14. kolo
15.11.2008 19:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Marseille znovu ztratila, Lyon se může ještě více vzdálit

Proč je fotbal krásný, ukázalo střetnutí mezi favorizovanou Marseille a Lorientem. Domácí díky gólům Zianiho a Nianga vedli ještě čtvrthodinu před koncem utkání 2:0. Druhá branka navíc neměla vůbec být. Jiné by to položilo, hosty ne. A právem se tak radují ze všech bodů.

Byl to divoký zápas, s mnoha šancemi, který bral divákům dech. Domácí Niang už v páté minutě rozezvonil tyč, za dalších pět minut už se však Marseille radovala z branky. Cheyrouův přízemní centr zleva prošel změtí nohou až k Zianimu, který se trefil parádně do šibenice.

Abriel mohl zhruba v polovině první půle z vyložené pozice vyrovnat, jenže jeho střela lízla břevno. Z dalších akcí následně branka ani na jedné straně nepadla, vše podstatné se začalo dít od 60. minuty.

To domácí zahrávali zřejmě špatně nařízenou penaltu. Benjamin Genton totiž unikajícího Nianga srazil ještě před hranicí vápna. I přes všechny protesty Lorientu se k míči postavil sám postižený a poslal Marseille do dvoubrankového vedení. Asi nikdo pak nečekal, co že se to s utkáním stane. Na 3:0 mohl navíc zvýšit Niang, tuhle zahozenou šancí pak jeho tým draze zaplatil.

Lorient to nezabalil. Chvála svěřencům trenéra Christiana Gourcuffa, kteří navíc cestovali na půdu favorita bez některých zraněných hráčů, že zápas ještě dokázali otočit. Hostujícímu trenérovi vyšel mistrný tah. V 66. minutě poslal ze hřiště Mansouriho a na trávník vběhl Morgan Amalfitano. Ten po zhruba desetiminutovém pobytu svou skvělou volejí nastartoval obrat Lorientu.

Šest minut před koncem se přízemní střelou z dvaceti metrů trefil Abriel, který tak vyrovnal na 2:2. Jako by to nebylo na publikum Stade Vélodrome málo, tři minuty poté naprosto sesypaná Marseille dovolila dostat do rychlého brejku Kevina Gameira, jenž svou trefou zařídil Lorientu již třetí výhru z venkovního prostředí. Senzace byla na světě.

Přitom Marseille měla výtečnou šanci přiblížit se prvnímu Lyonu. Ten v neděli čeká Bordeaux, se kterým by mohl mít Lyon velké problémy a zároveň tak v Ligue 1 ztratit. Co naplat. Pokud totiž Bordeaux v Lyonu zvítězí, může mužstvo Erica Geretse ještě sesadit z aktuálně druhé příčky.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

marseille to na konci fakt posrala

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmírně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele