24. kolo
19.02.2011 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Marseille se trápila, nakonec ale ASSE porazila

Marseille nejtěsnějším rozdílem porazila Saint-Étienne a v tabulce poskočila již na druhou příčku. Za domácí se trefil Lucho González a Loïc Rémy, za hosty snižoval až v samém závěru Christopher Landrin. Marseille tak může mrzet pouze zranění útočníka Gignaca.

Olympique tak vyhrál již potřetí v řadě, v lize neprohrál od začátku prosince. Hlavně díky skvělým výsledkům z posledních týdnů se Deschampsovi muži posunuli již na druhé místo v tabulce, z něhož ztrácí na vedoucí Lille tři body. Lídr soutěže má ale ještě utkání v Montpellieru k dobru. To Saint-Étienne po prohře s Lyonem padlo i s dalším ambiciozním celkem Ligue 1, přesto nadále zůstává na šesté pozici.

Hosté přijeli do Marseille s jasným záměrem - ubránit domácí ofenzivní hvězdy a spoléhat na rychlé protiútoky. Jelikož se to týmu Alaina Cassanovy v úvodní části dařilo, byl to právě on, který si vypracoval úvodní příležitost. Nadějný pokus z kopaček Bakaryho Saka byl ale zblokován mimo branku.

Zeleno-bílí se v prvním poločase dokonce málem radovali z branky. Carlos Bocanegra si již myslel, že míč po rohovém kopu napálil hlavou do sítě, do celé akce se ale ještě přimotal Emmanuel Riviere, jehož ránu dokázal brankář Marseille zlikvidovat. Talentovaný útočník byl navíc v ofsajdovém postavení.

Od této chvíle se Marseille konečně ujala otěží utkání a jasně zápasu dominovala. I přes velikou převahu se ale domácím nedařilo hostujícího gólmana příliš otestovat. Jérémie Janot měl na starosti pouze pár dalekonosných pokusů, nekompromisní obrana les Verts ale svého soupeře do žádné nebezpečné akce nepouštěla.

Největší příležitost Marseille přišla po špatně uklizeném rohovém kopu, když se míč dostal pouze před pokutové území. Benoit Cheyrou míč tvrdě napálil směrem k brance, až na brankové čáře dokázal zasáhnout Laurent Battles. K dorážce se již nedostal Souleymane Diawara, rozhodčí odmával ofsajd.

V další příležitosti se objevil André-Pierre Gignac. Bývalého kanonýra Toulouse poslal do šance do té doby neviditelný Brandao, a když se již zdálo, že musí přijít úvodní branka, přispěchal pod nohy unikajícího útočníka obětavý Sylvain Monsoreau a z akce znovu nic nebylo.

Zkraje druhého poločasu se ke hlavičce dostal Brandao, Janot si ale s jeho nevýrazným pokusem bez problémů poradil. Frustraci domácích fotbalistů ukázal Lucho González, který po faulu Batllese ve středu pole neudržel nervy a svého soupeře nakopl. Argentinský špílmachr měl vidět červenou kartu, rozhodčí ale sáhl pouze pro žlutý kartonek.

Hostům začaly docházet síly okolo šedesáté minuty - a to konečně přišly dvě branky domácího výběru. Taye Taiwo našel ve vápně dobře postaveného Gignaca, ten zadovkou našel Lucha, jenž z penaltového puntíku obstřelil Janota - 1:0.

V 74. minutě musel kvůli zranění třísla ze zápasu odstoupit Gignac, domácí ale přesto dokázali své vedení navýšit. Centr Andrého Ayewa našel jeho bratra Jordana, který přišel na hřiště právě za zraněného Gignaca, a přestože jeho rána nemířila mezi tři tyče, z blízkosti dokázal míč do sítě nasměrovat Loïc Rémy - 2:0.

Hosté dokázali již pouze snížit, když se trefil Christopher Landrin.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pri všetkej úcte k autorke, nerozumiem ako može byť 6 bodov priepastných? Navyše nie sú odohraté ani 2/3 súťaže...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele