24. kolo
19.02.2011 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Brest si bez problémů poradil s bezzubým Monakem

Vcelku překvapivé tři body získal Brest v dnešním utkáním proti Monaku. Domácím zajistil vítězství Jonathan Ayité, který vstřelil obě branky. Pokutový kop pro svůj tým zařídil český záložník Mario Lička.

Brest tak alespoň částečně odčinil potupnou porážku 0:3 z minulého kola proti Valenciennes, v tabulce navíc postoupil o tři příčky na sedmou pozici. Z té ztrácí na pohárová místa šest bodů. Naproti tomu Monako nenavázalo na vítězství 3:1 nad Lorientem a z posledních pěti venkovních zápasů získalo pouze dva body. V tabulce zůstává na sestupové osmnácté pozici, na sedmnácté Nice, které má ale zápas s Paris SG k dobru, ztrácí dva body.

Hostující gólman Stéphane Ruffier se musel ohánět od úvodních minut, Brest se totiž před domácími fanoušky chtěl předvést - střely Grougiho a Ayitého ale příliš nebezpečné nebyly. O sedm minut později ale již přišla první branka. Grougi našel svým přímým kopem osamoceného Jonathana Ayitého, který měl ještě dostatek času k zacílení - pravačkou napálil míč téměř nechytatelně - 1:0.

Brest byl i po zbytek poločasu lepším týmem, Monako si nedokázalo vypracovat jedinou příležitost a na hřišti vypadalo jako vyměněné.

Vůbec první nebezpečná rána hostujícího týmu přišla až šest minut po startu druhého poločasu. Pascal Feindouno ale se svým přímým kopem nepochodil, Steeve Elana jeho ránu bez větších problémů vyrazil.

Jediná větší naděje pro fanoušky knížecího celku přišla v 75. minutě, když v pokutovém území po zákroku Kantariho upadl Igor Lolo, jenž se dožadoval penalty. Rozhodčí ale pokutový kop neodpískal. Kantari se ocitl v hledáčku televizních kamer i o několik okamžiků později, to když parádním zákrokem zamezil ve skórování Park Chu-Youngovi.

Nakonec to byl Brest, který se dočkal "desítky" a navýšil své vedení. Maria Ličku stáhl ve vápně Adriano a sudí tentokrát neváhal. Obránci ukázal druhou žlutou kartu, Jonathan Ayité poté penaltu bez problémů proměnil - 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele