens přitom postihla už po pěti minutách hry velká nepříjemnost. Tuniský útočník Jemaa, autor sedmi gólů v této sezóně, vystřelil na hostujícího brankáře Bédénika, který mu jeho pokus chytil, pro Jemaa to ovšem znamenal konec utkání, protože při střílení se nešťastně zranil a musel jít střídat.

První půle fotbalovou krsáu nenabídla. Protože střelu Sowa tečoval nebezpečně obránce Habib, měl s ní Bédénik trochu větší problémy, na druhé straně kapitán Boulogne Thil výtečně uvolnil Marcqa, ten nacentroval na Kapa, jehož volej orazítkovala břevno. Jinak si oba týmy prakticky nic nevytvořily.

Jeden důležitý milník přesto v prvním dějství nastal. Ve 33. minutě rozehráli domácí narychlo velmi chytře standardku a Maoulida jí využil nejlépe, jak mohl, totiž gólově. Přece jenom mohli hosté ještě do půle vyrovnat, jenže Thilovu hlavičku zneškodnil super zákrokem brankář Runje.

Pět minut po přestávce vstřelil Maoulida svůj druhý gól v zápase. Eduardo, jenž nahradil odstoupivšího Jemaa, našel na levém křídle Bedima, ten předal balón Maoulidovi, kterému stačilo jenom dobře zpracovat a zacílit za záda Bédénika. V 52. minutě domácí Yahia napálil tyč, Lens ale nemusilo smutnit, třetí a rozhodující branku totiž stejně přidalo.

Hattrick završil Maoulida v 66. minutě, obešel kolem svého strážce Bellaida a sám si před Bédénikem opět počínal jako zkušený mazák. Sow ještě mohl v závěrečných chvílích skóre navýšit, to ovšem ani zdaleka nemohlo Lens zkazit radost ze zasloužených tří bodů.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele