Ligue 1 - souhrn 26. kola

12.02.2016, 22:20, aktualizováno 14.02.2016, 23:04
Komentáře a souhrny
Saint-Étienne neudrželo vedení a rozešlo se s Monakem smírně. Teprve čtvrtou ztrátu v nové sezoně zaznamenalo PSG, když doma remizovalo s Lille. Druhou výhru v sezóně si připsalo Troyes na hřišti Ajaccia, venku uspěly i Bordeaux a Bastia. Na domácím stadiónu naopak všechny body zůstaly v Montpellieru, Nantes a Lyonu...

OGC Nice - Olympique Marseille 1:1

14.02.2016 21:00

Góly: 58. Valère Germain - 36. Mauricio Isla

Derby o Riviéru nakonec skončilo nic neřešící remízou 1:1. Hostující Marseille se lehce favorizovaného Nice nezaleklo, a přestože domácí před výkopem drželi příčky zajišťující start v Lize mistrů (zatímco Les Phocéens byli jedenáctí), viděli fanoušci vyrovnaný duel..

Hosté začali utkání lépe. Rémy Cabella, který minulý víkend v ostře sledovaném Le Classique vstřelil nádherný gól, málem podobný kousek zopakoval i dnes - jeho dalekonosná rána zaskočila gólmana Yoana Cardinaleho, nakonec ale prolétla těsně vedle vinglu. Marseilleským hrdinou první půle se nakonec stal muž, od kterého to očekával málokdo: Mauricio Isla, chilský bek na hostování z Juventusu, který ve svém novém klubu hraje na pozici defenzivního záložníka. Islovy výkony jsou dlouhodobě terčem kritiky, dnes se však jihoamerický reprezentant vytáhl, když skvěle naběl na Alessandriniho pas a hlavou otevřel skóre (37'). Byla to jeho první trefa v bleděmodrém dresu.

Taktika domácího kouče Claude Puela byla do značné míry určena už tím, že na místo zraněného Hatema Ben Arfy postavil na "desítku" dělníka Mathieu Bodmera. Bez svého nejlepšího hráče chyběla Les Aiglons jejich pověstná útočná lehkost, zatímco Marseille vypadalo při chuti. Ještě před koncem první půle se do dvou stoprocentních šancí probil Michy Batshuayi, Cardinale si ale s oběma pokusy poradil.

Po změně stran se Puel rozhodl pečlivěji bránit a spoléhat se na brejky, což se mu nakonec vyplatilo. V 50. minutě se Jean Seri probil obranou a vypálil, kapitán Olympique Steve Mandanda však nebezpečí odvrátil. O osm minut později však už lovil míč ze sítě - Vincent Koziello se uvolnil na pravém křídle a poslal vyzývavý pas napříč vápnem. Dorážejícímu Valere Germainovi stačilo být ve správný čas na správném místě.

Hosté si mohli své vedení vzít zpět, kdyby Géorges Kévin N'Koudou měl více štěstí se svojí hlavičkou; Cardinale ale vytáhl fantastický zákrok, načež Batshuayi pálil z dorážky mimo. Zodpovědněji hrající Nice také mohlo jít do vedení, Alassane Pléa dokonce skóroval, branka však nebyla uznána pro ofsajd. Les Aiglons tak alespoň udrželi svoji třetí příčku, Les Phocéens zůstávají jedenáctí.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - AS Monaco 1:1

14.02.2016 17:00

Góly: 57. Moustapha Sall - 84. Vágner Love

Saint-Étienne nakonec náskok druhého Monaka stáhnout nedokázalo. Les Verts sice doma na Guichardu nad obávaným soupeřem vedli po trefě Moustaphy Salla, vyrovnání však zařídila šest minut před koncem lednová posila AS Vágner Love.

Domácí kouč Christophe Galtier může výsledku litovat - jeho svěřenci byli mnohem lepším týmem, třetí ligová výhra v řadě jim však souzena není. Jejich odstup od Monaka tak zůstává na šesti bodech, i když i průběžná třetí příčka je vzhledem k výpadku kolem Vánoc velkým úspěchem. Naopak Monaco může být rádo, že alespoň trochu odčinilo šokující vypadnutí z Coupe de France na úkor Sochaux.

ASSE svůj pohárový úkol zvládlo, i když přes Troyes přešlo až v prodloužení; není proto divu, že oba trenéři vyslali na hřiště notně pozměněné sestavy. Galtier věděl, že tento zápas je zároveň generálkou na play-off Evropské ligy proti Basileji, a jeho tým začal aktivně: monacký gólman Subašić musel výborným zákrokem likvidovat přímý kop Renauda Cohadeho, mířící přímo do vinglu. Norský forvard Alexander Söderlund následně pálil z dorážky těsně nad.

Subašić poté zachránil svůj tým před Sallovou hlavičkou z bezprostřední blízkosti, a když svoji stoprocentní tutovku zahodil i Kévin Monnet-Paquet, přežilo AS první poločas nakonec ve zdraví. Po změně stran se však zpočátku nic moc nezměnilo; Thomas Lemar sice oživil povadlou hostující ofenzivu ránou do boční sítě, a tečovaná rána Héldera Costy olízla tyč, více ze hry ale měli stále domácí. Jejich první gól v 57. minutě tak byl více než zasloužený. Šlo o učebnicovou ukázku, jak skórovat z přímého kopu: Cohade narýsoval skvělý centr, Sall se uvolnil od bránícího Raggiho, vystoupal do vzduchu a tvrdou hlavičkou nedal Subašićovi šanci.

Teprve v závěrečné půlhodině se Monaco začalo konečně rvát o výsledek - a mohl za to zejména inspirativní veterán Love. Jeho první pokus ještě fantasticky zblokoval vracející se Jérémy Clément, šest minut před koncem však už hosté mohli slavit. Pašalićovu hlavičku dobře vyrazil Ruffier, Chorvat se ale dostal k odraženému míči a poslal jej směrem k prázdné bráně. Vágnerovi stačilo pouze doklepávat.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - SM Caen 4:1

14.02.2016 14:00

Góly: 11. Samuel Umtiti, 16. Alexandre Lacazette, 45. Maxwel Cornet, 83. Corentin Tolisso - 58. Andy Delort

Lyon pokračuje ve zlepšené formě. Svěřenci Bruna Génésia dnes před vlastním publikem rozstříleli Caen 4:1 a připsali si už třetí vysokou ligovou výhru v řadě. Výsledek je katapultoval těsně za pozice zajišťující Ligu mistrů..

O triumfu Les Gones bylo rozhodnuto už po prvním dějství, které díky trefám Samuela Umtitiho, Alexandre Lacazetteho a Maxwella Corneta vyhráli hladce 3:0. Andy Delort sice snížil, finální slovo měl ale domácí univerzál Corentin Tolisso. Po vypadnutí z Coupe de France na štítu PSG se tak Lyon rychle vrátil zpět na vítěznou vlnu; z posledních třech duelů v Ligue 1 má skóre 10:1 a poprvé od začátku prosince zakončí ligové kolo v elitní pětce. Naopak Caen prohrálo potřetí v řadě a s pohárovou vidinou se pomalu loučí.

Ve slunném odpoledni na novém lyonském stadionu existoval od začátku pouze jeden tým. Les Gones utkání jasně dominovali a už po osmi minutách se radovali z vedení, kdy po Valbuenově standardní situaci a Tolissově přiťuknutí zblízka skóroval sváteční střelec Umtiti. O osm minut později pak Gonalons s Ferrim předvedli pěknou týmovou akci, na jejímž konci byl nejlepší střelec Lacazette a jeho přesné zakončení (a jubilejní desátý ligový gól sezony).

Veškeré naděje normandských spláchl teprve devatenáctiletý Cornet, který po vybídnutí skvělého Tolissa nadělil soupeři ukázkový gól do šatny. Fanoušci Caen si určitě vzpomněli na první vzájemný zápas obou týmů ze srpna, kdy Lyon jasně zvítězil 4:0; dnes to na hřišti vypadalo podobně. Gólman Anthony Lopes při svém stém startu v Ligue 1 příliš práce neměl - i když čisté konto mu po Rodelinově pasu na zadní tyč překazil dorážející Delort.

Pátý gól zápasu vstřelil všudybyl Tolisso, jehož tečovaná rána nedala Vercoutremu žádnou šanci; kouč Génésio pak ještě v závěru stáhl Lacazetteho a dopřál jubilejní ligový start devatenáctiletému odchovanci Gaëtanu Perrinovi.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Girondins Bordeaux 2:4

13.02.2016 20:00

Góly: 42. Thibault Giresse, 58. Marcus Coco - 19. Adam Ounas, 37. Diego Rolán, 68. Clément Chantôme, 89. Cheick Diabaté

Bordeaux zabralo a porazilo Guingamp. Poskočilo tedy na devátou pozici, zatímco soupeř obsazuje patnácté místo.

Jako první to z dálky zkoušel Adam Ounas, ale Jonas Lössl byl pozorný. Na druhé straně pálil Mevlut Erding, leč Paul Bernardoni se také ošálit nenechal. V 19. minutě centroval do vápna Diego Rolán. Cheick Diabaté na balon sice nedosáhl, nicméně právě devatenáctiletý mladíček Ounas to všechno jistil - 0:1. Ve 28. minutě centroval Mathieu Debuchy, Rolán byl na míč krátký, takže znovu propadnul až k Ounasovi. Ten však raději volil centr zpět na uruguayského kamaráda, jenž hlavou zhruba z penaltového puntíku proti Lösslovi neuspěl. Za nějakých osm minut ale bylo v případě stejného hráče všechno docela jinak. Ounas centroval do šestnáctky, kde se kulatý předmět se štěstím dostal k Rolánovi a ten si věděl rady - 0:2.

Jenže ve 42. minutě zakroutil za Bernardoniho záda svůj přímý kop Thibault Giresse, takže poločasový stav byl 1:2. Ještě nebyla odehrána ani hodina hry a bylo srovnáno. Moustapha Diallo hrudí sklepnul pro Marcuse Coca, jenž prostě míč napálil do horního rohu brány - 2:2.

Za deset minut rozehrával roh mladičký Brazilec Malcolm. Našel hlavu Diega Rolána, který by tentokrát netrefil zařízení, ale situaci správně přečetl Clément Chantôme a uklidil míč, kam bylo třeba - 2:3. Patnáct minut před koncem měl výbornou šanci na vyrovnání Sloat Privat. Pobídku Yannise Salibura ale nezužitkoval. Následně svou ránu poslal těsně mimo Rolán, ale Bordeaux si přeci jen ještě jednou zajásalo. Centr Andrého Biyoga Poka přetavil v 89. minutě ve čtvrtou branku Cheick Diabaté, s celkovými šesti trefami nejlepší střelec Les Girondins. Příští bude moci přidat v duelu s OGC Nice. A Guingamp? Ten zajíždí na Stade du Moustoir do Lorientu.

Více informací k zápasu

GFCO Ajaccio - ES Troyes 2:3

13.02.2016 20:00

Góly: 1. Jacques Zoua, 57. Rodéric Filippi - 8. Chaouki Ben Saada, 36. Karim Azamoum, 43. Karim Azamoum

Karim Azamoum prožil jeden ze svých nejlepších zápasů své kariéry. Především díky jeho přítomnosti, jedné asistenci a dvěma brankám, získalo beznadějně poslední Troyes v důležitém souboji s Gazélecem teprve svou druhou výhru v sezóně a může ještě živit naději. Domácí naopak potvrdili výsledkovou krizi, za uplynulých pět kol urvali pouze jeden bod.

Korsický celek přitom vstoupil do utkání, jak nejlépe mohl. Zoua se od minulého kola vrátil do základní sestavy a trenérovi Thierrymu Laureymu se odvděčil úvodní brankou už v 1. minutě, kterou zaznamenal po rohovém kopu. ESTAC ovšem odpověděl záhy, Azamoum poslal pas na Ben Saadu, ten obešel gólmana Mauryho a pohodlně zacílil.

Ve 35. minutě musel hřiště opustit kvůli zranění stoper Bréchet a jako by tenhle moment úplně rozbil domácí obranu. Jen o dvě minuty později Ben Saada nedokázal na hranici vápna vystřelit, zezadu se ovšem přiřítil Azamoum, jenž nechytatelnou dělovku usměrnil přesně k tyčce. Maury se po míči jen marně natahoval.

Dvě minuty před přestávkou Troyes navýšilo náskok už o dvě branky. Nivet prostrčil míč na Azamouma, který z blízkosti neměl problém zacílit. GFCO dokázal v 57. minutě snížit stav díky Filippimu, neboť si soupeř opět nepohlídal rohový kop, každopádně vyrovnání se už nedočkal. Hosté tak nakonec mohli slavit na jejich poměry velmi vzácný okamžik.

Více informací k zápasu

FC Nantes - FC Lorient 2:1

13.02.2016 20:00

Góly: 10. Adryan, 39. Emiliano Sala - 79. Benjamin Moukandjo (pen.)

FC Nantes nepřestává udivovat. Skvadra Michela Der Zakariana neprohrála už ve dvanácti zápasech Ligue 1, což se do tabulky promítlo tím způsobem, že okupuje páté místo, přičemž na kontě má stejný počet bodů jako čtvrté ASSE a třetí OGC Nice.

Lorient musel tentokrát cestovat přijatelných 170 kilometrů, ale už od úvodu zápasu museli být obránci ostražití. Už v 8. minutě centroval Adrien Thomasson a Alejandro Bedoya se ocitnul před brankářem Benjaminem Lecomtem, který si celou situaci pohlídal. Jenže už za malou chviličku zakombinovali Sala s Bedoyou, díky čemuž vyšachovali Vincenta Le Goffa, takže mohl americký reprezentant přiťuknout Adryanovi, který neměl se zakončením vůbec žádný problém - 1:0.

Ihned poté Brazilec ve službách francouzského celku nahrával Loriku Canovi, který ale z dobré pozice mířil mimo. Benjamin Jeannot potom nelenil a napřáhnul z dobrých čtyřiceti metrů. Že to neskočilo gólem, nebylo překvapením. Youssouf Sabaly mohl po půlhodině hry navýšit náskok, avšak Le Goff se tentokrát nijak ošálit nenechal a svému brankáři vypomohl.

Šest minut před koncem první půle naskočil na Thomassonův centr Emiliano Sala a bylo to 2:0. Není divu, že si při střídání ve druhém poločase vysloužil potlesk skalního jádra příznivců Les Canaris. V 79. minutě fauloval ve vápně Ermir Lenjani pronikajícího Morykého Fofanu a kopala se penalta, z níž Benjamin Moukandjo zaznamenal svůj dvanáctý zásah v sezoně - 2:1.

V 85. minutě Lamine Gassama ostře atakoval Guillauma Gilleta a od rozhodčího Gautiera vyfasoval okamžitě červenou kartu. Lorient v deseti se už na vyrovnání nezmohl, takže mu v tabulce patří čtrnácté místo. Příště se utká s Guingampem, zatímco FC Nantes okusí neoblíbenou půdu v korsické Bastii.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Toulouse FC 2:0

13.02.2016 20:00

Góly: 24. Mustafa Yatabaré, 88. Souleymane Camara

Montpellier vyhrál a polepšil si. Toulouse si naopak zadělalo si na ještě větší problémy, protože na první nesestupovou pozici ztrácí už šest bodů.

První gól zápasu se zrodil ve 24. minutě. Souleymane Camara procedil balon mezi nohama Issy Diopa a Moustapha Yatabaré měl před sebou už velice snadnou úlohu - 1:0. Šlo o jeho třetí gól v probíhající sezoně. Právě Yatabaré a Camara dostali protentokrát přednost před dvojicí Kévin Bérigaud a Rodrigue Ninga. Že to bylo vskutku výborné rozhodnutí, se potvrdilo dvě minuty před vypršením řádné hrací doby. Ryad Boudebouz z levé strany zahrával rohový kop, na který si naskočil Souleymane Camara a brankáři Albanu Lafontovi nedal žádnou šanci zasáhnout, čímž dal výsledku jeho finální podobu - 2:0. Frédéric Hantz mohl na lavičce slavit.

Pod jeho vedením totiž začíná MHSC častěji bodovat, což tým od Středozemního moře rozhodně potřeboval. Po šestadvaceti kolech se vyhoupnul na šestnáctou pozici, jíž se pokusí uhájit nebo vylepšit příští týden v zápase proti Angers. Toulouse bude muset začít pořádně bojovat o udržení, přičemž nesmírně důležitý bude duel s Ajacciem.

Více informací k zápasu

Stade Reims - SC Bastia 0:1

13.02.2016 20:00

Góly: 48. Hamari Traoré (vl.)

Až do této chvíle zůstávala Bastia jediným celkem Ligue 1, který venku ještě nevyhrál. Na třináctý pokus hostům tentokráte vše klaplo a díky vlastní trefě Hamariho Traorého zvládli jeden z důležitých soubojů o záchranu na půdě Remeše. Ta naopak nenavázala na poslední dvě ligová vítězství a propadla se na 17. místo tabulky.

Povětšinou hraje korsické mužstvo venku dost ustrašeně a soustředí se hlavně na bránění. Nyní však působilo určitě odvážněji. Už v 5. minutě se k dobré střele dostal Brandao, a nebýt pohotového zákroku gólmana Placideho, mohl to být výtečný start do utkání pro Bastii. Na druhé straně zvonila tyčka, z blízkosti jí trefil Mandi.

Po čtvrthodině hry podržel svůj tým mezi třemi tyčemi Vincensini, který nahradil vykartovanou jedničku Lecu, neboť z blízkosti skvěle vychytal Bangouraa. Devět minut před přestávkou naopak spálil dobrou možnost hostující Cahuzac, jehož do šance vyslal Ayité, každopádně následné zakončení nebylo zkrátka přesné.

Ve 48. minutě padla jediná branka utkání. Ayité si narovnal míč těsně za vápnem na svou levačku, Placide si na míč sáhl, ale nedokázal ho zkrotit úplně, a Traoré pod tlakem a ve snaze odvrátit hrozbu z brankové čáry zamířil ve skluzu do sítě. Pro domácí ovšem nemusel zápas dopadnout špatně, to by však museli proměňovat své šance.

V 67. minutě de Préville poslal centr do šestnáctky, kde se balón odrazil od Mandiho, jenže smolně pro Remeš pouze do tyčky. O pár chvil později měli hosté znovu štěstí, že po pádu Bifoumy v šestnáctce sudí Jaffredo nenařídil pokutový kop. V závěru měl ještě tutovou příležitost Oniangué, jenže jeho pokus zlikvidoval Vincensini.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Lille OSC 0:0

13.02.2016 17:00

Góly: -

Generálka před mačem Ligy mistrů s Chelsea nevyšla fotbalistům PSG nejlépe. Jejich dlouhou sérii šestnácti výher v řadě utnulo až urputně bránící Lille, které po taktické stránce zvládlo zápas s bravurou a odváží si z Parku princů velmi cenný bod. Poprvé od prosince roku 2014 se v Paříži v rámci Ligue 1 urodila bezbranková remíza.

Každopádně domácí alespoň může těšit fakt, že prodloužili svou rekordní bilanci v lize, a to už na 35 utkání v řadě bez porážky. Dalo se očekávat, že kouč Laurent Blanc před úterním soubojem na evropském poli nechá odpočívat některé své opory, a proto nehráli Zlatan Ibrahimovic, kapitán Thiago Silva, Thiago Motta ani Maxwell.

Přesto se ovšem v sestavě objevili Kevin Trapp, David Luiz, Blaise Matuidi a Ángel di María, členové obvyklé základní jedenáctky, a když k tomu připočteme, že soupeři chyběl vykartovaný Boufal a zranění byli Obbadi s Éderem, nebylo pochyb o tom, kdo je v utkání opravdu jasným favoritem.

LOSC má druhý nejhorší útok ze všech účastníků nejvyšší francouzské soutěže, o to lépe se mu však daří v obraně. Pařížané nenašli na pevné řady svého soka dlouhodobější recept, gólman Enyeama zkraje v pohodě zlikvidoval šanci Augustina a hlavičku Kurzawy těsně před poločasem vytáhl do bezpečí až z brankové čáry.

V 56. minutě byl PSG gólu asi nejblíže. Cavani měl jednoduše potrestat zaváhání Enyeamy, kterému ve snaze zastavit centr vypadl míč z rukavic, jenže Uruguayec trestuhodně branku minul. V jakési nebezpečnější šanci se ještě objevil střídající Lucas, avšak Enyeama byl tentokráte mezi třemi tyčemi pozorný.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Angers SCO 1:0

12.02.2016 20:30

Góly: 90. Arnold Bouka Moutou (vl.)

Spousta šancí, ale jen jeden gól - a to navíc až v nastaveném čase. Utkání mezi Rennes a Angers by si zasloužilo remízu, nakonec však byli šťastnější domácí, kteří inspirováni návratem uzdraveného Yoanna Gourcuffa a šťastným vlastním gólem Arnolda Bouky Moutoua zvítězili těsně 1:0.

Gourcuff byl favoritem na start v základní jedenáctce, kouč Rolland Courbis se však rozhodl svoji největší hvězdu ještě trochu pošetřit a na místo zraněného Juana Quintera vyslal na hřiště raději teprve dvacetiletého Sébastiena Salles-Lamongeho; byl to jeho první start v Ligue 1. Ještě než se však stačil dotknout míče, mohlo Rennes prohrávat - centr Charlese Dierse do vápna hlavičkoval Gilles Sunu jen těsně vedle (1').

Na druhé straně se Rennes rychle dostalo do tempa a Cheikh M'Bengue přesným pasem našel Giovanniho Sia, toho však ze skvělé střelecké pozice vytlačil stoper Romain Thomas. Šance se střídaly jako na běžícím páse: za hosty rozehrál nebezpečný přímý kop Billy Ketkeophomphone, hlavička Romaina Saïsse však dala pouze vyniknout gólmanovi Benoïtu Costilovi, domácí hrot Sio pak dokonce dostal míč do sítě, byl mu však odmáván ofsajd.

Gourcuff vystřídal Salles-Lamogneho na startu druhé půle, a jeho prezence byla okamžitě znát - Rennes najednou hrálo mnohem klidněji, strukturovaněji a lépe, i když chvíli trvalo, než si vypracovalo další velkou šanci. V 70. minutě napřáhl z pětadvaceti metrů Ousmane Démbélé, jeho rána však pouze orazítkovala tyč. Na druhé straně jen těsně minul veterán Diers. Skutečný tlak si Les Rouge et Noirs začali užívat až v poslední desetiminutovce.

Kamil Grosicki, který v 73. minutě nahradil smolaře Sia, má v Rennes pověst zlatého žolíka, a dnes to málem potvrdil, když po Ntepově pasu už už zvedal ruce nad hlavu. Gólman Denis Petric se však vytasil s fantastickým zákrokem, a když po následném rohu zlikvidoval další gólovku Romaina Danzého, zdálo se, že svému týmu vychytá čisté konto (a cenný bod). Nakonec se však rozhodlo v poslední akci zápasu: další Ntepův roh si do vlastní sítě srazil ramenem nešťastný Bouka Moutou. Rennes tak přeskočilo Angers na páté příčce a přiblížilo se pohárovému cíli.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain26224063:1270
2.AS Monaco261210437:2946
3.OGC Nice26117839:3040
4.AS Saint-Étienne261241031:2940
5.Olympique Lyon26116938:2839
6.FC Nantes26109726:2439
7.Stade Rennes26911634:3138
8.Angers SCO26107925:2437
9.Girondins Bordeaux2699836:3936
10.SM Caen261131227:3536
11.Olympique Marseille26811736:2735
12.SC Bastia261041225:2934
13.Lille OSC26613720:2031
14.FC Lorient26710935:3831
15.EA Guingamp26871128:3431
16.Montpellier HSC26851330:3129
17.Stade Reims26781127:3429
18.GFCO Ajaccio26691127:3727
19.Toulouse FC26491325:4421
20.ES Troyes26281619:5314

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
Pyroman

To je tak haluzácký tým to Rennes, to není možný. Poslední dvě domácí výhry vždycky 1:0 díky vlastňáku soupeře v nastavení, minulé kolo remíza v Lille díky penaltě dvě minuty před koncem. Courbis ani neví, jak ty body sbírá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kongo

Vzhledem ke druhýmu poločasu asi spravedlivý výsledek,bohužel pro Angers tragický.

Reagovat
lampard8

Nantes fantazie, 12 zápasů v lize bez prohry klobouk dolu. Bordeaux opět v obraně tragické, ale čtyři fíky se počítají. Nádhernej zápas se 6 góly.

Jinak všimnul jste si někdo, že je odehráno 26 kol a v každém kole padla alespoň jedna červená karta? neskutečné, co se děje v Ligue 1 tento rok.

Reagovat
smazaný uživatel

neskutecnej bude hlavne boj o treti misto a netroufam si tipovat jesli marseille nebo lyon. ten zapas bordeaux si videl? jak hral jarda plasil?

Reagovat
lampard8

Jarda klasicky spolehlivě, nevím, proč v repre hraje hrůzostrašně většinou v Bordeaux podává opravdu kvalitní výkony po celou sezonu a není divu, že je pro Sagnola záložníkem číslo jedna do základní sestavy.

Reagovat
smazaný uživatel

diky.

Reagovat
smazaný uživatel

Nantes

Reagovat
smazaný uživatel

PSG trestuhodně zaváhalo v boji o titul. Aby je ta remíza nemrzela!

Reagovat
freakmarena19

Reagovat
Trand

Mohl bych prosím někoho znalýho poprosit o popis Guerreira z Lorientu? Měl by na lepší tým? Díky.

Reagovat
Langi

brusič lajny, rychlý křídlo (LW případně LWB)...určitě by měl zkusit lepší klub, aby se posunul dál...Lorient už přerostl

Reagovat
Trand

Ok, díky za popis.

Reagovat
Israha

Ten Batshuayi už začíná srát i mě. Dneska zase čtyři spálené gólovky, fakt druhý Gignac s tou stabilitou formy v průběhu celé sezony. Kvůli němu dva ztracené body, protože Nice k poražení bylo, krom toho gólu dopředu nepředvedli nic, bez Ben Arfy bezradní. N'Koudou taky slabší výkon, "překvapivě" hrál tužku i Thauvin, ale jinak to herně bylo dobré...ale prostě ta mizerná efektivita v koncovce a tradiční kvóta jednoho defenzivního nedorazu na zápas zase rozhodla. S tímhle chytěj od Bilbaa strašný kotel...

Reagovat
juninho8

akurat som sa chcel spytat ci Mitchy je stale taky palic alebo len dnes....odfajcil mi 100 euri....mal som over inak ten Thauvin je strasny....

Reagovat
Israha

Je, tu efektivitu v zakončení má dost nízkou. Akorát zkraje sezony to tolik nevyniklo, protože tam ten jeden nebo dva góly vždycky procpal, teď se mu to přestalo dařit úplně. Jako hůl nad ním nelámu, ale teď, když už je v týmu další útočník, by si mohl pár zápasů posedět, protože góly nedává, z mezihry je vypojený a tím pádem je na hřišti dost zbytečný.

Thauvin hraje přesně tak, jak jsem čekal...dostat za něho 17 mega, to byl po hříchu jeden z nejlepších obchodů za poslední dobu. No ale aspoň ho Míchel necpe do základu a bere ho jen jako rozšíření kádru...protože ten kvalitativní rozdíl jeho a Alessandriniho je doslova propastný, a Míchel to snad na rozdíl od Bielsy vidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Já fakt nevím, těch šancí tam bylo na pohodlné vedení 3:1 skoro v suchu. Mohl to byt uplně super vysledek.

Reagovat
smazaný uživatel

A Michy i kdyz nedal, tak radsi mam ze se do tech šancí dostává než jak posledních 5 zápasů stoji na offsajdové lajně a nic.

Reagovat
Israha

Sice pravda, ale to máš jak vybírat si mezi dvěma způsoby popravy. Sice to může méně bolet, ale výsledek stejný - seš mrtvý. To samé tady. Výsledek stejný - body v čudu.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě, tenhle zapas mě svým způsobem štve ještě víc než kdybychom hráli totálně hrozně, protože teď fakt potřebujeme body a dneska se dali poměrně v pohodě získat od 3 týmu tabulky. Ale zase to podělali. Tím jakože nesnižuju Nice žeby hráli nic, byli dobří ale my měli rozhodně mnohem více golovek.

Reagovat
Israha

Tak jako včerejší Nice opravdu nehrálo nijak zvlášť. Krom toho gólu už měli šance jenom z ofsajdů, bez Ben Arfy jsou ofenzivně neškodní. A vzadu sice nebyli nijak děraví, ale ty šance se stejně objevily...takže o to víc je ta ztráta frustrující.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě,že Monaco taky zaváhalo a PSG se tak udrželo v boji o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

PornStar dal gól a ještě k tomu vyrovnávací

Reagovat
Langi

Twl ten Pagliuca...pred par lety se o nem psalo jako o silenym talentovi a on jde v 19ti do becka Curychu

Reagovat
smazaný uživatel

Ne každé jméno z béčka Lyonu musí být skvělý talent.

Reagovat
Langi

to je mi jasné, ale u něj speciálně si pamatuju, že když přicházel, tak to bylo hrozné haló (asi stejně jako ten Jenssen)...proto mě překvapuje, že takhle rychle skončil...čekal sem, že z těch útočníků se do áčka aspon on a Pereira dostanou...zatím tam není ani jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za to se dostali do áčka jiní jako Cornet a možná i Kalulu semtam. Ono v tomhle věku to jde strašně těžko odhadnout, kdo bude dobrý a kdo ne, pokud to není. Však svého času jsem více věřil Piedovi než Lacazettovi, že se prosadí v Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

*pokud to není Benzema

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele