26. kolo
14.02.2016 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - AS Monaco 1:1

Saint-Étienne nakonec náskok druhého Monaka stáhnout nedokázalo. Les Verts sice doma na Guichardu nad obávaným soupeřem vedli po trefě Moustaphy Salla, vyrovnání však zařídila šest minut před koncem lednová posila AS Vágner Love.

Domácí kouč Christophe Galtier může výsledku litovat - jeho svěřenci byli mnohem lepším týmem, třetí ligová výhra v řadě jim však souzena není. Jejich odstup od Monaka tak zůstává na šesti bodech, i když i průběžná třetí příčka je vzhledem k výpadku kolem Vánoc velkým úspěchem. Naopak Monaco může být rádo, že alespoň trochu odčinilo šokující vypadnutí z Coupe de France na úkor Sochaux.

ASSE svůj pohárový úkol zvládlo, i když přes Troyes přešlo až v prodloužení; není proto divu, že oba trenéři vyslali na hřiště notně pozměněné sestavy. Galtier věděl, že tento zápas je zároveň generálkou na play-off Evropské ligy proti Basileji, a jeho tým začal aktivně: monacký gólman Subašić musel výborným zákrokem likvidovat přímý kop Renauda Cohadeho, mířící přímo do vinglu. Norský forvard Alexander Söderlund následně pálil z dorážky těsně nad.

Subašić poté zachránil svůj tým před Sallovou hlavičkou z bezprostřední blízkosti, a když svoji stoprocentní tutovku zahodil i Kévin Monnet-Paquet, přežilo AS první poločas nakonec ve zdraví. Po změně stran se však zpočátku nic moc nezměnilo; Thomas Lemar sice oživil povadlou hostující ofenzivu ránou do boční sítě, a tečovaná rána Héldera Costy olízla tyč, více ze hry ale měli stále domácí. Jejich první gól v 57. minutě tak byl více než zasloužený. Šlo o učebnicovou ukázku, jak skórovat z přímého kopu: Cohade narýsoval skvělý centr, Sall se uvolnil od bránícího Raggiho, vystoupal do vzduchu a tvrdou hlavičkou nedal Subašićovi šanci.

Teprve v závěrečné půlhodině se Monaco začalo konečně rvát o výsledek - a mohl za to zejména inspirativní veterán Love. Jeho první pokus ještě fantasticky zblokoval vracející se Jérémy Clément, šest minut před koncem však už hosté mohli slavit. Pašalićovu hlavičku dobře vyrazil Ruffier, Chorvat se ale dostal k odraženému míči a poslal jej směrem k prázdné bráně. Vágnerovi stačilo pouze doklepávat.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele