Ligue 1 - preview 24. kola

18.02.2011, 09:20, aktualizováno 20.02.2011, 08:21
Previews
Lyon a Marseille nezaváhaly, nyní je tak na řadě Lille, lídr tabulky se představí v Montpellieru. PSG cestuje do Nice, Toulouse hostí Rennes...
OGC Nice - Paris Saint-Germain  (neděle 17:00)
Nice v tomto roce sehrálo porci zápasů s lepšími kluby z Francie. Už se střetlo s vedoucím Lille, s Bordeaux, ve Francouzském poháru třeba s Lyonem. Z dolní poloviny tabulky narazilo pouze na Sochaux, které navíc doma porazilo 2:0. Je pravda, že moc bodů v lednu a únoru nezískalo. Jak si povede proti PSG?

Svěřenci kouče Érica Roye naposledy padli v Rennes, kde mohli být za prohru 0:2 ještě rádi. Na pařížský klub se Nice dlouhodobě velice dobře daří, v hned osmi z jedenácti posledních utkání slavili vítězství! Nějaký ten bod by se nyní hodil také. Vždyť OGC je na sedmnáctém místě jen s dvoubodovým náskokem na sestupové pásmo.

Roy ovšem zatím nijak nepanikaří. "Když se podíváte na tabulku, zjistíte, že jsme v nebezpečí. Ale tohle jsme věděli od začátku sezóny," říkal. "Jsme jeden ze sedmi až osmi celků, které bojují rovněž o přežití. Bude to těžké až do samotného konce, my však musíme být psychicky silní. A rozhodně nepanikařit."

Hostům se zatím v měsíci únoru moc nedaří. V Rennes prohráli před dvěma týdny 0:1, o týden později pak doma jen remizovali s předposledním Lens 0:0. Ve čtvrtek příliš nezazářili v Evropské lize, v běloruském Minsku, kde hráli proti BATE Borisovu, zachraňovali alespoň remízu 2:2 gólem Péguye Luyinduly z 89. minuty.

Roy ví, že favoritem utkání je klub z hlavního města Francie. "Nachází se ve vrchu tabulky. Má skvěle rozehranou sezónu, vím, že to pro nás bude hodně složité," přiznával. "Všichni však musíme přijmout odpovědnost. Jak hráči, tak zaměstnanci. Abychom se zlepšili, všichni musíme být ještě více efektivnější."

PSG je v tabulce až na pátém místě, pokud však dokáže urvat všechny body, může se posunout dokonce až na třetí. Kouč Antoine Kombouare byl jinak po zápase s Borisovem spokojený. "Vezeme dobrý výsledek," myslí si. "Máme však jen málo času na přípravu. Musíme se tak hlavně soustředit, jak se co nejlépe zotavit."

Kombouare šetřil Armanda, Makeleleho i Tiéného, kteří se tentokráte na rozdíl od utkání v Bělorusku zřejmě určitě objeví v základní jedenáctce. Na podzim mimochodem Les Aiglons potvrdili, že na PSG prostě umí a v Parku princů se oba týmy rozešly po výsledku 0:0 smírně. Teď by se však oběma do krámu hodila spíše výhra.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - D. Diakité, Pejčinovič, Paisley, Clerc - Ab. Traoré, Digard, Faé, Mounier - Bellion, Mouloungui
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Edel - Jallet, Armand, Sakho, Tiéné - Giuly, Chantome, Makelele, Nene - Hoarau, Erding
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.05 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Montpellier HSC - Lille OSC  (neděle 17:00)
Vedoucí tým nejvyšší francouzské soutěže zajíždí v neděli na hřiště Montpellieru. A fotbalisty Lille zřejmě nečeká jednoduchý zápas, domácí tým totiž z posledních sedmi ligových utkání prohrál pouze jednou.

Lille má navíc za sebou čtvrteční utkání Evropské ligy, ve kterém remizovalo s PSV Eindhoven 2:2. Francouzský tým prohospodařil dvoubrankové vedení a do odvety tak nemá zrovna ideální pozici.

Zápas bude zajímavý pro domácího Spahiće, o kterého se delší dobu zajímalo právě Lille. 29letý obránce má v Montpellieru smlouvu sice až do roku 2014, ale jestli ji dodrží, není jasné. "Je to těžká otázka, do léta jsem hráčem Montpellieru, pak uvidíme, co se stane. Mám podepsanou smlouvu až do roku 2014. Po konci sezóny se však domluvíme s agentem, jak budeme dále postupovat," řekl Spahić a poté překvapivě dodal: "S Lille nejsem už delší dobu v kontaktu."

"Teď se však plně zaměřuji na své působení v dresu Montpellieru. Doufám, že dosáhneme stejného úspěchu jako v minulé sezóně (Montpellier skončil na pátém místě). To je pro tuto chvíli našim jediným cílem," dodal Spahić.

A jak vidí utkání proti Lille? "Jsme sice malý tým, ale problémy můžeme způsobit i velkým mužstvům. Proto se také na sobotní zápas těším. Věřím, že pokud budeme hrát dobře v obraně, můžeme uspět," nechal se slyšet obránce domácího celku.

"Jsme momentálně nejlepším týmem nejen v celé tabulce, ale také na soupeřových hřištích. Do Montpellieru ale samozřejmě jedeme s respektem. Víme, že soupeř má kvalitní tým," řekl lodivod hostů Garcia.

V domácím týmu jsou hned tři hráči v trestu. Girouda a Bocalyho vyřadil ze hry karetní trest, Kabzeho pak trest disciplinární. Turecký útočník plivl na protihráče a minulý týden dostal stopku na pět utkání. Hostům by mohl chybět zraněný Rami.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Yanga-Mbiwa, Spahič, El Kaoutari, Jeunechamp - J. Marveaux, Pitau, Estrada - Belhanda, S. Camara, Aït-Fana
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Debuchy, Rami, Chedjou, Béria - Balmont, Mavuba, Cabaye - Gervinho, Hazard - Sow
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.15 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Toulouse FC - Stade Rennes  (neděle 21:00)
Šlágr čtyřiadvacátého kola je na programu v Toulouse. Osmý celek tabulky totiž čeká nepříliš vítaný host z Rennes, který by se rád vrátil na druhé místo.

Tým Frédérica Antonettiho se letos pohybuje v tabulce Ligue 1 nečekaně vysoko, po dvou vítězstvích v řadě mu před tímto kolem patřilo druhé místo. Kvůli vítězství Lyonu nad Nancy v předehrávce se ale Rennes musí spokojit s horší výchozí pozicí. Rennes přitom poslední dvě utkání zvládlo bez větších problémů - nejdříve si díky brance Yacineho Brahimiho poradilo s ambiciozním Paris SG, následně potvrdilo dobrou formu proti Nice.

"Vždy jsem opakoval, že ve Francii je pětice týmů, která má větší šanci na úspěch než my. Jedním z nich je Toulouse. A pokud se mu zrovna nedaří, měli bychom toho využít. Ale máme před sebou ještě hodně utkání, téměř třetinu sezony," považuje přesto kouč Antonetti za favorita domácí celek.

Jedním z možných důvodů je to, že Rennes se v poslední době vůbec nedaří na venkovních hřištích. Z posledních pěti zápasů mimo vlastní stadion nevyhrálo ani jednou, získalo přitom pouze dva body za remízy s Marseille a Bordeaux. Na výhru v Toulouse pak čeká již od roku 2006, kdy mu vítězství jedinou brankou vystřelil vlastní brankou obránce Lucien Aubey, hráč, jenž následně oblékl dres právě také Rennes.

A když se podíváme na momentální domácí sérii Toulouse, můžeme dát za pravdu právě Antonettiho slovům. FCT vyhrálo svá poslední čtyři domácí klání, neinkasovalo přitom ani jednu branku. V minulém utkání - na hřišti Lille - se mu ale příliš nezadařilo. Lídr francouzské nejvyšší soutěže vyválčil dva body poté, co mu vítězství vystřelil Gervinho a Túlio De Melo.

"Nemám k tomu co říct, byli prostě lepší než my," přiznal kouč Alain Cassanova, jehož mužstvo se po tomto výsledku propadlo až na osmé místo - šest bodů od třetího místa. "Přestože jsme začali docela dobře, postupem času jsme ztráceli balon příliš často. Budeme muset vylepšit naši techniku."

Domácímu družstvu pak v dnešním zápase budou chybět oba brankáři. Dlouhodobě mimo je jednička Yohann Pelé, v zápase s Lille si svalové zranění přivodil zase Mathieu Valverde. Mezi tři tyče se tak pravděpodobně postaví devatenáctiletý Marc Vidal. Možný je také start stejně starého Luise Mejíy, jenž je v klubu na hostování. Do utkání s jistotou nenastoupí ani zraněný útočník Xavier Pentecote.

Hosté se budou muset obejít bez poraněného Yacina Brahimiho.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Vidal - Gunino, Cetto, Congre, M'Bengue - Sissoko, Capoue, Tabanou - Machado, Santander, Didot
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Danze, Boye, Theopile-Catherine, Souprayen - Tettey, M'Vila, Leroy - Boukari, Montano, Doumbia
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 2.90 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - AS Saint-Étienne  (sobota 19:00)
Jeden z nejzajímavějších sobotních duelů se dá očekávat na půdě Olympiqueu Marseille. Místní celek čeká vypjaté utkání s letos velice solidně hrajícím Saint-Étienne.

Marseille v posledních týdnech v lize viditelně zabrala a po dvou vítězstvích v řadě se posunula na třetí místo. Na vedoucí Lille ale nadále ztrácí propastných šest bodů. V lize tým Didiera Deschampse neprohrál již od začátku prosince, od té doby si jeho manšaft připsal čtyři remízy a tři výhry.

Naproti tomu Saint-Étienne si svým posledním utkáním velice zkomplikovalo cestu za evropskými poháry. Po dvou výhrách v řadě - ASSE si nejprve poradilo s Toulouse a následně uspělo i na půdě Montpellieru - přišla domácí porážka od favorizovaného Lyonu 1:4. Po tomto potupném výsledku klesl klub až na šesté místo, tři body od příček zajišťující start v Evropské lize.

"Výsledek z minulého utkání jim nejspíš nedodá příliš sebevědomí pro to, aby hru otevřeli. Spíš naopak, budou hrát ze zajištěné obrany. Je to pro nás nezvyklé - ať už hrajeme doma nebo venku - aby proti nám hrálo mužstvo se čtyřmi nebo pěti ofenzivními hráči. Je to vždycky těžké. Zhlédnete minulé utkání soupeře - ten pak ale přijede na Stade Velodrome a jenom brání a hraje na protiútoky," postěžoval si domácí záložník Edouard Cissé.

Kouč domácího celku se v dnešním zápase možná rozhodne šetřit některé klíčové hráče, příští týden totiž Marseille čeká velice důležitý zápas v osmifinále Ligy mistrů. Obhájce francouzského titulu se střetne s anglickým Manchesterem United.

Přesto by v roli ofenzivního záložníka měl opět nastoupit Lucho González, jedna z osobností celé ligy. "V posledních měsících jsme ho viděli v místech, ve kterých by se podle mě měl pohybovat, mnohem častěji. To znamená v ofenzivní fázi, jako podpora našich útočníků," sdělil k roli svého špílmachra Deschamps.

Les Verts bude v dnešním utkání chybět pravý bek Loris Nery, který má problémy s podkolenní šlachou. Na hřišti by ho měl nahradit Albin Ebondo.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Taiwo, Diawara, Heinze, Fanni - Lucho, Cisse, Cheyrou - Ayew, Brandao, Gignac
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot - Ebondo, Sall, Marchal, Bocanegra - Perrin, Matuidi - Sako, Battles, Payet - Riviere
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.70 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - Valenciennes FC  (sobota 19:00)
Pouhé dva body od sebe dělí sobotní soupeře. Ani jedno z mužstev však na tom v tabulce není příliš dobře. Domácí jsou pouze tři body nad sestupovým pásmem na patnácté pozici, hosté z Valenciennes jsou na tom o dvě příčky lépe.

Co se týče výsledků, tak tam je situace o něco lepší. Caen i Valenciennes si v posledních kolech na své soupeře vyšlápli. Domácí výběr například v minulém kole vyhrál v Bordeaux, Valenciennes zase před čtrnácti dny doma porazilo Lyon.

Hrdinou minulého utkání Caen se stal záložník Hamouma, který se trefil do branky Bordeaux v devadesáté minutě. A sám hráč doufá, že by se s týmem mohl dočkat vítězství i v zápase proti Valenciennes. Hosté totiž na cizích hřištích vyhráli v této sezóně pouze jedinkrát. "Důležité je vyhrát jako tým, a ne se dostat do zápisu o utkání jako střelec gólu," dodal talent Caen.

Zajímavé utkání čeká na kouče hostů Montaniera. Ten totiž od roku 1980 hned tři sezóny odehrál v dresu Caen. A sám trenér přiznává, že na bývalé působiště rád vzpomíná. "Je to klub, kde jsem začínal svoji profesionální kariéru, stále tam mám mnoho přátel. Rád se s některými z nich zase rád uvidím," dodal Montanier. Který z "jeho klubů" bude v sobotu večer úspěšnější?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.00 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RC Lens - FC Sochaux  (sobota 19:00)
Lens se stále brodí v bahně sestupového pásma. Zápas se Sochaux by mohl být takovým provazem, který by ho mohl vytáhnout nahoru. Hosté jsou totiž v tabulce jen o čtyři body lepší a navíc mají příšernou bilanci na hříštích soupeřů. Domácí navíc v lednu prohráli v rámci Ligue 1 jen jednou a to ještě na hřišti vedoucího Lille.

Naposledy se třeba svěřencům kouče Laszla Bölöniho zadařilo v Parku princů, kde s PSG uhráli velmi cenný bod za remízu 0:0. Ačkoli se jim jakž takž daří v obraně, směrem dopředu je to už horší. Z posledních tří zápasů se trefil pouze Jemaa proti Valenciennes. "Musíme se zlepšit na několika frontách. Snažíme se o to, jak nejlépe dokážeme," říkal Bölöni.

Rumunského trenéra, který nahradil po novém roce Jeana-Guye Wallemmeho, střelecká nemohoucnost tolik netrápí. "Pamatujte si, že jsem chtěl dvě věci, než jsem přišel. Nejprve mi bylo řečeno: ‚Pouštíme moc gólů, co s tím?‘ Pracovali jsme tvrdě, diskutovali o tom. Stále se snažíme zlepšovat a teď je to, myslím si, lepší," je rád především za dobrou defenzívu.

"Ovšem druhou věcí samozřejmě je, že to samé platí i pro naše útočníky. Je pravda, že jsem viděl přes 30 gólů, které Lens inkasovalo před mým příchodem, na druhou stranu i mnoho dalších, které vsítilo," povídal dále. Jeho mužstvo nemá na kontě tolik porážek, konkrétně devět, jenže hubených pět vítězství ho stále táhne dolů.

Zato Sochaux je přeborník přenechávání bodů na cizí půdě. Horší je totiž v tomhle ohledu už jen poslední Arles-Avignon. Z jedenácti utkání prohrálo hned devětkrát, vyhrálo pouze v Caen na konci listopadu. Naposledy doma sice potrápilo Marseille, stejně však odcházelo poraženo kvůli nepříznivému výsledku 1:2.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.25 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AJ Auxerre - AC Arles-Avignon  (sobota 19:00)
Los Ligue 1 hodil záchranné lano momentálně sedmnáctému týmu nejvyšší francouzské soutěže. Kdy jindy by totiž fotbalisté Auxerre měli vyhrát, než proti poslednímu týmu tabulky z Arles?

Domácí tým se vyloženě trápí a donedávna sbíral body pouze za remízy. A to u systému tří bodů za vítězství není zrovna ideální program na celou sezónu. Auxerre však klopýtlo v posledních dvou ze tří utkání, kdy prohrálo - nestačilo na Caen a Nancy. Trenéra Fernadeze však vedení klubu podrželo a dalo mu důvěru, aby mužstvo vytáhl na vyšší příčky.

A lodivod Auxerre si je dobře vědom toho, že sobotní zápas může jeho tým definitivně namočit do sestupových vod. "Změnili jsme složení obrany i útoku. Ale pořád máme tolik problémů, které nám nedovolí podávat lepší výkony. Je nám ale jasné, že toto utkání může mít na konci sezóny velkou váhu."

Fernandeze může "těšit", že hosté jsou na tom o poznání hůře. I když nálada v kabině Arles není kdovíjaká, tým bude bojovat tak dlouho, dokud nebude jeho sestup matematicky jistý. "Jsem zklamaný počtem bodů, které máme na svém kontě, ale ještě rozhodně nerezignujeme. I nadále budeme tvrdě pracovat," řekl hostující trenér Hadžibegič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.38 - 4.25 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Brestois - AS Monaco  (sobota 19:00)
Předlouhých 1500 kilometrů musí překonat Monako, aby se z jihovýchodní Francie přesunulo na Bretaňský poloostrov do Brestu. Cesta může být sice únavná a může mít na výsledek vliv, přesto hosté chtějí navázat na svou poslední výhru 3:1 nad jiným bretaňským klubem Lorientem a v utkání s Brestem by si rádi rovněž připsali nějaký ten bod.

Přitom na podzim si SB29 odvážel z Monaka všechny tři body za vítězství 1:0. Takže knížecí klub má soupeři co oplácet. Na Stade Francis-Le Blé hrál ASM soutěžní utkání v roce 2008 a tehdy si výhrou 3:1 po prodloužení zajistil postup mezi 32 nejlepších celků Coupe de France. Jenže v té sezóně hrál Brest pouze Ligue 2.

Zvláštní je, že po dvou letech je situace jaksi jiná. Monako bojuje o holé přežití, zatímco domácí o pohárové příčky. Ovšem v tabulce francouzské ligy je to letos tak našlapané, že ačkoli jsou Les Ti' Zefs na desátém místě, na sestupové pásmo mají náskok jen sedmi bodů. Takže pro oba je bodový zisk ze vzájemného duelu velmi důležitý.

Hostující kouč Laurent Banide chce vycházet z posledního zápasu proti Lorientu (3:1). "Vstřelili jsme tři branky, vytvořili dvacet pět centrů a patnáctkrát vypálili na bránu," těšilo ho. "Kromě konečného skóre jsou důležitá také čísla a já vidím zlepšení," dodal. K dispozici nebude mít zraněného Traorého, Maazoua, Niculaeho a Malongu.

Domácí stratég Alex Dupont neměl vůbec radost z posledního kola, ve kterém jeho svěřenci předvedli přímo příšerný výkon a Valenciennes venku podlehli jednoznačně 0:3. Brest jinak nemá moc dobrou formu, z posledních osmi ligových kol vytěžil jen jedno vítězství. Proti Monaku navíc bude postrádat svého velkého tahouna Nolana Rouxe.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.00 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Lorient - Girondins Bordeaux  (sobota 21:00)
Šlágr sobotního francouzského hracího dne je na programu v Lorientu, kde se očekává ofenzivní fotbal s velikým množstvím branek. Na místní Stade du Moustoir totiž dorazí Girondins Bordeaux.

Bordeaux letos přesto nepatří k francouzské špičce. Tým se pod vedením kouče Jeana Tigany trápí, z posledních deseti utkání vyhrál pouze dvakrát. V posledním utkání mužstvo okolo Jaroslava Plašila prohrálo dokonce i s nováčkem z Caen - a to před vlastními fanoušky. Po tomto nepovedeném představení klesli Girondins již na devátou pozici, z té ztrácí na pohárovou Evropu propastných osm bodů.

Naproti tomu Lorient zažívá svou obvyklou sezonu v Ligue 1. Po třiadvaceti odehraných kolech mu patří jedenáctá pozice, bodů má pak ale stejně jako jeho dnešní soupeř. Přestože oranžoví v posledním utkání prohráli v Monaku vysoko 1:3, v domácím prostředí patří k vůbec nejlepším celkům Ligue 1. Z jedenácti odehraných zápasů získali třiadvacet bodů, což je v domácí tabulce řadí na páté místo.

"Musíme vyhrát. Doma jsme několikrát body zbytečně ztratili, teď to musíme napravit ve venkovním prostředí, pokud chceme ještě bojovat o evropské poháry. Bude to těžké utkání. Víme, že Lorient hraje velice rychle, má schopné útočníky. Nesmíme dovolit, aby se jim dařily kolmice za naši obranu," řekl k utkání obránce hostů Florian Marange.

Právě tento hráč dostane v utkání s Lorientem šanci, a to kvůli suspendaci Benoita Trémoulinase. Francouzský obránce byl od Francouzské fotbalové federace suspendován pro zákeřný zákrok na Mathieuho Valbuenu z Marseille. Čtyřiadvacetiletý bek letos příliš příležitostí nedostal, letos zatím odehrál pouze čtyři soutěžní utkání.

Trenér Jean Tigana si je ale naprosto jistý, že svou úlohu v dnešním zápase bez problémů zvládne. "Už s námi několikrát hrál. Očekával jsem tuto situaci, proto jsem ho nechal rozehrát v rezervním mužstvu. Bylo pro něj důležité, že znovu hrál, že znovu nabral rychlost," sdělil kouč Bordeaux.

Utkání s Caen nepřineslo Bordeaux pouze velice nepříjemný výsledek, ale také velice vážné zranění Yoanna Gourfanna. Ten si v utkání zlomil kotník a bude mimo do konce sezony. Start Carlose Henriqueho je nejistý.

Domácí kouč si v zápase s favoritem věří. "Neměli bychom na těch věcech tak lpět. Vždy se musíme poučit z vlastních chyb. My jsme toho schopni."
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Sosa, Bourillon, Romao, Baca - Amalfitano, Mvuemba - Monnet-Paquet, Fanchone, Diarra - Gameiro
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Chalme, Ciani, Sane, Marange - Diarra, Fernando - Plašil, Jussie, Ben Khalfallah - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.95 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - AS Nancy-Lorraine  (pátek 20:45)
Lyon může v páteční předehrávce 24. kola Ligue 1 poskočit o dvě místa vpřed hned za vedoucí Lille. K tomu však potřebuje bezpodmínečně porazit doma Nancy. Les Gones chtějí hlavně navázat na své poslední vysoké vítězství 4:1 v derby nad St. Étienne. Hosté by se naopak rádi ještě více vzdálili sestupovému pásmu.

Protože jsou na čtrnáctém místě, na osmnácté Monako mají náskok jen čtyř bodů. ASNL se však na půdě francouzského velkoklubu vůbec nedaří. Stade de Gerland patří vůbec k jeho nejneoblíbenějším stánkům, naposledy si z něho odvezlo nějaké body z roku 1991! Skoro dvacet let čekají na nějaký bodový zisk.

Jenže pro hostujícího záložníka Maramu Vahiruu jako by to nic neznamenalo. Na zápas se naopak velmi těší. "Mám rád tyhle druhy utkání. Jsem rád, že ho odehrajeme i v situaci, v jaké se nacházíme," lebedil si překvapivě. "Máme šanci. Myslím si, že něčeho můžeme dosáhnout," nebojí se soupeře, který je z minulého týdne pořádně nabuzený.

Vždyť OL dokázal naposledy porazit svého úhlavního rivala ze St. Étienne, kterému tak oplatil podzimní porážku. Příští týden navíc čeká svěřence kouče Claudeho Puela osmifinále Ligy mistrů s Realem Madrid. Takže střetnutí s Nancy je pro něj něco jako malá generálka. Prezident Jean-Michel Aulas zatím má důvod ke spokojenosti.

Neboť titul není daleko, Lyon na Lille ztrácí sedm bodů, což není nesmazatelné manko. "Máme dobrý tým, hráči to proti St. Étienne ukázali," radoval se. "Měli bezpochyby hodně psychických sil, aby v tom utkání vyhráli. Hráli jsme o prvenství v Ligue 1 od začátku sezóny. Pořád titul chceme!"
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC23129242:2245
2.Stade Rennes23117526:1740
3.Olympique Marseille23109432:1939
4.Olympique Lyon23108534:2438
 Paris Saint-Germain23108534:2438
6.AS Saint-Étienne2398632:2835
7.Montpellier HSC2397720:2334
8.Toulouse FC231031025:2433
9.Girondins Bordeaux23710628:2531
10.Stade Brestois2387823:2431
11.FC Lorient23941027:3031
12.Valenciennes FC2378828:2529
13.FC Sochaux23841136:2928
14.AS Nancy-Lorraine23841126:3528
15.SM Caen23761024:3227
16.OGC Nice2368915:2426
17.AJ Auxerre23413628:2925
18.AS Monaco23412723:2424
19.RC Lens2359922:3524
20.AC Arles-Avignon23161611:439

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (79)

Přidat komentář
smazaný uživatel

keby svet športu bol normalny tak by človek vsadil na lyon milion a vyhral by milion a pol lenže svet neje normalny nech ide doriti lyon a jeho sponzor -betclic

Reagovat
smazaný uživatel

Aby byl svět sportu "normální", musel by sport fungovat jen na amatérské bázi

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

a nesmelo by sa dať podavať

Reagovat
smazaný uživatel

Btw nerozumiem, ako mozu byt stavkove kancelarie sponzormi klubov....to je neskutocny nonsens!!

Reagovat
smazaný uživatel

je to ako by bol cap zahradník

Reagovat
domingo

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

...stejně si myslím, že to je ještě málo

Reagovat
Godwinson

Lyon ztratí, bude to plichta.

Reagovat
smazaný uživatel

SuperHugo není v bráně a nehraje Lisandro, je to dost možné

Reagovat
smazaný uživatel

Dle tipu Godwinsona jsou nyní možný jen dva výsledky - naše výhra, nebo prohra.

Reagovat
Langi

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Yoann GOURCUFF!!

Reagovat
smazaný uživatel

Už to mohlo být 5:0, kdyby nespálili ty čtyři tutovky během asi dvou minut

Reagovat
smazaný uživatel

No mohlo to být při troše smůly klidně i 0-1, pár šancí mělo i Nancy... Ale jsem rád, že to tam konečně spadlo, dneska toho palíme dost.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, trošku mě to vylekalo, naštěstí se mi ten stream zrovna sekl . Jinak Lovren je v té obraně znát. Začínám doufat, že proti Realu nedostanem výprask

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě na SG to bude vyrovnané, v Madridu asi dostaneme, ale to nebudu brát jako ostudu, já sám bych i byl radši, abysme vypadli, alespoň bysme se mohli soustředit na ligu, kde nám teče do bot.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt. Vypadnout v osmifinále nebo v semifinále je v podstatě jedno. Jen bychom si zase nahrabali do kasičky ...v lize si netroufám odhadovat jak to skončí, ale snad to nějak urvem, šance tu je

Reagovat
smazaný uživatel

Remy Remy

Reagovat
Langi

Reagovat
Langi

ježiš to je kopyto

Reagovat
smazaný uživatel

...to byla penalta jak cyp teda

Reagovat
smazaný uživatel

tonda panenka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hu, teď jsem se nekoukal a vidim Rémyho chytit penaltu. Ještě, že Hadji je jelito, takový Féret by protrhl síť a bylo by vyrovnáno.

Reagovat
Godwinson

No, vždyť to píšu, Hadji mi podělal tip.

Reagovat
smazaný uživatel

To snad není pravda co to pálíme

Reagovat
smazaný uživatel

Briand je dneska zase na palici...

Reagovat
smazaný uživatel

Pied konečně

Reagovat
smazaný uživatel

No a jak je to jednoduchý! PIEEED.

Reagovat
Langi

Pied pěkně

Reagovat
Langi

btw. pustil sem si to až v nějaký 40. minutě, jak hrál dneska Delgado?? tak nějak doufám že Puel nebude mit nutkání nasadit ho proti Realu od začátku

Reagovat
smazaný uživatel

Nic moc. taky šel brzo dolů

Reagovat
Langi

nic moc...to je takovej jeho standard...podobný jako u Brianda...

Reagovat
smazaný uživatel

Briand mi přijde, že se hodně snaží, holt mu to tam nepadá, ale nepochopil jsem tu střelu z metru do branky. To měl být jasný gol

Reagovat
Langi

no ted teda Briand pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Briand je dneska horší, nedokázal podržet ani ten balon... A kolik toho zase zahodil, děs. Potřeboval by polejt alespoň litrem živý vody, hraje permanentně hrozně.

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky podržel balon, místy nevýraznej.

Bylo jasný, že se Lisandro šetří, proti těmhle prasatům to je o zdraví, viz Gourcuff.

Reagovat
Langi

no ted to schytal i Kallstrom

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, že Kima ještě nepřešly ty jeho šouravky z dálky dva metry vedle branky...

Reagovat
smazaný uživatel

Teď to bylo o metr , ale když mu to sedne, tak umí vystřelit. Jenže bohužel to je jedna z 10

Reagovat
smazaný uživatel

Miraleeeem ..teď ještě jeden dostat a vyjde mi můj tip

Reagovat
smazaný uživatel

BRIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAND

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo ještě pochybuje:???

Reagovat
smazaný uživatel

To si děláš prdel..

Beru všechno zpět.

Reagovat
Langi

tomu bláznovi stačej poslední 2 minuty zápasu aby udělal 2 góly

Reagovat
smazaný uživatel

Kam se hrabe Rooney?

Reagovat
Langi

ovšem Jimmy tohle je skoro na gól kola

Reagovat
domingo

Jeden z nejlepších útočníků v lize.

Btw jak hraje Toulalan?

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje vážně dobře, hodně vyváží balony, bojuje, pobavilo mě, když ho při náběhu jednou rukama podržel Nguemo a Jérémy s ním naštvaně mrdnul o zeď.. Dneska klasickej zatáhlej dispečer par excellence.

Reagovat
domingo

To rád slyším.

Reagovat
Langi

máme za sebou 2 dost vydařené ligové zápasy, získali jsme 6 bodů a podařilo se nám vylepšit si skóre o 7 gólů, což může při letošní vyrovnanosti na špici hrát v celkovym součtu taky důležitou roli, doufejme že nám to vydrží, v úterý chci vidět přinejmenším vyrovnanou partii Allez OL!

Reagovat
smazaný uživatel

tak mi poradte chlapci, jaky zapas dnes mam sledovat (zitra je to jasne...Rouge et Noooir! :) )...vabi me celkem Lens, ty doma umi zahrat a Sochaux by taky mohla by zaruka nejakych branek :)

Reagovat
Godwinson

Asi Caen s Valenciennes, to by mohl být slušnej zápas. Mě osobně láká zápas Lens a trošku si pohrávám s myšlenkou, že bych se podíval na tu holomajznu, co bude k vidění v Auxerre, ale já nemám moc na výběr. Který přenos solidně poběží, na ten se budu koukat :)

No, a samozřejmě zápas Lorientu :))

Reagovat
Langi

Auxerre snad konečně vyhraje a mohlo by to bejt výraznějším rozdílem...já ale asi kouknu na Lorient - Bordeaux a Marseille - Saint-Etienne

Reagovat
domingo

Z podečerních Caen-Vannes, ale dnešní jistota je Lorient-Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych verila i marseille se saint-etienne..

Reagovat
Liquid

Auxerre poslední zápas na tiketu kde už mi vyšlo 5 zápasů včetně Lyonu a Cannes, po 40.min 0-0 a Birsa nastřelil tyčku a Jelínek jen sedí na lávce...doufám že mě Auxerre nenasere a vyhraje klidně 1-0

Reagovat
Godwinson

Do háje, že já jsem ten dnešní odpolední fotbal vzdal.

Reagovat
Liquid

komu fandím / co sleduješ ?

Reagovat
Godwinson

Netušim, komu fandíš :) Ale chtěl jsem sledovat Lens. Místo toho sleduju FA Cup.

Reagovat
Liquid

*fandíš?

Reagovat
Godwinson

Montpellieru.

Reagovat
smazaný uživatel

Já chtěl Lens sledovat taky, ale zamrzlé atdhe bylo proti.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně kvůli tomu jsem přišel o zápas Olympique Marseille-AS Saint Etienne.

Reagovat
Godwinson

Hm, tak to nemusim až tolik litovat. Je to bída, obrovská škoda toho betu.

Reagovat
Godwinson

Niveeet!

Reagovat
Godwinson

ARLEEEES!

Reagovat
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
Godwinson

Doufám, že Rami nakonec přeci jen kvůli tomu kotníku nenastoupí. Přeci jen, kdyby byl lídrem obrany Rozehnal, bylo by to velmi optimistické.

Obrana Montpellieru vypadá skvěle, až na levého beka bych si jí přesně takhle představoval, bohužel utopické :(

Můj tip, 0:4

Reagovat
božský John

André-Pierre Gignac si v minulém ligovém utkání se Saint-Étienne přivodil zranění kolenní šlachy a mimo bude 10 až 15 dní. Drobné zdravotní problémy si ze zápasu odnesli i další útočníci Loïc Rémy a Brandão, jejich start v osmifinále Ligy mistrů proti Manchesteru United je tak nejistý.

Chjo ....

Reagovat
Godwinson

Reagovat
domingo

chjo...

Reagovat
domingo

Dneska Nice a Montpellier plichta, Toulouse výhra.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Dopr ... žádnej přenos nefachá!

Reagovat
Godwinson

Jasná pencle.

Mapou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele