Ligue 1 - souhrn 14. kola

15.11.2008, 20:56, aktualizováno 16.11.2008, 23:07
Komentáře a souhrny
Lyon ve šlágru kola porazil Bordeaux a upevnil si první pozici v tabulce. Rennes porazilo Monako a je na třetím místě. Nice zase přehrálo Nantes a drží se nadále na čtvrtém místě...

Le Mans UC 72 - Valenciennes FC 1:0

15.11.2008 19:00

Góly: 21. Mathieu Coutadeur

Pro fanoušky Valenciennes další nepříliš radostná zpráva. Jejich klub totiž opět prohrál... A nevyhrál již pojedenácté v řadě, tentokrát podlehl na půdě průměrného Le Mans.

Kouč Valenciennes se před utkáním nechal slyšet, že jeho tým má minimálně na šestnáctou příčku. Jeho tým ale opět nedokázal bodoval a zůstává tak se Sochaux na beznadějně posledním místě s devíti body z dvaačtyřiceti možných.

Zápas rozhodla akce z 21. minuty, když se z přímého kopu napřáhl Coutadeur. Tomu se podařilo propálit vše, co mu stálo v cestě - včetně gólmana Grondina. Coutadeurův gól byl o to překvapivější, že v úvodních minutách nemělo snad žádnou šanci ani jedno z mužstev a byl k "vidění" opravdu nudný zápas.

Jak již bylo řečeno, před prvním gólem nebyla k vidění žádná šance, ty přišly až po úvodním gólu Le Mans. Po chvíli se mohli domácí radovat již z dvougólového vedení, to by ale nesměl Le Tallec zahodit dvě skvělé příležitosti. V té první poslal míč těsně nad břevno, podruhé mířil přesněji, ale svůj samostatný únik zakončil pouze střelou do tyče.

Na první šanci hostů jsme si museli počkat až do třicáté minuty. Příležitost připravil Gervinho, který zpoza velkého vápna vystřelil, jeho střelu pak ještě do tyče tečoval Grondin. Ke konci poločasu ještě přišel tlak Valenciennes - čtyři minuty před koncem první půle zahrozil Belmadi, jeho tvrdou střelu ale gólman Pelé dokázal vyrazit na roh. Ten zahrával sám Belmadi, na jeho centr si naskočil Carlos Sanchez, ale jeho hlavička opět trefila tyč.

V první půli se Valencinnes ještě stihlo držet tempa domácích, v tom druhém to už bylo horší a svěřenci trenéra Kombouara mohli být rádi, že prohráli pouze 0:1. Za to mohou děkovat především brankáři Grondinovi, ten si nejdříve dokázal poradit s nebezpečnou střelou Gervinha, a poté i s tou Lamaha. Ke konci zápasu musel brankář hostů předvést ještě jeden skvělý zákrok, tentokrát proti dalekonosné střele Maigy, ale ani výborné zákroky nedovedly Valenciennes k bodům a zůstává tak nadále na poslední pozici...

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Grenoble Foot 38 2:0

15.11.2008 19:00

Góly: 2. André-Pierre Gignac, 19. André-Pierre Gignac

Toulouse dokázalo v zápase ze středu tabulky porazit nováčka z Grenoblu a posunulo se tak již na třetí místo - a ztrácí tak pouze pět bodů na vedoucí Lyon.

Zápas rozhodl již ve druhé minutě domácí útočník Gignac, když vstřelil již svůj sedmý gól sezony. Když pak po dvaceti minutách přidal i svůj druhý gól, tak nebylo prakticky co řešit a zápas se dohrával v pomalejším tempu.

Domácí kanonýr Gignac otevřel skóre již po dvou minutách hry. Celou šanci vymyslel M'Bengue, který přihrál před pokutové území Mathiemu. Ten neváhal a vyslal přímou přízemní střelu na gólmana Wimbeeho, který míč vyrazil pouze před dobíhajícího Gignace - 1:0.

Hosté mohli vyrovnat o šest minut později, příležitost Djadjedjeho ale pozorný gólman Carraso dokázal zlikvidovat. Carraso musel svůj um dokázat i o pár okamžiků později, kdy další příležitost nevyužil dvaadvacetiletý Dja Djedje. Brankář Carraso byl v zájmu pozornosti také po třech zmařených střelách Akroura.

Přestože byli hosté jasně lepším týmem, udeřili opět domácí, jmenovitě zabiják Gignac. Congre přihrál Gignacovi, ten si poradil s obráncem Vitakicem a následným lobem překonal i brankáře Wimbeeho. Se svými osmi zásahy se tak gólově dotáhl na Karima Benzemu z Lyonu. Francouzský útočník mohl Benzemu dokonce předstihnout, gólman Wimbee ale jeho mířenou střelu dokázal se štěstím vyrazit.

Hosté se po změně stran ještě snažili o obrat, gólman Carraso byl ale ve skvělé formě, což potvrdil i po další střele aktivního Akroura. Toulouse mohlo snažení Grenoblu definitivně utnout dvacet minut před koncem, když Didot překonal brankáře Wimbeeho. Naštěstí pro hosty za něj ale dokázal zaskočit obránce Jemmali a skóre tak zůstalo stejné.

Pět minut před koncem ještě jednou zahrozil Didot, ale ani jeho druhá střela nakonec neskončila gólem a jediným střelcem tak zůstal Francouz Gignac.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - FC Lorient 2:3

15.11.2008 19:00

Góly: 9. Karim Ziani, 60. Mamadou Niang (pen.) - 76. Morgan Amalfitano, 84. Fabrice Abriel, 88. Kévin Gameiro

Proč je fotbal krásný, ukázalo střetnutí mezi favorizovanou Marseille a Lorientem. Domácí díky gólům Zianiho a Nianga vedli ještě čtvrthodinu před koncem utkání 2:0. Druhá branka navíc neměla vůbec být. Jiné by to položilo, hosty ne. A právem se tak radují ze všech bodů.

Byl to divoký zápas, s mnoha šancemi, který bral divákům dech. Domácí Niang už v páté minutě rozezvonil tyč, za dalších pět minut už se však Marseille radovala z branky. Cheyrouův přízemní centr zleva prošel změtí nohou až k Zianimu, který se trefil parádně do šibenice.

Abriel mohl zhruba v polovině první půle z vyložené pozice vyrovnat, jenže jeho střela lízla břevno. Z dalších akcí následně branka ani na jedné straně nepadla, vše podstatné se začalo dít od 60. minuty.

To domácí zahrávali zřejmě špatně nařízenou penaltu. Benjamin Genton totiž unikajícího Nianga srazil ještě před hranicí vápna. I přes všechny protesty Lorientu se k míči postavil sám postižený a poslal Marseille do dvoubrankového vedení. Asi nikdo pak nečekal, co že se to s utkáním stane. Na 3:0 mohl navíc zvýšit Niang, tuhle zahozenou šancí pak jeho tým draze zaplatil.

Lorient to nezabalil. Chvála svěřencům trenéra Christiana Gourcuffa, kteří navíc cestovali na půdu favorita bez některých zraněných hráčů, že zápas ještě dokázali otočit. Hostujícímu trenérovi vyšel mistrný tah. V 66. minutě poslal ze hřiště Mansouriho a na trávník vběhl Morgan Amalfitano. Ten po zhruba desetiminutovém pobytu svou skvělou volejí nastartoval obrat Lorientu.

Šest minut před koncem se přízemní střelou z dvaceti metrů trefil Abriel, který tak vyrovnal na 2:2. Jako by to nebylo na publikum Stade Vélodrome málo, tři minuty poté naprosto sesypaná Marseille dovolila dostat do rychlého brejku Kevina Gameira, jenž svou trefou zařídil Lorientu již třetí výhru z venkovního prostředí. Senzace byla na světě.

Přitom Marseille měla výtečnou šanci přiblížit se prvnímu Lyonu. Ten v neděli čeká Bordeaux, se kterým by mohl mít Lyon velké problémy a zároveň tak v Ligue 1 ztratit. Co naplat. Pokud totiž Bordeaux v Lyonu zvítězí, může mužstvo Erica Geretse ještě sesadit z aktuálně druhé příčky.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - SM Caen 1:1

15.11.2008 19:00

Góly: 72. Florian Boucansaud (vl.) - 51. Steve Savidan

Steve Savidan oslavil svou nominaci do francouzského národního týmu brankou, která však ke třem bodům nakonec nepomohla. Vlastní branku si totiž vsítil Florian Boucansaud. Jeho Caen se s Nancy rozdělilo spravedlivě o bod.

První šanci zápasu měl hostující Benjamin Nivet, který svou střelou z hranice vápna provětral rukavice gólmana Bracigliana. Na druhé straně vystrašil Caen Vincent Plante. Ten se prokličkoval kolem dvou obránců, jenže pak nechal vyniknout dobrým zákrokem gólmana Heldera. Domácí Youssouf Hadji o chvilku později vykouzlil dobrý centr, po kterém Fortune hlavičkoval do vnější tyče.

Caen zvýšilo ve druhé půli tempo hry a Savidan svou sedmou brankou v sezóně otevřel skóre zápasu. V šanci sám před Braciglianem si počínal jako zkušený mazák a pohodlně skóroval. Za zhruba dvacet bylo ale nakonec srovnáno, Gavanonův rohový kop si hlavou srazil do brány Boucansaud. Domácí ještě naposledy zahrozili střelou Pascala Berenguera, která však letěla jen těsně nad břevno.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - FC Sochaux 1:0

15.11.2008 19:00

Góly: 31. Kevin Lejeune

Jediná branka Kevina Lejeuneho ze 31. minuty rozhodla o vítězství Auxerre nad předposledním Sochaux. Domácí si tak spravili chuť po nevydařeném zápase Ligového poháru, ve kterém vypadli s druholigovým Vannes.

Jean-Pascal Mignot mohl domácí poslat do vedení už po čtyřech minutách, jeho dalekonosná střela z přímého kopu minula levou šibenici o kousek. Na druhé straně se ve 23. minutě prokličkoval do pokutového území Maurice-Belay, proti jeho následnému pokusu se ale skvěle vytáhl brankář Riou.

O sedm minut později padla jediná branka utkání. Rumunský reprezentant Daniel Niculae založil rychlý brejk a pak přihrál tvrdě střílejícímu a nekompromisnímu Lejeunemu. Gólman Teddy Richert neměl žádnou šanci na úspěch jeho bombu chytit.

Poločasové skóre se mohlo těsně před koncem první půle ještě změnit, sochauxský Mezague si dobře podržel míč a následně tvrdě vypálil, brankář Riou však změnu na ukazateli nedovolil.

Domácí byli ve druhé půli aktivnější, a za svůj výkon si tak tři body určitě zaslouží. Autor nahrávky na první gól Niculae v 64. minutě střílel ke smůle Auxerre jen vedle, ani hlavička Narryho po centru Chafniho z brejku síť nerozvlnila. Chafni pak chtěl dodat do dobré pozice Perquisovi, jenže ten na míč nedosáhl. Niculae však už ano, ovšem znovu pálil mimo.

Rumunskému šutérovi prostě vstřelit branku nebylo souzeno, když už jeho pokus letěl mezi tři tyče, tak jen přímo na gólmana Richerta. I tak mu to tolik vadit určitě nemůže. Vždyť jeho tým přece vyhrál.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - Paris Saint-Germain 1:3

15.11.2008 19:00

Góly: 48. Amadou Alassane - 18. Guillaume Hoarau, 34. Ludovic Giuly, 90. Guillaume Hoarau (pen.)

Pikantní náboj měl souboj pro hostujícího Guillaumeho Hoaraua, který v létě přestoupil do PSG právě ze svého milovaného klubu Le Havre. Dlouho se nevědělo, zda-li kvůli tomu nastoupí. V základní jedenáctce se nakonec objevil a Paříži se to vyplatilo. Hoarau totiž vsítil dvě branky.

Muž zápasu, kanonýr Guillaume Hoarau, poslal PSG do vedení už po osmnácti minutách. Čtyřiadvacetiletý útočník střílel nebezpečně mimo po spolupráci s Clementem už ve 4. minutě, gólově se však prosadil až poté, co se krkolomně a s trochou štěstí trefil hlavou. Nejprve nastřelil levačkou tyč, k míči se najednou dostal spoluhráč Armand, který centrem zpátky vrátil tentokráte už skórujícímu Hoarauovi.

Ve 32. minutě hosté svůj náskok navýšili. Clement přihrál na pravou stranu pokutového území Giulymu a ten střelou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Revaulta podruhé. Domácí Alassane o čtyři minuty později mohl snížit, a ačkoli ho Landreau vychytal, po změně stran se ve 48. minutě přece jenom radoval z gólu.

Lesageho rohový kop ho našel na bližší tyči přesně hlavičkujícího. Po hodině hry cinkla rána Sammyho Traoreho o tyč, nakonec PSG potvrdilo tři body v 90. minutě, když byl Peguy Luyindula sražen brankářem Revaultem a kopala se penalta. Tu proměnil Horeau, jenž už má tak na svém kontě osm ligových branek. Trenér Le Guen pak Hoaraua těsně poté vystřídal, aby si mohl francouzský útočník užít ovace na svém Stade Jules Deschaseaux.

Více informací k zápasu

Lille OSC - AS Saint-Étienne 3:0

15.11.2008 21:00

Góly: 25. Eden Hazard, 34. Ludovic Obraniak, 70. Róbert Vittek

Ani výměna trenéra zatím Saint Etinne nepomohla. Éra Allaina Perrina nezačala zrovna slavně, když jeho tým prohrál na hřišti Lille vysoko 0:3.

Gólové hody načal v dvacáté minutě belgický talent Eden Hazard, další gól přidal Ludovic Obraniak a po vyloučení Matuidiho zvýšil na konečných 3:0 Slovák Róbert Vittek.

Lille svého soupeře přehrávalo již od prvních minut. Po pár sekundách se již mohlo měnit skóre, dělovku zpoza pokutového území vyslal Michel Bastos, gólman Janot byl ale připraven a nedovolil tak domácím rychle se ujmout vedení.

V první půli se nehrál příliš ofenzivní fotbal, a tak byli diváci po dvaceti minutách rádi, že se dočkali prvního gólu. O ten se postaral teprve sedmnáctiletý Belgičan Eden Hazard, který po své individuální akci dokázal obelstít i gólmana hostů.

Hosté měli problémy především v defenzivě, další chybu si připsal obránce Tavlaridis, který si nedokázal poradit s vysokým balonem a poskytl tak příležitost Bastosovi. Ten neváhal a poslal míč na dobře postaveného Obraniaka, pro kterého již nebyl problém překonat bezmocného gólmana - 2:0. Před koncem druhé půle ještě zahrozili hosté, chytré přiťuknutí Mirallase poslalo Varraulta do velké šance, francouzský obránce si s ní ale nedokázal poradit.

Saint Etienne se pokusilo vstoupit do druhého poločasu více aktivně, další šanci měl Payet. Jeho hlavička ale nemířila přesně a skóre tak nadále zůstávalo nepříznivé. Z rychlého protiútoku domácí sice nevyprodukovali gól, alespoň se jim ale povedlo vykartovat klíčového záložníka Matuidiho. Ten se ohnal po unikajícím Hazardovi a obdržel již svou druhou žlutou v zápase.

Od té doby se hosté za svou půlku dostávali spíše sporadicky a Lille se dostávalo místy až do drtivého tlaku. Ten využil v 70. minutě slovenský reprezentant Robert Vittek, který se po chytré přihrávce Bastose se zakončením příliš nemazal.

Pro hosty mohlo být ale mnohem hůř, ke konci zápasu se totiž k šancím dostával především Bastos a bylo pouze jeho chybou, že nedokázal brankáře Janota počtvrté překonat.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AS Monaco 2:1

16.11.2008 17:00

Góly: 43. Moussa Sow, 53. Jimmy Briand - 72. Leandro Cufré (pen.)

Rennes zůstává doma stále neporaženo. Proti Monaku, jenž chtělo v tomto zápase konečně zabrat, nemělo příliš mnoho práce a rozdíl ve výsledku mohl být klidně i vyšší. Zaslouženě se radovalo ze tří bodů.

Domácí už od začátku začali lépe, v 10. minutě si vyměnili míč Leroy s Briandem, míč putoval k Sowovi, jenž levačkou protáhl gólmana Roma. Jires Kembo se následně dostal k odraženému balónu, včas ho však skvělým zákrokem srazil Modesto. Ve 32. minutě si spolu zakombinovali Rod Fanni s Fabienem Lemoinem, ten následně svou střelou hosty hodně vystrašil. Gólman Roma s ní měl takové problémy, že jí musel odvrátit na levou tyč a pak ještě mimo branku.

Svou převahu využilo Rennes dvě minuty před koncem první půle. Gól do šatny zařídil Sow, jenž po pasu zprava od Brianda obehrál obránce Nkouloua, a ačkoli jeho první pokus Roma zlikvidoval, na lobovanou dorážku už monacký strážce branky prostě neměl.

Briand těsně po úvodním hvizdu druhé půle zvýšil na 2:0. Dlouhý míč od brankáře Doucheze skvěle zpracoval, podobně jako Sow si poradil s chybujícím Nkoulouem a Romu překonal podruhé v utkání. Hosté měli jedinou vyloženou šanci v 72. minutě, kterou také proměnili v gól. Abdou Kader Mangane fauloval v pokutovém území Parka, sudí Thual nařídil pokutový kop a Cufre s hodně velkou dávkou štěstí snížil. Douchez si totiž na míč při jehos pokusu sáhl.

To bylo ovšem ze strany hostů vše, takže se domácí mohou radovat plně z toho, že se dostali na třetí příčku Ligue 1.

Více informací k zápasu

OGC Nice - FC Nantes 2:1

16.11.2008 17:00

Góly: 20. Habib Bamogo, 80. Éric Mouloungui - 8. Guirane N'Daw

Nováček z Nates přicestoval do Nice s cílem navázat na solidní remízu s Toulouse. K tomu je přiblížila branka N‘Dawa již z osmé minuty. Domácí se ale dokázali do zápasu vrátit a deset minut před koncem vstřelil rozhodující gól Mouloungui.

Domácí začátek zápasu prospali a zákonitě tak musel přijít trest - v osmé minutě se z trestného kopu prosadil senegalský záložník N’Daw. Jeho přízemní střela mířila přesně k tyči a domácí gólman tak nemohl zareagovat. Hosté mohli svůj náskok zvýšit o pár okamžiků později, Frederic Da Rocha ale střelu z bezprostřední blízkosti nedokázal umístit a skóre se tak neměnilo.

Hosté se podruhé prosadit nedokázali a tak přišli na řadu domácí borci. Hned jejich první šance skončila gólem, který přišel po standardní situaci. Exekutor přímého kopu David Helleybuck dokázal přesně najít nabíhajícího Bamoga, který míč pohodlně uklidil za záda bezmocného Alonza.

Domácí se mohli ještě v první půli ujmout vedení, střela zpoza pokutového území Moulounguie ale našla pouze rukavice gólmana Nantes.

Pět minut po začátku druhé půle přišla další nebezpečná situace z kopačky Helleybucka, a jak je u něho zvykem, byla opět ze standardní situace. Bohužel pro domácí ale míč zamířil těsně vedle pravé tyče. Domácí se ale nakonec dočkali. Deset minut před koncem zápasu zakombinoval s novým hráčem na hřišti Ben Saadem aktivní Mouloungui a vznikl z toho druhý gól Nice.

Nantes mohlo těsně před koncem vyrovnat, Bagayoko svým chytrým lobem již překonal gólmana Letiziho, toho ale na brankové čáře zastoupil jeden z obránců a nedovolil tak Nantes srovnat stav na 2:2...

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Girondins Bordeaux 2:1

16.11.2008 21:00

Góly: 33. Karim Benzema, 38. Kim Källström - 81. Fernando Cavenaghi

Šlágr čtrnáctého kola nejvyšší francouzské soutěže mezi Lyonem a Bordeaux vyzněl lépe pro domácí mužstvo. Lyon si dokázal během první půle zásluhou Benzemy a Kallstroma vytvořit dvoubrankový náskok, hosté sice devět minut před koncem snížili, ale vyrovnávací branku se jim vstřelit nepodařilo. Domácí Lyon tak zvítězil 2:1 a v tabulce odskočil svým pronásledovatelům už na rozdíl sedmi bodů.

Utkání začalo ve svižném tempu, hrál se útočný fotbal. Už v 10. minutě střílel nebezpečně Wendel, ale gólman Lyonu byl pozorný a jeho střelu dokázal zneškodnit. O pár minut později zahrozili znovu hosté, dalekonosný pokus Gourcuffa ale skončil opět v náručí Llorise. Hosté byli v první půlhodině lepším týmem, přesto to byl Lyon, kdo se ujal vedení. V 33. minutě si Benzema vyměnil míč s Fredem a z těsné blízkosti překonal gólmana Valverdeho. Pro ostrostřelce Benzemu to byla devátá trefa v sezóně. Tvrdý direkt nasadil Lyon hostům o pět minut později. Kallstrom střílel z velké dálky, ale míč těsně před brankářem Bordeaux tečoval jeden z obránců a úplně změnil směr jeho letu. Balón tak zapadl za nešťastného Valverdeho podruhé. Do kabin se šlo za poločasového stavu 2:0 pro Lyon.

Dobrou příležitost na snížení skóre měl v 52. minutě Wendel, ale jeho povedený pokus mířil těsně vedle branky Lyonu. V druhé půli se domácí tým zatáhl před svoji branku, pouze bránil svůj dvougólový náskok a hrozil pouze z rychlých brejků. Přestože se šance střídali na obou stranách, skóre se stále neměnilo. Bordeaux se gólu dočkalo až v závěru zápasu. Běžela 81. minuta a k míči se dostal střídající Cavenaghi, který svou brankou vykřesal jiskřičku naděje pro hosty. Lyon ale své vedení dokázal udržet a zvítězil 2:1.

"Jen jednou za zápas jsme dali Benzemovi prostor v šestnáctce, a on svoji příležitost dokonale využil. To byl zlomový okamžik utkání. Lyon má před námi sice náskok devíti bodů, ale já věřím, že je v našich silách toto bodové manko smazat," řekl pro Canal Plus po utkání trenér Bordeaux Blanc.

Zisk 33 bodů ze 14 zápasů a velký náskok v čele tabulky, to je vizitka Lyonu, který je na nejlepší cestě za další obhajobou mistrovského titulu. Fotbalistům Bordeaux patří až šesté místo, ale svěřenci kouče Blanca i tak stále zůstávají v kontaktu s druhou Marseille, na kterou ztrácí pouhé dva body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon14103121:933
2.Olympique Marseille1475229:1826
3.Stade Rennes1467119:1025
4.OGC Nice1474319:1425
5.Toulouse FC1474313:1025
6.Girondins Bordeaux1473421:1324
7.Lille OSC1465320:1423
8.Paris Saint-Germain1472516:1223
9.Le Mans UC 721463520:1721
10.AJ Auxerre1454513:1319
11.Grenoble Foot 381454511:1419
12.SM Caen1446419:1518
13.FC Lorient1444618:1916
14.AS Monaco1444613:1516
15.AS Nancy-Lorraine1437411:1416
16.FC Nantes1433810:2212
17.Le Havre AC1432912:2411
18.AS Saint-Étienne1431108:2310
19.FC Sochaux1416712:199
20.Valenciennes FC142398:189

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (47)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille

Reagovat
božský John

vysmrď

Reagovat
smazaný uživatel

di do prdele

Reagovat
božský John

Teď ti narostla křídla co?

Reagovat
božský John

Šmajrjá,proč,proč?...to se mělo udržet...to se nesmí stávat..kór se šméčkama ze středu tabulky...

Reagovat
smazaný uživatel

jen tak dál hrdá Paříži

Reagovat
božský John

Paříž klidně ať si de kam chce ale co Olympique de Marseille?...jinak Hoarau

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille ? to musel být krásný zápas, hlavně ta dramatická koncovka

Reagovat
smazaný uživatel

Pa pa pa da pa .Myslím,že dneska BJ nebude mít moc dobré spaní.

Reagovat
božský John

Tssss...no to teda neměl...

Reagovat
smazaný uživatel

Gignac.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, gignac uz ma osm golu..

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem právě viděl v minulém kole zápas Nantes - Tolouse a Gignac byl snad jediný,kdo tam v útoku ze strany Toulouse něco dělal,taky dal gól.

Reagovat
honziss

V létě jde do Lyonu.

Reagovat
smazaný uživatel

To bych bral, adekvátní náhrada za Karima, navíc by zvládl i křídlo.

Reagovat
Makelele

Aux-Soch 1

Mar-Lor 1

Tou-Gre 1

Lill-St.E 1

Le Ma-Vale 1

Le Ha-PSG 2

Nan-Caen x

za 20 výhra 2041SK

vdaka Marseille

Reagovat
F.Torres

nejsi sam

Reagovat
Xavi8

Vittek dal gol?

Reagovat
smazaný uživatel

normalne ze neverim

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo.. v 70. minute.. dokonce odehral 81 minut..

Reagovat
smazaný uživatel

marseille

Reagovat
božský John

Až napíšeš někdy něco normálního tak se můžem bavit talijánskej scume

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska přejedem Bordeaux, a 8. titul v řadě bude náš. LYON!!!!!

Reagovat
božský John

Uhrajte s Bordeaux remízu a budem spokojený všichni

Reagovat
smazaný uživatel

je tam chyba...ten posledni zapas..Bastos s Varraultem a bylo pouze jejich chybou, že nedokázali brankáře Janota počtvrté překonat...varrault je ue ASSE a ne z lille...

Reagovat
smazaný uživatel

Nice už na 4. fleku? To by mě zajímalo,jak dlouho jim to vydrží,ale už kvůli Rémymu bych jim přál.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, myslím, že odpadnou.

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslim, ale ligue 1 se zda byt rozhodnuta.. skoda, i kdyz mam rada lyon..

Reagovat
smazaný uživatel

A je to. Lyon má dostatečný náskok k tomu, aby obhájil titul. A Francie bude zase nudná. :-(

Reagovat
božský John

Co kecáš...dyť je odehráno 14 zápasů...

Reagovat
smazaný uživatel

Giuly

Reagovat
smazaný uživatel

Viťo...

Reagovat
Xavi8

bolo aj na case, ved po sto rokoch

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tip na výsledek u preview jsem neměl tak úplně špatně...

Po tomhle zápase jsem opravdu rád za výhru, jelikož Bordeaux začali zápas s velikou chutí a pohled na hru Lyonu v prvních 30 minutách byl opravdu k pláči. Naštěstí gólovky hostí zůstaly nevyužity, hlavně při střele Chamakha do prázdné, kterou výborně zblokoval Boumsong, mi dost silně zatrnulo. Jinak i Lloris držel co to šlo, vyjma téhle šance měl i dost práce s pokusy Gourcuffa, který si otevřel střelnici a navíc do vápna létal jeden centr za druhým, naštěstí v odebírání podobných balónů ze vzduchu je Lloris výborný. Pak najednou přišla 31. minuta a Benzema si z ničeho nic vstřelí gól , no ,musím říct, že jsem v první moment dost nechápal, ale budiž, parádní narážečka s Fredem, sice mi prvně trochu přišlo, že to Fred takhle nemyslel, ale nebudu mu křivdit. Nicméně tento gól nebyl nic proti tomu, co se stalo v minutě 38., jelikož takhle ztečovaný míč po střele Källströma a následný gól se opravdu řadí do kategorie šťastných. Po tomto pojišťovacím gólu přišlo uklidnění a poločas se dohrával v poklidu...Ve druhé půlce to moc zábavné nebylo,tedy až do chvíle,kdy přišel Cavenaghi. Pro mě nepochopitelné,že nehrál v základu,jelikož on okamžitě rozhýbal útok Bordeaux do těch správných obrátek a hned o sobě dal vědět. Navíc dal gól, sice mu to značně usnadnil Cris, ale to už jsme si všichni zvykli, že párkrát za zápas nechají obránci Llorise na holičkách...Benzema pak také ještě zkoušel něco udělat s brankovým stavem, ale jeho nájezdy na pevnost Valverdeho se naneštěstí pro domácí neujaly. A borci z Bordeaux také už nic zázračného nevymysleli, přestože poté, co byli na hřišti společně Bellion a Cavenaghi jsem se docela bál o stav. Ale i přes relativně vyrovnaný průběh zápasu si hosté neodvezli domů ani bod, a tak se Lyon už moc nemusí ohlížet na soupeře, stačí jen hrát svojí hru, náskok 7 bodů je již solidní, nicméně při pohledu na drama v loňské sezóně mě současná situace nechává naprosto chladným...

Jinak z hráčů bych pochválil klasicky Benzemu - opět nejaktivnější hráč dopředu, nevím, jak se vedle něj cítí Fred, když vidí, co má všechno v repertoáru. Dále se mi velmi líbil Gassama, tohoto mladíka jsem viděl poprvé a přesto působil dojmem toho nejzkušenějšího z celé obranné čtveřice, v podstatě nepředvedl žádnou chybu, celý zápas odjel po zadku a odebíral míče jako starý mazák, aniž by byl hlavní arbitr nucen byť jen odpískat nedovolený zákrok. To se o hře mazáka Crise, mimojiné sám starší o více, než 10 let, jak teenager Gassama, vskutku říci nedalo. Poznámka komentátora ,že si bez něj obranu Lyonu nedokáže představit již bohužel není aktuální. Dále i trojlístek v záloze fungoval slušně, i když v těch prvních 30 minutách je záloha hostí dost silně přehrávala, jelikož Blanc nasadil sestavu s posíleným středem a Benzemovi s Govouem se moc nechtělo vracet.

Boumsong také nehrál vůbec špatně, moc si přes něj hráči Bordeaux neškrtli (viz jeho parádní "vychytání" Chamakha do prázdné), jeho známé minely vůbec nepřišly a i Reveillére hrál dobře, přesto mi přišlo, že se mu na levém beku nehraje tak dobře, jako na pravém. Lloris klasika,co mohl chytit, chytil, není mu co vytknout.

Naopak Govoua poslat někam do zahraničí a okamžitě. Co se s ním letos stalo netuším, ale není schopný nahrát 2 na 1, neumí přejít jeden na jednoho a vůbec jsem měl pocit, že tam byl jen, když nějakého obránce Bordeaux naivně podržel rukama, za účelem utéct do brejku. Ale tohle mu sežerou možná tak v lize, kde pískají tučňáci. Dále mě zaujal Delgado, jelikož mi přišlo, jako kdyby se nebyl schopný trefit do míče. Resp. na svůj věk řešil situace velmi roztěkaně a při pohledu na to, jak promáchl centr, když nejbližší obránce byl asi 2 metry od něj, tak se mi docela zvedly koutky.

V dresu hostí se mi dost líbil Gourcuff, kdyby měl dneska lépe seřízená mířidla, asi by Lloris měl ještě více práce. Navíc dost dobře rozděloval míče útočníkům. Wendel se mi také docela líbil, ale poté,co spálil gólovku, Blancovi došla trpělivost...A hlavně Cavenaghi, to je velmi dobrý hráč a zůstane na lávce. Také chvíli po svém pobytu na hřišti dal gól. Poučení pro příště Blancu, s ním by to možná i Bordeaux vyhráli...Obrana hrála dost dobře ve druhém poločase, to neměli hráči Lyonu vůbec šanci se dostat přes ně a navíc chytal dobře i Valverde, góly na jeho vrub nespadaly. Jediný, kdo hořel dozadu byl Chalmé, ale ten to zase vynahrazoval prací dopředu. Naopak se mi vůbec nelíbil Fernando, mohl být rád, že dohrál zápas za svůj zkrat a následný zákrok na Juninha. A také neskutečně kazil nahrávky.

A na závěr by se hodilo i zmínit,že sudí pískal férově na obě strany a nemusel řešit žádný závažný problém, z téhle strany jednoznačně spokojenost.

Zápas dopadl výborně pro domácí a fotbal byl také skvělý, doufám, že takových zápasů bude na Stade Gerland více.

Reagovat
One-Real

vazqueze těžko překonáš...

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem nechtěl, tohle jsem měl tak za 20 min. Akorát jsem chtěl napsat, co jsem měl na srdci po včerejším zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo.. takovej mini esejicek..

Reagovat
smazaný uživatel

Trošičku.

Reagovat
honziss

Češtinářka by tě pochválila.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Františku,napsal jsi to hezky,jen si to moh trošku zestručnit..

Reagovat
smazaný uživatel

Ti dám Františka.

Reagovat
smazaný uživatel

mas to 4841 znaku.. to mas tak na recenzi..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, to není špatné. Napíšu do Hattricku.

Reagovat
smazaný uživatel

spíš do PF

Reagovat
smazaný uživatel

Také varianta.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele