24. kolo
18.02.2011 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Lyon rozprášil Nancy 4:0

Lyon si bez problémů poradil před vlastními diváky se vzdorujícím Nancy, když zvítězil 4:0. První branku vstřelil v prvním poločase Yoann Gourcuff, na další branky si diváci museli počkat až na konec druhé části. Trefil se Jérémy Pied, Miralem Pjanić a také Jimmy Briand.

Olympique tak vyhrál již podruhé v řadě, po výhře 4:1 nad Saint-Étienne se navíc hned podruhé za sebou radoval ze čtyř vstřelených branek. V tabulce se díky skvělému výsledku posunul již na druhé místo, na Lille, které má zápas v Montpellieru k dobru, nyní ztrácí čtyři body. Naproti tomu Nancy venku znovu nepřekvapilo a prohrálo svůj čtvrtý venkovní zápas v řadě.

Domácí fotbalisté načali utkání velice ofenzivně a hned po devíti minutách se před Lyonem zjevila gólová příležitost. Centre Césara Delgada prodloužil Jimmy Briand k číhajícímu Yoannu Gourcuffovi. Ten ale míč netrefil optimálně a napálil míč vedle. Nancy bylo po většinu prvního poločasu bezzubé, výjimka ale přišla po devatenácti minutách hry.

A kdo jiný mohl být u zrodu ofenzivní šance Nancy než místní hvězda Julien Féret. Ten nacentroval z pravého křídla míč k Maramovi Vahiruovi, jehož střela z dvanácti metrů se ale mezi tři tyče nevešla. Domácí ale zůstávali jasně nebezpečnějším týmem a málem se ujali vedení hned dvakrát krátce po půlhodině hry.

Nejprve Bafe Gomis šikovně přihrál Jimmymu Briandovi, bývalý útočník Rennes ale navázal na své předchůdce a mezi tři tyče se ani on netrefil. I v další příležitosti měl prsty aktivní Gomis. Ten si několikrát přiťukl s Jérémym Toulalanem, záložník Lyonu ale poté napálil balon nad branku.

Zaslouženého vedení se l'OL ujalo konečně v 37. minutě. U hranice pokutového území znovu kombinoval Toulalan s Gomisem, dokud se míč nedokutálel k Yoannu Gourcuffovi, který již neváhal. Francouzský reprezentant napálil nechytatelnou ránu za Grégoriniho záda, přímo do horního růžku jeho branky - 1:0.

Hosté dostali v závěru první půle skvělou příležitost k vyrovnání. Rozhodčí totiž po zákroku domácího brankáře Rémyho Vercoutra na unikajícího Youssoufa Hadjiho penaltu. K míči se postavil sám poškozený útočník, pokutový kop se mu ale vůbec nepovedl a Vercoutre svůj tým před odchodem do kabin výrazně podržel.

Lyon se málem ujal vedení dvanáct minut po změně stran. Po nádherném centru z levé strany zakončoval Jimmy Briand. Moc štěstí ale neměl, trefil totiž pouze tyčku soupeřovy branky, od níž se míč odrazil do brankáře Grégoriniho - a od něj se balon odkutálel pryč. Další šanci si poté připsalo pasivní Nancy. Přímý kop Juliena Fereta napálil po 75 minutách Youssouf Hadji hlavou pouze mimo.

Lyon ale tuto "vichřici šancí" ustál a o dvě minuty později konečně přidal pojišťovací druhou branku. Michel Bastos nacentroval z pravé strany k náhradníkovi Jérémymu Piedovi, jenž u bližší tyče zavěsil - 2:0.

O pět minut později se prosadil i další náhradník - Miralem Pjanic, jenž vystřídal Yoanna Gourcuffa. Celou akci vedl Jimmy Briand, jenž parádní nahrávkou oslovil svého bosenského kolegu, jenž měl proti sobě již pouze brankáře Gregoriniho. Mladý špílmachr zůstal klidný a bez problém zavěsil - 3:0.

Zápisu mezi gólové střelce se dočkal také Jimmy Briand - minutu před koncem utkání parádně zavěsil nůžkami. Po dalším povedeném centru Michela Bastose se nebál riskantního řešení a nádhernými nůžtičkami propálil opět bezmocného Grégoriniho. Míč skončil těsně pod břevnem - 4:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

budou to někde v TV dávat??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele