Ligue 1 - souhrn 24. kola

18.02.2011, 22:37, aktualizováno 20.02.2011, 23:07
Komentáře a souhrny
Situace na šele tabulky je po neděli o poznání těsnější. Vedoucí Lille prohrálo v Montpellieru, Rennes veze body z Toulouse a Paříž uspěla v Nice. Marseille včera vyhrála nad St. Etienne a je třetí o bod před Lyonem, který již v pátek porazil Nancy. Lorient rozdrtil Bordeaux, Brest zvítězil nad AS Monaco, Auxerre pak jenom remizovalo s Arles a i v dalších dvou zápasech byly úspěšné hostující týmy - Sochaux vyhrálo v Lens, Valenciennes veze bod z Caen.

Toulouse FC - Stade Rennes 1:2

20.02.2011 21:00

Góly: 61. Kévin Théophile-Catherine (vl.) - 45. Yann M'Vila, 87. Victor Montaño (pen.)

Už jen na dva body stáhlo druhé Rennes ztrátu na vedoucí Lille. To totiž v neděli odpoledne prohrálo v Montpellieru, zatímco svěřenci kouče Fréderica Antonetti urvali vítězství 2:1 z půdy Toulouse. To však mělo v zápase obrovskou smůlu. Dvakrát se jeho hráči trefili do břevna, jednou do tyčky.

Domácí nebyli o nic horším týmem, ovšem fotbalová štěstěna se nyní odvrátila proti nim. Když vlastním gólem Théophileho-Catherina dokázali odpovědět na branku M'Vily z prvního poločasu, nastřelil brankovou konstrukci Sissoko a po něm i Santander. A po faulu brankáře Vidala, po němž se kopala penaltu, zařídil hostům šťastné tři body Montaňo.

Ve 13. minutě zazvonilo poprvé v utkání břevno a postaral se o něj domácí Tabanou. Domácí poté pokračovali v nastoleném tlaku, Douchez se musel nejvíce vytáhnout dvakrát proti střelám Machada. Až ve 39. minutě zaútočilo také Rennes, Montaňo málem potrestal chybu Congrého, naštěstí pro Toulouse byl v bráně pozorný gólman Vidal.

Náhradník zraněné jedničky Valverdeho nakonec kapituloval těsně před odchodem do šaten. M'Vila totiž zakroutil svou ránu z přímého kopu tak, že si Vidal dokázal šáhnout, gólu přesto nezabránil. Zvýšit mohl ve druhém dějství Camara, ale jeho dělovku zlikvidoval toulouský muž v rukavicích.

Po něm se mohl trefit také Tettey, ten ovšem mezi tři tyče nezamířil. A tak FCT po hodině hry šťastně vyrovnalo. Théophile-Catherine se snažil odvrátit nebezpečný centr Danzeho mimo dosah nebezpečí, jenže pod tlakem zazmatkoval a poslal balón do vlastní sítě. V 69. minutě mohl skórovat domácí Sissoko, avšak podruhé Toulouse narazilo na brankovou konstrukci. Sissoko konkrétně o levou tyčku.

Frustraci pak dokonal o pár minut později také Santander. Stejně jako Tabanou na začátku utkání i on dal svou střelou břevnu jenom lehkou pusinku. A Rennes v 88. minutě strhlo vítězství na svou stranu. Sudí Vileo se nebál v tento moment nařídit penaltu za faul brankáře Vidala na Leroye a Montaňo se pak z bílého puntíku nemýlil.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Paris Saint-Germain 0:3

20.02.2011 17:00

Góly: 24. Ludovic Giuly, 44. Guillaume Hoarau, 74. Sylvain Armand

Paris Saint-Germain potvrdil roli favorita a z půdy Nice si za suverénní výhru 3:0 odvezl všechny tři body. Zatímco hosté napravili poslední dva ligové zápasy, ze kterých získali jen jeden bod, domácí se stále nachází v přímém ohrožení sestupu. Protože Lille v souběžně hraném klání neuspělo v Montpellieru, ztrácí PSG na vedoucí příčku už jen čtyři body.

O první střelu na branku se postaral hostující Erdinc, který se po rohovém kopu snažil překonat domácího gólmana Ospinu, ten mu však jeho ránu vykryl. K tureckému forvardovi následně doputoval centr zleva od Tiéného, Erdinc se ocitl úplně sám před bránou, ovšem skvělý Ospina mu dokázal znovu čelit.

Z následného rohu se už však PSG radovalo z první branky. Neneho centr prodloužil Hoarau za sebe na Giulyho, který na hranici ofsajdu z blízkosti hlavou rozvlnil síť. Ve 28. minutě mohli domácí vyrovnat, Mounierovu přihrávku se snažil hlavou usměrnit do brány Bellion, avšak hostující brankář Edel dokázal fantasticky jednoruč vyrazit.

Ve 44. minutě Pařížané vedli již o dvě branky. Nene našel dlouhým pasem zleva spoluhráče Hoaraua a tomu pak jenom stačilo zkrotit míč a zamířit přesně ke vzdálenější tyči Ospinovy brány. V nastaveném čase první půle mohl Nene skórovat ze standardky, svou pumelici však namířil těsně vedle tyčky.

Pět minut po obrátce se dostal do střelecké pozice Mounier, jelikož Armand nedokázal zachytit včas jeden z pasů, ovšem následný pokus letěl jen do boční sítě. O pár minut později pálil na druhé straně Giuly, jenže ten mezi tři tyče nezamířil. V 72. minutě Nene zkusil vypálit technicky, Ospina se však vyšponoval do vzduchu a parádním způsobem vyrazil do zámezí.

Tři body nakonec PSG pojistila trefa Armanda. Neneho ránu dokázal Ospina odvrátit za vápno, ale tam se do míče z první opřel pařížský bek a propálil vše, co mu stálo v cestě. Nice navíc posledních deset minut dohrávalo o deseti, jelikož Diakité obdržel druhou žlutou kartu, která se po faulu na Neneho proměnila v červenou.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Lille OSC 1:0

20.02.2011 17:00

Góly: 84. Younès Belhanda

Vedoucí Lille si venku nedokázalo poradit s Montpellierem a díky těsné prohře 0:1, kterou zařídila trefa Belhandy z 84. minuty, se mu ztenčil náskok na druhou Marseille na tři body. Hosté předvedli opravdu mizerný výkon, za celý zápas se dostali do dvou vyloženějších šancí. Pokud večer Rennes porazí venku Toulouse, bude náskok činit dokonce jen dva body.

Ve 3. minutě se dostalo do velké příležitosti Lille. Hazard unikl po lajně a zleva hledal ve vápně spoluhráče Gervinha nebo Sowa, ani jeden však na jeho přihrávku o kousek nedosáhli. Na druhé straně našel Estrada svou přihrávkou Camaru, jeho střelu ovšem nakonec dokázal zablokovat obránce Chedjou.

Ve 26. minutě našel jeden z pasů aktivního Estradu, který vypálil směrem na hostujícího gólmana Landreaua, ten mu ale oběma rukama dokázal pokus polapit. Pět minut před přestávkou se domácí dožadovali penalty, Yanga-Mbiwa spadl ve vápně po souboji s Beriou, píšťalka sudího Chaprona ovšem zůstala v nečinnosti.

Druhý poločas nebyl o nic pohlednější než ten první. První loženky se diváci dočkali až v 63. minutě. Balmont totiž zapomněl na svého montpellierského protihráče Estradu, který se najednou ocitl ve vápně, Landreau ale nakonec dokázal jeho pokusu v pohodě čelit. Na druhé straně mohl po přihrávce Gervinha skórovat De Melo, ovšem domácí brankář Jourdren byl pozorný.

HSC se dočkal branky v 84. minutě. Pitauův pas našel nejprve Camaru, který si vyměnil balón s Belhanou. Ten už pak jenom krásně zamířil do levého dolního rohu Landreauovy brány. Lille se ve zbývajícím čase na nic nezmohlo, ostatně jako celý zápas. Montpellier nebyl o nic lepším týmem, zkrátka a jednoduše se mu podařilo vsítit jeden šťastný gól.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Girondins Bordeaux 5:1

19.02.2011 21:00

Góly: 14. Morgan Amalfitano, 35. Kévin Gameiro, 38. Kévin Gameiro, 62. Arnold Mvuemba (pen.), 88. Kévin Gameiro - 40. Fernando

Takový debakl v Bordeaux dlouho nepamatují. Lorient dokázal především díky třem gólům Kevina Gameira, který vsítil za poslední čtyři zápasy sedm branek, porazit předloňského šampióna Francie vysoko 5:1 a v tabulce se posunul na sedmé místo. Pět branek inkasovalo Bordeaux naposledy na konci roku 2007, kdy podlehlo venku Cean dokonce 0:5.

Pro domácí se začaly vyvíjet věci tím správným směrem po čtvrthodině hry. Amalfitano si perfektním způsobem zpracoval na prsa pas Bacy a z běhu dokázal přenádherným obloučkem přehodit gólmana Carrassa. Hostující brankář pak děkoval svému spoluhráči Cianimu, že dokázal vytěsnit z brankové čáry střelu z voleje od Kitambaly.

Ve 35. minutě Les Merlus vedli o dvě branky. Nikdo z bordeauxských hráčů zkrátka nebyl u obávaného zabijáka Kevina Gameira, který jenom pohodlně dorážel do sítě. A že se nevplácí tohohle chlapíka nebránit, dokázal Les Girondins o tři minuty později, kdy si hezky naběhl na centr a znovu překonal bezmocného Carrassa.

Rozuzlení ovšem přišlo ještě pět minut před obrátkou. Fernando totiž usměrnil centr Plašila hlavou za záda brankáře Audarda a Bordeaux tak alespoň snížilo. Možná že kdyby na začátku druhého dějství Modeste z první nepálil jen nad bránu, mohli se hosté ještě pořádně vrátit do zápasu. Šedesátá minuta jim ovšem definitivně zhatila plány.

Plašil totiž nastavil proti střele Sosy ruku a sudí Gautier nařídil pokutový kop. Sosa se rozeběhl a rozvlnil síť, jeho oslavy ale zastavila píšťalka hlavního arbitra, který penaltu nechal opakovat. Jenže příliš byla horká hlava Sosova, jenž tak vehementně protestoval proti opakování, až mu Gautier udělil druhou žlutou kartu, takže Sosa si to předčasně pádil do kabiny.

Nakonec tedy povinnosti spojené s pokutovým kopem převzal Mvuemba a i tak Carrassa překonal. Audard následně musel vychytat šanci střídajícího Andrého, Modeste pak vyslal pěknou přízemní ránu, i tady si však lorientský gólman poradil. V 88. minutě se diváci dočkali ještě jedné branky.

Kevin Gameiro završil svůj hattrick a zároveň si připsal svůj patnáctý ligový gól této sezóny. Stačilo mu jenom si vyměnit míč s Autretem a Carraso musel lovit míč ze sítě popáté. Tenhle muž v rukavicích mimochodem utkání také nedohrál. Podruhé totiž zahrál rukou mimo vápno a Gautier mu stejně jako Sosovi udělil červenou kartu. Nenechal ho dohrát ani zbývajících několik desítek vteřin.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - AS Saint-Étienne 2:1

19.02.2011 19:00

Góly: 68. Lucho González, 79. Loïc Rémy - 90. Christophe Landrin

Marseille nejtěsnějším rozdílem porazila Saint-Étienne a v tabulce poskočila již na druhou příčku. Za domácí se trefil Lucho González a Loïc Rémy, za hosty snižoval až v samém závěru Christopher Landrin. Marseille tak může mrzet pouze zranění útočníka Gignaca.

Olympique tak vyhrál již potřetí v řadě, v lize neprohrál od začátku prosince. Hlavně díky skvělým výsledkům z posledních týdnů se Deschampsovi muži posunuli již na druhé místo v tabulce, z něhož ztrácí na vedoucí Lille tři body. Lídr soutěže má ale ještě utkání v Montpellieru k dobru. To Saint-Étienne po prohře s Lyonem padlo i s dalším ambiciozním celkem Ligue 1, přesto nadále zůstává na šesté pozici.

Hosté přijeli do Marseille s jasným záměrem - ubránit domácí ofenzivní hvězdy a spoléhat na rychlé protiútoky. Jelikož se to týmu Alaina Cassanovy v úvodní části dařilo, byl to právě on, který si vypracoval úvodní příležitost. Nadějný pokus z kopaček Bakaryho Saka byl ale zblokován mimo branku.

Zeleno-bílí se v prvním poločase dokonce málem radovali z branky. Carlos Bocanegra si již myslel, že míč po rohovém kopu napálil hlavou do sítě, do celé akce se ale ještě přimotal Emmanuel Riviere, jehož ránu dokázal brankář Marseille zlikvidovat. Talentovaný útočník byl navíc v ofsajdovém postavení.

Od této chvíle se Marseille konečně ujala otěží utkání a jasně zápasu dominovala. I přes velikou převahu se ale domácím nedařilo hostujícího gólmana příliš otestovat. Jérémie Janot měl na starosti pouze pár dalekonosných pokusů, nekompromisní obrana les Verts ale svého soupeře do žádné nebezpečné akce nepouštěla.

Největší příležitost Marseille přišla po špatně uklizeném rohovém kopu, když se míč dostal pouze před pokutové území. Benoit Cheyrou míč tvrdě napálil směrem k brance, až na brankové čáře dokázal zasáhnout Laurent Battles. K dorážce se již nedostal Souleymane Diawara, rozhodčí odmával ofsajd.

V další příležitosti se objevil André-Pierre Gignac. Bývalého kanonýra Toulouse poslal do šance do té doby neviditelný Brandao, a když se již zdálo, že musí přijít úvodní branka, přispěchal pod nohy unikajícího útočníka obětavý Sylvain Monsoreau a z akce znovu nic nebylo.

Zkraje druhého poločasu se ke hlavičce dostal Brandao, Janot si ale s jeho nevýrazným pokusem bez problémů poradil. Frustraci domácích fotbalistů ukázal Lucho González, který po faulu Batllese ve středu pole neudržel nervy a svého soupeře nakopl. Argentinský špílmachr měl vidět červenou kartu, rozhodčí ale sáhl pouze pro žlutý kartonek.

Hostům začaly docházet síly okolo šedesáté minuty - a to konečně přišly dvě branky domácího výběru. Taye Taiwo našel ve vápně dobře postaveného Gignaca, ten zadovkou našel Lucha, jenž z penaltového puntíku obstřelil Janota - 1:0.

V 74. minutě musel kvůli zranění třísla ze zápasu odstoupit Gignac, domácí ale přesto dokázali své vedení navýšit. Centr Andrého Ayewa našel jeho bratra Jordana, který přišel na hřiště právě za zraněného Gignaca, a přestože jeho rána nemířila mezi tři tyče, z blízkosti dokázal míč do sítě nasměrovat Loïc Rémy - 2:0.

Hosté dokázali již pouze snížit, když se trefil Christopher Landrin.

Více informací k zápasu

SM Caen - Valenciennes FC 2:2

19.02.2011 19:00

Góly: 47. Benjamin Nivet, 65. Sambou Yatabaré - 80. Grégory Pujol, 88. Steeven Langil

Remízou 2:2 skončil zápas mezi Caen a Valenciennes. Domácí přitom osmdesát minut vedli, nezvládli však závěrečnou desetiminutovku, ve které inkasovali hned dvakrát.

První poločas byl na šance velmi chudý, ani jeden z týmů si nějakou pořádnou příležitost nevytvořil. Daleko zajímavější byla druhá půle, ve které padly hned čtyři branky.

První z nich přišla na řadu ve 47. minutě. Inez poslal do šestnáctky hostů centrovaný míč, který našel hlavu Niveta. A ten z pár metrů prostřelil Penneteaua v brance Valenciennes, který si nepočínal příliš jistě - 0:1. Stejný hráč mohl o pár chvil přidat druhý gól, z dobré pozice ale přestřelil branku hostů. V 65. minutě se však fotbalisté Caen už radovali. Yatabaré z hranice pokutového území prudce vystřelil a balón se zastavil až v síti.

Caen se však dvoubrankovým vedením nechalo ukolébat a absolutně nezvládlo závěrečnou desetiminutovku. Na prvním gólu hostů se podepsal i domácí gólman Thébaux, který nechytil centrovaný míč a Pujol ho bez problémů dopravil do branky - 2:1. A to nebylo ze strany Valenciennes všechno. Dvě minuty před závěrečným hvizdem si totiž chybu neodpustila ani obrana Caen a přenechala míč Langilovi. A hostující záložník mířil přesně k pravé tyči domácí branky. Střetnutí tak nakonec skončilo dělbou bodů.

Více informací k zápasu

RC Lens - FC Sochaux 2:3

19.02.2011 19:00

Góly: 36. Issam Jemâa, 59. Alaeddine Yahia - 6. Nicolas Maurice-Belay, 30. Modibo Maïga, 66. Ryad Boudebouz

Na góly i červené karty bylo bohaté utkání mezi Lens a Sochaux. Domácí dokázali na dva góly Sochaux reagovat, u třetího přesného zásahu hostů se jim to však nepodařilo. Tři body si tak odváží fotbalisté Sochaux.

První branka na sebe nechala čekat pouhých šest minut, dalekonosnou střelu Maurice-Belaye tečoval domácí obránce Aurier a míč doputoval za záda bezmocného Runjeho - 0:1. Po půlhodině hry se skóre měnilo podruhé, Maurice-Belay se tentokrát představil v roli nahrávače a centrem našel Maigu, který hlavou poslal Sochaux do dvoubrankového vedení. Domácí snížili na rozdíl jedné branky deset minut před koncem poločasu, v pokutovém území Sochaux se nejlépe zorientoval Jemaa a vrátil Lens do hry.

Závěr první pětačtyřicetiminutovky patřil dvojici Maoulida - Anin, kteří si "vyměňovali názory" tak dlouho, až je sudí oba poslal předčasně do kabin. Anin napodobil Gattusa z úterního zápasu Ligy mistrů, když protihráče udeřil hlavou a domácí Maoulida si to nenechal líbit. Zápas se tak dohrával o deseti mužích na každé straně.

Po hodině hry se domácí dočkali vyrovnání, centr z kopačky Eduarda našel Yahiu, který hlavou vyrovnal na 2:2. Poslední slovo však měli hosté, dvacet minut před koncem zápasu zahrával přímý kop Boudebouz. A s pomocí zdi, která jeho ránu tečovala, se míč dostal až do svatyně, kterou střežil gólman Runje - 2:3.

Na třetí branku už domácí reagovat nedokázali a tím se zřejmě definitivně zařadili mezi týmy, které budou tvrdě bojovat o záchranu. Domácí jsou totiž už předposlední.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - AC Arles-Avignon 1:1

19.02.2011 19:00

Góly: 84. Ireneusz Jeleń - 65. Deme N'Diaye

Velice blízko prvnímu vítězství v Ligue 1 byli fotbalisté Arles, když proti Auxerre dlouho drželi díky brance Demeho N'Diayeho stav 1:0. V samém závěru ale domácím zachránil alespoň bod Ireneusz Jeleń.

Arles tak neprohrálo již dva zápasy v řadě, přesto zůstává nadále bezkonkurenčně poslední. Na nesestupové pozice má manko již propastných šestnácti bodů. Auxerre nadále pokračuje v herním i výsledkovém trápení, doma nevyhrálo již od listopadu, v posledních pěti zápasech posbíralo pouze tři body a patří mu až šestnáctá příčka.

Již ve druhé minutě se pokoušel skóre otevřít Jung Jo-Gook, lednová posila domácího výběru ale nepálila příliš nebezpečně a Vincent Planté si bez problémů poradil. O pár minut později byl scénář podobný - Auxerre v útoku a bránící Arles. Po faulu hotujícího hráče se domácím naskytla standardní situace těsně před pokutovým územím. K míči se postavil Valter Birsa, nicméně jeho rána se odrazila od břevna.

První příležitost domácího výběru v druhém poločase přišla v 51. minutě. A byl to znovu Birsa, který byl hlavní postavou celé akce. Nejprve si šikovný Slovinec pohybem vytvořil dostatek prostoru, následně si dokázal naskočit na přesný centr z levé strany z kopaček Jo-Gooka. Tentokrát se musel koukat na to, jak jeho ránu zastavil brankář Planté.

Po hodině hry přišel také slavný okamžik Arles, to když si hosté konečně vytvořili první příležitost. Romain Rocchi proběhl po levém křídle a svým centrem objevil Kamela Ghilase. Jeho ránu z první ale dokázal konečky prstů vytáhnout na rohový kop Olivier Sorlin.

O čtyři minuty později přišla věc nevídaná - a totiž úvodní branka z kopaček Demeho N'Diayeho, tedy fotbalisty Arles. Ten se prosadil krátce poté, co se na hřišti jakožto střídající hráč objevil. Do šance ho vyslal Kaba Diawara - a N'Diaye si sám proti Sorlinovi dokázal poradit - 0:1.

Auxerre se nedařilo na úvodní branku odpovědět, nakonec ale vyválčilo v 84. minutě alespoň remízu. Benoit Pedretti pěkným balonem oslovil Jo-Gooka, ten nahrál Jeleńovi a polský kanonýr tvrdou ranou vyrovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - AS Monaco 2:0

19.02.2011 19:00

Góly: 14. Jonathan Ayité, 89. Jonathan Ayité (pen.)

Vcelku překvapivé tři body získal Brest v dnešním utkáním proti Monaku. Domácím zajistil vítězství Jonathan Ayité, který vstřelil obě branky. Pokutový kop pro svůj tým zařídil český záložník Mario Lička.

Brest tak alespoň částečně odčinil potupnou porážku 0:3 z minulého kola proti Valenciennes, v tabulce navíc postoupil o tři příčky na sedmou pozici. Z té ztrácí na pohárová místa šest bodů. Naproti tomu Monako nenavázalo na vítězství 3:1 nad Lorientem a z posledních pěti venkovních zápasů získalo pouze dva body. V tabulce zůstává na sestupové osmnácté pozici, na sedmnácté Nice, které má ale zápas s Paris SG k dobru, ztrácí dva body.

Hostující gólman Stéphane Ruffier se musel ohánět od úvodních minut, Brest se totiž před domácími fanoušky chtěl předvést - střely Grougiho a Ayitého ale příliš nebezpečné nebyly. O sedm minut později ale již přišla první branka. Grougi našel svým přímým kopem osamoceného Jonathana Ayitého, který měl ještě dostatek času k zacílení - pravačkou napálil míč téměř nechytatelně - 1:0.

Brest byl i po zbytek poločasu lepším týmem, Monako si nedokázalo vypracovat jedinou příležitost a na hřišti vypadalo jako vyměněné.

Vůbec první nebezpečná rána hostujícího týmu přišla až šest minut po startu druhého poločasu. Pascal Feindouno ale se svým přímým kopem nepochodil, Steeve Elana jeho ránu bez větších problémů vyrazil.

Jediná větší naděje pro fanoušky knížecího celku přišla v 75. minutě, když v pokutovém území po zákroku Kantariho upadl Igor Lolo, jenž se dožadoval penalty. Rozhodčí ale pokutový kop neodpískal. Kantari se ocitl v hledáčku televizních kamer i o několik okamžiků později, to když parádním zákrokem zamezil ve skórování Park Chu-Youngovi.

Nakonec to byl Brest, který se dočkal "desítky" a navýšil své vedení. Maria Ličku stáhl ve vápně Adriano a sudí tentokrát neváhal. Obránci ukázal druhou žlutou kartu, Jonathan Ayité poté penaltu bez problémů proměnil - 2:0.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AS Nancy-Lorraine 4:0

18.02.2011 20:45

Góly: 37. Yoann Gourcuff, 76. Jérémy Pied, 86. Miralem Pjanić, 89. Jimmy Briand

Lyon si bez problémů poradil před vlastními diváky se vzdorujícím Nancy, když zvítězil 4:0. První branku vstřelil v prvním poločase Yoann Gourcuff, na další branky si diváci museli počkat až na konec druhé části. Trefil se Jérémy Pied, Miralem Pjanić a také Jimmy Briand.

Olympique tak vyhrál již podruhé v řadě, po výhře 4:1 nad Saint-Étienne se navíc hned podruhé za sebou radoval ze čtyř vstřelených branek. V tabulce se díky skvělému výsledku posunul již na druhé místo, na Lille, které má zápas v Montpellieru k dobru, nyní ztrácí čtyři body. Naproti tomu Nancy venku znovu nepřekvapilo a prohrálo svůj čtvrtý venkovní zápas v řadě.

Domácí fotbalisté načali utkání velice ofenzivně a hned po devíti minutách se před Lyonem zjevila gólová příležitost. Centre Césara Delgada prodloužil Jimmy Briand k číhajícímu Yoannu Gourcuffovi. Ten ale míč netrefil optimálně a napálil míč vedle. Nancy bylo po většinu prvního poločasu bezzubé, výjimka ale přišla po devatenácti minutách hry.

A kdo jiný mohl být u zrodu ofenzivní šance Nancy než místní hvězda Julien Féret. Ten nacentroval z pravého křídla míč k Maramovi Vahiruovi, jehož střela z dvanácti metrů se ale mezi tři tyče nevešla. Domácí ale zůstávali jasně nebezpečnějším týmem a málem se ujali vedení hned dvakrát krátce po půlhodině hry.

Nejprve Bafe Gomis šikovně přihrál Jimmymu Briandovi, bývalý útočník Rennes ale navázal na své předchůdce a mezi tři tyče se ani on netrefil. I v další příležitosti měl prsty aktivní Gomis. Ten si několikrát přiťukl s Jérémym Toulalanem, záložník Lyonu ale poté napálil balon nad branku.

Zaslouženého vedení se l'OL ujalo konečně v 37. minutě. U hranice pokutového území znovu kombinoval Toulalan s Gomisem, dokud se míč nedokutálel k Yoannu Gourcuffovi, který již neváhal. Francouzský reprezentant napálil nechytatelnou ránu za Grégoriniho záda, přímo do horního růžku jeho branky - 1:0.

Hosté dostali v závěru první půle skvělou příležitost k vyrovnání. Rozhodčí totiž po zákroku domácího brankáře Rémyho Vercoutra na unikajícího Youssoufa Hadjiho penaltu. K míči se postavil sám poškozený útočník, pokutový kop se mu ale vůbec nepovedl a Vercoutre svůj tým před odchodem do kabin výrazně podržel.

Lyon se málem ujal vedení dvanáct minut po změně stran. Po nádherném centru z levé strany zakončoval Jimmy Briand. Moc štěstí ale neměl, trefil totiž pouze tyčku soupeřovy branky, od níž se míč odrazil do brankáře Grégoriniho - a od něj se balon odkutálel pryč. Další šanci si poté připsalo pasivní Nancy. Přímý kop Juliena Fereta napálil po 75 minutách Youssouf Hadji hlavou pouze mimo.

Lyon ale tuto "vichřici šancí" ustál a o dvě minuty později konečně přidal pojišťovací druhou branku. Michel Bastos nacentroval z pravé strany k náhradníkovi Jérémymu Piedovi, jenž u bližší tyče zavěsil - 2:0.

O pět minut později se prosadil i další náhradník - Miralem Pjanic, jenž vystřídal Yoanna Gourcuffa. Celou akci vedl Jimmy Briand, jenž parádní nahrávkou oslovil svého bosenského kolegu, jenž měl proti sobě již pouze brankáře Gregoriniho. Mladý špílmachr zůstal klidný a bez problém zavěsil - 3:0.

Zápisu mezi gólové střelce se dočkal také Jimmy Briand - minutu před koncem utkání parádně zavěsil nůžkami. Po dalším povedeném centru Michela Bastose se nebál riskantního řešení a nádhernými nůžtičkami propálil opět bezmocného Grégoriniho. Míč skončil těsně pod břevnem - 4:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC24129342:2345
2.Stade Rennes24127528:1843
3.Olympique Marseille24119434:2042
4.Olympique Lyon24118538:2441
5.Paris Saint-Germain24118537:2441
6.Montpellier HSC24107721:2337
7.AS Saint-Étienne2498733:3035
8.FC Lorient241041032:3134
9.Stade Brestois2497825:2434
10.Toulouse FC241031126:2633
11.FC Sochaux24941139:3131
12.Girondins Bordeaux24710729:3031
13.Valenciennes FC2479830:2730
14.SM Caen24771026:3428
15.AS Nancy-Lorraine24841226:3928
16.AJ Auxerre24414629:3026
17.OGC Nice24681015:2726
18.AS Monaco24412823:2624
19.RC Lens24591024:3824
20.AC Arles-Avignon24171612:4410

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (256)

Přidat komentář
Godwinson

Mám zase mizerný období na tipy :(

Briand, Pied, mám radost, skvěle. Toulalan do repre!!

Reagovat
smazaný uživatel

Yoann

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Může mi někdo popsat Lyon - Nancy prosím ? Dnes jsem se bohužel nemohl dívat...

Jak hrál Yoann ? A co góly ? Jaký byly ? Já si ten zápas pak stáhnu, ale zatím bych chtěl aspoň nejaký info :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zhruba k průběhu viz níže...

Yoann hrál výborně, jeden z jeho nejlepších výkonů v sezoně... A to do něj zadáci Nancy permanentně zajížděli jedna báseň. Na góly se radši fakt koukni, doporučuju nějakej pořádnej, rozsáhlej sestřih či rovnou stáhnout celej zápas, utkání skoro nemělo hluchý místo, pořád se něco dělo.

Reagovat
smazaný uživatel

ok díky :) jojo, já si stahuju všechny zápasy, který jsem neviděl živě :)

Reagovat
domingo

SuperJimmy

Kdyz se rozjede trojice Toulalan, Gourcuff, Briand, tak se Lyonu neda neprat.

Reagovat
smazaný uživatel

Les Gones mi udělali moc velkou radost, dneska to byl koncert plný šancí, navíc tuto dominanci jsme ke konci podpořili i větším přídělem branek, jen pro zajímavost, 4 branky jsme v předchozích zápasech v letošní sezoně nastříleli jen jednou, konkrétně minulé kolo proti Zelenáčům... :) Všichni střelci mě potěšili, hlavně Jimmyho by ten povedený závěr mohl nakopnout. Nancy nehrálo úplně špatně, mohli v prvním poločase i vyrovnat, ale jak Hadji naložil s penaltou bylo naprosto k smíchu.

Nejvíc se mi ale dneska rozhodně líbila obrana, dneska jsem tam cítil velikou jistotu od všech čtyř zadáků, především Anthony byl dozadu výborný. Hlavní ale je, že Rémy dokázal udržel nulu, děkovačkou po zápase zase jednou dokázal, že má Lyon v srdci, škoda pro něj, že je odsouzenej nadosmrti dělat dvojku.

Reagovat
domingo

Ale tak pro nej lepsi delat dvojku v klubu, kterej miluje, nez chytat nekde v Arles nebo Evianu a dostavat co zapas tri goly pred padesati fanouskama.

Reagovat
Arne

Ten Évian, co je zač? Nějaká umělotina bez fanouškovský základny?

Reagovat
smazaný uživatel

Něco jako Arles, vyloupli se z ničeho, postoupili do Ligue 2, kde se jim povážlivě daří, měli by tam ale pár sezon zůstat a zkonsolidovat kádr, na nejvyšší soutěž nemají ani náhodou.

Reagovat
domingo

Akorat Arles jsou o stoleti starsi

Reagovat
domingo

No, asi takhle... zalozeni 2003, hnusny dresy, letos poprve v historii ve 2. lize a drzi se na postupu, takze takov umeli Arles bez historie. Jak je to s fanouskama nevím, v Annecy je tusim kolem 40-50k lidi, takze asi taky zadna slava.

http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%89vian_Thonon_Gaillard_FC

dresy: http://www.ligue1.com/club/evian-tg-fc

Reagovat
Arne

Díky oběma... Koukám, že my můžeme bejt za Hoffe a Vlky ještě rádi.

Reagovat
Shevchenko

Ty dresy to je jak Vanish.

Reagovat
smazaný uživatel

Však já jsem za něj moc rád, patří do mých Top3 sympaťáků v OL, akorát mi ho je trochu líto, že si nikdy nevyzkouší roli jedničky. Až skončí s kariérou, tak se snad dá na trénování brankářů Les Gones, v Lyonu bude mít vždycky místo.

Reagovat
domingo

Top 3? S Toulalanem a Gourcuffem?

V klubu, kde jsou Briand, Lloris a Källström hodne odvazny tvrzeni, ale tak ty jsi fanousek, takze to chapu

Reagovat
smazaný uživatel

Top3 vlastně není úplně přesný, spíš top 4 - Pjanić, Gourcuff, Rémy, Hugo (zmínit 2 gólmany z jednoho týmu je asi unikát.. ). Rémyho stavím tak vysoko ani ne tak kvůli hernímu přínosu (i když vždycky, když chytal, nezklamal), ale především proto, jaký je srdcař, no.

Pak mám v týmu spoustu dalších oblíbenců, jako Jérémy, Lisandro, Bastos a Pied, ale tak vysoko je rozhodně nestavím.

Reagovat
herbage

To nebude asi Loic Rémy, co? Jinak proč nehráli Lisandro s Bastosem, šetříte na LM?

Reagovat
herbage

PS: co je zač Jérémy Pied? Nějaký štírkovitý křídlo?

Reagovat
smazaný uživatel

Rémy Vercoutre, naše dlouholetá dvojka. Bastos nastoupil v průběhu druhého poločasu, Lisandro vůbec, právě kvůli LM, Nancy hrají dost nebezpečně, logickej krok.

Pieda jsi tímhle spojením vystihl asi nejlíp, nicméně i přes svojí výšku je dost podsaditý a houževnatý, je ho těžké odstavit od balonu (podobně jako třeba stejně vysokého Lisandra), navíc má výborný výskok, letos už dal 2 góly hlavou.. Z našich odchovanců má momentálně nejlepší startovní pozici, tak snad bude dostávat šance i nadále.

Reagovat
herbage

Vím, kterého Rémyho jsi myslel, jen jsem si utahoval, protože ten druhý Rémy kdyby dostal šanci, tak nemusíte kupovat Brianda. Na toho pieda jsme dost zvědavý, asi vás budu sledovat častěji

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední dobou až na výjimky hrajeme i docela koukatelný fotbal (především doma), takže bys ani nemusel litovat..

Reagovat
smazaný uživatel

Jimmy je kabrnak

Reagovat
herbage

Připraveni na Real?

Reagovat
smazaný uživatel

We'll see...

Jak už jsem řekl, letos je pro mě hlavní liga, postoupit přes Real by byla ta pověstná třešnička, na který ale nelpim. Chci konečně především titul v lize.

Reagovat
herbage

Tak to máte jako Arsenal. Postup přes Barcu třešnička, titul v lize priorita

Reagovat
Godwinson

Letos doufám půjde dál jen Marseille.

Reagovat
Godwinson

Čert vem zatracený Auxerre! Zkazili, co šlo. Nejen, že sebrali Arles vítězství, ale Langil vzal dva body Caen .... sakra. Ale jinak samozřejmě bída, začínám se bát o jejich setrvání.

Ostatní výsledky slušný, hlavně potěšila Marseille a Brest.

Reagovat
domingo

Reagovat
Pipo123

Auxerre

Reagovat
Pipo123

to je hrôza na konci, Auxerre, MOnaco, Nice, Lens, všetko tratičné kluby, to nemôže spadnuť

Reagovat
Godwinson

Nikoliv může, musí! :)

Reagovat
Pipo123

koho by bolo najviac škoda ? teda herne s tejto štvorice ?,,

Reagovat
Godwinson

Mně osobně by asi nejvíc chybělo Lens, postupem času na sobě zjišťuje, že jim tu záchranu přeju víc a víc, i když Aurier by se mi v Montpellieru sakra líbil. :) Herně by to byla asi taky největší ztráta. Herně by to asi odneslo Auxerre, ale těm se to snad vyhne, byť si zahrávají ... :)

Ideálně dva z trojice Nancy, Monaco, Nice :))

Reagovat
Pipo123

Nancy je dosť závislé na dvojici Hadji, Féret a ako čítam tak u Fereta je odchod dosť reálny, to by ich asi dosť potopilo, inak sa mi ten klub docela páči. NO nevím teda, Lens a Auxerre sa mi páčia asi najviac, Lens má super fans

Reagovat
Pipo123

Nancy je dosť závislé na dvojici Hadji, Féret a ako čítam tak u Fereta je odchod dosť reálny, to by ich asi dosť potopilo, inak sa mi ten klub docela páči. NO nevím teda, Lens a Auxerre sa mi páčia asi najviac, Lens má super fans

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně jsi zmoudřel. Lens ale snad nespadne, sice pořád moc nebodují, ale tu neskutečnou mizérii ze začátku sezony už alespoň zčásti překonali..

Reagovat
Godwinson

No, nevim, moc jim nevěřim .... ten los k nim není moc nakloněn. Ale snad se jim to povede.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak, Lens hraji dobry fotbal, jenze body ziskavaj horko tezko, jim preju zachranu nejvice

Reagovat
Godwinson

Lorient hraje náramně, paráda.

Reagovat
Godwinson

Carrasso

Reagovat
smazaný uživatel

Licka zaridil penaltu..

Reagovat
Godwinson

Blbci na tý Nově. Hlavně, že jim běží Horst Fuchs a pět minut ze druhého poločasu pryč. :)

Reagovat
Godwinson

Marseille se ta ofenzíva před LM solidně bortí, to je v háji.

Reagovat
smazaný uživatel

Gignac a Rémy, co? Mimochodem, jak se vyslovuje Gignac? Já se sice francouzky učil, ale tohle si netroufnu, cokoliv jsem zkusil znělo hrozně směšně Žižňák.

Reagovat
domingo

Žiňak.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem to skoro trefil . To mě mohlo napadnout, že to druhé g se nečte.

Reagovat
smazaný uživatel

tak si troufám říct, že je o postupu ManUtd. jasno ... ASSE to dost posralo , když prohrát, tak jim aspoň zranit opory...

Reagovat
Godwinson

Gautier to silně nedává, šílenej výkon. Teď mu chce Sosa rozbít tlamu :)

Reagovat
božský John

Tak to je v prdeli, esi budou Loic s Andrem zraněný,tak tu lůzu neporazíme

Reagovat
Godwinson

Loïc by hrál měl. Gignac bude chybět dva týdny, na pytel.

Reagovat
božský John

V pérdeli....ach jo, docela jsem věřil,takhle musim doufat v božskýho copánka

Reagovat
Godwinson

Snad jim pořádně naložíte!

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

tohle uz s tim Tiganou pohnout musi ne?

Reagovat
domingo

No on Lorient dává doma sadu skoro každýmu, škoda že to nevidím, aspoň jeden tým mi dělá radost

Ale jo, půjde od válu.

Reagovat
Godwinson

Měl jsi se podívat. Vidět, jak je Lorient přehrává v 10ti lidech, radost. ,)

Reagovat
domingo

Já jsem chtěl, ale mám tak neskutečně rozesranej a pomalej net, že to prostě nejde. To už lepší než sledovat 10 vteřin nějakou fotku a pak zas něco na druhé straně hřiště a furt dokola je sledovat online na equipu.

Reagovat
Godwinson

Další fík

Reagovat
smazaný uživatel

Gameiro je neskutečnej...

Reagovat
smazaný uživatel

hloubeji klesnout uz nemohou, je cas...

Reagovat
Godwinson

Ale jo, ještě bych je nechal klesat.

Reagovat
Pipo123

Gervinho by v létě mohl vyměnit Lille za ruské CSKA Moskva. Ambiciozní celek se údajně chystá nabídnout za 23letého reprezentačního útočníka Pobřeží slonoviny až 13 milionů eur.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

To se teda Rusáci plácli přes kapsu.. Za tuhle nabídku jim Lille může poslat leda tak Gervinhův propocenej dres, když už do horšího klubu, tak alespoň za odpovídající sumu.

Reagovat
božský John

Neboj, oni nemaj s penězma problém,když ho fakt budou chtít, tak příjde...

Reagovat
Pipo123

tak oni prachy majú, je otázka či by tam Gervinho chcel ísť, mne sa to vôbec nepáči, síce Ruská liga išla hore a stále ide, ale Lille je Lille, zahraje si europu a popravde šance Lille vidím v LM viac ako CSKA

Reagovat
Godwinson

Jak taky s tou Evropou nakládají! :) Zítra dostanou pořádnou lekci.

Reagovat
božský John

CSKA má v LM daleko větší šance než Lille, který to po sezone z půlky rozprodá. Rusové maj výbornej kádr a moře peněz a můžou si dovolit udržet kádr a ještě ho posílit ...

Navíc, přes Lyon,Marseille,PSG... to je daleko těžší se dostat do LM než v Rusku, kde je CSKA dlouholetá naprostá špička

Reagovat
smazaný uživatel

Mně by ale spíš zajímalo, k čemu jim bude? Jsem myslel, že mají v útoku napráskáno, zase ale nevim, jestli Vágner pořád chce odejít..

Reagovat
božský John

Rozšíření kádru, Gervinho by se hodil a Vagner nebude v Rusku věčně mno ...

Reagovat
Godwinson

Gervinho na rozšíření kádru? Kacířská to myšlenka!!

Reagovat
smazaný uživatel

Děsivá představa.

Reagovat
božský John

Velkoklub potřebuje výborný hráče jak na lavíčku,tak i na tribunu

Reagovat
Godwinson

Mají toho mladýho nigérijského zázraka, musí jim to stačit! :))

Reagovat
Pipo123

Vagner ak niekam pôjde tak jedine do Flamenga, nikto iný na neho nárok nemá

Reagovat
božský John

O tom se nepřu

Já doufám,že bude hrát Seydou,abych si moh vesele říkat : "Já vám říkal,že bude výbornej..."

Reagovat
Pipo123

bohvie on ten Vagner je obrovský fanúšik Flamenga, on raz v nejakom rozhovore povedal že ho neberú žiadne kluby a chcel by hrať iba vo Flamengu, to je paráda, zrovna brazílčanov moc neni čo fandia takým spôsobom klubu:

Jojo Seydou sa mi páčil čo som ho pár krát videl, talentovaný to chlapec, originál hráč pre Ligue 1, škoda že tá jeho cesta sa uberá smerom kde neni moc na očiach, já ho radím o dosť vyššie ako Necida

Reagovat
božský John

Vagner je prostě borec, strašnej sympaťák

Jj,radši ať hraje Seydou místo Necida

Reagovat
honziss

Pochybuji, že to Lille z půlky rozprodá. Říká se to každý rok, jaký bude exodus a přitom skutek utek. Odejdou 2, maximálně tři hráči. A vzhledem k tomu, že Lille si vždycky dokázalo všechny hráče velmi obstojně nahradit, bych se fakt nebál nějakého velkého ústupu z dobytých pozic.

K tomu si nemyslím, že Gervinhovým cílem je jít do horší ligy (ikdyž jestli je na peníze...).

Tak jako tak si myslím, že do Ruska neodejde. Tím tuplem za tak směšnou částku, kterou CSKA nabízí, tohle je výsměch.

Reagovat
Godwinson

Gautier

Reagovat
domingo

Gameiro + Amalfitano = <3

Reagovat
smazaný uživatel

7 zápasů, 24 gólů, jj, to je fakt nudná statistika z nudný ligy.

Ligue 1 ♥

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

No, Gautier ten druhej poločas hrozivě posral. Plašil dohrál bez karty, u něj měla připadat v úvahu mám pocit dokonce červená, Carrasso jí měl dostat rozhodně už při tom prvním chycení míče mimo vápno. Nakonec šel až za dvě žlutý, hrozná hloupost.

Lorient jinak opět parádní výkon, Gameiro k nezastavení, ohromně zahrál Baca, zejména první poločas byl fakt u všeho. A Bordeaux? Strašný, nepředvedli vůbec nic, Jussie se možná v té příšernosti vyjímal nejvíc. Důkazem místo slibů může být absolutní přehrátí Lorientem i v přesilovce :) Jen ještě chvíli zůstaň, Tigano!

Reagovat
Kucka

35., 38. a 88. Gameiro

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Zdravím, moji milí Francouzi.

Potřeboval bych se zde dozvědět jednu věc, doufám, že si najdete čas a odpovíte, pokud se hecnete a rozepíšete se, tím lépe.

Jak vypadá momentální rozpoložení sil Lyonu, rozestavení, morálka, zranění, věří si hráči před zápasem osmifinále LM, atd.

Pokud možno obsáhnout všechny možné dostupné informace, vypsal jsem pouze okruh věcí, který by mě zajímal. Děkuju

Reagovat
berger321

Myslim si ze na Real ani neni potreba idealni rozpolozeni sil urcite si veri jak by ne kdyz jsou favoriti

Reagovat
domingo

Odchyť si Frankieho, ten je nejpovolanější..

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Ono to bylo psaný všeobecně, ale mířený především na něj, no.

Reagovat
smazaný uživatel

4-3-3

Poslední 2 zápasy 8 vstřelených gólů, venkovní výhra nad ASSE, toť k psychickému rozpoložení.

zraněný Ederson

Všichni z kádru kromě Brianda, kterej stejnak nehraje základ, mají s LM větší zkušenosti, není důvod si nevěřit.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Dokázal bys nezaujatě, i když Real tolik nejspíš nesleduješ, pasovat Lyon do role favorita?

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho X Puel

Fakt myslíš, že nás pasuju do role favorita?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi měl spíš na mysli, jestli Lyon favorizuješ ty sám.. Na to bych totiž byl taky zvědavý, myslím, že přestože má Lyon velké šance a bývá celkem podceňován, tak je Real přesto favoritem.

Reagovat
božský John

Nicméně Lyon není bez šance ...vidim to na takovejch 60-40

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak..

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne, bylo by fajn, kdyby Lyon i Marseille postoupili.

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille to bude mít dost možná ještě těžší vzhledem k tomu, že se jim totálně rozpadá ofenziva..

Mohl bys mi teda říct něco víc o tom Bez (ovi) (i) ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, můžu. Claude Bez byl prezidentem Girondins v době, kdy se zrodila první ultras skupina při tomto klubu - Ultramarines. Hned v prvním roce měla skupina na 300 členů a postupně zlepšovala svoje tifo aktivity. Jenže organizovaná skupina aktivních fanoušků nevoněla prezidnetovi Bezovi a ten ultras vyhlásil otevřenou válku. Bylo zakázáno na stadion nosit vlajky (jak na plot, tak na tyčích) a dokonce i šály. O choreografiích a pyrotechnice se ani nemusím zmiňovat. Vývoj skupiny se výrazně zpomalil, skupinu opustilo mnoho jejích členů a skoro žádní nepřicházeli. Z původních slušných 300 členů, se skupina ztenčila na 69 aktivních fanoušků. Paradoxně měla tato doba temna stmelovací prvek na nejužší jádro Ultramarines. Někdy kolem roku 1991 Bez z klubu odešel a válka s vedením skončila.

Reagovat
smazaný uživatel

A za tohle se měl pověsit? Tak to je daleko horší to zpronevěření státních peněz.. V té době to je celkem pochopitelné, měl by sis uvědomit co se v osmdesátých letech dělo..

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš Brusel? No to je sice pravda, nicméně v Paříži, ani v Marseille takovéhle problémy nebyly. Tohle byla prostě svévolná akce dementního prezidenta. A jestli ještě k tomu zpronevěřil peníze a uvrhl klub do druholigového bahna, tak ho měli upálit a ne jen pověsit.

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak, ten klub povýšil na úroveň, kterou aspoň trochu připomněly dva roky pod Blancem..

Marseille při výjezdech byla jedna z nejhorších fanouškovských skupin vůbec.. A o ASSE ani raději nemluvím.. Já ho naprosto chápu, co jsem tak viděl, tak na zápasech vlajky normálně byly.. To je dlouholetá tradice Bordeaux..

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc.. Bez je jednou z legend Bordeaux, nečetl jsem ani od fanoušků nic, co by připomínalo zášť. Jenom od fanoušků ostatních a to kvůli tomu zpronevěření..

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš, já se s jeho jménem setkal nedávno poprvé a psalo se o něm pouze v negativním.

Reagovat
smazaný uživatel

Leda na stránkách nějakých hooligans, kteří si na fotbal potřebují posvítit něčím víc primitivním, než je elektrické osvětlení.. Na stránkách Bordeaux si připomínali jeho výročí a komentáře ho celkem oslavovaly..

Reagovat
smazaný uživatel

Nebylo to na stránkách hooligans. Ultramarines nejsou chuligáni, ale fanoušci. Ale o podobných věcech je zbytečné se s tebou bavit. No, víc ti toho o Bezovi nepovím, co jsem zjistil, jsem ti tu už napsal. Byl jsi nakonec na tom Liverpoolu?

Reagovat
smazaný uživatel

Musel jsem do práce.. Ale stihnul jsem to aspoň do Sparťanský hospody..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsi tam měl aspoň pívo . Já jsem tu nealkosrajdu odmítal pít a pak mě bolela hlava jak sviňa a totálně jsem si odstřelil hlasivky.

Reagovat
smazaný uživatel

Až postoupíme, tak si vezmu úplnou dovolenou.. Dost mě to sralo, když jsem slyšel tu atmosféru..

Reagovat
smazaný uživatel

Atmosféra se mi líbila, výborně jsem se bavil. Druhý den jsem si protrpěl následky. Ale myslím, že proti Palermu se fandilo líp (mimojiné také proto, že tam bylo mnohem víc emotivních momentů). A fanoušci Liverpoolu byli to nejhorší, co na Spartě za poslední dobu bylo. V takhle velkém počtu snad nikdo takhle mizerně nefandil.

Reagovat
smazaný uživatel

To se asi dalo čekat, když to spousta fanoušků od nich bojkotovala kvůli zdraženým lístkům.. Na Anfield Road to bude úplně něco jinýho..

Reagovat
smazaný uživatel

No ještě aby ne, kdyby takhle fandili i doma, tak se můžou jít zahrabat. Ovšem předpokládám, že se sparťanská výprava nenechá zahanbit a že místo čumění z otevřenou hubou na ten jejich slavnej stánek, budou fandit až na krev.

Reagovat
smazaný uživatel

4700 Sparťanů na výjezdu.. To je hodně slušný bych řekl. Podobně jezdí třeba i fanoušci Spurs..

Reagovat
smazaný uživatel

Až na tolik se to vyšplhalo, jo? No tak to bude určitě nejpočetnější evropský výjezd. A velký aplaus a poděkování si zaslouží "Dvanáctka", která vypraví několik autobusů i letadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, tyhle aktivity se mi líbí. Tomu bych třeba i pomáhal.

Reagovat
smazaný uživatel

Dvanáctku založili z části starý chuligáni, ultrasáci a výjezďáci, ovšem na aktivitách se podílí i někteří ultras. Můžeš přispívat na chorea nákupem fanouškovských suvenýrů.

Reagovat
smazaný uživatel

Chorea apod. pro mě vůbec nejsou.. Přispíval bych k těm výjezdům, líbí se mi spolupráce s vedením, hráči apod. Chtělo by to nějaký nový chorály a pokřiky..

Reagovat
smazaný uživatel

Ono by stačilo, kdyby se víc lidí naučilo ty dosavadní. Nechápu, co je tak těžké na zapamatování si slov a rytmu chorálu Sparta Praha šampión. Je to povedený a velmi úderný chorál, který jde navíc řvát pořád dokola, dokud člověk nepadne na hubu.

Reagovat
smazaný uživatel

A mimochodem, oni tak moc s vedením nespolupracují. To není fanklub.

Reagovat
Godwinson

Škoda, že mají oba kluby problémy se zraněními klíčových útočníků, taky by šance vypadaly jinak :(

Reagovat
Godwinson

(Lyon, Marseille)

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon by měl mít ofenzívu 100%, Edersona už letos nepočítám jako ztrátu, když chybí pořád.

U Marseille to je horší, škoda, že to tak blbě vyšlo.

Reagovat
Godwinson

Fakt? Tady v expresskách je, že Lisandro hrát nebude. Ale tak, bylo by fajn, kdyby to tak nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tuhle expresku jsem přehlídl, omluva. Tak to vše staví do úplně jiný situace...

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Robbie

vdycky mi tato forka připomene spíš Fábia Aurélia :D

Reagovat
Ragazzo d'oro

OT: Jak je na tom Valbuena s defenzivní činností, zvládl by zahrá v 3 členné záloze?

Reagovat
božský John

Valbuena hraje v systému 433 pravýho útočníka (tj. křídlo) v záloze by to asi nezvlád ...

Reagovat
domingo

Muze i AM, ale s branenim to slavny moc neni, no.

Reagovat
božský John

Na AM nehrajem, tak těžko říct,ale asi by to tam zvlád

Reagovat
domingo

Mam pocit, ze jste loni obcas hrali s Valbuenou pod dvojici Niang - Brandao, aspon v prubehu zapasu...

Reagovat
božský John

Ee, pod Didim hrajem výlučně 433....

Možná ze začátku,když ještě hledal správnou sestavu,ale jinak se hraje fakt jasný 433

Pod Geretsem AM myslim hrával (ted nevim,esi si ho nepletu se Zianim), ale teďka je jasnej napravo

Reagovat
onze

Dnes ukázal OSPINA, aký je super golman Nebyť jeho tak NICE, dostane poriadnu nakládačku. PARÁDA PSG SUPER ! MERCI PSG

Reagovat
Godwinson

Úžasnej výsledek, parádní výkon. :) Vzhledem k nemožnosti najít přenos, který by běžel déle jak dvě minuty, jsem nakonec viděl zápas jen v pár krátkých pasážích, smutné. Každopádně i z toho mála, co jsem viděl, nezbývá než konstatovat:

Belhanda > Hazard

Reagovat
Godwinson

Andulkaa

Reagovat
smazaný uživatel

ti tady delam takove povolnosti..

Reagovat
Godwinson

Jsi zlatá, ale tomu bych povolnost neříkal. Povolnost bych řekl třeba tomuhle.

http://lagaseta.files.wordpress.com/2010/10/maroc.jpg?w=490&h=327

Reagovat
smazaný uživatel

stejne dneska urcite ani nehral..

Reagovat
Godwinson

Pche.

Reagovat
smazaný uživatel

To teda, chudák Godwinsonovy trenky..

Reagovat
Godwinson

Až si ze mě zase budeš dělat srandu, koukni se na ten váš výplod zvaný Účastníci Ligue 1 pro tuto sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tipy né vždy vyšly na 100% (prozatím), ale pokud mi najdeš někoho, kdo by to tipl s větší pravděpodobností, rád se nechám inspirovat.

Reagovat
Godwinson

Já, samozřejmě. Minimálně Montpellier a Auxerre jsem tipoval lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

:))) Nezapomeň, že to dělám s domingem, ten by si ten tip na 4. flek obhájil, i kdyby věděl o tom, že se zraní NDinga, Pedretti a na podzim Jeleń. Montpellier zčásti překvapil, ale loni taky odpadli ke konci, tam je ten tip pořád otevřený..

Reagovat
Godwinson

Všechno pravda.

Reagovat
domingo

Na tom 4. fleku jsme se nahodou shodli

Reagovat
smazaný uživatel

Na Tvůj nátlak ano. Já tam chtěl spíš PSG.

Reagovat
božský John

Dobře RGSC !

Reagovat
smazaný uživatel

Teda to je pěkně hnusnej dres, co má ten hráč Montpellieru na fotce .

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli jim fandíš, tak to není nic proti klubu, ale proti těm debilním reklamní logům, co skoro zakrývají klubový znak.

Reagovat
smazaný uživatel

To vypadá, jako kdyby tam byly přidané ve photoshopu

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš to vypadá jako nálepky. Všimni si, že roh toho loga vpravo přesahuje až do toho modrého pruhu.

Reagovat
Godwinson

Nažehlený, holt malý klub. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hodně špatně nažehlený. Aspoň, že to není nášivka

Reagovat
Godwinson

Dobře nažehlený. Napiš jim mejla, že rád žehlíš a jsi v tom tak výborný, že jim to předvedeš! :))

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybuju, že by mé francouzštině, která je na velmi špatné úrovni, rozuměli.

Reagovat
Pipo123

nj je to hnus, ale nefandím im

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio teď nemá na dresu žádné logo sponzora, co? Kde jsou ty doby, kdy dres zdobilo logo Cirio .

Reagovat
Pipo123

tie doby penazí, kuriev a chlastu že ?

Reagovat
smazaný uživatel

No v té době jsem moc chlastu, kurvám a penězům neholdoval. Kapesné bylo pár korun...a hlavně mi bylo třeba takových 10, 11.

Reagovat
Pipo123

tak mne bolo asi 5 tož o to pokoj

Reagovat
smazaný uživatel

Já přesně nevím od kdy do kdy měli Cirio, ale určitě v sezóně 96/97, kdy jsem začal držet palce Laziu. To mi bylo 9. Což na věci nic nemění .

Reagovat
Pipo123

a slávy samozrejme

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Pipo123

?

Reagovat
smazaný uživatel

Kouminikace mezi dvěma uživateli pouze prostřednictvím smajlíků je vždy zmatečná

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier

Reagovat
Paddy

Montepellier

Reagovat
j_mrazik

Ten dres je šílenej, připomíná mi naše extraligový dresy. Kam se podíváš, všude reklama.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře brankář Toulouse .

Reagovat
Pipo123

teba nejak sledujem pod každým súhrnom, teda Ligue 1, Bundes a Seria a hlavne si asi jediný čo tu informuje o fans

Reagovat
smazaný uživatel

No to je hlavně tím, že já zahraniční fotbal skoro nesleduju, ale zajímám se tak trochu o fans scénu. Teď je to navíc umocněno tou diplomkou. Jako nemám na to, abych s Jajinkem nebo domingem rozebíral, který hráč hraje nejlíp, to bych si netroufl.

Reagovat
Pipo123

No mojim kritériom kôli ktorému fandím klubom alebo sa mi aspon čiastočne páčia sú práve fanúšikovia, možno to je blbé, ale ak by neboli IRR tak Laziu asi nefandím. Potom tie kluby ako PSG, BVB, Newcastle atd, jediný klub ktorému fandím a nič v tom nemajú fanúšikovia je Spartak Trnava, aj to preto lebo som chodieval na futbal dosť často. Teraz to mám opačne ako ty, na slovenskú scénu som sa vykašlal a všetko sa už len točí okolo Lazia mne už príde ten slovenský futbal ako málo, ked som chodieval dávnejšie tak to bola paráda, páčilo sa mi to, hlavne sa fandilo, ale teraz ?, je to nuda a ten futbal človeka nenadchne...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo IRR jsou na tom špatně. Navíc ten jejich vůdce Fabrizio není za dobře s tou novou vůdčí ultras skupinou.

Reagovat
Pipo123

To jo, no ono je to škoda, majú rozdielne názory aj kôli tým fans kartám, ale v poslednej dobe sa tá stará garda, teda aspon niektorý bývalí členovia ukazujú aj na futbale. Ale stále je to málo, to najtvrdšie jadro chýba a stále bude

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko se to v Itálii pohne směřem kupředu. Jednak ze strany státu a svazu není jediný náznak zlepšení a ultras jsou oproti německým nebo rakouským, ale i francouzským příliš horkokrevní. Mimochodem, zajímalo by mě, v jakém vězení je Luigi Spaccarotella (vrah Sandriho), jestli je v nějaké římské věznici, zajímalo by mě, jaké bylo první setkání s IRR při cigárku v átriu .

Reagovat
Pipo123

Inak údajne orgány ktoré majú na starosti povolenie pre výstavbu nového štadiona dali zelenú pre výstavbu, to by bola paráda ak by sme sa oddelili od AS

Reagovat
smazaný uživatel

A kde by ten stadion měli postavit? V Laziu? Nebo kdovíkde?

Reagovat
Pipo123

malo by to byť nejak 50 km vzdialené, ale má byť zaistená doprava, či už vlaková a autobusová, takže by nebol problém 50 km, neni nič hrozné

http://www.banda.cz/webs/s/sslazio/usr_files/image/1.bmp

http://www.banda.cz/webs/s/sslazio/usr_files/image/4.bmp

http://www.banda.cz/webs/s/sslazio/usr_files/image/2.bmp

Reagovat
smazaný uživatel

Je takovej zvláštní, ale nevypadá špatně.

Reagovat
Pipo123

taký UFO style že ? kapacita cca 55 000

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně aby to postavili tak, že Curva Nord bude opravdu na severní tribuně .

Reagovat
božský John

Ta střecha bude zatahovací??

Jinak pěknej,ale Olimpico je Olimpico

Reagovat
Pipo123

tož to netuším

Reagovat
božský John

Vypadá to tak,jak je to vytelený do hřiště,že by to mohlo bejt zatahovací

Reagovat
j_mrazik

Hezky, tak to by byl asi 2. pořádnej stadion v Itálii.

Reagovat
Pipo123

bude ich viacej, teraz Juve dokončuje, my chceme, AS má tiež nejaký plán, ale tam najprv musí finančne to zaistiť nový majitel, ono to pôjde.

Reagovat
božský John

Po San Siru ?

Reagovat
j_mrazik

Momentálně po San Siru. Jsem zvědavej na ten novej Juventusu. Je to celkově velká bída.

Reagovat
božský John

Všecko starý mno ...sice sotva stojej,ale maj svoje kouzlo

Reagovat
smazaný uživatel

penalta, musiiiime

Reagovat
smazaný uživatel

yeheeey

Reagovat
smazaný uživatel

Blbá sázka...

Reagovat
smazaný uživatel

10?

Reagovat
smazaný uživatel

Mám vsazeno, že Rennes neskončí na pohárovejch pozicích, zatim to moc nevychází...

Reagovat
smazaný uživatel

Oni ještě spadnou

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro I'OL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Tak tohle uz je ale pruser, vyhrat v Toulouse je poradna vzpruha.

Reagovat
smazaný uživatel

YES! a giganti nam znovu cumi na zada!!! ROUGE ET NOOOIR!

Reagovat
smazaný uživatel

Dvě lahvinky se blíží... Škoda, že chci přestat pít

Reagovat
domingo

Muzes to odvolat

Reagovat
smazaný uživatel

Tak výjímky občas potvrzují pravdilo.. Jednu-dvě lahvinky dobrýho pití ještě nikomu nikdy neublížili..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Haluzáci, nemají tam nahoře, co dělat!

Reagovat
božský John

Taky bych je poslal nejradši někam dolu (pokud se bavíme teda o Rennes)

Reagovat
smazaný uživatel

Proč?

Reagovat
božský John

Nejsou mi sympatický ...

A neptej se mě proč,nedokázal bych Ti správně odpovědět. Prostě je nemam rád, nejsou tam hráči, který bych měl nějak oblíbený atd....

Reagovat
smazaný uživatel

Ok. Tak to pak chápu..

Reagovat
božský John

Reagovat
božský John

Stejně tak mě nijak nezasáhlo Lens, který se tady těší nevim proč bůhví jaký oblibě...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj já je mám rád hlavně kvůli Čechovi (poněvadž za jejich dnešní úspěch zřejmě vděčí právě jemu) a taky kvůli Antonettimu, kterej je prostě fantastickej trenér na všechny stránky.. Lens taky nemám dvakrát v obllibě, ale je to alespoň tradiční klub..

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo, jak souvisí Čechovo angažmá v Rennes s jejich dnešním úspěchem?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebýt něho, tak v době kdy se lámal chleba, sestoupěj.. Místo toho je zachránil a za utržený peníze se vytvořil základ tohodle týmu..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak. Já už v tom hledal nějakou konspirační teorii o Čechově vlivu na Rennes . Škoda, že tehdy ve Spartě nezůstal. S ním byla sranda. A na Bohemce, jak ho fanoušci po tom trapném gólu podrželi .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ona v tom dost možná konspirační teorie byla, protože mám takovej pocit, že měl v rukavicích magnet..

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Spartě měl taky magnet v rukavicích. Ale jako na potvoru proti té Bohemce ne. To jsem nevěřil vlastním očím, byl jsem jen pár metrů od toho a koukal jsem, jak se mu ta Meleckýho šouračka kutálí pod rukama . To byl tehdy jeden z mých nejlepších zážitků na fotbale.

Reagovat
smazaný uživatel

To už měl přes tisícovku minut čistý konto, že? On vždycky ten rekord nakonec zlomil nějakým divným gólem, stejně se mu to stalo i v Chelsea.. Pak to nešťastný MS, kde chytal jak pánbů a nakonec kvůli jednomu incidentu byl pranýřován národem.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš ME, ne? Vojna s Turkem. Tisícovku neměl, tu překonal až v Chelsea. Dotáhl to na 910 minut, myslím. Stejně to byl frajer. Ty pokřiky na něj: "Jsi Čech, Čech, Čech. Tak si toho važ."

Reagovat
smazaný uživatel

Byl skvělej. A pořád ještě je, jen škoda, že žijeme v Čechách.. Třeba v Rennes ho mají za legendu.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to frajer.

Reagovat
smazaný uživatel

A jj, bylo to ME..

Reagovat
božský John

A co, že je tradiční? Když na to nemaj ... tradice netradice....

Reagovat
Godwinson

Jsi moc nekompromisní :)

Reagovat
božský John

Asi to tak bude no

Jako třeba u nás bych byl smutnej,kdyby byla Slávie v 2. lize, k tomu mam vztah, ne k nějakejm Frantíkům,který jsem viděl jenom v televisi

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to, že se nemusí přát jen těm, kteří na to mají..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Hráči jsou to jediný, co je dělá sympatickými. Alespoň u mně. :)

Reagovat
Godwinson

Tak ne, má tam být mě.

Reagovat
Godwinson

Jj, já je mám docela i rád, ale pokud budou nahoře zaclánět ještě chvíli, rychle se to změní. :(

Reagovat
božský John

Měli by jít dolu, už tam jsou dýl proti normálu

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes ještě musí spadnout. Tak 8. - 10- místo jim bude slušet

Reagovat
Langi

OT: Lisandro proti Realu na 100% nenastoupí Tady jsou hráči nominovaní k zápasu: Lloris, Vercoutre, Reveillere, Gassama, Cissokho, Diakhate, Lovren, Cris, Toulalan, Gonalons, Kallstrom, Gourcuff, Bastos, Delgado, Grenier, Pied, Pjanic, Lacazette, Briand and Gomis.

Reagovat
smazaný uživatel

to uz ale davno vime..

Lisandro nenastoupí, Lloris ano

Lisandro López se nestihne zotavit ze svého zranění, které si přivodil během čtvrtečního tréninku. 27letý kanonýr Lyonu tak zmešká osmifinálový zápas Ligy mistrů proti Realu Madrid. Do utkání ale již stihne naskočit uzdravená brankářská jedinčka l'OL Hugo Lloris.

Reagovat
Langi

já vim...všimnul sem si toho v expreskách až tedkon

Reagovat
smazaný uživatel

Jimmy nám zase vystřihne nějaké nůžky a na Lisandra hned zapomenem

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Uruguayský reprezentant Álvaro Pereira by v létě mohl vyměnit portugalské Porto za Marseille. Tu po skončení sezony opustí levý obránce Tayé Taïwo a obhájce francouzského titulu vidí jako jeho ideální náhradu právě 25letého klíčového hráče Dragoes.

myslím, že to je dobrá volba, i když je tam pořád heinze, ten ale nejspíš bude na stoperovi...

Reagovat
Langi

OT: Hugo Lloris patří dlouhodobě k brankářské světové špičce, 24letého gólmana francouzského Lyonu by do Arsenalu rád získal manažer Arséne Wenger. Za Llorise se údajně chystá nabídnout deset milionů liber. /// tak to trochu přitlačte pane Wenger

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal sou setrilci no Tohle asi neprojde .

Reagovat
Langi

to jo navíc nedávno Wenger hlásal jak ve Szczęsnym vidí budoucnost Arsenalu

Reagovat
SunFells

Nic se na tom nezměnilo, jen tvá důvěra v bulvární plátky

Reagovat
Langi

bylo to v expresech a jelikož neznám zdroj tak nemůžu vědět co je na tom pravdy

Reagovat
SunFells

Že to bereš jako takovou hotovku, v expreskách je řada volovin.

Reagovat
Langi

neberu to jako hotovku, pouze sem se pousmál té uvedené ceně

Reagovat
SunFells

Já ale reagoval na něco jiného. Vypadá to jako by ses smál Wengerovi

Reagovat
smazaný uživatel

Taky fakt ze ve 24 uz je na prichod do Arsenalu moc starej , Arsene kupuje hrace jen pod dvacet let Ale kdo vi treba se ten Polak chytne.

Reagovat
SunFells

Těžko říct, co je horší. Zda tvůj ostrovtip nebo tvůj přehled o nákupech Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Prehled nemam , ale spousta hracu co ted hraje zaklad je tam treba od 16 nebo 18 let(coz je samozrejme pomerne dobra cesta). To byla nadsazka ze ano , to si asi nepochopil .

Reagovat
SunFells

Ale ale ...nadsázka je zřejmá, ale už je to dost neaktuální a bez kapky humory

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele