26. kolo
14.02.2016 14:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Olympique Lyon - SM Caen 4:1

Lyon pokračuje ve zlepšené formě. Svěřenci Bruna Génésia dnes před vlastním publikem rozstříleli Caen 4:1 a připsali si už třetí vysokou ligovou výhru v řadě. Výsledek je katapultoval těsně za pozice zajišťující Ligu mistrů..

O triumfu Les Gones bylo rozhodnuto už po prvním dějství, které díky trefám Samuela Umtitiho, Alexandre Lacazetteho a Maxwella Corneta vyhráli hladce 3:0. Andy Delort sice snížil, finální slovo měl ale domácí univerzál Corentin Tolisso. Po vypadnutí z Coupe de France na štítu PSG se tak Lyon rychle vrátil zpět na vítěznou vlnu; z posledních třech duelů v Ligue 1 má skóre 10:1 a poprvé od začátku prosince zakončí ligové kolo v elitní pětce. Naopak Caen prohrálo potřetí v řadě a s pohárovou vidinou se pomalu loučí.

Ve slunném odpoledni na novém lyonském stadionu existoval od začátku pouze jeden tým. Les Gones utkání jasně dominovali a už po osmi minutách se radovali z vedení, kdy po Valbuenově standardní situaci a Tolissově přiťuknutí zblízka skóroval sváteční střelec Umtiti. O osm minut později pak Gonalons s Ferrim předvedli pěknou týmovou akci, na jejímž konci byl nejlepší střelec Lacazette a jeho přesné zakončení (a jubilejní desátý ligový gól sezony).

Veškeré naděje normandských spláchl teprve devatenáctiletý Cornet, který po vybídnutí skvělého Tolissa nadělil soupeři ukázkový gól do šatny. Fanoušci Caen si určitě vzpomněli na první vzájemný zápas obou týmů ze srpna, kdy Lyon jasně zvítězil 4:0; dnes to na hřišti vypadalo podobně. Gólman Anthony Lopes při svém stém startu v Ligue 1 příliš práce neměl - i když čisté konto mu po Rodelinově pasu na zadní tyč překazil dorážející Delort.

Pátý gól zápasu vstřelil všudybyl Tolisso, jehož tečovaná rána nedala Vercoutremu žádnou šanci; kouč Génésio pak ještě v závěru stáhl Lacazetteho a dopřál jubilejní ligový start devatenáctiletému odchovanci Gaëtanu Perrinovi.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele