24. kolo
19.02.2011 21:00 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Bordeaux si uřízlo ostudu. Lorient mu nasázel pět banánů!

Takový debakl v Bordeaux dlouho nepamatují. Lorient dokázal především díky třem gólům Kevina Gameira, který vsítil za poslední čtyři zápasy sedm branek, porazit předloňského šampióna Francie vysoko 5:1 a v tabulce se posunul na sedmé místo. Pět branek inkasovalo Bordeaux naposledy na konci roku 2007, kdy podlehlo venku Cean dokonce 0:5.

Pro domácí se začaly vyvíjet věci tím správným směrem po čtvrthodině hry. Amalfitano si perfektním způsobem zpracoval na prsa pas Bacy a z běhu dokázal přenádherným obloučkem přehodit gólmana Carrassa. Hostující brankář pak děkoval svému spoluhráči Cianimu, že dokázal vytěsnit z brankové čáry střelu z voleje od Kitambaly.

Ve 35. minutě Les Merlus vedli o dvě branky. Nikdo z bordeauxských hráčů zkrátka nebyl u obávaného zabijáka Kevina Gameira, který jenom pohodlně dorážel do sítě. A že se nevplácí tohohle chlapíka nebránit, dokázal Les Girondins o tři minuty později, kdy si hezky naběhl na centr a znovu překonal bezmocného Carrassa.

Rozuzlení ovšem přišlo ještě pět minut před obrátkou. Fernando totiž usměrnil centr Plašila hlavou za záda brankáře Audarda a Bordeaux tak alespoň snížilo. Možná že kdyby na začátku druhého dějství Modeste z první nepálil jen nad bránu, mohli se hosté ještě pořádně vrátit do zápasu. Šedesátá minuta jim ovšem definitivně zhatila plány.

Plašil totiž nastavil proti střele Sosy ruku a sudí Gautier nařídil pokutový kop. Sosa se rozeběhl a rozvlnil síť, jeho oslavy ale zastavila píšťalka hlavního arbitra, který penaltu nechal opakovat. Jenže příliš byla horká hlava Sosova, jenž tak vehementně protestoval proti opakování, až mu Gautier udělil druhou žlutou kartu, takže Sosa si to předčasně pádil do kabiny.

Nakonec tedy povinnosti spojené s pokutovým kopem převzal Mvuemba a i tak Carrassa překonal. Audard následně musel vychytat šanci střídajícího Andrého, Modeste pak vyslal pěknou přízemní ránu, i tady si však lorientský gólman poradil. V 88. minutě se diváci dočkali ještě jedné branky.

Kevin Gameiro završil svůj hattrick a zároveň si připsal svůj patnáctý ligový gól této sezóny. Stačilo mu jenom si vyměnit míč s Autretem a Carraso musel lovit míč ze sítě popáté. Tenhle muž v rukavicích mimochodem utkání také nedohrál. Podruhé totiž zahrál rukou mimo vápno a Gautier mu stejně jako Sosovi udělil červenou kartu. Nenechal ho dohrát ani zbývajících několik desítek vteřin.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Test

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele