26. kolo
14.02.2016 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

OGC Nice - Olympique Marseille 1:1

Derby o Riviéru nakonec skončilo nic neřešící remízou 1:1. Hostující Marseille se lehce favorizovaného Nice nezaleklo, a přestože domácí před výkopem drželi příčky zajišťující start v Lize mistrů (zatímco Les Phocéens byli jedenáctí), viděli fanoušci vyrovnaný duel..

Hosté začali utkání lépe. Rémy Cabella, který minulý víkend v ostře sledovaném Le Classique vstřelil nádherný gól, málem podobný kousek zopakoval i dnes - jeho dalekonosná rána zaskočila gólmana Yoana Cardinaleho, nakonec ale prolétla těsně vedle vinglu. Marseilleským hrdinou první půle se nakonec stal muž, od kterého to očekával málokdo: Mauricio Isla, chilský bek na hostování z Juventusu, který ve svém novém klubu hraje na pozici defenzivního záložníka. Islovy výkony jsou dlouhodobě terčem kritiky, dnes se však jihoamerický reprezentant vytáhl, když skvěle naběl na Alessandriniho pas a hlavou otevřel skóre (37'). Byla to jeho první trefa v bleděmodrém dresu.

Taktika domácího kouče Claude Puela byla do značné míry určena už tím, že na místo zraněného Hatema Ben Arfy postavil na "desítku" dělníka Mathieu Bodmera. Bez svého nejlepšího hráče chyběla Les Aiglons jejich pověstná útočná lehkost, zatímco Marseille vypadalo při chuti. Ještě před koncem první půle se do dvou stoprocentních šancí probil Michy Batshuayi, Cardinale si ale s oběma pokusy poradil.

Po změně stran se Puel rozhodl pečlivěji bránit a spoléhat se na brejky, což se mu nakonec vyplatilo. V 50. minutě se Jean Seri probil obranou a vypálil, kapitán Olympique Steve Mandanda však nebezpečí odvrátil. O osm minut později však už lovil míč ze sítě - Vincent Koziello se uvolnil na pravém křídle a poslal vyzývavý pas napříč vápnem. Dorážejícímu Valere Germainovi stačilo být ve správný čas na správném místě.

Hosté si mohli své vedení vzít zpět, kdyby Géorges Kévin N'Koudou měl více štěstí se svojí hlavičkou; Cardinale ale vytáhl fantastický zákrok, načež Batshuayi pálil z dorážky mimo. Zodpovědněji hrající Nice také mohlo jít do vedení, Alassane Pléa dokonce skóroval, branka však nebyla uznána pro ofsajd. Les Aiglons tak alespoň udrželi svoji třetí příčku, Les Phocéens zůstávají jedenáctí.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Gedofrey

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele